Catrice & Essence make-up look

Na jaren high-end en budget merken door elkaar te gebruiken kan ik gelukkig concluderen dat duurder niet altijd beter hoeft te zijn. Als het op de producten van Catrice en Essence aankomt, dan zitten er vaak zat hele fijne producten tussen! Het is me dan ook al regelmatig overkomen dat ik een hele fijne mascara heb ontdekt van maar een paar euro of een prachtig en goed gepigmenteerd oogschaduw palette. Vandaag is het weer eens tijd voor een complete budgetlook look gemaakt met producten van Essence & Catrice!

Met in het bijzonder aandacht voor het nieuwe ‘Dance til dawn’ palette van Essence en het waterproof eye pencil van Catrice.

Allereerst het Dance til dawn palette. Essence heeft vier oogschaduw paletten, waarin ze onderscheid maken tussen Sun Club glamour to go & Night Club glamour to go. Sun Club bestaat uit de twee linker paletten: 01 South Beach en 02 Long Beach. En Night Club bestaat uit de twee rechter paletten: 03 Dance til Dawn en 04 Already Midnight?

De paletten bevatten elk 8 kleuren en kosten €3,59 per palette!

Essence Night Club Dance Til Dawn Palette

Zoals jullie inmiddels weten ben ik gek op paars! Het ligt dus nogal voor de hand dat ik voor dit mooie koele palette (03 Dance til dawn) viel met een aantal paarse tinten! Ik besloot om deze te gebruiken voor mijn look.

Allereerst de swatches:

Het palette bevat 5 donkere kleuren en 3 lichte. Ze zijn allemaal voorzien van een shimmer waar je wel van moet houden. Ik had er persoonlijk ook wel een paar matte in willen hebben, want ik draag graag een combinatie van shimmer en matte. Zoals je misschien al een beetje aan de swatches kunt zien, komt er niet heel veel pigmentatie van de kleuren af. Op zich jammer, want dat is niet bij alle paletten van Essence het geval. Maar er valt gelukkig nog prima mee te werken!

Catrice Longlasting Waterproof Eye Pencil

Catrice komt met de nieuwe Ultra Longlasting Waterproof Eye Pencils in 8 kleuren (010 t/m 080). De pencils zijn voorzien van een kleine puntenslijper aan de achterkant, waardoor je de punt steeds weer even kunt bijslijpen.

Ik kan de kleur 070 Blue Berrymore aan jullie laten zien. In het ene licht is dit pencil duidelijk blauw, maar in het andere licht lijkt hij toch echt paars!

Ik weet nooit zo goed wat ik van dergelijke pencils moet vinden. Op zich komt er goed product van af. Alleen kan ik er nooit mooie strakke lijnen mee trekken. De punt is te bot of lomp, zelfs NA het slijpen. Ik geef daardoor altijd de voorkeur aan een eyeliner met stift of kwastje of een echt oogpotlood die je kunt slijpen met een ‘normale’ puntenslijper. Hoe dikker je het pencil aanzet hoe intenser de kleur wordt. Je kan goed merken dat dit pencil waterproof is, want het blijft erg goed zitten!

De Ultra Longlasting Waterproof Eye Pencils kosten €2,39 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Uiteraard heb ik een look voor jullie gemaakt met deze producten. Allereerst een draagbare look voor overdag:

Eigenlijk heb ik hier alleen maar het Blue Berrymore eye pencil gebruikt als eyeliner. En onder m’n oog 2 kleuren (zilver en lichtpaars) uit het 03 Dance Til Dawn palette van Essence. Verder heb ik Essence I love Extreme Crazy Volume mascara gebruikt op mijn wimpers en de Infinite Shine Lip Gloss van Catrice in de kleur 070 Very Very Raspberry op mijn lippen.

Wil je deze look omtoveren tot een iets zwaardere look voor ‘s avonds, dan kan dat bijvoorbeeld als volgt:

Helaas hebben de kleuren uit het Dance Til Dawn palette geen namen, dus ik moet ze maar gewoon omschrijven. Ik heb de basis van de daglook zo gehouden en alleen m’n ogen iets zwaarder aangezet met een highlighter (de nude kleur uit het palette) onder mijn wenkbrauwen. Lichtpaars over mijn bewegend ooglid en in mijn buitenste ooghoek (en verder geblend in mijn arcadeboog) de donkerpaarse kleur.

Conclusie: Ik ben over het algemeen goed te spreken over het palette van Essence. De kleuren hadden van mij iets beter gepigmenteerd mogen zijn, maar zoals ik al zei valt er prima mee te werken. Ik mis wel echt de matte kleuren, want het is iets te shimmery voor mij. Dit is natuurlijk op te lossen door dit palette te combineren met een ander palette. Ik vind het lastig om met de 3 zilver/grijze kleuren te werken, want ik vind dat al snel heel kil staan. Ik houd er niet zo van, dus dit palette draait voor mij voornamelijk om de paarse kleurtjes! Het eye pencil van Catrice is echt prima geschikt als oogpotlood, hij heeft alleen geen ideale punt. Om een scherpe lijn te kunnen zetten maak ik hem iets puntiger door hem langs een tissue te halen, zodat hij aan een kant wat spitser wordt. Heb je je eyeliner eenmaal gezet, dan gaat hij nergens meer heen! Na een hele dag + avond blijft het zitten als een huis!

Wat vinden jullie van de merken Catrice en Essence? En welke look past beter bij jou? 

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

69 Reacties

 1. lalalal
  24 januari 2014 / vrijdag, 24 januari 2014

  waarom zijn een paar artikelen niet gemaakt door serena maar door die nena?

  • Serena
   24 januari 2014 / vrijdag, 24 januari 2014

   Elke donderdagmiddag schrijft Nena een artikel, elke vrijdagmiddag Angel.

 2. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat een mooie budgetproducten! Prachtige looks heb je ermee gemaakt, staat je goed! De mascara van Essence lijkt mij ook heel fijn.

 3. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Waauw super mooie look! Paars staat heel mooi bij je groene ogen.

 4. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik ben zelf tevreden over de pallettes van Essence…zeker de Sunclub variant vind ik zelf erg mooi. Je kunt er mooie looks mee maken en het is niet duur. Wat altijd fijn is voor de kleinere portemonnee

 5. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Wat ‘n leuke producten! Die paarse tinten staan je ook erg goed Nena! :D

 6. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  Ik vind dat paarse paletje zo mooi, zou echt iets voor mij zijn want ik ben gek op paars maar ik wil toch echt graag wat meer pigment. Heb ooit eens zo’n paletje met bruine kleuren gekocht en daar kon het pigment ook beter dus ik waag me er niet meer aan.

 7. Lana
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Waarom moet je dit nou posten? Ondanks dat dat Essence pallette nagenoeg niks kost, gaat mijn portomonnee dit niet leuk vinden! Haha.
  Mooie looks, dat palette is echt iets voor mij (juist door de grijstinten, paars vind ik super, alleen staat het me altijd iets minder). Dat wordt dus shoppen

 8. lot
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Wauw je eerste look is echt heel mooi! Ik ga ook maar naar dat potloodje kijken. Moet toch wat vaker van mn zwarte eyeliner afstappen;).

 9. 21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Ik had ook zo’n palette van Essence, hij is inderdaad wel erg shimmery, dat is wel jammer. Enkele matte kleuren missen, ja. Maar wat staan die paarstinten je goed joh, jeetje, heel erg mooi! Ik vind het tof. :D Goede review trouwens.

 10. Joanne
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Wauw dit staat je super! Je oogkleur knalt helemaal!

 11. 21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Leuk zo’n budget look! :)

 12. Ester
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Wauw, ik vind allebei de looks erg mooi.
  Ik zou ze dus ook allebei makkelijk kunnen/willen dragen.
  De producten van Essence & Catrice vind ik ook geweldig! Lekker budget, mooie producten met ontzettend veel keuze.
  Ik ben altijd verkocht als er weer een nieuwe limited edition komt van deze merken.
  Helaas was ik deze keer niet zo onder de indruk van de nieuwe editie, maar volgende keer beter. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *