De grote Mascara Review!

Mascara’s! Ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De één zorgt voor volume, de ander voor verlenging, weer een ander voor krullende wimpers en sommige zijn zo supersonisch goed; die zorgen voor alles tegelijk! Je hebt ze met dikke borsteltjes, kleine borsteltjes, sommige zijn van haartjes, weer anderen van siliconen of simpelweg een kammetje. Wij beautylovers zien door de bomen het bos niet meer staan en daarom besloot ik voor jullie in totaal 9 mascara’s te testen in de categorie: verlengend, volume en krul.


Ik ben zo’n 2 weken geleden begonnen en het heeft even wat tijd gekost, maar de uitslag is verbazingwekkend. Wat ik steeds heb gedaan is ‘s ochtends de betreffende mascara aangebracht en hier van alle hoeken (vooraanzicht, onderaanzicht en schuin/zijaanzicht) een foto van gemaakt. Aan het einde van de dag kon ik dan goed beoordelen wat ik van de mascara vond.

Verlengend

  • 1. L’Oréal False Lash Telescopic – bevat 1,2 mm Micro-stretch vezels, voor een nieuwe dimensie in lengte. Versterkt de intensiteit van elke wimper (voorbij de uiteinden). Telescopische borstel, omhult en verlengt elke wimper in één enkele strijkbeweging. Volgt exact de vorm van de oogleden. Verkrijgbaar vanaf april 2012 voor €15,99.
  • 2. Lancôme Hypnôse Doll Eyes – belooft poppenwimpers met volume, verlenging en lifting. Door toevoeging van ‘Fiber Shine’ krijgen de wimpers een subtiele glans en het ‘ultrastretch-complex’ maken de wimpers ultralang. Te koop voor €29,95.
  • 3. Maybelline Illegal Length – bevat fiber extensions die je wimpers tot wel 4 mm verlengen. Verkrijgbaar vanaf maart 2012 voor €14,99.Sephora



Conclusie
Van bovenstaande verlengende mascara’s vond ik Doll Eyes het prettigst in gebruik. Deze mascara verzwaart mijn wimpers niet, zelfs niet aan het einde van de dag. Ook lift deze mascara mijn wimpers het beste. Maar goed, als we puur kijken naar de verlengende werking dan doen de andere mascara’s daar zeker niet voor onder. Wat ik minder prettig vond zijn de zichtbare vezels van de Telescopic mascara. Verder merk en zie ik weinig verschil tussen deze mascara’s.

Volume

  •  4. Dior Diorshow New Look -bevat een kleine borstel, die uit twee delen bestaat: onderaan bevinden zich vier reservoirs en rijen haartjes die de wimpers scheiden. Ze voorzien de wimpers van wortel tot punt van een dosis mascara en zorgen voor een uitwaaierend effect. Bovenaan bevindt zich delash catcher, een microkop die tot in de kleinste hoekje reikt en alle wimpers met de precisie van een couturier oppakt. Verkrijgbaar vanaf 15 februari 2012 voor €32,50.
  • 5. Essence Maximum Definition volume mascara – belooft ultiem volume en perfecte definitie. Geen klontjes. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,49.
  • 6. Sephora Outrageous volume – dramatic volume mascara. Belooft: volume! volume! volume! Deze mascara wordt behoorlijk geraved in Amerika en ik was daarom erg benieuwd. Naar het schijnt: ‘Proven to be 82% effective according to a scientific test that measured volume after 6 brush strokes were administered to 64 false lashes.‘ Verkrijgbaar bij Sephora voor €21,10.



Conclusie
Als je naar het volumegehalte kijkt dan zie ik geen groot verschil tussen deze drie mascara’s. Ik denk dat de Essence mascara dan nog voor de dikste wimpers zorgt, maar zoals je hier al kunt zien verzwaart de mascara wel, waardoor de uiteinden van mijn wimpers aan het einde van de dag iets treurig hangen. De Sephora mascara separeert het mooiste en klontert niet, maar erg veel volume kun je dit niet noemen, naar mijn mening. Diorshow is mooi, maar niet veel mooier dan Sephora of zelfs Essence, terwijl dat wel de duurste is. Ik denk dat ik Doll Eyes van Lancome, die ik eigenlijk onder de verlengende mascara’s had geschaard, zelfs nog een beter volume geeft dan deze mascara’s die daar speciaal voor bedoeld zijn!

Krullend

  •  7. Catrice Volume Plus+ curl – belooft extra dikke en gekrulde wimpers. Het speciale gebogen borsteltje en creamy formule zorgen voor extreem volume en een krul die de hele dag blijft zitten. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €3,49.
  • 8. Essence Get Big! Lashes volume curl – belooft maximum volume en perfect gekrulde wimpers. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,29.
  • 9. Urban Decay Supercurl curling mascara – belooft “In addition to holding curl all day, this mascara boasts incredible conditioning ingredients in its formula. Packed with glycoprotein for lash thickening, Moringa seeds to help with curl definition, and Meadowfoam seed oil and Shea Butter for moisturizing and smoothing, lashes get an extra nourishing boost with just one swipe.” Te koop bij Sephora voor €25,90



Conclusie

Die van Urban Decay krult mooi, maar separeert niet heel goed. Essence blijft vrij recht (dat kun je op het zijaanzicht goed zien) en Catrice krult en separeert erg goed. Aan het einde van de dag zijn alle mascara’s niet verzwarend, het lijkt eerder of er meer krul in zit dan direct na aanbrengen. Dat is dan wel weer goed! Die van Catrice vind ik persoonlijk het beste, want die geeft mijn wimpers het beste resultaat wat krul betreft en separeert mijn wimpers ook nog als de beste.


Eindconclusie
Het reviewen van mascara’s is heel persoonlijk en ik moet zeggen dat ik het daarom ook niet graag doe. Mijn wimpers zijn weer anders dan die van jou en elke mascara pakt daar dan weer anders op uit. Wat ik niet had verwacht is dat deze mascara’s – die toch elk heel verschillend zijn in prijsklasse – zo veel overeenkomsten hebben. Ik zie geen grote verschillen tussen een budget- en een high-end mascara. Jullie wel? En ik zie eerlijk gezegd ook niet zo veel verschil tussen een volume, verlengende en krullende mascara. Tuurlijk, de verlengende mascara’s bevatten vaak vezeltjes en de krullende mascara’s zullen ook iets bevatten waardoor de wimpers niet verzwaard worden (of misschien zelfs samentrekken waardoor ze omhoog gaan staan?), maar over het algemeen denk ik dat de mascaraformules hetzelfde zijn.

Het grote verschil zit ’em in het borsteltje! Maar ook dan denk ik dat dit puur een persoonlijke kwestie is. De een geeft de voorkeur aan een ‘echt’ borsteltje en de ander gebruikt liever een siliconen borsteltje of een kammetje. De een wil een lekkere grote en dikke borstel en de ander wil liever een kleine en fijne. Al met al zie ik maar weinig verschil op mijn wimpers. Waarom zijn er dan zoveel verschillende soorten en waarom is er dan zoveel prijsverschil, vraag je je nu misschien af? Het antwoord is eenvoudig: marketing, baby.

Als ik één grote winnaar zou moeten kiezen dan zou ik voor Lancôme Hypnôse Doll Eyes gaan. Deze mascara heeft het allemaal wel zo’n beetje. Volume, verlenging en krul. Het separeert mijn wimpers mooi en verzwaart ze niet gedurende de dag. Als runner-up ga ik voor de budgetvriendelijke Catrice Volume + Curl mascara.

Ik ben benieuwd of jullie deze uitkomst ook zo verrassend vinden als ik! Hadden jullie verwacht dat er maar zo weinig verschil te zien zou zijn? En wat is jullie favoriete mascara?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

213 Reacties

  1. P.
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Dure mascara is dus echt onzin!
    Allemaal zakkenvullers met hun mooie verkooppraatjes!
    Bedankt voor deze review, het bevestigd wat ik altijd eigenlijk al dacht (;

  2. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Wauw! echt thanks voor het reviewen van al deze mascara’s! Binnenkort maar eens langs de kruidvat en de catrice mascara uittesten. Het is indd een persoonlijike kwestie, daar ben ik het met je eens. Ik heb heel veel en dikke wimpers die erg moeilijk te ‘kammen’ zijn. Meestal krul ik ze alleen, maar dat is ook niet goed voor mijn wimpers..

    Nogmaals bedankt voor dit artikel, je bent de beste!

  3. Sarah
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Ik vind de mascara’s van Essence het mooiste bij jou!

  4. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Mijn favo mascramerk is Maybelline en daar heb ik altijd een mascara van. Ik probeer ook altijd de nieuwste die uitkomen, de ene keer bevalt die me wel, de andere keer niet.. en dan ga ik weer gewoon terug naar de vorige. Vaak zie je al wel aan het borsteltje hoe het resultaat kan zijn van een mascara.

  5. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ja, aan de ene kant maakt het niet zo veel uit welke mascare je koopt. Voor mijn gevoel doen ze allemaal wel hetzelfde. Toch blijven we allemaal op zoek naar de perfecte mascara waardoor ze telkens weer met nieuwe komen en we blijven kopen . ^^ Slim handeltje.

  6. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    ik ben precies een fan van de get big van essence, vind dat je wimpers er echt goed uitzien met die mascara!!!

  7. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Er is idd maar heel weinig verschil te zien!
    Ik vind de Doll eyes wel het mooiste effect geven.

  8. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Super fijn om een review te zien van een aantal mascara’s bij elkaar! Ook grappig dat er veel ook toch een soort op elkaar lijken ondanks prijsverschillen! Bedankt, vind dit echt handig haha, kan me voorstellen dat het veel werk is geweest, echt fijn dat je dat hebt gedaan!

  9. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Heel handig om alles zo te lezen :D x

  10. Amelie
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wauw super mooie en handige review zeg! Mascara vind ik altijd erg lastig om uit te zoeken, dit artikel helpt echt! :)

  11. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wat een super artikel! Zeker vaker doen.

    Liefs, Mariette

  12. Jasmina
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Grote credits voor jou! Wat een fijn en overzichtelijk artikel zeg, geweldig hoe je de foto’s zo samen gecombineerd heb (veel werk). De conclusies zijn ook elke keer duidelijk. Ik wil zelf al een tijdje de Doll Eyes uitproberen, maar ik zal ook eens naar die van catrice kijken. Mascara’s reviewen is inderdaad erg persoonlijk, maar je hebt het echt goed gedaan!

  13. Danielle
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wauw tof gedaan :) ziet er supermooi & duidelijk uit. Zal wel veel werk zijn geweest denk ik? Mooie foto’s enzo. :)

    Mijn favo mascara is van Maybelline, zo’n dikke paarse! Die is heel fijn in gebruik. Wat schijnt te werken tegen korte wimpers is iedere avond met een schone mascara kwast vaseline op je wimpers aanbrengen. Schijnt hetzelfde te werken als die superdure wimperverleng-dingen! :)

    XXX

  14. monica
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Dit is zooooo slim gedaan!!! Normaal vind ik mascara reviews niks aan.. niet objectief… Deze wel! Kun je alsjeblieft in het vervolg alle mascara’s op deze manier doen? Ik ga sowieso die catrice proberen!

  15. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    heel erg bedankt! ik heb hele korte wimpers en weeet nooit welke mascara ik moet nemen, dit heeft me geholpen!

    xxx

  16. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Superhandig artikel! Ik was naar sommige mascara’s, zoals die van Urban Decay, best wel benieuwd, dus thanks!

  17. Sanne
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik gebruik vooral het laatste jaar de Essence Maximum Definition volume mascara, en I love it! Hij pakt zo goed bij mijn wimpers én ik vind dat hij een mooie zwarte kleur geeft.
    Ook nog eens goed voor de portemonnee!

  18. Lina
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik reageer niet vaak maar ik wil je toch echt even credits geven voor dit artikel! Helemaal super, ik lees zulke artikelen echt met plezier. En aan de andere comments te zien zijn de rest van je lezers je ook ontzettend dankbaar.

  19. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik heb zelf die oranje van essence. Ben er heel erg blij mee, maar wel eens dat hij enigzins wat verzwaart. Alleen omdat hij zo zwart is vind ik dat wel weer een extra pluspunt. Sowieso krullen mijn wimpers erg slecht.. (ook met wimperkrultang)

  20. Renee
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Super post! Moet je echt vaker doen, de foto’s zijn prachtig en de vergelijking is voor ons lezers zo makkelijk te maken.

    Misschien kan je ook zo iets doen met mono’s (die kwa kleur overeen komen in het doosje maar op je ogen totaal lijken te veranderen)?

  21. Carmen
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Leuk artikel! Ook een leuk stukje in de CosmoGirl!

  22. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Heeeeel fijn artikel! Super dat je zulke mooie, duidelijke foto’s hebt gemaakt waarbij ik direct het effect van de mascara kan zien op jouw wimpers! Het heeft vast heel wat tijd en werk gekost, maar het wordt echt gewaardeerd!

  23. Romy
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Mijn fave is miss sporty die roze variant

  24. Dewi
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    @Serena ik heb ongeveer dezelde wimpertjes als jouw en ik heb ook dezelfde resultaten als bij Lancôme Hypnôse Doll Eyes die ik overigens ook super fijn vind. MAAR…. dan moet je echt even de Sublime De Chanel testen want bij deze heb ik echt super mooie bambie ogen, nog meer als bij de Doll Eyes.
    Hihi het hoeft niet hoor maar zou wel leuk zijn als je het even test ;-)

  25. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik koop altijd de allergoedkoopste huismerk mascara die ze bij de drogist hebben, ik zie ook geen verschil!

  26. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Handig dat je zoveel mascara’s in een keer reviewd! De Catrice mascara lijkt mij wel erg fijn. :D

  27. Allissa
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    die oranje van essence is en blijft mijn fav’
    op de dagen dat het niet regent :D

  28. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Hmm ik denk dat ik die Essence get big gedoetje eens een keer ga proberen haha want die is zeker niet duur

  29. Tasjimodo
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Heb al geleerd dat de mascara reviews niet veel zeggen idd. Het ligt helemaal aan hoe de wimpers zijn. Zelf heb ik vrij lange wimpers. Mijn all time fave is longest lash Black Ice van Jane Iredale. Niemand schrijft erover maar echt zo een aanrader. In combi met n andere voorbehandel/voedende mascara kan er ook nog een falsh lash effect verkregen worden. Het geeft volume en de wimpers blijven soepel zonder klontjes. Ook nog n voordeel is dat het komt in tubevorm. Je leest t ik ben er fan van. Soms probeer ik wel ns iets anders maar dat was nooit wat. High end/ drugstore maakt niet uit.

  30. Renske
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Poeh wat een tijd heb je hierin gestoken. Super om zo te kunnen vergelijken. Ik vind wel dat het een heel handig artikel is geworden. Die runner-up is er wel een die ik zou willen proberen. Alleen ik gebruik alleen waterproof (heel vaak traanogen) dus hopelijk is hij er ook in die versie:)

  31. Karin
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik vind het wel heel verrassend ja! Ik zie nauwelijks verschil tussen de budget varianten en de high end mascara’s. Ik denk dat mijn volgende mascara ook een budget variant wordt! Dat scheelt aanzienlijk met een soortgelijk effect!

    Bedankt voor de uitgebreidde test!

  32. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Leuk artikel, ik denk dat ik de catrice maar eens ga proberen, dat ziet er goed uit :)

  33. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Superhandig, Serena! Snap dat je daar wel even mee bezig bent geweest! Sinds ik deze getest heb gebruik ik op dit moment de Essence Get BIG! Lashes Volume Curl mascara en die vind ik erg prettig!

  34. Brigitte
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    hey serena, dit gaat eigenlijk helemaal niet over de mascara maar ik heb een maand geleden met een gala voor het eerst nep wimpers gebruikt. Ik heb me goed laten informeren door de vrouw die ze verkoopte alleen toen ik ze eraf haalden ging de lijm er niet af, en nu zit de lijm nog steeds op mijn ogen. Je bent mn laatste optie want anders ga ik naar de dokter mn oogleden voelen namelijk helemaal geïrriteerd en ze zijn erg opgezwollen. So plies help! (angel look)

  35. Annika
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    DIT IS ZO’N GOED ARTIKEL! zoiets heb ik echt nog nooit op andere blogs gezien, maar het geeft meteen een geweldig overzicht! heb je echt heul goed gedaan!

    ik vind het heel verrassend dat je haast geen verschil ziet tussen die dure en goedkopere mascara’s! vooral die van catrice (volume en curl) ziet er erg mooi uit! ik denk dat ik toch maar eens goed ga kijken in het catrice-schap van het kruidvat…

    zelf heb ik een fijne van yves rocher, die heeft zo’n heel borstelig borsteltje, met heel veel haartjes, en dan ook heel zacht enzo. dat vind ik altijd fijner, omdat je dan niet zo veel tegelijk opdoet. er staat geen naam op, maar wel: mascara volume deploye (met accentjes op de e’s) hij geeft in ieder geval volume ;)

  36. Sanne
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wat een geweldig artikel! Deze foto’s geven me een goed beeld van wat de mascara nou precies doet! Echt top Serena, ik waardeer het heel erg dat je hier de tijd voor hebt genomen :)

  37. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Echt een megahandig artikel, alles op een rijtje en je hebt zo echt een goed overzicht!!

  38. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wat een goede foto’s! Ik keek expres niet naar de namen, en koos ook een keer voor de Catrice variant, woop, dat zegt toch wel heel wat. :D Die van Sephora vond ik ook echt gorgeous. :)

  39. Lotte
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik heb de doll eyes ook sinds 2 maanden, ik ga hem sowieso opnieuw kopen! Ben erg tevreden :)

  40. Daniëlle
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wat ontzettend fijn dat je ze bij elkaar in een artikel doet en zo goed vergelijkt! Veel blogs doen een mascara en dan is vergelijken toch lastig omdat iedereen haar wimpers anders zijn van nature. Zo kun je duidelijk zien welke mascara echt goed werkt! Zelf heb ik een mini van de Doll Eyes, fijne mascara, maar helaas zo duur!

  41. Nina
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    hey Serena, geweldige review! Ik had een vraagje ik was mijn gezicht aan het reinigen en toen boende ik net iets te hard en toen ging er een wondje open. nu zit er een litteken op me gezicht en ik wou vragen of jij misschien een goed zalfje weet die je in de winkels/drogist kan kopen tegen littekens want het litteken is nog ‘vers’ en misschien dat ik er iets tegen kan doen?

    • Serena
      Auteur
      21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

      pure vitamine E olie!

      • Nina
        21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

        Super bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het morgen gelijk kopen (:

  42. Rava
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Echt een super fijn artikel!
    Ik vind je foto´s ook erg mooi en duidelijk! Gewoon hardstikke handig!

    Ik heb toevallig vorige week van mijn moeder ook Lancôme Hypnôse Doll Eyes gekregen en ik vond het ook echt een hele prettige mascara!

  43. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Ik wil de Doll Eyes zo graag proberen, en nu nog meer! Ik gebruik nu al een tijde de Essence Maximum Defenition mascara, en ik vind ‘m ook wel heel prettig! Voor het geld is het echt wonderbaarlijk goed. Maar de beste mascara die ik tot nu toe heb getest vind ik wel de One By One (niet dat ik er zoveel heb getest). Ik vind dat borsteltje gewoon zo fijn en hij separeert heerlijk!

    Leuk om te lezen dat er maar zo weinig verschil in zit :)

  44. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Echt een heel goed artikel! Zoals meiden voor me al zeiden, ik vind het echt goed dat jij gewoon een hele stapels mascara’s tegelijk test, i.p.v. dat je ons laat kiezen. Zo met alle foto’s na elkaar kan je tenminste nog een beetje verschil zien.
    Verder was dit voor mij geen superboeiend artikel, ik heb nog nooit een mascara van meer dan 5 euro gekocht en ik ben ook niet van plan dat te gaan doen. Catrice mascara vind ik ook goed werken, en dit artikel bewijst maar weer dat dat klopt!

  45. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Dit is serieus één van de meest interessante artikels die ik de laatste tijd las. :) Echt heel nuttig! Mijn mascara is namelijk aan zijn laatste dagen bezig. Ik gebruikte één van Rimmel (Sexy Curves). Die was wel fijn, maar uiteraard wil ik steeds nieuwe dingen proberen :)

  46. xAmber
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    ik ben verslaafd aan mijn maybelline the colosal mascara! het borsteltje is heerlijk, mijn wimpers worden mooi gescheiden, er komt volume in en mijn wimpers krullen al van zichzelf!

  47. Nienke
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Wauw, wat een supergoede review! Duidelijk, overzichtelijk en eerlijk. :)

    Twee jaar terug ben ik gestopt met het kopen van duurdere mascara’s, omdat ik er achter kwam dat het bij mascara’s weinig uitmaakt of het high end of low end is. Mijn favoriet nu is een essence mascara (black mania). Ik zie die mascara nu al een tijdje niet meer in de schappen liggen (of alleen de verpakking moet vernieuwd zijn, verder niet naar gekeken), maar gelukkig had een stuk of 5 back-ups :)

  48. sophie
    21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    fijne review! erg handig!

    Ik zag je in de cosmogirl staan met blog-tips! erg leuk!

    xoxo

  49. 21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

    Super dat je ze ze met elkaar vergeleken hebt! Dat is veel makkelijker dan telkens de archieven in te moeten duiken als je naar mascara reviews zoekt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *