Chanel Reflets d’été le vernis

Deze zomer brengt Chanel een hele frisse en luchtige collectie uit genaamd Chanel Reflets d’été. De collectie is geïnspireerd op het ultieme zomergevoel en bevat kleurtjes zoals nude, bronze, lavendel, oranje, knalroze en koraal. De kleuren doen me denken aan de kleuren van een zonsondergang tijdens een zwoele strandvakantie.

chanel reflets d'etechanel reflets d'ete campagnechanel reflets d'ete le vernis-4Vandaag review ik vier prachtige lakjes uit deze zomercollectie, namelijk Eastern Light (limited edition), Mirabella, Tutti Frutti en Pink Tonic (limited edition).

chanel reflets d'ete le vernis-1Chanel is altijd heel erg ‘up to date’ wat betreft de nieuwste trendkleuren, maar dit jaar vind ik dat ze juist een beetje laat zijn. Witte, dekkende nagellak is al een aantal seizoenen hot, dus ik had eigenlijk verwacht dat ze hier een aantal jaar geleden mee zouden komen. Desondanks vind ik de kleurtjes lekker zomers en zoet dit jaar. De perfecte accessoires voor op je vinger- en teennagels!

Pink Tonic

chanel reflets d'ete le vernis-3 chanel pink tonic-1 chanel pink tonic-2Pink Tonic heeft een héél subtiel gouden shimmertje die je op de nagels vrijwel niet terugziet, maar wat waarschijnlijk wel zorgt voor een geweldige, siroopachtige glans. De kleur is helder en sprankelend roze. Iets lichter en koeler dan fuchsia. Een supergaaf, vrolijk kleurtje waar je meteen een zomers gevoel van krijgt! Deze kleur is een limited edition. Dekt na twee laagjes.

Eastern Light

chanel eastern light-2 chanel eastern light-1De meeste witte, dekkende nagellak die ik ken hebben een matte finish, maar Eastern Light is glanzend. Op de foto niet heel goed te zien, maar dit maakt het toch nét ietsje meer ‘glam’. Deze lak is ceramy en dekt goed, maar is wel wat streperig. Na zo’n twee tot drie laagjes heb je een mooi, egaal resultaat. Ik vind het echt gaaf, witte nagels. Heel minimalistisch en trendy en je handen lijken er een stukje bruiner van. Ook perfect als basis van ‘nail art’. Deze kleur is een limited edition.

Tutti Frutti

chanel tutti frutti-2 chanel tutti frutti-1 Ook Tutti Frutti heeft net als Pink Tonic een hele subtiele gouden shimmer, waar je op de swatches niet echt wat van ziet, maar de glans is ook van deze lak geweldig sterk en siroopachtig. Ik houd er wel van, zo’n hoogglansje. De kleur is koraal, maar dan iets fruitiger en roder. Een frisse, niet al te felle kleur. Prachtig op (zon)gebruinde handen, want deze kleur laat ze nog bruiner doen uitkomen. Ik vind dit ook echt een leuk kleurtje voor op de teennagels. Tutti Frutti is geen limited edition, dus deze blijft vast in het assortiment. Dekt na twee laagjes.

Mirabella

chanel mirabella-2 chanel mirabella-1 Mirabella is een frisse, oranje kleur, maar dan niet heel fel en knallend. Eerder ietsje zachter, zonder dat het pastel wordt. Een heldere, vrolijke kleur! Perfect natuurlijk voor het WK, maar buiten het voetbal om een hele draagbare, zomerse kleur. Oranje is dé kleur van deze zomer en combineert prachtig met wit, koningsblauw en knallend roze, maar ook met paarse lavendeltintjes. Mirabella is geen limited edition, dus ook deze kleur blijft vast in het assortiment. Dekt na twee laagjes.

chanel reflets d'ete le vernis-5 De lakjes van Chanel hebben een smaller kwastje. Persoonlijk houd ik van platte, afgeronde kwastjes omdat ik daarmee in één strook klaar ben en mooi tot aan de nagelriem kan lakken, dus dan zijn deze smalle kwastjes wel weer even wennen. Heb je smalle nagels dan denk ik dat deze kwastjes juist weer heel fijn zijn!

chanel reflets d'ete le vernis-2De lakjes van Chanel staan niet bepaald bekend om hun lange houdbaarheid op de nagels, maar ik moet zeggen dat de textuur sinds een paar seizoenen lijkt verbeterd waardoor ze helemaal niet meer snel chippen of slijten. Je hebt nog steeds wel een goede base coat en top coat nodig, en dan blijft deze lak zo’n 3 tot 4 mooi op mijn nagels. Niet zo lang als andere merken zoals Essie of Dior (daar zijn Nena en ik heel erg over te spreken), maar ook niet heel kort.

chanel reflets d'ete le vernis-4De nieuwe Chanel zomercollectie ligt sinds begin juni in de winkels. Le Vernis kost €23 (13 ml). Eastern Light en Pink Tonic zijn limited editions en Tutti Frutti en Mirabella blijven vast in het assortiment.

Wat vinden jullie van deze vrolijke zomerkleurtjes voor op de nagels? Welke kleur is favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

52 Reacties

  1. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

    Wat een schitterend mooie lakjes.
    Maar wel even persoonlijk, ik ben niet van de witte nagellak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *