Catrice | Million Styles effect top coat

Afgelopen donderdag zijn mijn snuffelstagiaires en ik na de leuke stagedag samen de Kruidvat ingedoken, waar ik een Catrice pilaar zag staan met de gloednieuwe Million Styles effect top coats! Nina en Guusje waren op zoek naar de Essence flaky topcoat, maar die was natuurlijk uitverkocht.

Gelukkig zag ik de pilaar staan, rende eropaf en griste nog net die 3 laatste flakies van Catrice weg! That’s right, ook Catrice heeft namelijk een flaky topcoat in haar assortiment. Maar, wees er wel snel bij, want de Million Styles top coats zijn slechts tot eind april te koop, en dan alleen zolang de voorraad strekt.


In totaal zijn er 8 nieuwe effect top coats;

 • C01 – No Smoke Without Fire. Een donkere topcoat die een ‘rokerig’ effect aan je nagellak geeft. Het is eigenlijk een soort grijzig laagje die je over de onderkleur heen legt. Ik vond dit effect zelf niet zo’n succes eigenlijk.
 • C02 – Million Dollar Baby. Een grove glitterlak met ronde zilveren glitters met een champagne ondertoon.
 • C03 – Miss Money Penny. Een shimmery topcoat met een warme gouden/peachy ondertoon.
 • C04 – Shake it! Flake it! Een flaky. Lijkt erg op Night in Vegas, een topcoat van Essence. Die van Essence is iets goedkoper, dus als die er is zou ik voor Essence gaan.
 • C05 – Return of Space Cowboys. Een blauw/paars/groene duochrome topcoat. Hiermee transformeer je een creamy lakje tot een wat spannender lakje met een mooi duochrome effect.
 • C06 – Godfather of Pearl. Ook een duochrome topcoat, maar me minder groen en met meer lila. Deze duochrome topcoat heeft meer parelmoerkleurtjes (dus een beetje alle kleuren van de regenboog) terwijl bij Return of Space Cowboys het groene en paarse de overhand heeft.
 • C07 – Holo que tal?! Ik vind hier niets holografisch aan! Het is een shimmery topcoat, net zoals Miss Money Penny, maar dan met een koele, lila/blauwe ondertoon.
 • C08 – Have an ice day. Topcoat met fijne, holografische glitters.


Van de 8 heb ik er 5 mee naar huis genomen, omdat ik deze persoonlijk het mooiste vond. Alhoewel, Return of Space Cowboys lijkt me ook geweldig mooi, maar deze was al uitverkocht! Van de week dus nog maar een keer terug om te zien of ze deze topcoat misschien hebben aangevuld…


Hieronder heb ik een collage gemaakt met links een lakje zonder topcoat, en rechts hetzelfde lakje met topcoat. Zie je hoe veel spannender de lakjes rechts zijn! Creamy is mooi maar, jeetje, zo naast elkaar is het toch wel een tikkie saai. Niet? ;-)


C02 – Million Dollar Baby
Mooi op zowel donkere als lichte basiskleuren. Hieronder heb ik twee laagjes op een zilveren onderlak aangebracht. De glitters vallen zo minder op, maar lijken wel geïntegreerd met de lak, alsof het lakje zo bedoeld was. Op deze manier lijkt het alsof de glitters heel dekkend zijn, wat ook wel weer mooi is. Vooral ook erg mooi op een brons of gouden lakje, elke kleur metallic lak of zwart.


C03 – Miss Money Penny 
Dit is een topcoat met hele fijne en subtiele shimmers. De shimmers zijn goud/peachy en hebben een warme ondertoon, dus persoonlijk denk ik dat deze topcoat ook het beste tot zijn recht komt op onderlakjes met een warme ondertoon. Denk aan goud, bruintinten, peachy, geel, champagne, bordeauxrood, etc. Hieronder heb ik twee laagje aangebracht op een peachy en chocoladebruine onderlak.


C04 – Shake it! Flake it!
Een flaky, overduidelijk. Schilfertjes (flakes) die van kleur veranderen wanneer je je handen beweegt. Van groen, rood, oranje naar blauw en paars. Supermooi. Maar, Essence heeft een soortgelijke topcoat in het assortiment genaamd ‘Night in Vegas’. Deze is goedkoper, dus als je die kan scoren, ben je goedkoper uit. Hieronder twee laagjes over zwart. Persoonlijk vind ik dat een flaky zoals deze het beste tot zijn recht komt op zwart en niets anders.


C07 – Holo que tal?!
Zoals ik al zei, totaal geen holografische topcoat, maar misschien vond Catrice het gewoon wel een leuke naam. Het bevat hele fijne lila/roze shimmers. Deze topcoat is veel koeler dan Miss Money Penny en komt het beste tot zijn recht op onderlakjes die ook een koele ondertoon hebben. Denk aan blauw en paarstinten, wit, zilver en mintgroen. Hieronder twee laagjes over een pastelkleurige lilatint.


C08 – Have a ice day
Deze topcoat bevat holografische glitters, heel fijn. Met deze topcoat zul je nooit zo’n mooi effect bereiken als een echte holografische lak, maar het geeft wel een mooi effect. Ik wilde eens kijken hoe het over een duochrome lakje stond, omdat ik wilde zien of het misschien wél in de buurt zou komen van een holografische lak. Hieronder heb ik twee laagjes over die mooie groen/blauwe douchrome lak aangebracht van Essence.


Close-up;


Nou, het komt aardig in de buurt dacht ik zo! :) Ik vind dit effect mooier dan wanneer je twee (of 3, of 4) laagjes over een creamy lak aanbrengt. Dat oogt namelijk een beetje ‘kaal’. Maar over een duochrome, vooral wanneer de zon erop schijnt, lijkt het sterk op een echte hololak. Ik kan deze topcoat dus zeker aanraden in combinatie met een duochrome lakje!

Wat ik verder nog kwijt wil over deze lakjes is het fijne kwastje. Een stukje breder en afgerond, zodat je de lak veel netter en secuurder aan kunt brengen dan voorheen. Ideaal! Dezelfde kwastjes zie je bijvoorbeeld ook bij die nieuwe L’Oréal en Essence lakjes (en natuurlijk de vernieuwde Catrice lakjes) en ik ben er erg over te spreken.


Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De prijs van deze limited Million Styles effect top coats is €2,99 per flesje. Momenteel is er zelfs een aanbieding: 2 Catrice lakjes voor €4!! De topcoats zijn slechts verkrijgbaar tot eind april en zolang de voorraad strekt. Ik zou zeggen, snel je naar de winkels en scoor jouw favo topcoats, voordat ze allemaal uitverkocht zijn. Oei, dat gaat straks vechten worden bij die pilaar…

Welke topcoats vinden jullie het mooist en willen jullie aan je stash toevoegen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. naomi
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Shake it! Flake it! is precies hetzelfde als GOSH rainbow.

  Ik heb million dollar baby, en echt ik vind hem echt super!
  ik ga er denk ik nog wat meer kopen want ze zien er zo leuk uit!

 2. Vera
  23 maart 2012 / vrijdag, 23 maart 2012

  Ik heb vanmiddag Million Dollar Baby opgedaan, over de Pool Party at Night! Erg mooi effect, maarrrrr. Het eraf halen gaat erg slecht. Moest ‘t eraf vijlen (niet bevorderlijk voor m’n acrylnagels..). Nu schijnt er een remover te zijn speciaal voor de topcoats.. Weet jij hier meer over Serena?

 3. Denise
  23 maart 2012 / vrijdag, 23 maart 2012

  Ik heb Miss Money Penny en Return of Space Cowboys! Maar ben niet zo zeker van RoSC, waarmee moet ik hem combineren =/

 4. Tamara
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik heb ze toevallig vandaag allemaal ingeslagen! Precies dezelfde als die jij hier laat zien, behalve die hele bronzige dan.. die heb ik in blauwe variant genomen. Damn, die Flaky ziet er stunning uit, ben benieuwd of dat komt door de foto of door dat dat echt zo zit. Gauw uitproberen!

 5. 19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

  Wauw ze zijn echt allemaal zo mooi hè! Jammer genoeg zijn ze bijna altijd uitverkocht :c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *