Dankbaar

Vandaag is het de vierde donderdag van november, de dag waarop de inwoners van de Verenigde Staten Thanksgiving vieren. Dit is een nationale feestdag waarbij men dankbaarheid toont voor alle goede dingen in het leven. Thanksgiving wordt gezien als één van de belangrijkste feestdagen van het jaar die je doorbrengt met geliefden, vrienden en familie. Er wordt American Football gekeken, er worden specifieke Thanksgiving gerechten gemaakt, zoals een kalkoen of yams (zoete aardappelen). We hebben het vast wel eens een keer voorbij zien komen in een serie of film!

In Nederland vieren we geen Thanksgiving (al bestaat er wel een Dankdag voor het Gewas in protestants-orthodoxe kerken), dus ik wilde vandaag – op de Amerikaanse Thanksgiving – graag een post wijden aan de dingen waar ik het meest dankbaar voor ben. Ik hoop dat ik jullie hiermee inspireer om ook eens te bedenken waarvoor jij dankbaar bent. We hebben er in Nederland namelijk nogal een handje van om te klagen, maar sta ook eens stil bij de dingen die je wél hebt.

1. Ik heb mijn opa’s en oma’s gekend
opa omaIk ben opgegroeid met allebei mijn opa’s en oma’s en dat vind ik een waardevol iets. Soms hoor ik wel eens dat mensen hun opa of oma helemaal niet gekend hebben, maar ik ben blij dat het in mijn geval anders was. Elke zondag Indisch eten bij opa Pappi en oma Mammi, al mijn neefjes en nichtjes waren er ook, samen buiten spelen. Mijn opa van mijn vader’s kant zagen we iets minder, maar hij kwam ALTIJD naar onze verjaardag en ik kan me nog goed herinneren dat hij ons meenam naar het winkelcentrum en dat we mochten uitkiezen wat we wilden bij Bart Smit. Mijn oma van vader’s kant belde ons bijna elke dag. Soms dachten we ‘oh nee, daar belt ze weer!’ maar nu ik er aan terugdenk is het zo bijzonder om haar zo vaak te hebben gesproken. Om bijna elke dag haar stem te hebben gehoord. Ze kwam ook altijd gezellig langs met Pasen, verjaardagen, Kerst, of wij bezochten haar. Ze was eigenlijk ontzettend lief. Al mijn opa’s en oma’s zijn inmiddels overleden, maar ik mag echt in mijn handen knijpen van geluk dat ik ze heb gekend en echt met ze ben opgegroeid en dat ik er fantastische herinneringen aan over gehouden heb. Nu denk ik, had ik ze maar vaker opgezocht. Maar dat kan niet meer. Ik ben in elk geval heel dankbaar dat ik ze heb gekend.

2. Een lieve familie
instalab_25Ik ben ook dankbaar voor mijn lieve familie. Een familie, die kies je niet zelf uit. Ik heb onzettende mazzel met die van mij. Allereerst leven beide ouders nog. Misschien vind je het raar dat ik dat zo zeg, maar nu ik wat ouder word (ik ben 31 jaar) merk ik dat er steeds meer vrienden en kennissen een ouder verliezen. Angel is haar vader kwijt. Laura heeft geen moeder meer. En laatst sprak ik Marloes, een oud middelbare schoolvriendinnetje, die haar moeder vorige zomer nog is verloren aan kanker. Mijn ouders zijn er allebei nog. Wat een groot geluk. En dan zijn ze ook nog eens superlief, grappig, behulpzaam en steunen ze me door dik en dun. Ze staan werkelijk altijd voor me klaar. Ze passen altijd op de katjes als ik in het buitenland zit, mama komt me helpen met het huishouden als ik weer eens tot over mijn oren in de deadlines zit en als ik iets organiseer, of verhuis, of wat dan ook. Ze helpen me. Soms neem ik dat maar gewoon voor lief, maar ik mag (nee, MOET) er echt bij stilstaan dat dit echt bijzonder is.

zusjesEn dan mijn zusjes. Ik hoor wel eens dat mensen helemaal geen band hebben met hun broer of zus, maar mijn zusjes zijn mijn alles! Ik zou ze niet eens vriendinnen kunnen noemen, ze zijn meer dan dat. Ik houd zó veel van ze, ik ben zó trots, ik ga echt door het vuur voor ze. Alles wat ik doe of zeg, is altijd met de beste bedoelingen, en ik weet dat dit andersom ook zo is. Daarbij houden we allemaal van dezelfde dingen, zodat we veel dingen samen doen. Maar daarnaast kunnen we ook gewoon uren naast elkaar op de bank hangen, zonder ook maar iets te doen of te zeggen, en je toch heel blij en gelukkig voelen. Natuurlijk, soms hebben we onenigheid, maar we houden niet van ruzie en al helemaal niet met elkaar. De band die wij hebben is heel bijzonder en heel uniek. Ik besef me dat niet altijd, omdat het gewoon zo vanzelfsprekend is. Maar als iemand me dan vertelt dat ze haar broer al 3 jaar niet heeft gezien, of dat ze al jaren ruzie hebben, of nooit eens iets samendoen met hun zus, dan denk ik ineens.. jeetje.. wat bof ik toch met Larissa en Tara. Ze zijn de beste zusjes die iemand maar kan wensen!

2. Een hechte vriendengroep en te gekke vriendinnetjes
311138_2103077934732_3055500_nMijn vriendinnen kennen me door en door en soms kennen ze me beter dan dat ik mezelf ken. Ze vertellen me altijd de waarheid, ook al is die niet leuk om te horen. Ze vrolijken me altijd op, hoe rot ik me ook voel. Ze helpen me, steunen me, staan voor me klaar en houden van me. Meiden als jullie dit lezen, jullie weten wie jullie zijn (en het zijn niet alleen de mooie meiden op deze foto, natuurlijk).

3. Gezondheid
veerle en serenaNog nooit wat gebroken, gescheurd of verzwikt, ongelofelijk toch. Zelfs niet toen ik klein was. En nu nog steeds heb ik eigenlijk nooit last van kwaaltjes, ziekte of andere pijnen aan mijn lijf. Ik ben niet vaak ziek (misschien één keer per jaar, als het niet minder is) en ik heb slechts heel af en toe hoofdpijn en nooit last van menstruatiepijn. Ik zeg niet dat ik nooit wat zal krijgen, maar tot nu toe heeft mijn lijf het toch aardig goed gedaan! En daar ben ik dankbaar voor. Zeker na een ontmoeting met een meisje als Veerle, een meisje van 14, herstellende van botkanker. Weet je, je neemt je gezondheid gewoon voor lief, tot je iemand ontmoet als zij. Dan besef je ineens hoe het ook kan gaan in het leven. En hoe goed je het eigenlijk hebt door alleen maar gezond te zijn.

4. De beste baan ter wereld
blogtips - 2Allereerst: ik heb een baan. Dat alleen al is iets om dankbaar voor te zijn. In de crisis een paar jaar geleden waren er zo veel mensen om me heen die ontslagen werden of geen baan konden vinden. Pas afgestudeerden van de universiteit die na 50 sollicitatiebrieven nog steeds werden afgewezen. En nu nog steeds hoor ik over bedrijven die moeten bezuinigen en mensen van 60 die ineens worden ontslagen (en waarvan de kans groot is dat ze gewoon nooit meer een baan zullen vinden). Na zo veel jaren trouwe dienst wordt je dan ineens afgedankt. Vreselijk. Oneerlijk.

Het was een risico toen ik mijn baan als farmaceutisch analist opzegde en voor mezelf begon, en het had ook hartstikke mis kunnen gaan, maar het is me gelukt. Ik had een doel voor ogen en ik ging er voor, en het is nog goed uitgepakt ook. En jeetje, wát voor een baan heb ik nu! Ik heb van mijn hobby mijn baan weten te maken en ook dat is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Ik kan elke dag mijn creativiteit kwijt in het maken van foto’s en het schrijven van artikelen, maar ik krijg ook prachtige make-up en beautyproducten toegestuurd om te testen, ik vlieg de hele wereld over en het kost me geen cent, ik word op events altijd in de watten gelegd en ik krijg mogelijkheden waar een ander alleen maar van kan dromen. Ik besef me maar al te goed wat voor een topbaan ik heb! Elke dag denk ik weer ‘jeetje, wat heb ik toch een gave baan!’. En nu zit het niet echt in me om dan heel hard te roepen I LOVE MY JOBBBBB of WAT BEN IK TOCH DANKBAAR!!! maar ik ben het wel. Echt wel. Ik ben een bofkont.

5. De beste lezers die je maar kunt hebben
instalab-week-45-11Dagelijks ontvang ik tientallen comments vol lof en positieve energie! En dat niet alleen, ik krijg ook superleuke e-mails, brieven, fanmail, cadeautjes. En als ik de kans heb om jullie in het eggie te ontmoeten, zijn jullie ook al zo leuk en zo lief! Ik bedoel, bij welke baan krijg je dat nou? Dat je achter je bureau gaat zitten, je e-mails opent en BAM, je hebt er al 10 te pakken? Ik vind het contact met mijn lezers en followers ontzettend belangrijk en daarom doe ik ook altijd mijn best om alle comments te lezen en hier en daar ook terug te commenten. En ik vind het nóg leuker als ik jullie ontmoet, gewoon spontaan op straat of tijdens een event. Ik ben superblij met zo veel lieve lezers als jullie. Ik leer veel van jullie, wisten jullie dat? Soms gewoon een kleinigheidje, maar soms is er een comment die me echt raakt. Die me echt inspireert en me iets van een andere kant laat zien. Maar ook ben ik blij met de lezers die nooit iets commenten. Ik bedoel, mede dankzij jullie is Beautylab zo groot en populair en willen bedrijven graag met me samenwerken, waardoor ik dit als fulltime job kan doen. Jullie dragen er allemaal je steentje aan bij en daar kan ik niet dankbaar genoeg voor zijn.

6. Supermooie reizen
instalab barbadosIk noemde het hierboven al, de hele wereld over reizen zonder dat het me een cent kost. Natuurlijk is het niet 100% gratis (ik moet er wel voor werken, verslagen schrijven, foto’s maken en mijn social media kanalen voor inzetten) maar het is natuurlijk een prachtige ruil. Door mijn baan ben ik heel flexibel waardoor ik in principe op elk moment mijn koffer kan pakken. Ik ben eigen baas dus ik heb geen last van zoiets als ‘genoeg vakantiedagen’. Ik ben dol op reizen en ik heb nog lang niet genoeg gezien van de wereld. En dankzij mijn baan als fulltime beauty- en travelblogger heb ik de kans gehad om in een korte tijd veel landen en steden van mijn Bucket List te strepen. En in Barbados heb ik een nieuwe vriendin gemaakt, Laura. Zwemmen met schildpadden, drinken uit een kokosnoot, adembenemende uitzichten. Een baan waarvan ik dacht dat die alleen was weggelegd voor zo iemand als Floortje Dessing. Ik heb herinneringen gemaakt verspreid over de hele wereld. En dat is iets wat niemand me ooit af kan nemen.

7. Een eigen boek
serena's stijlgids boekpresentatie_22 serena's stijlgids boekpresentatie_41HOE AWESOME WAS DAT? Dat je ineens wordt gevraagd om een bloedeigen boek te maken? Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans. Echt zo’n ‘once in a lifetime’ kans die je gewoon met beide handen moet aanpakken. Net zoals het maken van mijn eigen Sarenza pumps. Of het samenstellen van mijn eigen Essie setje. En….. er is nog veel meer leuks ‘in the making’ alleen mag ik daar nog niets over verklappen. Maar jullie gaan het absoluut leuk vinden! Allemaal kansen die ik nooit zou hebben gekregen als ik geen beautyblogger was. En dan komen we eigenlijk weer terug bij punt 4 en 5 :)

8. Tinder
Mijn nichtje Maren probeerde me al een tijdje te koppelen aan Tim, een vriend van haar en haar vriend, Martijn. “Hij is echt leuk hoor, Sereen. Heel lief. En knap. En grappig! Echt iets voor jou.” Toen ze hier een keer was zochten we hem op via Facebook. “Nee joh, niets voor mij” zei ik meteen op basis van zijn foto’s. Hij is autoverkoper zie ik, zeker weer zo’n gladde! En hij rookt! En kijk hem nou popi jopi doen op festivals enzo. Nee. Bah. Niets voor mij.” en klaar was ik. Maren had haar best gedaan, maar het had geen effect. Maanden later zat ik op Tinder. Ineens schoof de foto van Tim voorbij. ‘Hee, bekend gezicht’ dacht ik. Want ik herinnerde me zijn foto nog van de foto’s die Maren me had laten zien op Facebook. Ik bedacht me dat ik hem misschien toch maar een kans moest geven. Hij zag er immers toch wel vriendelijk uit. En erg knap. En als ik hem naar rechts schoof, konden we chatten, en dan zou ik snel genoeg merken of het een gladde autoverkoper is, of niet. Niets te verliezen. Na gechat via Tinder, en daarna veel whatsapp berichtjes, besloten we uit eten te gaan. Sushi. Onze eerste date. Ik was meteen verkocht. En hij ook. En de rest is geschiedenis. Dankjewel Tinder!! Voor het geven van een tweede kans aan de allerliefste man ter wereld.
things+you+cant+buyZo zie je maar weer, de dingen die niet te koop zijn, zijn de BESTE dingen in het leven. We nemen het voor lief, maar je mag er van tijd tot tijd best wel eens bij stil staan. En vooral vandaag, op Thanksgiving.

Waar ben jij dankbaar voor?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. Roos
  1 december 2015 / dinsdag, 1 december 2015

  Ik heb echt genoten van je artikel, zo heerlijk positief. Dankbaarheid is een krachtige emotie, maar ook een fijne :)

 2. 30 november 2015 / maandag, 30 november 2015

  Mooi geschreven! Het is goed om stil te staan bij de dingen die je hebt want regelmatig worden die nog wel is vergeten :)

 3. 29 november 2015 / zondag, 29 november 2015

  Mooi artikel Serena! Ikzelf heb alleen mijn oma’s gekend. En eigenlijk sinds mijn vader is overleden 5 maanden terug, is ons gezin weer hechter geworden eigenlijk. Mijn zussen komen weer wat vaker over de vloer en we proberen leuke dingen samen te doen.

 4. Nadia
  28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Wat een mooi artikel Serena!

 5. 28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Zo, lang geleden dat ik blogs gelezen heb. Als eerste kom ik toch weer terug bij jou, heb je site zo ongeveer vanaf het begin meegemaakt denk ik. Ik kan me in ieder geval goed herinneren dat je nog in het lab werkte en vertelde dat je fulltime ging bloggen.
  Ik vind het vooral mooi om te lezen dat je zo dankbaar bent voor je familie en vrienden. Zo vanzelfsprekend is het inderdaad niet. Ik heb superlieve familie en ben ook erg dankbaar dat ik alle opa’s en oma’s gekend heb, maar we zijn niet superclose met elkaar. We zien elkaar wekelijks (mijn ouders en ik dan, de rest soms) maar het hangt niet aan elkaar van gezelligheid ofzo. Mijn broertjes zijn heel erg op zichzelf waardoor ik vooral contact heb met mijn ouders alleen. Ik ben blij dat iedereen gezond is en zijn ding doet, maar wat meer leuke dingen doen samen mis ik wel bij ons. Ik vind het dan ook leuk om te zien hoe trots jullie op elkaar zijn!

 6. Natalia
  28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Wat was je toch een snoepje, Sereen! <3 Echt een lieve foto met je grootouders! :)

 7. 28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Wat een mooi artikel is dit. Dat van een van je oma’s herken ik heel goed, een oma deed dat bij ons ook. Het was de moeder van mijn vader en de belde mn zusje, broertje en mij ook iedere dag. Wat we aan het doen waren en met wie en al dat soort vragen. Op dat moment vonden we dat soms heel irritant maar nu? Ik mis haar nog iedere dag en ze is inmiddels ruim 11 jaar overleden. Was ook de laatste oma die we hadden.

 8. Ka
  28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

  Bofkont! Mooie artikel, id zo veel dingen om dankbaar voor te zijn daar zouden meer mensen stil bij moeten staan :)

 9. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Prachtig, ik krijg een heel warm gevoel van dit artikel. (haha dat klinkt gek, maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel). En ook weer even met beide beentjes op de grond gezet en gezien hoeveel mooie dingen ik ook in het leven heb.

 10. Irmela
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een prachtig artikel. Heel mooi dat je zo veel waarde hecht aan dingen die ‘je niet kunt kopen in een winkel’. Je bent een pracht persoon Sereen!

 11. Juliette
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  leuke post ! ik heb mn vriend ook leren kennen op tinder. We zijn inmiddels al anderhalf jaar samen dus inderdaad tinder brengt niet alleen rare verhalen op!

 12. Nikita
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Haha superleuk ! Ik heb mijn vriend ook via tinder leren kennen. We hadden blijkbaar gemeenschappelijke vrienden. en wij zijn ook net zoals jou al na een half jaar gaan samenwonen. Het zijn niet allemaal horrorverhalen wat eruit komen, er komen dus ook zeker mooie verhalen uit voort ^^

 13. leanne
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Super leuk om dit te lezen! Ik heb ook echt het gevoel dat jij als enige beautyblogger (uitzondering van Teske en Vera) heel erg dankbaar bent en je klaagt vrijwel nooit! Hulde.

 14. Sim
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik ben dankbaar voor het overleven van leukemie, nu zo’n tien jaar geleden. Er gaat geen dag voorbij dat ik hier niet aan denk en het mij aanspoort om NU de dag te plukken. Ook dankbaar voor mijn moeder die er nog is, mijn zus, mijn vriend, mijn vrienden en vriendinnen, mijn werk. En alle kleine dingen zoals een Exki koffie in de ochtend, een leuk liedje op MTV, een tosti ham kaas, mijn nieuwe Converse All Stars etc.etc.

  Goed dat je erbij stil staat Serena, veel mensen nemen alles for granted, terwijl het eigenlijk best bijzonder is als alles op rolletjes loopt!

 15. 26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Wat een leuk artikel! Hierdoor sta ik er toch even bij stil hoe goed ik het wel niet heb, lieve ouders, familie, vrienden en een apige vriend haha.

 16. denise
  26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Mooi! Heel belangrijk om stil te staan bij die dingen. Zou ik zelf ook wat meer moeten doen! Ik zag vandaag een vrouw in de action en ik dacht nog: goh dat lijkt Serena haar moeder wel wat een knappe vrouw. En toen kwam jij aanlopen! Ik durfde alleen niet zo goed gedag te zeggen bang dat je dacht wie is dat?! Groetjes

 17. Robin
  26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Wauw ik heb echt een brok in mijn keel gewoon. Ik lees het op zon manier dat je gewoon kunt horen hoe trots je bent met zon bepaald pingel liedje op de achtergrond.
  Snap je dan wat ik bedoel? (zon voorleesstukje in een film).

  Maar goed. Ik ben ook voor zoveel dankbaar ondanks dat ik in mijn korte leven zo enorm veel heb meegemaakt (dingen die je anderen niet wenst).

  Ik ben blij met mijn moeder, dat ze altijd voor ons klaarstaat. We kunnen met alles bij haar terecht en probeert alles zo goed als ze kan te doen voor ons.
  Ik ben blij met mijn vriend, dat hij me door dik en dun steunt. Hij kan ook weleens vervelend zijn maar als het er echt op aan komt staat hij voor me klaar.
  Blij dat ik een baan heb en iedere maand mijn salaris krijg.
  Ik ben blij dat ik gisteren een paar minuten op de radio mocht kletsen met Mattie, Wietze en Nicolette.
  Ik ben vooral dankbaar dat ik helder kan denken en alles snel op een rijtje had.
  Dat ik best sterk ben.
  Blij dat ik gezond ben.

  Gewoon blij dat het goed met me gaat.
  Ik weet dat het zo anders kan zijn. Ik weet hoe het is om te leven met onzekerheid, geen geld en geen dak boven het hoofd.
  Door allemaal gebeurtenissen ga je zo anders naar alles kijken en dankbaar voor kleine dingen.

  Sorry voor heel mijn stukje maar het is Thanksgiving toch ;)

  Blij en gelukkig voor nu en ook voor later!

  Ik ben blij voor jou :)

  Groetjes

 18. Steffi
  26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Ah wat heerlijk om daar even bij stil te staan, maakt me spontaan nog gelukkiger met wat ik heb :)
  * Een geweldig lieve vriend, waarmee ik alles kan delen en waarbij ik helemaal mezelf kan zijn ♥
  * Een super fijne familie, maar vooral een geweldig warm gezin waar (ondanks dat er af ten toe strubbelingen zijn) iedereen altijd voor je klaar zal staan.
  * Een hele fijne baan als juf in het speciaal onderwijs, want ookal is de toekomst onzeker ik ben zo blij en dankbaar voor de ervaring die ik nu op kan doen.
  * 2 super lieve katjes, die altijd een lach op mijn gezicht kunnen toveren!
  * En natuurlijk ook het feit dat ik hier gewoon mag zijn, gezond en vrolijk mag rondlopen en mag genieten van elke dag! :)

 19. Ann
  26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Awwwww ik heb kippenvel! Echt superleuk om te lezen en ben oprecht blij voor j1 :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *