Clinique 12 shades of beige

Geen 50 shades of grey, maar 12 shades of beige laten mijn hartje sneller kloppen! Dit voorjaar introduceert Clinique een limited edition collectie genaamd ’12 shades of beige’ bestaande uit een oogschaduwpalette en 4 nagellakken in zachte, neutrale kleuren die perfect bij elkaar passen.

I’m in love!

clinique 12 shades of beige_09 Hoewel ik zeker niet vies ben van (felle) kleurtjes op het oog, moet ik zeggen dat ik toch eigenlijk altijd wel bezwijk voor dit soort palettes, gevuld met mooie, zachte en poederige neutrals. Dit oogschaduwpalette heet ‘Neutral Territory 2’.

clinique 12 shades of beige_12 Het palette bestaat uit 8 kleuren oogschaduw lopend van ivoor naar diep chocoladebruin. De finish van alle kleuren is hetzelfde, namelijk satin. De ene kleur heeft een wat subtielere satin finish dan de andere, waardoor sommige oogschaduwen ook bijna voor matte kunnen doorgaan.

clinique 12 shades of beige_13Het palette is strak en shiny vormgegeven en bevat aan de binnenkant een spiegel over de gehele breedte en een dubbelzijdige kwast (eentje met spons, de ander met haartjes).

clinique 12 shades of beige_11 De kleuren lopen van ivoor, naar off white, beige, light peach, taupe, melkchocoladebruin met een warmrode ondertoon en diep donker chocoladebruin. Alle kleuren staan prachtig met elkaar.

Hieronder de swatches. Omdat de meest rechterkleur niet meer op mijn arm paste heb ik deze helemaal vooraan geswatched:

clinique 12 shades of beige_14 Ik was blij verrast met de kwaliteit van deze oogschaduw. Allereerst is het supergoed gepigmenteerd. De swatches hierboven bijvoorbeeld zijn gemaakt met slechts één streep. De kleuren zijn op het eerste gezicht wellicht wat saai, maar dat is het niet, ze zijn juist schitterend! Het zijn wel echt van die typische kleuren voor elke gelegenheid en voor alledag, wat het vooral een heel erg nuttig palette maakt.

clinique 12 shades of beige_15 De kwaliteit van de oogschaduw is ook uitstekend en te vergelijken met de oogschaduw van Burberry en Urban Decay: heel zacht en haast romig te noemen, met minimale kans op kruimelen of verstuiven, ideaal! Na gebruik zag het palette er zo uit zoals hierboven, en dat vind ik echt een plus.

clinique 12 shades of beige_08In deze 12 shades of beige collectie bevinden zich ook limited edition nagellakken, 4 kleuren om precies te zijn. De kleuren die ik vandaag laat zien zijn Peek a Boo I See You (links) en Pajama Party (rechts).

clinique 12 shades of beige_07Na zes jaar onderzoek introduceert Clinique A Different Nail Enamel for Sensitive Skins, een nagellak die speciaal ontwikkeld is om huidgevoeligheid tot een minimum te beperken. Nu vraag je je misschien af, ‘wat heeft nagellak nu met huidgevoeligheid te maken?’.

Nou, het zit zo dat nagellak in dermatologische kringen wordt beschouwd als een belangrijke allergene bron voor periorbitale dermatitis (huiduitslag rond de onderste en bovenste oogleden). Mensen die last hebben van deze aandoeningen leggen meestal niet de link tussen het aanraken van en wrijven in de ogen en de verzorging van de nagels, terwijl we gemiddeld 200 keer per dag onze ogen aanraken.

Peek a Boo I See You

clinique 12 shades of beige_01 clinique 12 shades of beige_03 clinique 12 shades of beige_02Na twee laagjes is Peek a Boo I See You – voor mij – de perfecte nudekleur. Zoals je kun zien op de foto’s is het bijna de kleur van mijn huid. Het is een nude/beige kleur met een warme ondertoon. Voor getinte meiden zoals ik de perfecte nude, voor blankere meiden gewoon een mooie zandkleur en voor donkere meiden een fris peachkleurtje. De kwastjes zijn afgeplat en lakken dus soepel en snel.

Pajama Party

clinique 12 shades of beige_05 clinique 12 shades of beige_06 clinique 12 shades of beige_04Pajama Party is een tikje donkerder dan Pee a Boo en heeft bovendien een zacht oudroze ondertoon. Ook deze kleur dekt mooi na twee laagjes. Het staat nog steeds erg ‘nude’ maar dan iets opvallender.

Hieronder heb ik een look gemaakt met het Neutral Terratory 2 palette. Op mijn bewegend ooglid heb ik de donkerste chocoladebruine kleur gebruikt en in de crease heb ik de warme melkchocoladekleur geblend. Onder mijn wenkbrauwen en als highlighter bij mijn traanbuis zien jullie de peachy kleur, die een mooie, zachte glans heeft. Onder mijn ogen heb ik de twee donkerste kleuren geblend. De look is verder afgemaakt met zwart oogpotlood en mascara.

clinique 12 shades of beige_16 clinique 12 shades of beige_17 clinique 12 shades of beige_18 clinique 12 shades of beige_19 Zo, ik vond het echt fijn om met dit palette te werken! De kleuren zijn natuurlijk goed gepigmenteerd, maar ze zijn lekker zacht en romig en lijken haast samen te smelten met je huid, zonder fallout. Ze blenden bijna vanzelf. Ideaal! Hieronder heb ik de look afgemaakt met Bobbi Brown shimmer bricks in bronze op mijn wangen.

clinique 12 shades of beige_20 clinique 12 shades of beige_21 Ik ben echt heel erg te spreken over het palette. Sowieso ben ik een sucker voor nudekleurtjes, en ik weet zeker dat dit een palette is dat je heel vaak kunt gebruiken voor prachtige, natuurlijke ooglooks.

Maar dan nu de hamvraag: heb je deze nodig als je ook al het Naked of Naked 2 palette in je stash hebt zitten?

Ik heb beide palettes in mijn stash en ik zeg ja. In de Naked palettes zitten erg veel metallic en shimmery oogschaduwen en in het Clinique palette zitten eigenlijk alleen maar satins. Deze kleuren zijn daardoor veel zachter en ogen nog natuurlijker. Dit palette is ideaal voor de mensen die naast hun Naked palette een kleiner, compacter palette willen hebben voor looks met een zachte glans voor een verhelderende oogopslag.

clinique 12 shades of beige_10De swatches en ooglook doen dit palette eigenlijk te kort, in het echt zijn de kleuren nog veel en veel mooier. Echt zo mooi dat als je in de spiegel kijkt denkt ‘goh, wat zie ik er mooi uit vandaag’. Ik vind de kleuren goed gekozen (geen dubbele kleuren) en ze lopen mooi over van licht naar donker. Het pigment en de boterzachte textuur zijn geweldig. Ik kan dit palette echt aanraden! Ik weet zeker dat jullie, als je van deze kleuren houdt, er veel plezier van zal hebben.

Deze limited edition ’12 Shades of Beige’ collectie is vanaf eind januari *edit* half februari exclusief te koop via clinique.nl. Het palette kost €45 en de nagellak kost €16 per stuk. 

Wat vinden jullie van deze collectie?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

105 Reacties

 1. Saskia
  10 februari 2014 / maandag, 10 februari 2014

  Eerst wordt je gek gemaakt door alle mooie reviews op internet over dit prachtige pallet. Vervolgens blijkt het pallet in 10 minuten tijd uitverkocht te zijn volgens een medewerkster van Clinique (heb ze gebeld omdat ik dacht dat ‘uitverkocht’ misschien niet kon kloppen). Bah bah, wat baal ik van dit soort akties!

 2. bb
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ooh deze zou ik echt dagelijks gebruiken! Helaas vind ik 45 euro toch wat aan de prijzige kant..Lakjes zijn ook mooi. Serena, misschien kun je eens een paar nude lakjes van de Hema showen? Vind ik zelf echte aanraders.

 3. 31 januari 2014 / vrijdag, 31 januari 2014

  Schitterende producten! Hele mooie foto’s ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *