De leukste Utrecht Fashion Hotspots

Een paar weken geleden ben ik gezellig met mijn zusjes de stad in gegaan op zoek naar de leukste hotspots. En als ik zeg ‘stad’ dan bedoel ik automatisch Utrecht, aangezien we zijn opgegroeid in Houten. Houten ligt op zo’n 12 kilometer afstand van Utrecht en daarom voelt ‘me stadsjie’ dan ook een beetje als een tweede thuis.

hotspots_07Ik ben dol op Utrecht met zijn leuke, oude huisjes langs de gracht, de vele terrasjes en leuke winkeltjes. Vooral als de zon schijnt vind ik het heerlijk om door de stad te wandelen of te fietsen. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de leukste Utrecht Fashion Hotspots. Ik heb de route verkend op mijn gloednieuwe Cortina fiets met blauwe banden,  want #fietsenisfashion tenslotte! Je herkent mijn Beautylab-approved hotspots aan de ronde Cortina sticker.

cortina fietsen_3cortina fietsen_4cortina fietsen_1Let’s go!

Revenge

hotspots_34the revenge utrechtDe allereerste concept store van Utrecht opende in 2001 zijn deuren en draait nog steeds lekker mee. Sinds 2013 zitten ze in een prachtig, voormalig apothekerspand aan het begin van de Voorstraat, tegenover de Neude. Bij Revenge ontdek je merken die je nog niet kende en het is dan ook heel verfrissend om hier af en toe eens binnen te lopen. Hun kledingcollectie is altijd een beetje edgy, net even anders dan anders. I love it! Revenge organiseert regelmatig een expositie, instore optreden, nieuwe pop-up shop of workshop in hun store. Er is altijd wel wat te beleven!

Revenge – Voorstraat 6, Utrecht.

Episode

hotspots_36 hotspots_35dsc_3143Een van de leukste vintage kledingwinkels in Utrecht is Episode. Hier kun je lekker struinen tussen de rekken en neuzen bij de accessoires zoals tassen, hoeden, zonnebrillen en sieraden. Heerlijk! Alle kleding is met zorg geselecteerd, gewassen en gerepareerd, dus ook al is het tweedehands kleding, je hebt niet het gevoel dat je tussen de meuk loopt te rommelen. Grote kans op mooie pareltjes!

Episode – Oudegracht 206, Utrecht.

Prime

hotspots_27 hotspots_24 hotspots_26 hotspots_25Bij Prime koop je mooiste sneakers van heel Utrecht. Voor de heren is er iets meer keuze dan voor de dames, maar dat mag de pret niet drukken. Er is ook voor mij genoeg moois en het fijne is dat ze hier echt hele aparte modellen verkopen. Sneakers in kleuren en maten die je niet overal al voorbij ziet komen. Wil je dus echt iets aparts en origineels aan je voeten? Ga dan zeker eens langs bij Prime. Aardige en behulpzame jongens staan er ook in de winkel. PS. hier heb ik mijn Nikes vandaan met blauw en neonroze! Ik krijg er nog altijd veel complimentjes over.

Prime – Schoutenstraat 11, Utrecht.

Shoebaloo

hotspots_39 hotspots_38 hotspots_37Luxepaardjes, opgelet! Bij Shoebaloo koop je de mooiste designer shoes van merken als Dolce & Gabbana, Giuseppe Zanotti, Saint Laurent, Alexander Wang, Chloe, Valentino, Kenzo, Versace en nog veel meer. Als echte schoenenliefhebber kijk ik hier mijn ogen uit, dat begrijp je! Ook verkopen ze hier een kleine selectie aan designertassen en -accessoires. Zo heb ik hier mijn leuke beertjes telefoonhoesje vandaan van Moschino. De winkel zelf ziet er superspacy uit, dus winkelen bij Shoebaloo is al een hele ervaring op zich. Soms is het best eng om een ‘dure’ zaak binnen te lopen, maar het personeel is hier zo ontzettend vriendelijk, je hoeft echt nergens bang voor te zijn.

Shoebaloo – Lijnmarkt 39, Utrecht.

All the Luck in the World

hotspots_17 hotspots_11 hotspots_14 hotspots_12 hotspots_13 hotspots_15 hotspots_16Eén van de kleinste winkeltjes van Utrecht is All the luck in the world. Een überschattige concept store die zo fotogeniek is dat ik op een gegeven moment een kwartier lang achter elkaar foto’s zat te schieten, haha! Elk hoekje is zo schattig en zo Pinterest-worthy, echt een prachtige styling. Je hebt meteen zin om alles te kopen! Bij All the luck verkopen ze prachtige, verfijnde sieraden, de meest trendy woonaccessoires en gewoon leuke hebbedingetjes. Een perfecte store voor wanneer je op zoek bent naar een cadeautje of iets moois voor jezelf. Ik kon mezelf niet in bedwang houden en kocht laboratoriumglaswerk dat ik wil gebruiken als bloemenvaasjes, en een superleuk schriftje met goud metallic bollen. Cute!

All the luck in the world – Zadelstraat 15, Utrecht.

Jut & Jul

hotspots_19 hotspots_20 hotspots_21 hotspots_23 hotspots_22Nog niet zo lang open, maar wél erg populair is Jut & Jul. Deze winkel verkoopt vooraan in de winkel kleding en accessoires, waarvan een groot deel vintage en tweedehands is, maar achterin de winkel hebben ze een origineel concept bedacht. Hier hangen namelijk planken aan de muur en op elke plank kan een webshop eigenaar zijn of haar collectie uitstallen gedurende een maand. Na deze maand mag er iemand anders zijn waar tentoonstellen en te koop aanbieden. Supergaaf! Het is een soort ‘real life Etsy’ want alle items die hier te koop zijn, zijn handgemaakt. Ik vind het cool dat Jut & Jul hun winkel beschikbaar stelt om webshops een tastbaar podium te geven en ze op deze manier helpt bij de verkoop. Bij Jut & Jul moet je zijn voor originele handgemaakte cadeaus en een leuke kledingselectie. Vintage en nieuw hangt door elkaar en alles heeft een hoog Coachella-gehalte. Zeker eens langsgaan bij deze vrolijke dames!

Jut en Jul – Telingstraat 11, Utrecht.

Number Nine

hotspots_06 hotspots_05hotspots_09 hotspots_08hotspots_10Een vrij nieuwe winkel in Utrecht is Number Nine. Een prachtige winkel om te zien, maar ook hangt er natuurlijk mooie kleding in de rekken. Originele merken die je niet overal tegenkomt. Een tikje Scandinavisch, maar dan een stuk minder minimaltisch. Het assortiment is fris, uniek, stijlvol en lekker speels. Kleding met hier en daar een verrassingselement. Als je op zoek bent naar een mooi, origineel kledingstuk, echt een statement piece die het verschil gaat maken in jouw outfits, dan moet je zeker eens langs Number Nine. Het personeel is heel behulpzaam en weet veel van mode en style, dus je hebt echt het gevoel in goede handen te zijn hier. Er heerst een fijne sfeer dus dat shopt extra fijn.

Number Nine – Zadelstraat 30, Utrecht.

La Palmerie

hotspots_28 hotspots_30 hotspots_31 hotspots_29 hotspots_32 hotspots_33Zodra je één voet over de drempel zet waan je je in Ibiza. Bij La Palmerie hangen prachtige kledingstukken, tassen en accessoires die me direct doen terugverlangen naar zon, zee, vakantie en cocktails. Hun collectie is heerlijk bohemian met een vleugje glamour. Hier vind je zwierige maxi dresses, leren sandaaltjes, kleurrijke kaftans, stoere biker jacks en prachtige tassen. Helemaal mijn ding! Ook niet-hippies kunnen hier hun hart ophalen, want naast de typische Ibiza-style kleding zijn er ook mooie basics te vinden. Voordat je op vakantie gaat is een pitstop bij La Palmerie zeker een aanrader!

La Palmerie – Schoutenstraat 14, Utrecht.

Nukuhiva

hotspots_04hotspots_02 hotspots_01 hotspots_03Ben je het zat om altijd maar kleding te kopen bij ketens die hun kleding laten maken in fabrieken met slechte werkomstandigheden? Shop dan eens bij Nukuhiva. Nukuhiva kiest er bewust voor om merken te verkopen die op een fairtrademanier werken en duurzaamheid als belangrijke richtlijn hebben. Het grootste deel van onze kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, hennep, gerecyclede materialen of andere natuurlijke grondstoffen. Nu denk je, mij niet gezien in een jutezak en geitenwollen sokken, ik sla over, maar dat denk je verkeerd! Bij Nukuhiva vind je prachtige merken zoals Kuyichi, Oh My Bag, Toms, Komodo, Huraw en Alchemist. Het zijn mooie, duurzame, maar vooral ook hele trendy kledingstukken en accessoires waarmee je op je eigen manier een steentje bijdraagt aan een betere maatschappij.

Nukuhiva – Zadelstraat 36 – Utrecht.

De Kledingbibliotheek

de kledingbibliotheekEn nu we het toch over duurzaam hebben, hebben jullie al gehoord van de Kledingbibliotheek? De naam zegt het al, hier leen je kleding. ‘Het ziet er uit als een kledingwinkel, het werkt als een bibliotheek, maar het is eigenlijk die hele grote inloopkast die je altijd al wilde!’ Zo omschrijven de drie oprichtsters De Kledingbibliotheek. Zowel unieke designerkleding, duurzame fairtrade outfits als leuke tweedehands stukken zijn hier te leen. Het concept is simpel: je zoekt kleding uit, past het en neemt mee naar huis wat je leuk vindt! Na 4 weken dragen gooi je het bij de bibliotheek in de wasmand en kan je weer wat nieuws mee nemen. Op deze manier haal je alles uit kleding wat erin zit en kost het je ook geen vermogen om een nieuwe garderobe ‘aan te schaffen’. Een uniek concept waar ik positief achtersta en wat ik jullie niet wilde onthouden!

De Kledingbibliotheek – Westerkade 30, Utrecht.

hotspots_18Zo, mijn rondje Utrecht zit er op! Ik heb de hele binnenstad doorkruist met mijn Cortina fiets en mijn kratje volgeladen met mooie spullen en kledingstukken die ik onderweg ben tegengekomen.

Wil jij ook een brand new Cortina fiets winnen? Houd dan hun Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Utrecht?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / woensdag, 18 oktober 2017

  Leuke adresjes! Ik ga niet zo vaak naar Utrecht, maar ik ga toch maar weer eens buurten daar :-)

 2. 12 augustus 2016 / vrijdag, 12 augustus 2016

  Ik ga vandaag naar Utrecht dus dit komt heel erg van pas! Dankjewel voor deze blogpost!!

  Xoxo Emea Girlz

 3. Rimke
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Super leuk!
  Ik woon in Utrecht en ga zeker een keertje naar deze leuke winkeltjes en als je nog een keer in Utrecht komt ga beadies een super leuk winkeltje waar je je eigen sieraden kan maken met echt heeeele leuke hangertjes
  xx

 4. 3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

  Super leuk die hotspots bedankt voor het delen daarvan!
  Mag ik trouwens vragen waar je het mandje voor op de fiets vandaan hebt? Hij is zo leuk!

  Liefs,

  Lisette

  • Serena
   Auteur
   3 juni 2015 / woensdag, 3 juni 2015

   hi lisette,
   die heb ik van de fietsenwinkel, Het Banierhuis in Houten.

 5. steffie
  13 mei 2015 / woensdag, 13 mei 2015

  Geweldig! Ik ga binnenkort naar Utrecht, dus komt van pas :)

 6. 11 mei 2015 / maandag, 11 mei 2015

  Leuke plekken! Ga ze onthouden voor een dagje Utrecht. Oh je fiets ziet er ZO leuk uit, ik kan niet wachten tot ik de mijne krijg. Liefs,

 7. 9 mei 2015 / zaterdag, 9 mei 2015

  Wat een leuke plekjes, ik moet maar snel een keer naar Utrecht toe gaan!

 8. 8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Leuk! Nooit geweten dat er ook een Shoebaloo in Utrecht zat, ik dacht alleen in Amsterdam! All the luck in the world lijkt mij een erg leuk winkeltje.

 9. danique
  8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Hallo serena,

  Echt super leuke hotspots wil je dat ook een keertje doen in rotterdam? Zou ik echt geweldig zijn.
  Xoxo

 10. Annika
  7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

  Oooh wat een leuke winkels! Ik ben zo blij dat die hippieachtige dingen nu in de mode zijn, die vind ik zo leuk allemaal!

  • danique
   8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

   Zonder ik!!

   • danique
    8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

    O sorry foutje

 11. Ilona
  6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Toevallig ga ik volgende week voor mijn verjaardag een weekendje naar Utrecht!
  Iemand tips ivm parking in Utrecht?

  • Jasmine
   7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

   Ik parkeer altijd bij de jaarbeurs parkeerplaats, omdat het dichtbij hoog catharijne is en je via daar makkelijk naar de straatjes buiten kunt. Je kunt ook in de parkeergarage van hoog catharijne parkeren, maar daar is het wel veel duurder :) Bij de jaarbeurs betaal je volgens mij 5 euro voor de hele dag

  • Rosa
   8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

   Je moet er wel rekening mee houden dat je niet meer met een oude dieselauto (van voor 1 januari 2001) de stad in mag! Als je dat wel doet kun je hele hoge boetes krijgen.

  • M.
   12 mei 2015 / dinsdag, 12 mei 2015

   Gratis parkeren bij treinstation Utrecht Lunetten en vanaf daar de trein naar Utrecht Centraal pakken. De trein brengt je in 4 minuten naar de stad. Parkeren in Utrecht centrum wil je niet. (Lees, lastig bereikbaar en duur parkeren).

 12. 6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Zo leuk! Ik vind Utrecht ook een hele gave stad ❁
  (En Cortina fietsen zijn zo mooi!)
  X Liefs

 13. Antoinette
  6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Leeeeeeeeeeeeeeeeeuk! Ik woon sinds een half jaar in Utrecht, stukje bij stukje word ik verliefd op mijn nieuwe stad. Kun je ook een vergelijkbaar artikel doen met je/jullie favoriete eet-/koffieplekjes? Ik begrijp dat je dit artikel meer in het kader van de winactie met Cortina hebt gemaakt, maar ik zou het erg leuk vinden!

 14. Dagmar
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Waar is tutorial tuesday? :( ben je weer gestopt

 15. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Ik ben pas 1 keer in Utrecht geweest en vond het super gezellig!

 16. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Leuk artikel, wat een boel leuke en aparte winkeltjes bestaan er eigenlijk! Je fiets is trouwens ook erg gaaf, dat mag ook wel even gezegd worden haha ;)

 17. Willemijn
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Die gekleurde riemen zijn echt gaaf! Eigenlijk zijn alle winkeltjes die je liet zien geweldig :). Alleen, misschien moet je er eens over nadenken, kun je iets minder gesponserde arikelen schrijven? Ik weet dat je daar je geld mee verdient, maar iets minder kan ook wel denk ik. Bij deze is dat dan niet zo, maar soms weet ik niet of je een product écht leuk vind of niet… Denk er eens over na!

 18. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Super leuk zeg, fijn die vintage winkeltjes. Heerlijk om in te struinen!

 19. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Leuk om zo kennis te maken met de winkels in Utrecht. Ik kom er eigenlijk nooit jaren geleden wel eens geweest maar wist toen eigenlijk niet zo goed waar ik vanaf centraal heen moest om wat leuke winkeltjes te vinden. Als vakantie geld er is maar eens een kijkje gaan nemen zodat ik ook echt kan shoppen;)

 20. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Woah, wat een hoop leuke winkeltjes! ‘All the luck in the world’ en ‘la Palmerie’ lijken me wel wat. Heel handig artikel, thanks for sharing :)

 21. Helga
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Ik heb je tip van de kledingbibliotheek even gedeeld in mijn werkomgeving namelijk de boekenbibliotheek. Subsidie minder dus misschien als tip.Bedankt.

 22. L.
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Vergeet het Kaufhaus niet! Deze bevindt zich tussen de blokker en de xenos. Geweldig winkeltje

 23. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Ik ga binnenkort overal eens een kijkje nemen!

 24. Danielle
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Notorious clothing aan de Voorstraat: daar slaag ik altijd. Erg mooie rokjes en jurkjes van goede kwaliteit, geschikt voor zowel werk als een feestje, door het net even anders te stylen. Mijn vaste adres in Utrecht als ik wat moois nodig heb.

 25. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Superleuke fashion guide! De foto’s alleen al zien er heel aantrekkelijk uit, mooi mooi :-)

 26. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Super leuk om te zien. Erg mooie foto’s ook.

 27. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Wat een leuk en uitgebreid artikel om te lezen. Ik ben zelf nog niet zo vaak in Utrecht geweest maar als ik nog eens ga zal ik dit artikel onthouden! :-)

 28. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Leuk! De volgende keer dat ik in Utrecht ben wil ik zeker een aantal winkeltjes bezoeken. Episode zit ook in Amsterdam of niet?

 29. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Yes, altijd leuk, je hotspot artikelen! Ik ken serieus maar 2 van deze winkels, en dat terwijl ik heel vaak in Utrecht te vinden ben, haha. Volgende keer tijdens het shoppen, neem ik deze voor mij nieuwe winkels ook even mee!

 30. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben zelf nog niet zo vaak in Utrecht geweest (ik denk 2x), maar het ziet er leuk uit. :)

 31. 5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Ondanks dat ik al acht jaar in utrecht woon heb je me toch een paar nieuwe plekjes laten zien. Leuk! Direct zin om te gaan shoppen ;)

 32. Lieke
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Thanks voor alle tips! :)
  Ik ga in september waarschijnlijk studeren in Utrecht en tsja… als je dan een middagje vrij bent! :P

 33. Syl
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  De kledingbibliotheek?! Ik vind het een beetje maf maar slim tegelijk.
  Ergens vind ik het idee een beetje vies dat anderen het al flink gedragen hebben, maar aan de andere kant, de kleding die je in een gewone winkel koopt is ook door genoeg viespeuken gepast.

 34. Vannesa
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Omg dit is zo handig. Dan kom ik nog eens ergens anders dan gewoon de h&m of zara als ik weer eens in Utrecht ben. Ik wist niet eens dat ze een Episode hadden! :D

 35. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Ik ben nog nooit in Utrecht geweest, maar dit is zeker een handig artikel!De kledingbibliotheek is echt een leuk concept.
  Liefs, Iris

 36. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Wat een leuke hotspots heb je uitgelicht! Ik ben dol op sneakers, dus ik zou zeker eens naar Prime willen. Ook voor mijn lifestyle portie zou ik goed kunnen slagen bij All the luck in the world, wat een leuke winkel!

 37. Petra
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Super leuk artikel en ondanks dat ik in het centrum woon, kende ik zeker niet alle shops. Ik ga er zeker een kijkje nemen. PUHA op de voorstraat is 1 van mijn favorieten. Hier verkopen ze alleen kleding en sieraden etc. van Nederlandse ontwerpers.

 38. Ilse
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Zitten echt hele leuke winkels tussen!

 39. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  All the luck in the world lijkt me een erg leuk winkeltje!

 40. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Ohh leukk! Ik huur sinds mei een eigen studentenstudio in Utrecht, dus deze blogpost komt super goed van pas! Ik ga nu eerst de studio schoonmaken en inrichten en dan ga ik er tegen augustus in. Ik ben super benieuwd naar de winkeltjes :D

  Ik vind de fiets trouwens super mooi, ik heb ook al wel meegedaan aan een win-actie van Cortina, maar helaas niks gewonnen. Ik zou heel goed een nieuwe fiets kunnen gebruiken voor een nieuw begin in een nieuwe stad en eindelijk mijn eerste studie :D

 41. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Aah wat een superleuke tips en onwijs leuke fiets! Echt een geslaagde blogpost met fijne inspiratie, dankjewel voor het delen!

 42. Anne
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Als ik wil winkelen ga ik ook altijd naar Utrecht maar ik mis nu de adressen (of een kaartje )waar ik de winkels kan vinden.

 43. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Ondanks dat het niet eens zo heel ver weg is, ga ik binnenkort met een vriendin voor het eerst in Utrecht winkelen. Heb er nu al super veel zin in, dus bedankt voor de tips. xxx Lucinda

 44. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Vooral All the luck in the world en Jut en Jul lijken mij hele leuke winkels!
  Liefs

 45. Aafke
  4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Een deel kende ik nog niet! En dat terwijl ik in Utrecht studeer.. Is het een idee de adressen nog toe te voegen? Die mis ik!

 46. 4 mei 2015 / maandag, 4 mei 2015

  Van de vier grote steden spreekt Utrecht me het minste aan, maar na deze blogpost denk ik dat ik gewoon niet de juiste adresjes kende. Deze lijst is zeker handig voor een dagje shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *