De grote Mascara Review!

Mascara’s! Ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De één zorgt voor volume, de ander voor verlenging, weer een ander voor krullende wimpers en sommige zijn zo supersonisch goed; die zorgen voor alles tegelijk! Je hebt ze met dikke borsteltjes, kleine borsteltjes, sommige zijn van haartjes, weer anderen van siliconen of simpelweg een kammetje. Wij beautylovers zien door de bomen het bos niet meer staan en daarom besloot ik voor jullie in totaal 9 mascara’s te testen in de categorie: verlengend, volume en krul.


Ik ben zo’n 2 weken geleden begonnen en het heeft even wat tijd gekost, maar de uitslag is verbazingwekkend. Wat ik steeds heb gedaan is ‘s ochtends de betreffende mascara aangebracht en hier van alle hoeken (vooraanzicht, onderaanzicht en schuin/zijaanzicht) een foto van gemaakt. Aan het einde van de dag kon ik dan goed beoordelen wat ik van de mascara vond.

Verlengend

  • 1. L’Oréal False Lash Telescopic – bevat 1,2 mm Micro-stretch vezels, voor een nieuwe dimensie in lengte. Versterkt de intensiteit van elke wimper (voorbij de uiteinden). Telescopische borstel, omhult en verlengt elke wimper in één enkele strijkbeweging. Volgt exact de vorm van de oogleden. Verkrijgbaar vanaf april 2012 voor €15,99.
  • 2. Lancôme Hypnôse Doll Eyes – belooft poppenwimpers met volume, verlenging en lifting. Door toevoeging van ‘Fiber Shine’ krijgen de wimpers een subtiele glans en het ‘ultrastretch-complex’ maken de wimpers ultralang. Te koop voor €29,95.
  • 3. Maybelline Illegal Length – bevat fiber extensions die je wimpers tot wel 4 mm verlengen. Verkrijgbaar vanaf maart 2012 voor €14,99.Sephora



Conclusie
Van bovenstaande verlengende mascara’s vond ik Doll Eyes het prettigst in gebruik. Deze mascara verzwaart mijn wimpers niet, zelfs niet aan het einde van de dag. Ook lift deze mascara mijn wimpers het beste. Maar goed, als we puur kijken naar de verlengende werking dan doen de andere mascara’s daar zeker niet voor onder. Wat ik minder prettig vond zijn de zichtbare vezels van de Telescopic mascara. Verder merk en zie ik weinig verschil tussen deze mascara’s.

Volume

  •  4. Dior Diorshow New Look -bevat een kleine borstel, die uit twee delen bestaat: onderaan bevinden zich vier reservoirs en rijen haartjes die de wimpers scheiden. Ze voorzien de wimpers van wortel tot punt van een dosis mascara en zorgen voor een uitwaaierend effect. Bovenaan bevindt zich delash catcher, een microkop die tot in de kleinste hoekje reikt en alle wimpers met de precisie van een couturier oppakt. Verkrijgbaar vanaf 15 februari 2012 voor €32,50.
  • 5. Essence Maximum Definition volume mascara – belooft ultiem volume en perfecte definitie. Geen klontjes. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,49.
  • 6. Sephora Outrageous volume – dramatic volume mascara. Belooft: volume! volume! volume! Deze mascara wordt behoorlijk geraved in Amerika en ik was daarom erg benieuwd. Naar het schijnt: ‘Proven to be 82% effective according to a scientific test that measured volume after 6 brush strokes were administered to 64 false lashes.‘ Verkrijgbaar bij Sephora voor €21,10.



Conclusie
Als je naar het volumegehalte kijkt dan zie ik geen groot verschil tussen deze drie mascara’s. Ik denk dat de Essence mascara dan nog voor de dikste wimpers zorgt, maar zoals je hier al kunt zien verzwaart de mascara wel, waardoor de uiteinden van mijn wimpers aan het einde van de dag iets treurig hangen. De Sephora mascara separeert het mooiste en klontert niet, maar erg veel volume kun je dit niet noemen, naar mijn mening. Diorshow is mooi, maar niet veel mooier dan Sephora of zelfs Essence, terwijl dat wel de duurste is. Ik denk dat ik Doll Eyes van Lancome, die ik eigenlijk onder de verlengende mascara’s had geschaard, zelfs nog een beter volume geeft dan deze mascara’s die daar speciaal voor bedoeld zijn!

Krullend

  •  7. Catrice Volume Plus+ curl – belooft extra dikke en gekrulde wimpers. Het speciale gebogen borsteltje en creamy formule zorgen voor extreem volume en een krul die de hele dag blijft zitten. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €3,49.
  • 8. Essence Get Big! Lashes volume curl – belooft maximum volume en perfect gekrulde wimpers. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,29.
  • 9. Urban Decay Supercurl curling mascara – belooft “In addition to holding curl all day, this mascara boasts incredible conditioning ingredients in its formula. Packed with glycoprotein for lash thickening, Moringa seeds to help with curl definition, and Meadowfoam seed oil and Shea Butter for moisturizing and smoothing, lashes get an extra nourishing boost with just one swipe.” Te koop bij Sephora voor €25,90



Conclusie

Die van Urban Decay krult mooi, maar separeert niet heel goed. Essence blijft vrij recht (dat kun je op het zijaanzicht goed zien) en Catrice krult en separeert erg goed. Aan het einde van de dag zijn alle mascara’s niet verzwarend, het lijkt eerder of er meer krul in zit dan direct na aanbrengen. Dat is dan wel weer goed! Die van Catrice vind ik persoonlijk het beste, want die geeft mijn wimpers het beste resultaat wat krul betreft en separeert mijn wimpers ook nog als de beste.


Eindconclusie
Het reviewen van mascara’s is heel persoonlijk en ik moet zeggen dat ik het daarom ook niet graag doe. Mijn wimpers zijn weer anders dan die van jou en elke mascara pakt daar dan weer anders op uit. Wat ik niet had verwacht is dat deze mascara’s – die toch elk heel verschillend zijn in prijsklasse – zo veel overeenkomsten hebben. Ik zie geen grote verschillen tussen een budget- en een high-end mascara. Jullie wel? En ik zie eerlijk gezegd ook niet zo veel verschil tussen een volume, verlengende en krullende mascara. Tuurlijk, de verlengende mascara’s bevatten vaak vezeltjes en de krullende mascara’s zullen ook iets bevatten waardoor de wimpers niet verzwaard worden (of misschien zelfs samentrekken waardoor ze omhoog gaan staan?), maar over het algemeen denk ik dat de mascaraformules hetzelfde zijn.

Het grote verschil zit ’em in het borsteltje! Maar ook dan denk ik dat dit puur een persoonlijke kwestie is. De een geeft de voorkeur aan een ‘echt’ borsteltje en de ander gebruikt liever een siliconen borsteltje of een kammetje. De een wil een lekkere grote en dikke borstel en de ander wil liever een kleine en fijne. Al met al zie ik maar weinig verschil op mijn wimpers. Waarom zijn er dan zoveel verschillende soorten en waarom is er dan zoveel prijsverschil, vraag je je nu misschien af? Het antwoord is eenvoudig: marketing, baby.

Als ik één grote winnaar zou moeten kiezen dan zou ik voor Lancôme Hypnôse Doll Eyes gaan. Deze mascara heeft het allemaal wel zo’n beetje. Volume, verlenging en krul. Het separeert mijn wimpers mooi en verzwaart ze niet gedurende de dag. Als runner-up ga ik voor de budgetvriendelijke Catrice Volume + Curl mascara.

Ik ben benieuwd of jullie deze uitkomst ook zo verrassend vinden als ik! Hadden jullie verwacht dat er maar zo weinig verschil te zien zou zijn? En wat is jullie favoriete mascara?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

213 Reacties

  1. Lily
    5 november 2013 / dinsdag, 5 november 2013

    Maybelline Illegal Length – Mascara
    The best !!!!!!!!!!!!!

  2. 1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

    Max Factor False Lash Effect Fusion is echt mijn alltime favorite!

  3. Lizzie
    29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

    Weet je ook een mascara die goed is voor allergische ogen? Ik ben altijd heel tevreden maar mn ogen gaan zo jeuken als ik mascara op heb! Heb zelf al redelijk veel en dikke wimpers maar alleen lichte puntjes dus heel veel bijzonders hoeft hij niet te doen, alleen zwart zijn ;)

  4. Nathalie
    29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

    Maybelline Illegal Length is mijn absolute favoriet.. xx

  5. 26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

    Ik had wel verwacht dat daar weinig verschil tussen zou zijn eigenlijk. Qua lengte en volume merk ik tussen verschillende mascara’s ook niet veel verschil, behalve dat de een veel sneller klontert dan de ander.

  6. 26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

    De doll eyes en van Sephora lijken me fijn, bedankt voor de review.

    Liefs

  7. 25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

    Ik zie inderdaad weinig verschil maar ik snap je eindoordeel wel ;) Ik vind die van Catrice ook mooi, die ga ik kopen als ik een nieuwe mascara nodig heb! Bedankt voor je ontzettend duidelijke review!

  8. Esther
    25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

    Leuk gedaan dit ! ^^

    liefs, Esther

  9. Irini
    25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

    Ik gebruik altijd mascara van de hema, 3D effect waterproof. Die vind ik fijner dan mascara’s die ik heb gebruikt van estee lauder. Die van de hema moet je ook eens proberen (ik heb ook fijne wimpers) !
    xx

  10. 24 februari 2012 / vrijdag, 24 februari 2012

    Ik heb net een nieuwe mascara nodig dus van de week ga ik voor die van Catrice!

  11. Cindy
    23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    Ik ben nu erg benieuwd naar de Catrice Volume Plus+ curl!

  12. Stefanie
    23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    Mijn favoriete mascara:
    False lash effect mascara van MaxFactor!
    Mijn wimpers krijgen er zoveel volume van, en de lengte vind ik ook echt geweldig.
    Over deze vraag moest ik geen halve seconde nadenken.

  13. karlijn
    23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    wanneer komt er weer een artikel dat je mensen advies geeft over hun persoonlijke leven? ik weet niet meer hoe het artikel heette..
    groetjes~!

  14. 23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    Handig artikel (moet ook echt heel veel werk zijn geweest, fijn dat je dat hiervoor over hebt!)! Ik gebruik bijna nooit mascara, en als ik dat al een keer doe, dan is het een paar jaar oude… Oeps. Ik weet dat ik een nieuwe moet kopen. Ik vind de Catrice Volume + Curl er wel veelbelovend uitzien.

  15. 23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    Wat een leuk artikel! Interessant om de verschillende mascara’s naast elkaar te zien :) Thanks! :D

  16. daniela
    23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

    Geweldig artikel! Je onderscheid je echt van de andere grote blogs! Helemaal top

  17. Chantal
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Zo die lijken allemaal erg veel op elkaar. Zie bijna geen verschil! Had niet verwacht dat die van Essence zou goed zouden zijn. Toch maar eens proberen!

  18. Tamara
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Goed artikel dit!
    Lekker uitgebreid, en inderdaad: marketing…
    maar we trapper er graag in :)

  19. Amber
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Dit soort artikelen zijn echt heel handig en fijn. Dit maakt jouw site 1 van de beste!!

  20. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Wat een goed artikel! Die van Catrice ziet er erg fijn uit :)
    x

  21. Rianne
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Ik vind ze eigenlijk niet zo veel doen, ik weet niet of het door de foto’s komt of dat jouw wimpers vrij kort zijn maar ik gebruik nu afwisselend een mascara van Maybelline falsies en beyu en daarbij woorden mijn wimpers veel langer dan bij jou op de foto’s, dus misschien zijn dat ook nog tips voor mensen die een verlengende mascara zoeken.

  22. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    huh ik heb die oranje van essence ook maar die heeft bij mij niet zo’n gebogen borsteltje, maar juist recht zoals nummer 4 en 6…. en hij is niet heel oud ofzo.

  23. marleen
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    mijn favorite mascara is max color dubbel last effect(action)
    ik heb zelf ook een rimmel mascara etos, ben de naam vergeten ) maar die was heel snel al opgedroogt en die was 15.99 zo duur en voor de kwaliteit te duur maar de max color dubbel last effect mascara 1.00 of 1.50 bijna te goedkoop de kwaliteit top !
    wet is jou favorite mascara ?

  24. Ericaaa
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    ik gebruik altijd Hypnose drama van lancome super fijn. ik heb namelijke vet kleine wimpers en met deze lijkt het in ieder geval nog als of ik mooie wimpers heb en hij blijft de hele dag vet goed zitten ^^

  25. nona_matahari
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Nice artikel…
    Als ik op de markt loop zie ik ook wel eens heel veel mandjes met mascara liggen van oa Loreal, Maybeline, Miss Sporty en andere merken.
    Deze koop ik never, want ik denk er een btje shady over… Maar denk je dat je wel mascara van de markt kan kopen?

  26. Daisy
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Ik heb gister heel toevallig de mascara van Lancome gekocht en ik vind het een hele fijne mascara! Maar super dat je deze -enorme- mascarareview hebt gedaan, thanks! x

  27. BeautyMuis
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Bij het Kruidvat zijn sommige Essence mascara’s 2+1 gratis. Ik heb nog nooit mascara van Essence gebruikt maar na het lezen van dit artiekel heb ik er 3 gehaald. Ben benieuwd…op de foto’s zien ze er goed uit.

  28. Hecate
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Wat een handig artikel, hier heb ik nou wat aan :)

  29. nathalie
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Hele handige review heel overzichtelijk! moet je vaker zo doen!

  30. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    `Helemaal met de uitslag eens:D ik had idd verwacht dat er weinig verschil in zit

  31. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Dit artikel bewijst voor mij weer dat dure mascara’s het geld niet waard zijn.

  32. Mirjam
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Heel fijn artikel!
    Heb nog een nieuwe mascara nodig, dus ga vanmiddag nog even voor de catrice volume+ curl!

    Top gedaan!

  33. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Ik gebruik al een paar jaar de Lancome drama mascara en die werkt voor mij nog steeds het beste.

  34. me_norma
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    wat een leuk artikel eerlijk gezegd zie ik weinig verschil en als je niet zo’n groot budget heb kom je met de goedkoopste ook heel goed weg

  35. Marloes
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Dit is echt een fijn artikel, zo met die foto’s om te vergelijken. Dit zou ik wel vaker willen zien met mascara’s (of misschien ook met andere producten).

  36. assiepoester
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Wat een goed review zeg.
    Dolls eyes lijkt mij ook mijn favoriet.
    Wat mij wel opvalt he, is dat de high end mascaras zo snel uitdrogen. Ik heb wat geprobeerd van dior, hlena rubenstein, urban decay en clarins. Maar die van de drogist blijven toch langer vloeibaar vind k. *-)

  37. Daphne
    22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Leuk grdaan dit !
    Mijn lievelingsmascara’s zijn van ‘Diorshow’ en ‘Mac’.
    Ik had de Diorshow alleen gekocht voor volume, maar ik ben verbaast van de lengte die het geeft!
    De mac geef ook heel veel lengte, alleen zou ik em andere niet aanraden, er hoeft maar 1 druppel water in je oog te komen en je hele gezicht is zwart!

    Wat is jouw favoriete mascara? Welke doe jij elke dag op ?

  38. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    zo blijkt maar weer dat de duurste niet perse goedkoopste is. Ik vind zelf de essence big lashes het mooiste bij je staan trouwens

  39. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Wel leuk om zo alles bij elkaar te zien! :) Zelf gebruik ik altijd Bourjois mascara, al jaren eigenlijk en ben daar zeer tevreden over.

  40. 22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

    Ik heb Lancôme Hypnôse Doll Eyes zelf een tijdje gebruikt en vond deze erg fijn, voornamelijk in het begin want later werd de mascara toch wat ‘droger’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *