Chanel voorjaars make-up 2016 – LA Sunrise

Voor mijn gevoel is Kerst echt nét geweest, maar toch stromen de nieuwste voorjaarscollecties al langzaam de winkels binnen. Zo ook de nieuwe Chanel lente make-up collectie van 2016 genaamd LA Sunrise. Voor deze collectie heeft Chanel zich laten inspireren door de schitterende kleuren en eindeloze energie van een Californische ochtend. Denk aan knallend zuurstokroze, lila, glanzend paars en metallic blauw.

chanel voorjaars make-up 2016 - 17De LA Sunrise collectie doet mij persoonlijk denken aan een mix tussen Malibu Barbie en de eighties. Ik bedoel, roze, lila én felblauw in één collectie! I love it! Ik ben een eighties-nineties kind dus voor mij is dit pure nostalgie. Denk aan LA Gear sneakers, buideltasjes, kleurrijke ooglooks, scrunchies, beenwarmers, de wafeltang en een heftige blush! De LA Sunrise collectie is eindelijk eens wat kleurrijker, vrolijker en feller dan wat ik van Chanel gewend ben. Een prettige en vooral ook zeer welkome afwisseling, want we kunnen best een vrolijke collectie gebruiken zo met dit grauwe, grijze weer.

chanel voorjaars make-up 2016 - 18 Van Chanel heb ik een aantal producten toegestuurd gekregen die ik hieronder uitgebreid voor jullie zal reviewen.

Les 4 Ombres – Tissé Beverly Hills

chanel voorjaars make-up 2016 - 24 chanel voorjaars make-up 2016 - 23Het welbekende Les 4 Ombres palette is speciaal voor deze collectie in een extra kleurrijk jasje gestoken. Het palette zelf bevat een vierkant spiegeltje en twee dubbelzijdige sponsapplicators. De oogschaduwkleuren zijn ‘baked’, wat wil zeggen dat je ze ook nat/vochtig kunt gebruiken voor een intenser pigment met een metallic glans. Ook maakt de gebakken textuur deze oogschaduwen extra stevig waardoor ze minder snel zullen breken als je het palette per ongeluk zou laten vallen.

chanel voorjaars make-up 2016 - 22 Het palette bevat de volgende vier kleuren;
– een hele zachte lila tint
– een vleugje beige met zilverachtig parelmoer
– een teal-turkoois kleur
– een diepe auberginepaarse tint met een flinke teug bruin

Alle kleuren hebben een zachte, satijnen finish. De beige tint is heel licht gepigmenteerd zodat het mooi als highlighter aangebracht kan worden en de auberginepaarse tint heeft hele kleine shimmertjes.

chanel voorjaars make-up 2016 - 10De pigmentatie is niet heel intens, maar ook niet zwak. Hier op mijn arm is de kleur overigens wat zwakker dan op mijn ogen. Als ik de kleuren namelijk op mijn ogen aanbreng zijn ze veel intenser en kleurrijker. En als je ze nóg intenser wilt hebben, moet je de kleuren aanbrengen met een vochtig kwastje. De textuur is lekker zacht en kruimelt niet. Ik ben tevreden, al had ik de swatches liever nog iets intenser gezien.

chanel voorjaars make-up 2016 - 3 chanel voorjaars make-up 2016 - 2Dit is de look die ik ermee heb gemaakt. De beige kleur onder mijn wenkbrauwen en bij de traanbuis, de lila kleur over het bewegende ooglid, de aubergine kleur in de arcadeboog en de turkoois kleur onder mijn ogen. Ik vond alle kleuren erg mooi, alleen de aubergine kleur veegde ik steeds weg tijdens het blenden. Alsof hij niet wilde ‘pakken’. De turkoois kleur is op de ogen niet zo fel en heftig als ik dacht (wat voor veel mensen juist een plus is, denk ik!).

chanel voorjaars make-up 2016 - 4I love it! Het turkooisblauw met lila op de ogen en roze op de lippen geeft me echt een heerlijke Barbie vibe. Malibu Barbie ain’t got nothing on me! En that’s right.. ik heb wafeltjes in mijn haren. Lekker eighties!

Over het algemeen kopen mensen toch liever palettes met kleuren die ze vaak zullen gebruiken. Zeker als het een palette is van €51. En de combinatie van lila en turkoois is nu eenmaal vrij gewaagd. Ik denk daarom dat dit palette alleen gekocht zal worden door de mensen die echt Chanel fan zijn (bij wijze van collector’s item) of door mensen die al zo veel oogschaduw palettes hebben dat ze deze er gewoon graag bij willen hebben voor de verzameling. En misschien dat er toch een enkeling is die daadwerkelijk dol is op deze kleurencombo, dat kan natuurlijk. Aan de ene kant vind ik het leuk dat Chanel eens een kleurrijk en gewaagd palette creëert, maar aan de andere kant denk ik niet dat dit palette qua kleurstelling iets is waar mensen heel hard om zitten te springen. Ik heb er daarom een beetje een dubbel gevoel bij (al vind ik het persoonlijk heel erg gaaf!).

Stylo Yeux Waterproof – Purple Choc & Fervent Blue

chanel voorjaars make-up 2016 - 27 Ik heb mijn liefde wel vaker betuigd aan deze oogpotloden geloof ik, en nog steeds ben ik er helemaal weg van en wel om de volgende redenen: deze potloden geven een waanzinnig pigment af, ze glijden soepel over de huid, zitten echt muurvast en bevatten vaak een mooi glinstertje waardoor je je ooglook nét even wat extra’s geeft.

De stylo yeux waterproof is er in diverse kleuren waarvan ik momenteel een prachtige bronzekleur gebruik voor onder mijn ogen (uit de herfstcollectie van 2015), dus ik was ook erg benieuwd naar de nieuwe kleuren!

chanel voorjaars make-up 2016 - 13 Hier zien jullie links een swatch van Fervent Blue en rechts van Purple Choc. Fervent Blue is echt knallend hemelsblauw met een schitterende blauwe glinstering. Purple Choc is diep donker aubergine (een beetje zoals de donkere kleur uit het Les 4 Ombres palette) met een vleugje donkerbruin, en bevat schitterende lila en paarse glinstertjes.

Beide oogpotloden zijn prachtig om te zien en lekker sparkly! Ze geven je ogen hierdoor net even wat extra’s. Mooi als eyeliner, maar ook voor onder het oog. Ze maken je ooglook echt af en zorgen voor een verhelderende touch.

chanel voorjaars make-up 2016 - 15 Hier heb ik Purple Choc boven mijn wimpers aangebracht als winged eyeliner (op de ogen lijkt hij paarser dan in de swatch, vind ik) en Fervent Blue onder mijn ogen om de turkoois oogschaduw nog wat te versterken. Perfecte potloden om een touch of color (and shimmer) aan te brengen in je natuurlijke eyelook, of om de gebruikte kleuren juist te versterken. Ik vind ze geweldig en het mooiste is nog wel dat ze écht goed blijven zitten. Deze Stylo Yeux Waterprood potloden zijn wat mij betreft dan ook echte musthaves en zeker de moeite waard om even te bekijken (en te swatchen) als je ze tegenkomt! Ze geven je ogen een prachtige, heldere look.

Rouge Coco Shine – Mighty

chanel voorjaars make-up 2016 - 25 De LA Sunrise collectie bevat 3 Rouge Coco Shine lipsticks waarvan ik de roze variant ‘Mighty’ heb. Een knallend zuurstokroze tintje, maar omdat de Rouge Coco Shine lipsticks juist zorgen voor een hintje kleur op de lippen, is de kleur veel minder heftig in het echt.

De Rouge Coco Shine lipsticks zitten in een slanke huls en zijn zelf in stickvorm (in plaats van de gebruikelijke bullit). De formule is heel romig en hydraterend voor de lippen. Het is eigenlijk een soort lippenbalsem, maar dan met een prachtig, zacht semi-transparant tintje.

chanel voorjaars make-up 2016 - 1Mighty ziet er echt knallend uit in de huls, maar zoals ik al zei, eenmaal aangebracht op de lippen is de kleur veel minder fel en heftig. Mighty is een fruitige roze kleur, heel vrolijk en fris. Echt een lief en zoet kleurtje die je meteen een zonnige uitstraling geeft.

Rouge Coco Shine vind ik een superfijne lipstick. Echt een heerlijke, romige formule die de lippen verzorgt, maar die de lippen tegelijkertijd ook een mooie kleur geeft (het bevat meer pigment dan een getinte lippenbalsem bijvoorbeeld) en natuurlijk een zacht glansje. Mighty is vrolijk en roze en echt zo’n kleurtje die prachtig combineert bij welke eyelook dan ook.

Le Vernis Nail Gloss – Sunrise Trip

chanel voorjaars make-up 2016 - 26 Well, this is new! Een Nail Gloss?! Ik wist niet zo goed wat ik hier van moest verwachten, zeker omdat de kleur Sunrise Trip er zo in het flesje bijna zwart uitziet. Ik snapte er al niets van tot dat ik ging swatchen…

chanel voorjaars make-up 2016 - 9 WOW! Nu snap ik de term Nail Gloss meteen. Je denkt misschien dat deze nagellak nog nat is of dat ik hem heel dik heb gelakt, maar nee, zo ziet hij er gewoon uit. Superglossy en echt met een soort van wetlook finish. Dit is de kleur na twee laagjes. Sunrise Trip is een diepe paarsblauwe kleur en ik vind hem echt fantastisch! Maar vooral de glans is gewoon bewonderenswaardig. Ik zeg, hier mogen meer kleuren van op de markt komen!

Wat vinden jullie van deze Nail Gloss nagellak?

Création Exclusive – Sunkiss Ribbon

chanel voorjaars make-up 2016 - 19 I saved the best for last! Of nou ja, dat vind ik dan. Maar jullie vast ook, want LOOK AT THIS BABY! De Sunkiss Ribbon is een schitterende blush, bestaande uit maar liefst 5 kleuren. Deze blush heeft een prachtig printje van Chanel ‘lintjes’. Is het geen plaatje om te zien? Mijn handen jeukten echt om het te gebruiken, haha! De blush bevat verder een mooi spiegeltje en een speciaal blush kwastje (niet afgebeeld).

chanel voorjaars make-up 2016 - 21 De kleuren waaruit de blush bestaat zijn lekker kleurrijk en fris, denk aan knallend oranje, fel koraal, zuurstokroze, maar ook zachtroze en nude-bronze. De felle kleuren bevatten wat kleinere ‘vakjes’ dan de neutralere kleuren, zodat alles bij elkaar gewoon een hele draagbare blushkleur wordt.

chanel voorjaars make-up 2016 - 20 I DIE! Zo mooi! Als je goed kijkt (echt heel, heel, heel goed) zie je dat de kleuren piepkleine shimmertjes bevatten. Ze zijn echter zo klein dat ze niet waarneembaar zijn op de huid, ze zorgen alleen voor een mooie glans.

chanel voorjaars make-up 2016 - 11 Hier heb ik alle kleuren los van elkaar geswatcht en geheel rechts zie je de kleur die je krijgt als je alles bij elkaar aanbrengt.

chanel voorjaars make-up 2016 - 12 En dit is de kleur van alles bij elkaar nog even in close-up. Het is een frisse, koraalroze blush met een zacht satijnen glansje.

chanel voorjaars make-up 2016 - 7Je ziet geen shimmers, dus deze blush zorgt niet echt voor een glow, maar wel voor een natuurlijke kleur op de wangen. Erg mooi en flatterend en vooral lekker fruitig en fris!

chanel voorjaars make-up 2016 - 6 Sunkiss Ribbon vind ik écht heel erg mooi qua kleur. Lekker fris en zomers en volgens mij combineert deze kleur mooi met veel lipkleuren en eyelooks. Toch ben ik meer van de ‘glow’ dus wat mij betreft had deze blush nog wat shimmers mogen hebben. Maar, voor de mensen die houden van een natuurlijke blush zonder shimmers, maar die ook niet geheel mat is, is deze blush volgens mij helemaal perfect! En sowieso, het is gewoon een prachtding om te zien! Je wordt er helemaal hebberig van! Echt een musthave!

chanel voorjaars make-up 2016 - 5Wat is mijn eindoordeel over de LA Sunrise collectie van Chanel? Allereerst heeft Chanel me positief verrast met zo’n speelse, kleurrijke collectie. Ik houd wel van kleur en vooral van roze, dus ik ben hier we mee in mijn nopjes. De kleuren lila, turkoois en zuurstokroze zijn bij elkaar best gewaagd en geven me echt een ontzettende eighties-Malibu Barbie vibe, maar dat bedoel ik positief en vind ik dus alleen maar leuk. Ik vind het geen hele elegante en classy collectie, eerder wat ‘jonger’ en vrolijker. Eén ding is zeker: ik krijg hier regelrechte lentekriebels van!

Wat de producten zelf betreft, ik vind de Sunkiss Ribbon écht een beauty! Mocht je nog op zoek zijn naar een natuurlijke, frisse, koraalroze blush neem dan zeker een kijkje. Ook de Nail Gloss is werkelijk fantastisch, ik ben nog nooit zo’n glossy finish tegengekomen. En de Stylo Yeux Waterproof zijn ook zeer zeker de moeite waard, ze zijn kwalitatief ontzettend goed en echt een verrijking van je make-up stash! De Les 4 Ombres in Tissé Beverly Hills is mooi, maar toch wat minder draagbaar. En de Rouge Coco Shine in Mighty is prachtig, maar ik denk dat er goede dupes van te vinden zijn die betaalbaarder zijn.

Al met al ben ik positief verrast en zeer tevreden over deze collectie!

chanel voorjaars make-up 2016 - 16Prijzen;
Les 4 Ombres in Tissé Beverly Hills €51
Stylo Yeux Waterproof in Fervent Blue & Purple Choc €26 per stuk
Rouge Coco Shine in Mighty €35
Le Vernis Nail Gloss in Sunrise Trip €25
Sunkiss Ribbon blush €57

De nieuwe Chanel voorjaars make-up 2016 LA Sunrise collectie is reeds verkrijgbaar bij de Bijenkorf, en bij geselecteerde filialen van parfumerie Douglas en parfumerie Ici Paris XL. 

Hebben jullie de LA Sunrise collectie al gespot? En wat vinden jullie van de collectie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. Heidi
  1 februari 2016 / maandag, 1 februari 2016

  Blijft de nailgloss ook lang zitten?

  • Serena
   Auteur
   1 februari 2016 / maandag, 1 februari 2016

   Net zo lang als een normale nagellak hoor! Het hangt dus een beetje van de conditie van je nagels af, bij mij bleef het zo’n 4 dagen mooi (dat is voor mij normaal).

 2. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Mooie frisse look! Die blush is echt een musthave, oh en de nailgloss is ook echt zo tof!

 3. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Mooie review en leuke frisse lentelook heb je gemaakt met de producten. Mij spreekt de blush enorm aan. Deze ziet er geweldig uit!

 4. Nele Van den Bogaert
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Mooie look en ook je haren zijn leuk gedaan 😊

  Liefs Nele

 5. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Mooie collectie. Ik ben iedergeval altijd fan van Chanel en nu zie ik weer waarom. Liefs soraya

 6. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wat een mooie collectie, maar denk niet dat er echt iets bij zit voor mij buiten het purperen oogpotlood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *