DIY: Bramen After Sun Mask

Bramen en frambozen zijn niet alleen erg lekker in een kommetje yoghurt, ze zijn ook nog eens goed voor je huid! That’s right, uit lab onderzoek is namelijk gebleken dat Black Raspberries, oftewel bramen, de huid beschermen tegen schadelijke UVB stralen en tumoren verminderd en verkleint. Een echt wondervruchtje dus! Lees verder voor gedetailleerde informatie over het lab onderzoek en een DIY recept voor een After Sun masker met bramen.

De zon geeft verschillende soorten ultraviolette straling af waaronder ultraviolet A (UVA), ultraviolet B (UVB) en ultraviolet C (UVC), waarvan UVB het meest schadelijk is voor onze gezondheid. UVB straling is verantwoordelijk voor het bruiner worden van de huid maar ook voor verbranding van de huid en wordt gezien als de oorzaak van huidkanker.

Lab onderzoek aan de Universiteit van Ohio State heeft aangetoond dat bramen een rol kunnen spelen in het verminderen van huidschade door de zon. Doktoren hebben een bramen extract verwerkt in een huidgel om hun beschermende functie te testen. De test laat positieve resultaten zien: huid behandeld zonder bramengel heeft 500% schade opgelopen waarbij huid behandeld met de bramengel slechts 37% schade vertoont. Ook is aangetoond dat bramen verantwoordelijk zijn voor verminderde tumorgroei en uitzaaiing.

Waar de bramen hun geneeskrachtige werking aan danken is niet met zekerheid te zeggen. Wel bevatten ze een flinke dosis anthacyanine, een krachtige antioxidant die zorgt voor hun donkere kleur. Goed, bramen zijn dus een perfect middeltje om je tegen zonneschade te beschermen. Daarnaast hebben ze een kalmerende en verkoelende werking op de huid. Het is daarom een goed idee om ze te verwerken in een DIY After Sun Mask!

Recept Bramen After Sun Mask
Prak een handjevol bramen fijn zodat er sap vrijkomt. Meng het sap met een theelepel honing en verspreid het mengsel over je verbrande huid. Voeg eventueel een eetlepel yoghurt toe voor extra verfrissing en verzachting. Laat alles 15 tot 20 minuten intrekken en spoel je lichaam vervolgens af met lauwwarm water. 

Dus mochten jullie ondanks deze tips toch nog verbranden, dan hebben jullie nu in ieder geval een goed DIY recept om je pijnlijke huid te beschermen en te koelen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

  1. Ciara
    25 februari 2015 / woensdag, 25 februari 2015

    Dit ga ik zeker proberen! Ik heb zelf in de tuin een frambozen en een bramen plant staan!

  2. Lida Verheij
    30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

    hele coole website!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *