Dilemma

Elke dag krijg ik tientallen vragen over beauty. Via Formspring, Facebook, Twitter, per email en in het dagelijks leven. En natuurlijk weet ik bijna overal een antwoord op. Beauty is immers mijn ding. Maar als ik niet ergens het antwoord op weet, dan zeg ik dat eerlijk.

Een bezoeker vroeg mij een tijdje terug hoe het kwam dat haar mascara afgeeft onder haar ogen. Ik wist precies wat ze bedoelde, want dat heb ik de laatste tijd dus ook regelmatig! Dat je ineens, na een paar uur, van die kleine zwarte vlekjes in een boog onder je oog hebt zitten! Het is een gekke plek omdat je wimpers, als je je ogen dicht doet, niet eens tot zo ver komen. Dus hoe komen die vlekjes daar?

Het is een beetje lastig uit te leggen, maar als je het ook hebt of hebt gehad dan weet je wat ik bedoel. Ik heb het hieronder een beetje geprobeerd na te bootsen (maar in het echt zijn het dus uitgeveegde stipjes, ongeveer op dezelfde plek).


Veeg ik gewoon weg natuurlijk, maar zoals zij ook al aangaf: ik word er onzeker van. Ik kijk sindsdien vaker in de spiegel om te checken of ik mascaravlekjes heb. Bovendien hebben we allebei al wat dingen uitgeprobeerd. Een andere mascara, een andere foundation, een andere concealer, of geen concealer, poeder over de foundation aanbrengen (onder het ooggedeelte), maar niets helpt. De vlekjes blijven.

Wat een dilemma! Ik vroeg me af of jullie hier ook wel eens last van hebben gehad, en zo ja, wat hebben jullie er aan gedaan om het op te lossen? En ligt dit nu aan de mascara, foundation, of beide? Want mijn bezoekers heeft niets veranderd in haar make-up routine en plots had ze het! Zelf wissel ik natuurlijk wel vaak van mascara en foundation, dus ik dacht dat het hier aan lag. We snappen er niets van, dus bij deze vraag ik jullie graag om hulp. Want ook ik weet niet overal het antwoord op natuurlijk ;-)

Hebben jullie nog andere beautygerelateerde  dilemma’s? Stel ze in de comments! Wie weet kunnen we elkaar helpen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

142 Reacties

 1. Trix
  7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

  Hai Serena,

  Ik heb dit probleem ook een soort van gehad, maar dan dat ik in de loop van de dag vlekjes boven mijn ogen heb. Toen heb ik allerlei mascara’s geprobeerd, maar bij 1 heb ik het nooit. Hij was van Catrice en helaas nu niet meer in het assortiment dus moet nu wéér op zoek..
  Heb jij een tip voor me hoe ik vlekjes boven mijn ogen kan voorkomen??

  Groetjes Trix

 2. Dominique
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Ik heb hele vette oogleden (Aziatisch ;)) en ik krijg dan geen stipjes, maar een zwarte waas

 3. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Probeer eens je mascara de fixeren met poeder. Het klinkt een beetje gek maar is wel logisch aangezien het een ¨natte¨ substanti is.
  Met een waaier kwast maar dan een hele kleine versie en een poeder zonder kan je je mascara fixeren :)

 4. charlotte
  24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

  Dat ligt aan de sowieso aan de mascara die je gebruikt..mss een x andere gebruiken? Je kunt ook een goedkope kopen voor de onderste wimpers? Verder is het zo dat waterproof mascara lost op in vet, dus als het warm is of vettig onder je ogen krijg je vlekjes..

 5. Sascha
  19 november 2011 / zaterdag, 19 november 2011

  Ik heb weleens gehad dat als ik oogpotlood onder mijn wimperrand had dat het dan na een tijdje een beetje een grijzige waas gaf onder mijn oog, terwijl ik er ook overheen ging met oogschaduw. Maar sindsdien ik een ander potlood heb die ietsje harder is gebeurt dat niet meer.

 6. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Ja, wanneer het heeft geregend, of als ik mijn mascara net op heb gedaan en dan moet niezen. Maar als je het in de loop van de dag hebt…geen idee? Misschien dat het aan het weer ligt?

 7. Nathalie
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Bij mij raken alleen die wimpertjes dat stukje huid als ik heeeeeel hard heb moeten lachen en er misschien zelfs bij gehuild heb dat ik daar plekjes krijg.

  Niet bij jullie het geval?

 8. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Ik had daar ook weleens last van, maar gebruik nu de Gosh velvet touch foundation primer en het is nu een stuk minder!

 9. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Ik had dit eerst ook! Het is bij mij weggegaan, ik weet alleen niet of het door de onderstane reden komt.
  Elke avond nadat ik mijn gezicht had gereinigd deed ik vaseline aan de uiteinde van mijn wimpers. De volgende ochtend waste ik het eraf en deed mijn dagelijkse make-up routine.

  Liefs

 10. Sarah
  6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Ik heb het alleen als ik vloeibare foundation gebruik.. Ik gebruik door de week altijd een poederfoundation omdat dit veel sneller werkt, maar als ik een beetje meer tijd heb, gebruik ik vloeibare foundation en dan heb ik het altijd!

 11. Janna
  6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Als je je ogen dichtknijpt komen je wimpers wel tot die plek.
  We zijn gezegend met een mooie herfst met veel zon.
  Wat inhoud dat de zon lager staat en steeds irritant in je ogen schijnt en je dus met je ogen gaat knijpen.
  En soms doe je dat ook door het kouder wordende weer.
  Tenminste ik doe dat.

  Als ik een goede waterproof mascara gebruik heb ik er geen last van.

 12. Danielle
  6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  ik had er ook last van, maar toen ging ik voort een klein laagje waterproof over mijn gewone mascara aanbrengen en over mijn foundation doe ik poeder, nu heb het niet meer x

 13. Jolanda
  6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Apart, ik ken dit probleem niet. Maar misschien dat de huid onder de ogen iets vetter is dan normaal ? Als dit echt zo zou zijn heeft Dana Bom hier misschien een verklaring voor.. haha, geen idee, ik weet het echt niet.

 14. tess
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik draag elke dag mascara al zeker 10 jaar en heb het nog noooit gehad dus ik denk toch dat het door een combinatie met een ander product ligt. Ik gebruik bv nooit foundation, weet niet of het daarmee te maken kan hebben.

 15. 5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Meestal komt dat bij mij doordat m’n huid vettig wordt, die wimpers er tegenaan komen en ‘t gaat vlekken.. Zelfs met waterproof, maar waterproof make-up reinigers zijn natuurlijk vaak ook vet!

 16. Karin
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik doe alleen mascara op mijn bovenste wimpers en dan nog wordt het zwart onder m’n ogen. Gekmakend!

 17. 5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik ben rechtshandig en zonder problemen kan ik van alles met mijn rechteroog (voor mij rechts) doen qua make-uptechnieken. Alles lukt gewoon goed, totdat ik mijn andere oog wil opmaken… Dat wordt een grote kliederboel. Ik krijg geen rechte lijn gemaakt, de oogschaduw wordt rommelig, ik schiet uit… Zodra ik mijn linkeroog begin lijkt het alsof ik twee linkerhanden heb…

  Is dit voor iemand herkenbaar?

 18. alexandra
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  OH MY GOD. hier heb ik ook sinds kort last van. Nog nooit gehad. maakt trouwens niet uit met welke mascara, zelf met waterproof gebeurt dit. En afpoederen helpt ook niet.
  Het is geloof ik wel zo dat dit pas is sinds ik oogcreme gebruik. al gebruik ik maar een heel klein beetje, nooit teveel. Heel apart dit.

 19. 5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik heb hier eigenlijk nooit last van, ook nooit last van gehad. Misschien ligt het aan hoe vettig je oogleden zijn, of aan je mascara?

 20. 5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik heb het op mijn bovenste ooglid heel vaak. En ik draag gewoon watervaste mascara. Dus ik denk dat het komt door bijv een vette huid, dat het dan toch afgeeft op je ooglid.

 21. Julia
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  probeer een waterproof mascara alleen op de topjes (gedeelten wat je huid aan raakt) van je wimper aan te brengen!

 22. Lisa
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Antwoord: waterproof mascara gebruiken.

  Nooit last van, maar dan ook nooit
  Draag al 5 jaar alleen waterproof mascara

 23. Anoniem
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Dat had ik ook!! Wat ik heb gedaan is blotpowder (van MAC maar kdenk dat elke poeder wel werkt) goed afpoederen onder mn oog (helpt ook tegen uitlopende waterlijn-lijntjes) onder mn oog aanbrengen (met poederdons, heb het idee dat het dan beter aanbrengt). Helpt echt heel goed!

 24. Jessie
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik snap dat het niet leuk is, maar make-up blijf nou eenmaal niet altijd even goed zitten. En onzeker worden van een paar vlekjes? Als er iets niet goed zit bij m’n vriendinnen of der mascara is een beetje uitgelopen dan zeg ik dat gewoon “he schat je moet ff je makeup checken” Ik heb ook altijd een spiegeltje bij me, die geef ik dan aan ze. Niks mis mee toch? Daar hoef je je echt niet onzeker door te voelen.Ik heb ook last van eyeliner die boven mijn bewegend ooglid komt te zitten, dan loop ik weleens langs de spiegel en denk ik oooh god, zat dat er al de hele tijd? Maarja veeg erover en weg is het.. Inelkgeval, heel veel succes meiden met het uitzoeken!

 25. fatima
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  ik heb dit ook wel eens en zelfs als ik geen mascara op heb! Ik denk dat het door mijn oogpotlood komt omdat ik wel iedere dag oogpotlood op heb maar niet iedere dag mascara draag. Pff anders heb ik ook geen idee eerlijk gezegd…

 26. krulletje
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  heb ik al jaren last van. Maakt ook niet uit wélke mascara / creme / eyeliner ik gebruik. Niets helpt!

 27. Suzanne
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik heb dit ook altijd als ik heb gefietst, ik fiets dan ruim 15 kilometer naar school toe en als het dan echt koud is, dan zit er soms zelfs wat ijs aan mijn wimpers. Maar vaak voel ik toch dat het vochtig is en als je dan knippert voel je echt dat het onder je oog terecht komt, en als je dan met je vinger langs je wimpers gaat, dan krijg je ook zwarte veegjes op je vinger. Dus ik denk dat het door het vocht komt.

 28. 5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  ik heb juist hetzelfde voor! ik dacht dat het aan mijn lenzen lag ofzo, maar ik heb geen flauw idee wat het nu eigenlijk is! idd echt irritant, want ik heb nu ook de gewoonte om de hele dag door mijn ogen te checken, zo irritant! ♥

 29. joyce
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  wow toevallig ik heb dat ook OPEENS sinds een week. Komt misschien door het weer? Haha

 30. Aprill
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  hmm, vaag.
  Ik heb het nog nooit gehad.

 31. Serena
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Wat bij mij helpt: Prep & prime poeder onder m’n ogen doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *