De nodige updates!

Uit de comments van laatst bleek dat er interesse was in een update van mijn detox dieet en ook had ik beloofd jullie op de hoogte te houden van mijn Brazilian Wax avonturen. Daarom even een kort artikel om jullie te laten weten hoe de zaken er voor staan. Dit en meer updates lees je hieronder. Misschien een beetje droge tekst, maar ik weet dat sommige van jullie erop zitten te wachten, dus here we go! Let op, ik ga het hebben over schaamharen en ontlasting, dus leg je ontbijt even aan de kant en lees dan maar even verder :)

Brazilian Wax
Vorige week ben ik voor de tweede keer naar The Waxing Company geweest omdat het weer de hoogste tijd was voor een waxbeurt! Tussen mijn eerste en tweede afspraak zat 3 weken. Na een week begonnen er wat haartjes op mijn schaamlippen te groeien en na 2 weken begonnen er wat haartjes aan de bovenkant door te komen. De haartjes waren echter heel fijn en zacht, helemaal niet zo stug en stoppelig als wat ik gewend was. Ik vond het daarom helemaal niet erg om een week met haartjes rond te lopen. Maar, ik was wel blij dat ik na drie weken weer plaats kon nemen op de behandeltafel, want veel langer zou ik dan ook weer niet met haartjes willen rondlopen daar beneden.

Omdat het me zo goed was bevallen kwam ik dit keer niet alleen voor een full Brazilian, ook mijn oksels waren aan de beurt. Voor de eerste keer oksels moest ik mijn okselharen een week laten staan, wat geen hele grote ramp was, vond ik. Het is waar wat me was verteld: na de eerste full Brazilian heb je het ergste gehad. Deze tweede keer deed namelijk een stuk minder pijn en ook was mijn depiladora een stuk sneller klaar. Mijn beide oksels en Brazilian waren binnen een half uur gefixt. Mijn oksels deden niet zo veel pijn, ondanks dat het voor ‘hen’ de eerste keer was. Mijn brazilian voelde ik nog steeds wel, maar echt stukken minder dan de eerste keer. Mijn haartjes lieten ook veel makkelijker los. Ik zou kunnen zeggen dat het al de helft minder pijn deed.


Omdat niet alle haartjes even hard groeien ontdekte ik 3 dagen na mijn tweede beurt al doorkomende haartjes. Deze haartjes worden straks met de andere haartjes verwijderd bij mijn derde afspraak. Mijn depiladora vertelde me dat het de eerste keer soms wel 3 tot 4 keer kon duren voordat alle haartjes zo ongeveer tegelijkertijd doorkomen en dus ook tegelijkertijd verwijderd kunnen worden. Tussen de tweede en derde afspraak zit nu 4 weken, dus ik ben over 3 weken weer aan de beurt. Omdat het zo goed bevalt laat ik niet alleen mijn oksels en Brazilian doen, maar ook meteen mijn armen en benen.

Het bevalt me echt heel goed dus, dat waxen! Na een beurt is alles zo superzacht en glad, I love it! En als er steeds een maand tussen de waxbeurten zit, en in de toekomst kan dit oplopen tot 8 weken, dan is dat voor mij ideaal. Stel je voor, 6 keer per jaar naar de waxingsalon en je zit de rest van het jaar gebeiteld! Op Nena’s verjaardag laatst heb ik een groep van 5 meiden enthousiast weten te maken voor een full Brazilian en ik hoop dat ook jullie na aanleiding van mijn positieve verhaal snel een afspraak zullen boeken!

Met waxen schijn je een grotere kans op ingegroeide haartjes te hebben, maar hier heb ik zelf niets van gemerkt. Wel wordt het aangeraden om je vagina te scrubben en dat doe ik dan ook heel trouw met een milde scrub. Ik heb ook een spray meegekregen tegen ingegroeide haartjes die ik om de dag even opspuit. Ik weet niet of deze middelen ervoor hebben gezorgd dat ik nergens last van heb, maar ik blijf het gewoon gebruiken want je weet maar nooit. Nou, dat was het eigenlijk wel wat betreft de Brazilian Wax update. Mochten er nog vragen zijn stel ze dan in de comments, dan zal ik er antwoord op geven!


Detox Dieet
Vorige maand kondigde ik aan te gaan starten met een detox dieet. Als je wilt weten wat dat zoal inhoudt kun je het beste even deze post teruglezen. Ik heb het dieet 28 dagen volgehouden en ik moet zeggen dat het me erg meeviel. Ik eet vrij gezond, maar mijn guilty pleasure is Dr. Pepper en chocola. Die heb ik dus een maand links moeten laten liggen, maar het was best te doen. Als ik zin had in iets lekkers nam ik een rijstwafel gedipt in pure chocola of een stuk fruit. Ben ik energieker geworden door dit dieet? Ik vind van niet. Is mijn stoelgang veranderd? Zeker wel. Mijn stoelgang is prima en regelmatig, maar tijdens dit dieet werd mijn stoelgang twee keer zo actief. Aan het einde van de detox vond ik mijn ontlasting ook wat aan de (te) zachte kant, dus ik kan nu niet bepaald zeggen dat mijn stoelgang erop vooruit ging.

Ik volgde dit dieet niet om af te vallen, maar vind het wel belangrijk om even te vermelden dat ik ook inderdaad niet ben afgevallen. Mijn detox-buddy is echter wel een paar kilo kwijt en ook is de ontlasting/stoelgang verbeterd. Het verschilt dus echt per persoon. Het enige positieve aan het detox dieet is het feit dat ik nu bewuster ben wat voeding betreft. Wanneer ik iets eet weet ik wat ik naar binnen werk (de hele maand ben je eigenlijk alleen maar op etiketten aan het kijken) en wanneer ik een hap chocola of een slok Dr. Pepper neem probeer ik de dag erna wat rustiger aan te doen met de suikers, om het een beetje in balans te houden.

In het boek ‘Van gifbelt naar tempel in 28 dagen’ wordt ook een post-detox dieet beschreven, dus het dieet wat je kunt volgen na de detox. Het is een gezond dieet, maar minder strikt dan het detox dieet. Zo mag je bijvoorbeeld wel brood, maar dan het liefst heel donkerbruin. De detox is dus niet alleen bedoeld om je lichaam te ontgiften, maar ook om je uiteindelijk bewuster te maken van je voeding. De detox heeft voor mij niet zo veel gedaan als ik had gehoopt, maar ik denk niet dat het verkeerd is om eens per jaar bewust bezig te zijn met je voeding.


Ananas
Je zou toch nog iets doen in een ananaspak, Sereen? Jazeker! Belofte maakt schuld en ik ben het niet vergeten. Ik weet nog niet zo goed wat, of hoe, maar deze zomer gaat het er dan toch eindelijk eens een keer van komen. You’ll see.

Oil Cleansing Method
Yes, ik reinig mijn gezicht nog steeds op deze wijze en het bevalt me prima. OCM haalt met gemak alle make-up en oogmake-up van mijn gezicht af en het heeft mijn huid niet droger of vetter gemaakt. Het is een goedkope manier van reinigen en ik krijg wel het idee dat mijn huid zich sneller hersteld waardoor littekens sneller verdwijnen en mijn gezicht egaler oogt.


Kangoo Jumps
Het voornemen was om tweemaal per week te Kangoojumpen, maar helaas zijn Nena en ik een beetje laks als het op fysieke inspanning aankomt. Oeps! Soms doen we twee weken niets, en dan weer een weekje wel. Sorry, wij zijn niet de allerbeste testpersonen op dit gebied. Wel blijft het nog steeds leuk en is het nog steeds zwaar. Na een flinke huppel van 10 minuten (dat is flink voor ons) zijn we bekaf. Met Kangoo Jumps houden we het langer vol om door te blijven gaan vergeleken met ‘normaal’ hardlopen. Wat ook niet is veranderd zijn de nastarende blikken wanneer we met zijn tweeën langshopsen. Onze mening over de Jumps is eigenlijk nog steeds hetzelfde: they’re awesome! Lees meer over Kangoo Jumps in dit artikel.


Bourjois Summer Lips wedstrijd
Jaaaaa, wat heb ik ontzettend veel leuke inzendingen gekregen zeg na dit artikel! Ik werd er helemaal vrolijk van. Ik heb in totaal zo’n 60 inzendingen binnen gekregen waarvan ik de 10 leukste heb uitgekozen. Hierbij heb ik gelet op het thema ‘Summer Lips’ waar de foto natuurlijk aan moest voldoen, maar ook heb ik gelet op originaliteit en de ‘mooiheid’ van de foto. De 10 winnende foto’s staan hieronder:

Let your summer be like a flower – Alicia Elzinga

Mirjam Borger

Zuurstokroze – Kelly Pietjouw

Eva

Danielle van Boven

Maude Verweij

Dafne Umans

Emma Bloem

Jacqueline Janssen

Sanne Baltus – mondkusje op de wang van papa, met de zomerse lipstickkleur Kiss Kiss Hibiskiss van Catrice

Dames, gefeliciteerd! Zie jij hier je foto en naam tussenstaan, mail dan je adres en het palette naar keuze (er zijn er 4!) naar serena@beautylab.nl en dan zorg ik dat jij het palette zo snel mogelijk thuis op je deurmat ploft. Kom je er niet uit welk palette je het liefst wilt hebben? Bekijk dan de Bourjois Colorissimo review (met swatches) nog even terug.

Ik hoop dat ik met deze updates veel van jullie vragen heb beantwoord. Als je verder nog vragen hebt (over deze onderwerpen, of over wat anders) kun je ze gerust stellen via Formspring of hieronder, in de comments. Ik zal mijn best doen ze allemaal zo snel mogelijk te beantwoorden!

Omdat ik dit artikel niet echt een volwaardig artikel vind komen er later vandaag nog een winactie en een ‘echt’ artikel online! Stay tuned!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. Tessa
  22 januari 2015 / donderdag, 22 januari 2015

  Hoi Serena!

  zou je me kunnen vertellen hoe die olie tegen ingegroeide haren heet?

 2. 1 juni 2012 / vrijdag, 1 juni 2012

  Wat leuk om de updates te lezen. Janmer dat het detox-dieet je niet heeft opgeleverd, wat je wilde

 3. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Fijn dat artikeltje met updates! Ik ben gestopt met de Oil Cleansing Method. Ik vond het wel fijn, maar ik vond het zo’n gedoe en het duurt toch best lang. Daarnaast merkte ik niet super veel verschil. Nu gebruik ik de reinigingscrème van Kruidvat weer en die vind ik echt super fijn werken. Die kangoo jumps lijken mij super vet, haha! :D

 4. Eva
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Hoi Serena, ik heb mijn adres opgestuurd naar je email, maar heb je mijn mailtje ontvangen? X

 5. Genevieve
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Nice die updates!
  Lekker doorleesbaar

 6. Diana
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  trouwens, enige dat mij weerhoudt om te waxen zijn de prijzen!
  6 x per jaar klnkt wel echt goed!!
  maar voor hele lichaam, is dat niet al gauw 150 euro?
  x 6 = 900 euro per jaar.
  Kun je net zo goed laseren toch?
  Dan ben je 2000 kwijt oid, maar ben je er wel vanaf voor altijd!

 7. Diana
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  aaahh als die Kangoo Jumps 100 euro goedkoper waren had k ze gekocht!
  maar 160 kan ik gwoon niet betalen:(
  maargoed, dan maar rennen op normale schoenen xd

 8. Noelle
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Je vagina scrubben, dat hoop ik niet haha! Het is je vulva..

 9. Awesta
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Hoi, fijn al die updates! Ik vroeg me al of of je the o.c.m. nog gebruikte doordat je laatst een artikel over de producten van philosophy had gezet :) Ik zag dit net en dacht meteen dat jij het wel leuk zou vinden :
  http://www.youtube.com/watch?v=k90QlPUfAXw

 10. okedoei
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  hoi serena wat fijn. eindelijk weer een update over de oil cleansing method. ik ga het nu toch wel proberen. thanx…..

 11. Maude
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Aaaah thanks echt super leuk dat ik heb gewonnen :D

  Yaayy!

 12. Rhonda
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Gefeliciteerd meiden!

  Vet leuk zo’n update. Zo hoef jij niet meerdere artikelen te schrijven en zijn wij weer up to date :)
  Ik dacht: ananaspak? Hè? Owja!! Dat is al even geleden haha.
  Ik ga 14 juni naar The Waxing Company. Aaahhh!!!! Spannend :D

 13. Zwaan
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Ah fijn! Ik was inderdaad benieuwd naar hoe het met alles ging (:

 14. Monica
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Leuk artikel! ik kijk nu al uit naar de foto’s van het ananas pak :D . Alleen waarom laat je je armen eigenlijk waxen?

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

   because they’re hairy

   • Monica
    25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

    Haha op die fiets :P. Ik vind het echt leuk dat je over alles zo open schrijft!

 15. Annika
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  oh leuk! 3 artikelen :D
  echt leuk om alles zo een beetje te lezen! helemaal geen droge tekst, juist leuk dat het steeds een ander onderwerp heeft! van mij mag je het wel vaker zo doen ;P

 16. Layla
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Dit mag je best als een volwaardig artikel zien hoor! Hardtikke leuk om te lezen :)

 17. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Fijne update, daar zat ik ook op te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *