Catrice | Million Styles effect top coat

Afgelopen donderdag zijn mijn snuffelstagiaires en ik na de leuke stagedag samen de Kruidvat ingedoken, waar ik een Catrice pilaar zag staan met de gloednieuwe Million Styles effect top coats! Nina en Guusje waren op zoek naar de Essence flaky topcoat, maar die was natuurlijk uitverkocht.

Gelukkig zag ik de pilaar staan, rende eropaf en griste nog net die 3 laatste flakies van Catrice weg! That’s right, ook Catrice heeft namelijk een flaky topcoat in haar assortiment. Maar, wees er wel snel bij, want de Million Styles top coats zijn slechts tot eind april te koop, en dan alleen zolang de voorraad strekt.


In totaal zijn er 8 nieuwe effect top coats;

 • C01 – No Smoke Without Fire. Een donkere topcoat die een ‘rokerig’ effect aan je nagellak geeft. Het is eigenlijk een soort grijzig laagje die je over de onderkleur heen legt. Ik vond dit effect zelf niet zo’n succes eigenlijk.
 • C02 – Million Dollar Baby. Een grove glitterlak met ronde zilveren glitters met een champagne ondertoon.
 • C03 – Miss Money Penny. Een shimmery topcoat met een warme gouden/peachy ondertoon.
 • C04 – Shake it! Flake it! Een flaky. Lijkt erg op Night in Vegas, een topcoat van Essence. Die van Essence is iets goedkoper, dus als die er is zou ik voor Essence gaan.
 • C05 – Return of Space Cowboys. Een blauw/paars/groene duochrome topcoat. Hiermee transformeer je een creamy lakje tot een wat spannender lakje met een mooi duochrome effect.
 • C06 – Godfather of Pearl. Ook een duochrome topcoat, maar me minder groen en met meer lila. Deze duochrome topcoat heeft meer parelmoerkleurtjes (dus een beetje alle kleuren van de regenboog) terwijl bij Return of Space Cowboys het groene en paarse de overhand heeft.
 • C07 – Holo que tal?! Ik vind hier niets holografisch aan! Het is een shimmery topcoat, net zoals Miss Money Penny, maar dan met een koele, lila/blauwe ondertoon.
 • C08 – Have an ice day. Topcoat met fijne, holografische glitters.


Van de 8 heb ik er 5 mee naar huis genomen, omdat ik deze persoonlijk het mooiste vond. Alhoewel, Return of Space Cowboys lijkt me ook geweldig mooi, maar deze was al uitverkocht! Van de week dus nog maar een keer terug om te zien of ze deze topcoat misschien hebben aangevuld…


Hieronder heb ik een collage gemaakt met links een lakje zonder topcoat, en rechts hetzelfde lakje met topcoat. Zie je hoe veel spannender de lakjes rechts zijn! Creamy is mooi maar, jeetje, zo naast elkaar is het toch wel een tikkie saai. Niet? ;-)


C02 – Million Dollar Baby
Mooi op zowel donkere als lichte basiskleuren. Hieronder heb ik twee laagjes op een zilveren onderlak aangebracht. De glitters vallen zo minder op, maar lijken wel geïntegreerd met de lak, alsof het lakje zo bedoeld was. Op deze manier lijkt het alsof de glitters heel dekkend zijn, wat ook wel weer mooi is. Vooral ook erg mooi op een brons of gouden lakje, elke kleur metallic lak of zwart.


C03 – Miss Money Penny 
Dit is een topcoat met hele fijne en subtiele shimmers. De shimmers zijn goud/peachy en hebben een warme ondertoon, dus persoonlijk denk ik dat deze topcoat ook het beste tot zijn recht komt op onderlakjes met een warme ondertoon. Denk aan goud, bruintinten, peachy, geel, champagne, bordeauxrood, etc. Hieronder heb ik twee laagje aangebracht op een peachy en chocoladebruine onderlak.


C04 – Shake it! Flake it!
Een flaky, overduidelijk. Schilfertjes (flakes) die van kleur veranderen wanneer je je handen beweegt. Van groen, rood, oranje naar blauw en paars. Supermooi. Maar, Essence heeft een soortgelijke topcoat in het assortiment genaamd ‘Night in Vegas’. Deze is goedkoper, dus als je die kan scoren, ben je goedkoper uit. Hieronder twee laagjes over zwart. Persoonlijk vind ik dat een flaky zoals deze het beste tot zijn recht komt op zwart en niets anders.


C07 – Holo que tal?!
Zoals ik al zei, totaal geen holografische topcoat, maar misschien vond Catrice het gewoon wel een leuke naam. Het bevat hele fijne lila/roze shimmers. Deze topcoat is veel koeler dan Miss Money Penny en komt het beste tot zijn recht op onderlakjes die ook een koele ondertoon hebben. Denk aan blauw en paarstinten, wit, zilver en mintgroen. Hieronder twee laagjes over een pastelkleurige lilatint.


C08 – Have a ice day
Deze topcoat bevat holografische glitters, heel fijn. Met deze topcoat zul je nooit zo’n mooi effect bereiken als een echte holografische lak, maar het geeft wel een mooi effect. Ik wilde eens kijken hoe het over een duochrome lakje stond, omdat ik wilde zien of het misschien wél in de buurt zou komen van een holografische lak. Hieronder heb ik twee laagjes over die mooie groen/blauwe douchrome lak aangebracht van Essence.


Close-up;


Nou, het komt aardig in de buurt dacht ik zo! :) Ik vind dit effect mooier dan wanneer je twee (of 3, of 4) laagjes over een creamy lak aanbrengt. Dat oogt namelijk een beetje ‘kaal’. Maar over een duochrome, vooral wanneer de zon erop schijnt, lijkt het sterk op een echte hololak. Ik kan deze topcoat dus zeker aanraden in combinatie met een duochrome lakje!

Wat ik verder nog kwijt wil over deze lakjes is het fijne kwastje. Een stukje breder en afgerond, zodat je de lak veel netter en secuurder aan kunt brengen dan voorheen. Ideaal! Dezelfde kwastjes zie je bijvoorbeeld ook bij die nieuwe L’Oréal en Essence lakjes (en natuurlijk de vernieuwde Catrice lakjes) en ik ben er erg over te spreken.


Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De prijs van deze limited Million Styles effect top coats is €2,99 per flesje. Momenteel is er zelfs een aanbieding: 2 Catrice lakjes voor €4!! De topcoats zijn slechts verkrijgbaar tot eind april en zolang de voorraad strekt. Ik zou zeggen, snel je naar de winkels en scoor jouw favo topcoats, voordat ze allemaal uitverkocht zijn. Oei, dat gaat straks vechten worden bij die pilaar…

Welke topcoats vinden jullie het mooist en willen jullie aan je stash toevoegen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. d.
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Heb return of te space cowboys. Hij is te combineren met een licht icy lakje. Maar met een aantal laagjes ook solo leuk te dragen

 2. Maaike
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ik wil ze wel hebben maar heb al genoeg nagellak dus voorlopig koop ik geen nagellak meer.

 3. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Shake it or flake it vind ik het mooist. Ik hou niet van shimmers in nagellak, maar als je iets doet met shimmer is deze erg gaaf. Echt iets bijzonders. Hoe lang is de droog en uithard tijd met deze topcoats? Ik gebruik altijd een snel drogende topcaot van Sally Hansen zodat het niet elke keer beschadigd (daar werd ik zo gek van namelijk) en het lang blijft zitten. Na 1 min droog en na 5/10 min (afhankelijk van hoe dik je smeert) is het hard.

 4. Nicole
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ik vind Shake it! Flake it! het mooiste effect geven en heb ik dan ook al gekocht. Persoonlijk vind ik dat Million Dollar Baby te grove glitters heeft.

 5. Jasmijn
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Oe, morgen even naar kruidvat! Die Shake it! Flake it! moet ik echt hebben, ik zoek al zoooo lang naar een budget lakje met flakies. & Jave a ice day is ook erg leuk

 6. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ben verliefd op de shake it! Flake it!
  xx

 7. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Miss money penny is mijn favoriet :-)

 8. Smilley
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  In oisterewijk stonden ze volgensmij nog allemaal, alleen ik heb ze niet gekocht ik omdat ik niet zo vaak een spevial topcoat oo doe, misschien voor de mensen die daar dicht bij wonen

 9. Judith
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Hoi Serena,
  ik heb gister de flaky en de space cowboy (groen/paars/blauw) gekocht. Nu heb je de space cowboy niet laten zien, maar ik vroeg me af over welke kleur nagellak jij die zou aanbrengen?

  x

 10. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ik vind ze wel mooi, maar heb er geen een van aangeschaft.

 11. Sophie
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Love it =D !

  Ik ga ze maandag snel halen in het kruidvat.
  Bedankt voor de tip.

 12. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ooooh wat mooi!!! :D Ik wil ze ook!!

 13. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ik ben al in 3 plaatsen geweest om te kijken of ze daar wel die van essence hadden maar nee hoor! morgen ren ik dus gelijk naar kruitvat om te kijken of ze deze van catrice hebben!!

 14. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  c04 en c07 heb ik laatst ook mee genomen, ik wou ze allemaal wel, maar ik had m’n mandje al aardig vol zitten, dus heb besloten ze een andere keer te halen ALS ze er nog zijn.. anders jammer maar helaas

 15. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Shake it flake it = Prachtig! Staat op mijn mentale verlanglijstje!

 16. Babette
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Jouw artikelen vind ik zo fijn! mooie swatches!

 17. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ah, damn! Ik was vandaag nog in de Kruidvat, heel gek stond ik nog voor het schap van Catrice, maar ik werd verblind door de andere make-upproducten, oogschaduws, zucht. Zet mij in de Make Up Store en ik word echt blij.. sad. :’) Prachtige topcoats, vooral de flakie one. No, de Million Dollar Baby!

 18. Natasja
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  million dollar baby..wordt er hebberig van!

 19. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Wauwwww wat zijn ze mooi! Misschien moet ik wat vaker nagellak gaan dragen xd

 20. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Die 07 en 08 vind ik super mooi!!

 21. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  De topcoats zijn echt beautifull ik heb er 4 maar wil de andere vier ook nog ik heb nu catrice lost in mud op met million dollar baby eroverheen het staat echt heel mooi en chique !

 22. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  waauw zo mooi! Vooral ‘Have an ice day’ ziet er ge-wel-dig uit! Als ik ze tegenkom neem ik zeker een mee ;D

 23. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Oeh, die zijn erg mooi ja!

 24. nathalie
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb de pearl en de cowboys net gekocht bij het kruidvat, ze waren maar 4 euro totaal! geen geld !

 25. Jessica
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik wilde al zo lang dat essence lakje, maar dat was steeds uitverkocht :( Gelukkig heb ik deze flakie te pakken gekregen en aan jouw fotos te zien is het resultaat hetzelfde! Hallelujah!

 26. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Holo Que Tal en Godfather of Pearl en return of the space cowboys zijn echt veel mooier over een donkere kleur! Hoeft niet perse zwart te zijn, maar is wel mooi. En drie laagjes vind ik ook mooier dan 1. Weer echt een topcollectie :)

 27. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik zou Holo que tal?! alleen al om de naam willen. Let’s get Spanish!

 28. sammy
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  ik liep er van de week ook toevallig tegen aan en heb ook de laatste flaky mee genomen

 29. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik heb vanmiddag Million Dollar Baby gekocht (zonder sticker, hij is dus ‘kaal’) samen met Shake It! Flake it! (ik had verwacht dat die uitverkocht zou zijn), Return of Space Cowboys en Holo qué tal?!

 30. Annika
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  shake it, flake it! en holo que tal!? zijn zoooooo cool! vooral holo que tal!?, dat is er een die niet zo op alle andere merken lijkt, me LIKE!!!!

 31. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Have a ice day vind ik erg mooi.

 32. Bella
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Vandaag flakies van essence, have an ice day van catrice en Save me van OPI uit de nicki minaj collectie gescoord! Stuk voor stuk so pretteh! :D :D :D

 33. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  ik had graag de flakies gekocht, maar ze waren hier al weg;(

 34. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Zelf heb ik Shake it! Flake it! en ik ben er helemaal weg van. Million dollar baby ziet er erg mooi uit, misschien dat ik die nog eens ga halen.
  Liefs

 35. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ze zijn echt prachtig! Ik heb ze alleen hier in Belgie nog steeds niet gespot, grrrr!

 36. Genevieve
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik vind ze allemaal heel mooi!

 37. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Die namen zijn zo leuk! Momenteel ben ik fan van matte topcoats. Te veel glitter gehad de laatste tijd :-)

 38. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ze zijn echt super mooi!

 39. Rianne
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Wauw! Ik vind de “have an icy day” echt mooi. Ik ga straks toevallig toch naar het winkelcentrum dus ik ga gelijk eventjes kijken. Bij ons zullen ze er nog wel zijn denk ik want ik ben ook nog bij de essence lakjes wezen kijken toen je daarover had verteld en daar stonden er toen ook nog genoeg van ^^

 40. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Echt prachtige lakjes!!

  Liefs, Mariette

 41. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  nummer 2 en 4 vind ik erg mooi!J

 42. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Die flakie is echt precies hetzelfde als die ik heb van Golden Rose, echt leuk dat Catrice en Essence nu ook flakies hebben :) Ik vind de Have a Ice day echt PRACHTIG, die moet ik hebben!!

 43. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Wauw die paarse kleur van Essence is echt mooi! Toch maar eens kijken of ze dat hierhebben

 44. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Zelf heb ik op dit moment Shake It! Flake It! Over King of Greens op, juist ook een leuke combinatie omdat de flakies ook groen kunnen zijn en dan is de kleur van de lak net iets donkerder.

 45. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik vind de Miss Money Penny toch wel erg leuk, moet ik zeggen. Eens kijken of ik die nog te pakken krijg bij een Kruidvat in de buurt.

 46. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Super mooi! Vooral die zwarte nagels!

 47. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Als ik die foto’s zie wil ik ze meteen allemaal hebben maar ik draag eigenlijk nooit glitter nagellak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *