Chanel Coco Codes lente/zomer make-up collectie 2017

Buiten is het stervenskoud, maar de nieuwe voorjaarscollecties liggen al sinds begin dit jaar in de schappen. Ik vind het een beetje vreemd, net zoals pepernoten in augustus, maar als het zonnetje zo nu en dan schijnt moet ik zeggen dat ik toch al lichtelijk de voorjaarskriebels krijg. En dat gevoel wordt alleen maar versterkt door het uitpakken van de nieuwe make-up lentecollecties!

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 9 De nieuwe lente/zomer make-up collectie 2017 van Chanel heet Coco Codes, en deze collectie is geïnspireerd op de 5 iconische kleuren die altijd centraal staan bij Chanel, namelijk beige, wit, goud, rood en zwart. Dit maakt de Coco Codes collectie een vrij klassieke, traditionele collectie die mij EERLIJK gezegd eerder aan een herfst- of kerstcollectie doet denken. Ik krijg er in elk geval geen lentekriebels van. Desondanks zijn het wel prachtige klassiekers met een touch of glam, die perfect zijn als basis in je everyday make-up stash. Kijken jullie mee?

Coco Code Blush in Harmony (limited edition)

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 12 Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 13 Laten we de collectie aftrappen met de BEAUTY van de collectie, de Coco Code blush in Harmony. Deze blush bestaat uit 4 kleuren die je zowel apart als samen kunt aanbrengen.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 22 Hier zien jullie links een swatch van alle 4 de kleuren samen, en daarnaast swatches van elke kleur afzonderlijk. De pigmentatie vind ik erg goed en de fijne textuur van de blush is lekker zacht en laat zich mooi in de huid blenden.

De bronzekleur vind ik persoonlijk iets te warm om mee te shapen, maar geeft afzonderlijk de wangen een mooi, zonnig kleurtje. De highlighters (de 2 lichte kleuren) zijn mooi, maar wel heel subtiel shimmery. En de rode kleur is wel érg rood en geeft een beetje een clownseffect als je deze alleen als blush zou gebruiken, dus die zou ik persoonlijk altijd mengen met de andere kleuren. Tip: deze kleuren zijn overigens ook erg mooi als oogschaduw!

Ik vind het handig dat de kleuren zowel afzonderlijk als samen te gebruiken zijn en de blush is daarbij echt een plaatje om te zien! Wat mij betreft een musthave voor de liefhebbers van Chanel. Hij ruikt ook nog eens lekker naar roosjes. Als je dan iets koopt uit deze collectie, zou ik zeker voor deze mooie blush gaan! Al is het wel bijna zonde om te gebruiken… zo mooi is ‘ie!

Les 4 ombres in 274 Codes Elegants

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 16 Van alle high end merken zijn de Les 4 Ombres palettes bij mij favoriet. Waarom? Omdat ze kwalitatief gewoon erg goed zijn en omdat die dingen niet stuk te krijgen zijn. Je hoeft bij Les 4 Ombres niet bang te zijn dat je het laat vallen en alle kleuren in 1000 stukjes verpulverd in de pans liggen. IK ZWEER HET! Vroeger toen ik bij Douglas werkte moesten we de klanten overtuigen en dat deden we door de palettes gewoon op de grond te laten vallen. Ik heb het net ook weer 3 keer gedaan hier thuis, en de oogschaduw breekt niet. Dit omdat het ‘baked’ oogschaduw is, en daarom extra stevig.

Desondanks is de textuur wel lekker zacht en romig, geeft het een intens pigment af en maak je het pigment NOG intenser door het aan te brengen met een vochtig gemaakt kwastje. De kwaliteit is dus echt top, en daarbij maakt Chanel altijd mooie, soms zelfs verrassende en spannende kleurencombinaties. Codes Elegantes is niet zo HEEL spannend vind ik, maar wel echt supermooi. Het palette bevat 3 metallics in zilverwit, geelgoud en bronze en een satin kleur in een diepe, chocoladebruine kleur. Het zijn mooie, natuurlijke kleuren die vanwege de metallic finish een feestelijke touch geven aan je ooglook.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 21 Dit zijn de swatches. Valt niet tegen he? Zoals je ziet is het pigment erg goed en wow, die metallic glans is echt schitterend!

Chanel Stylo Yeux waterproof in Noir Petrole

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 19 Ik ben ook altijd erg te spreken over deze uitdraaibare, fijne oogpotloodjes van Chanel. Ik heb ze in allerlei kleuren! Noir Petrole wordt omschreven als zwart met een vleugje donkergroen en een gouden shimmer. Naast zwart is het verschil wel te zien, maar zo van een afstandje vind ik de kleur eigenlijk gewoon zwart lijken, haha! Anyways, deze potloden zijn niet van je oog af te SLAAN, zijn lekker romig en intens gepigmenteerd en doen het ook goed op je waterlijn. Toppie dus, kan ze echt aanbevelen.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 8 De swatch. Als je goed kijkt zie je dat vleugje donkergroen er toch wel in terug.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 4 Ik gebruik het als eyeliner en om mee te tighlinen, maar voor dat scherpe puntje voor je wing heb je toch iets fijners nodig, zoals een eyeliner met een vilten stiftje. Hier zie je ook de oogschaduw, al moet ik zeggen dat de kleuren en de glans in het echt NOG mooier zijn. Het is echt puur goud op mijn ogen, wow! Als je op zoek bent naar goede, dekkende en superglanzende metallic oogschaduw dan kan ik je dit palette zeker aanraden.

Chanel Joues contraste in 370 Elegance

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 17 Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 18 Kijk nou, nog een blush in de collectie! Deze kleur heet Elegance en het is wederom een baked blush, net zoals de oogschaduw, dus lekker stevig en goed gepigmenteerd. Ik opende het doosje en was bang dat de kleur te licht zou zijn voor me, maar dat valt alleszins mee. Elegance is het beste te omschrijven als een zachte peachtint met een vleugje oudroze en subtiele, fijne shimmertjes. Een lief, fris kleurtje.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 23 Zo op mijn huid lijkt de kleur erg licht, maar het is gewoon een wat lichtere, zachtere kleur. De pigmentatie is erg goed en de textuur is lekker zacht en het blend prachtig in de huid. Zoals je ziet bevat de blush een subtiel glansje. Ik denk dat dit een kleur is die bijna iedereen wel flatteert!

Chanel Rouge Coco Shine in 128 Noir Moderne

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 15 De Rouge Coco Shine lipsticks zijn in mijn ogen verzorgende lippenbalsems met een hintje kleur. Deze lipsticks zijn niet super gepigmenteerd, alhoewel de kleur wel goed op te bouwen is. Ze voelen lekker hydraterend aan op de lippen en voorzien de lippen van een mooie, gezonde glans. Het zijn makkelijke lipsticks die je niet super precies hoeft aan te brengen.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 24 De kleur Noir Moderne (links heb ik de kleur opgebouwd, rechts is éénmaal aangebracht) is een beetje berryachtig met een vleugje bruin. Het doet me denken aan een fruitige jam. Ik vind het geen typische lentekleur, eerder een najaarskleurtje.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 1 Noir Moderne lijkt mijn natuurlijke lipkleur iets op te halen. Het maakt mijn lippen net iets donkerder en roziger. Het eindresultaat is een lichte, zachte berrykleur. Heel natuurlijk, maar toch zie je dat je iets draagt. Rouge Coco Shine blijft zo’n 3 uur zitten, daarna is het tijd voor een touch up.

Chanel Rouge Allure in 176 Independante

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 14 De Rouge Allure lipsticks van Chanel vind ik zelf erg goed. Ze zien er allereerst mooi en chique uit, het druksysteem zorgt ervoor dat ze niet gemakkelijk opengaan in je toilettasje, ze hebben een prachtig intens pigment, hydrateren je lippen én blijven lang zitten. De kleur Independante is het beste te omschrijven als een klassieke, karmijnrode kleur. Knallend, puur rood met een blauwe ondertoon.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 25 Klassiek, elegant, chique, feestelijk, knallend rood. De formule is romig, maar niet té, waardoor hij erg goed op de lippen blijft zitten. En wow, erg intens gepigmenteerd.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 6 De finish is niet mat, maar ook niet heel glanzend. Ik zou zeggen tussen mat en satijn in. Het voorziet je lippen van een intense, rode kleur een een heel subtiel glansje.

Coco Code – Le Vernis Longue Tenue

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 11 De Coco Code collectie bevat 3 kleuren nagellak;

548 Blanc White – een wit-beige kleur met iets grijzige ondertoon.
556 Beige Beige – een warme, natuurlijke beige kleur met een vleugje poederig oudroze.
546 Rouge Red – puur, klassiek karmijnrood.

chanel vernis_ - 1 (1)Ik maak normaal gesproken goede nagellak swatches, maar mijn acrylnagels zijn eraf vanwege het verhuizen en klussen nog in december, en mijn natuurlijke nagels zijn echt stompjes! Verschrikkelijk. Ik heb de kleuren nu dus geswachted op een nagelwieltje. Sorry guys, hier moeten jullie het even mee doen.

chanel nail polish swatches_ - 1De nagellak dekt supergoed! Blanc White en Beige Beige dekken met 2 dunne laagjes en Rouge Red dekt al met één laagje. Hoe goed ze blijven zitten kan ik niet vertellen, maar uit ervaring weet ik dat de formule sinds een paar jaar flink is verbeterd, waardoor ze gemiddeld zo’n 5 dagen mooi op de nagels blijven. Dit hangt verder natuurlijk af van de kwaliteit van je nagels, en of je top- en basecoats gebruikt, etc.

Chanel Le Top Coat Tinted Top Coat Black Metamorphosis

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 20Met de Chanel Le Top Coat Tinted Top Coat Black Metamorphosis geef je je nagellak een smokey effect. Je transformeert de onderliggende kleur als het ware naar een kleur die een aantal tintjes donkerder is door er een doorzichtige, grijzige top coat overheen aan te brengen.

chanel nail polish swatches_ - 3Lichte kleuren worden zachtgrijs, pastel roze wordt taupe en rood wordt donkerrood. Geinig, leuk, maar niet echt heel vernieuwend want ik kende het concept al van Catrice en essence. Persoonlijk zou ik deze daarom overslaan.

Full Face swatches

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 7 Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 5 Hier draag ik de Rouge Allure lipstick in Independante en op mijn wangen draag ik de Elegance blush.

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 3 Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 2 En hier draag ik de Rouge Coco Shine lipstick in Noir Moderne en op mijn wangen draag ik de Coco Code Harmony blush.

chanel blushes De blushes lijken op mijn wangen vrij identiek, maar als je goed kijkt is Elegance iets zachter en peachy en is de Harmony blush iets rozer en feller.

Conclusie

Ik vind dat er zich zeker mooie producten in de Coco Code collectie bevinden, maar ik word er niet héél wild van. Bovendien krijg ik totaal geen lentekriebels van deze collectie, ik vind het eerder een najaars- of kerstcollectie met die rode lipstick en gouden metallic oogschaduw. Desalniettemin, ik vind het Les 4 Ombres palette ERG mooi dus als je op zoek bent naar mooie metallic oogschaduw bekijk dit palette dan zeker even in de winkel. In het echt zijn de kleuren namelijk nog veel meer metallic, echt prachtig gewoon. Dit is het enige product die ik écht de moeite waard vind. De overige producten zijn ook absoluut prachtig, klassiek en  perfect om in je stash te hebben, maar niet heel vernieuwend of speciaal. Van een limited edition collectie verwacht ik toch altijd net even iets meer.

Prijzen & verkrijgbaarheid

Chanel Coco Codes makeup 2017_ - 10Prijslijst;
Chanel Coco Code blush harmony (LE) €57
Chanel Les 4 ombres 274 Codes Elegants €53
Chanel Stylo yeux waterproof 931 Noir Pétrole €26

Chanel Joues contraste 370 Elegance €43
Chanel Rouge Coco Shine 128 Noir Moderne €36
Chanel Rouge Allure 176 Independante €36
Chanel Le Vernis Longue Tenue €25

Chanel Le Top Coat Tinted Top Coat Black Metamorphosis (LE) €25

De nieuwe Chanel Coco Code lente/zomer make-up collectie 2017 ligt sinds half januari in de winkels. Chanel is verkrijgbaar bij de Bijenkorf, parfumerie Douglas en Ici Paris XL, zowel in de fysieke winkels als online.

Wat vinden jullie van de Coco Code collectie, is het iets voor jou? Welk item uit deze collectie zet je het liefste op je beauty wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

28 Reacties

 1. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

  Prachtige collectie! Vooral het oogschaduwpalette vind ik mooi, niet super spannend maar wel iets wat altijd kan.

 2. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

  De COCO CODE is echt geweldig! Ik vind dat Chanel wel elk seizoen het super goed doet met hun collectie. Die wil ik zeker nog wel gaan halen maar ik ben al in bezit van heel veel blushes, ik denk eerlijk gezegd dat ik deze nooit zal aanraken ;p

 3. 6 februari 2017 / maandag, 6 februari 2017

  Geen lentekriebels. ;-) De rode lipstick staat je verleidelijk. Ik vind de oogschaduw palette prachtig.

 4. 5 februari 2017 / zondag, 5 februari 2017

  Wat een mooie producten zeg, ik vind de rode lipstick echt heel erg mooi!

 5. Anoniempje
  4 februari 2017 / zaterdag, 4 februari 2017

  Haha ik vind het eigenlijk zo typisch Sereen om een seizoen eerder heel sterk naar het volgende seizoen te verlangen. En mij neem je hierin mee!;)

 6. Sam
  4 februari 2017 / zaterdag, 4 februari 2017

  Ik vind de beige beige nagellak erg mooi qua kleur, maar deze lijn inderdaad ook een beetje standaard

 7. Hehe
  4 februari 2017 / zaterdag, 4 februari 2017

  Geef mij maar de happy glow collectie van guerlain. Rode blush en zwarte lippen nee dank je wie heeft dat verzonnen?

 8. Carla
  3 februari 2017 / vrijdag, 3 februari 2017

  Ik vind de producten mooi maar het totaal roept geen lentebeeld bij me op. Ik zou rond kerst toch eerdervoor goud en rood gaan. De blush vormt daarop een uitzondering. Toch sla ik even over..

 9. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Vooral de rode look staat je prachtig! Er zit voor mij helaas niet echt iets bij in deze collectie, ik ben meer van de zachte rozetinten.

 10. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Ik vind de producten niet bijzonder mooi maar de look met de rode lipstick is wel echt super mooi! Xx

 11. Lousaa
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Zo koud is het niet. 13 graden :-) beetje standaard producten. Wel mooi.

 12. Denise
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Pretty!

  x

 13. Suzanne
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Wauw, mooie producten!
  Heb je je haar rosegold geverfd, net als Larissa? Het lijkt zo’n mooie roze-achtige gloed te hebben!

  X Suzanne

 14. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Wat een mooie collectie, vooral het palette. De kleurtjes zijn supermooi

 15. Wendy (B)
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Beige Beige zou ik wel willen.

 16. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Ik snap dat je er niet heel wild van word, maar toch vind ik het prachtige producten! :)

 17. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Oew de blush is mooi zeg!

 18. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Dat ziet er uit als een leuke collectie. Die lippenstift en die blush moet ik gewoon hebben.

 19. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Wat een heerlijke producten! Niet zozeer allemaal lenteachtig, maar wel mooi! Ik ben vooral onder de indruk van de `Harmony blush en de Noir Moderne lipstick. Helemaal mijn ding :).

 20. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Wauw, dat bruine oogschaduwpalette! De nagellak van Chanel valt mij eigenlijk altijd tegen, ook omdat hij (bij mij tenminste) nooit lang blijft zitten.

 21. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Oh wat een fijne, uitgebreide review. De collectie is inderdaad niet super lente-achtig!

 22. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Die oogschaduws zijn wel erg mooi, maar heel lente-achtig is deze collectie niet inderdaad.

 23. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  De producten zijn prachtig, maar inderdaad niet echt lente-achtig! Die lipstick had beter een soort koraalkleurtje kunnen hebben, dat had het al meer zomers gemaakt. Wel jammer, deze kleuren zou ik niet zo heel snel dragen in de lente en zomer! Desondanks zijn de producten en verpakkingen beeldschoon. Vooral het blushpalette vind ik prachtig, al zijn de kleuren niet ontzettend bruikbaar! Malou x

 24. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Wat een prachtige producten zeg! Vooral het oogschaduwpalette en de nagellakjes vind ik erg mooi!

 25. Britt
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Hele mooie collectie zeg, perfecte producten om die lente-glow te creëren!

 26. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Vind de collecte nogal basic. Niet echt hele sprankelende of vernieuwende kleuren. Jammer!

 27. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Lentekriebels krijg ik ook niet van deze collectie, ik vind hem wel mooi.. dat wel! Vooral het oogschaduwpalette en het oogpotlood vind ik erg mooi. Fijne foto’s en mooie looks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *