Catrice Defining Blushes

Een goede blush is voor mij onmisbaar! Ik gebruik het elke dag om mijn gezicht net wat meer kleur te geven. Zolang de kleur maar goed is en er een goede pigmentatie van af komt, heb ik geen sterke voorkeur voor een bepaald merk. Op dit moment gebruik ik er eentje van Benefit, namelijk Bella Bamba en die is helaas bijna op! Voor deze review mocht ik de hele collectie defining Blushes van het budgetmerk Catrice uitproberen en die bestaat uit maarliefst 6 kleuren! Ik hoop dat ze goed zijn en dat er een geschikte nieuwe kleur tussenzit.

Catrice: “Er is niet veel nodig om een fascinerend effect te bereiken: de ultrazachte, sterk gepigmenteerde blush past perfect bij je natuurlijke huidskleur. Met een grote kwast bereik je een mooi uitgewerkt effect om je natuurlijke uitstraling te benadrukken. Je bent een charismatische schoonheid in een handomdraai.”

De ultra-elegante blush powder met vitamine C en E is gemakkelijk op te brengen en zorgt voor een stralende teint. Met de hoog gepigmenteerde, zachte textuur komen jukbeenderen nog beter uit en definieer je de contouren van het gezicht. Voor de perfecte finish.

De Catrice Defining Blushes bestaat uit de volgende 6 kleuren:

Van linksboven naar rechtsonder: 010 Toffee Fairy, 020 Rose Royce, 030 Love & Peach, 040 Think Pink, 050 Apropos Apricot en 060 Rosewood Forest. 

De frisse kleuren Love & Peach en Think Pink spreken me direct al aan! Lekker fel en mooi koraal/ roze van kleur, daar houd ik van! Ik weet nooit zo goed wat ik van kleuren als Toffee Fairy en Rosewood Forest moet vinden. Ze zijn haast zo bruin dat ze voor een bronzer door kunnen gaan. Gebruiken jullie wel eens een dergelijke kleur als blush? Ik ben in ieder geval benieuwd naar het resultaat van deze kleuren op mijn wangen!

Zo zien de swatches er uit:

Van links naar rechts: 010 Toffee Fairy, 020 Rose Royce, 030 Love & Peach, 040 Think Pink, 050 Apropos Apricot en 060 Rosewood Forest. 

Zoals je kan zien komt er lekker veel pigment van de blushes af. Dat ziet er goed uit! Toffee Fairy, Rose Royce en Apropos Apricot bevatten allemaal duidelijk zichtbare shimmers. Daar moet je wel van houden. Ik vind dat wel mooi, het staat vaak lekker fris, maar het staat wel minder natuurlijk.

Zo zien de blushes er op mijn wangen uit:

Apropos Apricot is zo’n lichte onopvallende kleur dat dit haast niet te zien is. Think Pink daarentegen is dan weer iets te opvallend.

Om een goed beeld van de blushes te kunnen geven heb ik uiteraard ook allemaal full face foto’s gemaakt. Ik moet er even bij vermelden dat ik helaas wat grieperig ben, maar daardoor juist lekker bleek, zodat je het effect van de blush goed kunt zien!

Hier draag ik geen blush op mijn wangen:

010 Toffee Fairy

Toffee Fairy doet me inderdaad een beetje aan een toffee denken als ik de kleur zo moeten omschrijven. Hij bevat naar mijn idee net iets te veel shimmers, waardoor ik hem iets minder snel zou dragen. Ook is hij een beetje oranje. Het staat denk ik niet verkeerd, maar ik ga liever voor een iets frissere of warmere kleur.

020 Rose Royce

Rose Royce is een lief en zacht kleurtje die mijn wangen subtiel iets meer kleur geven. Dit had voor mij iets intenser gemogen, want ik vind het effect net iets te subtiel. Als je juist voor een mooie zachte kleur gaat, dan is deze uitermate geschikt!

030 Love & Peach

Love & Peach lijkt in de verpakking fel oranje, maar valt op mijn wangen wel mee. Eigenlijk vind ik het effect wel mooi! Lekker fris en net wat meer kleur dan Rose Royce.

040 Think Pink

Tsja, waar ik in eerste instantie gelijk voor Think Pink viel is het dan toch niet helemaal wat ik zoek! Veel te roze en heftig voor mij. Misschien staat dit mooier wanneer je bruin bent en het zomer is. Dan is het contrast minder fel.

050 Apropos Apricot

Ik dacht dat ik nu toch wel zo bleek zou zijn, dat je deze kleur wel een beetje zou zien… Helaas doet Apropos Apricot niet veel voor mij. Doordat hij flink wat glans geeft zou je hem misschien kunnen gebruiken als highlighter boven je blush!? Maar voor een blush is hij echt te licht.

060 Rosewood Forest

Dan nu de kleur waar ik de minste verwachtingen van had! Rosewood Forest. Ik vind hem stiekem super mooi! Staat lekker warm en gezond. Wanneer je hem niet te dik aanbrengt (dat gebeurt al snel met zo veel pigment) vind ik hem ook nog vrij natuurlijk. Dit had ik niet gedacht ;)

Nu ik alle kleuren zo op mijn wangen heb kunnen uitproberen moet ik mijn mening toch bijstellen. Ik vind niet alleen de koraal roze kleuren mooi, maar ik vind zelfs de brons-achtige tinten mooi warm staan! Rosewood Forest geeft een heel natuurlijk effect. Mooier dan bijvoorbeeld Think Pink. Misschien is het toch niet zo’n gek idee om eens wat vaker van kleur te wisselen!

Ik ben over het algemeen goed te spreken over deze blushes van Catrice. Er komt erg veel pigment van af en het blijken bijna allemaal vrij draagbare kleuren te zijn. Er is echter een mogelijk nadeel waar je goed op moet letten:

De poeder is niet bij alle kleuren heel erg stevig samengeperst, waardoor je dit effect kunt krijgen! Je kan dit voorkomen door niet zo hard in de poeder te ‘drukken’, want ik ben hier iets te enthousiast geweest. Let daar dus even op ;)

De Catrice Defining Blushes zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en kosten €3,59 per stuk (5 gram).

Wat vinden jullie van deze collectie? En wat is jullie favoriete kleur/ tint voor een blush?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

100 Reacties

 1. kokoromi
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Wat voor borstel gebruik je om deze blushes aan te brengen? Als ik mijn borstel teboven haal zien mijn wangen er direct te fel uit : /. Ik zou het graag wat subtieler willen. Dit probleem heb ik niet met mijn blush van bourjois paris.

 2. 30 augustus 2013 / vrijdag, 30 augustus 2013

  blijf deze blush de gehele dag wel zitten ? want ik zoek een vervanger kleurtje maar moet ik
  dan deze nemen van catrice of catrice Multi Colour Blush of de blush van essence?

  ik hoor graag een reactie!

  lieefs,

  Janine

 3. Louu
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  hee

  ik heb ook een van die blushes, Think Pink 040, hij is mij ook iets te fel!
  Maar hij heeft zo’n goed pigment. Toen ik hem kocht dacht ik dat hij niet zo gepigmenteerd zou zijn! Maar het is wel echt een hele mooie blush moet ik zeggen!

  Ik heb de blush wel vaak op en hij blijft bij mij dan ook wel echt de hele dag zitten!

  x

 4. mariska
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Ik gebruik sinds een aantal dagen de Catrice blush perzik kleur. Ik moet zeggen dat hij erg slecht blijft zitten. Ik moet een aantal x per dag het opnieuw aanbrengen. Maar als je hem voor het eerst aanbrengt dan hecht het heel snel en is hij moeilijk te vervagen. Wel jammer dat hij niet zo goed blijft zitten.

 5. Anita
  4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

  Ik heb zelf love&peach echt een fijn kleurtje, maar die kruimeld niet gelukkig :)

 6. Ellen
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik heb rose royce. Maar in tegenstelling tot nena vind ik hem wel opvallend. Voor mij haast een beetje TE, omdat hij zo gepigmenteerd is.
  Dan vind ik mijn sleek rose gold minder opvallend dat deze van catrice.
  Afhankelijk van de gelegenheid gebruik ik rose royce nog wel. En bij mij brokkeld hij gelukkig niet.
  Ik had voorheen een duo blush van catrice (iets met peach?) maar helaas, die bestaat niet meer. Daar heb ik er 2 van verslonden!

 7. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik was al een tijdje benieuwd naar de blushes, maar ik vind ze toch niet zo! Bedankt voor de superfijne review Nena!

 8. Judith
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik heb gisteren de peach gekocht, echt een schatje! :-) Had ‘m vorige week al zien liggen, maar wilde niet nog meer make-up kopen en kreeg er een beetje spijt van… dus alsnog gehaald en hij is superleuk! En voor dat geld…

 9. engelina
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Hoihoi. ik gebruik eigenlijk altijd bruine tinten als blush..
  Vooral de bruine foundation poeder van gosh is een lekker kleurtje.
  Ik ben zelf heel erg bleek dus dacht dat roze juist mooi zou staan maar het tegendeel is bewezen ! bij jou vind ik de bruin tinten ook erg mooi staan Nena,.

 10. manuela
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Vind het fijne blushes, de swatches zijn ook lekker duidelijk. Alleen heb ik zelf apropos apricot en bij mij is deze juist super gepigmenteerd! Terwijl ik redelijk dezelfde huidskleur heb als Nena,

 11. Renoeka
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Heb je nou wel of geen foundation aangebracht?

  • Nena
   Auteur
   2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

   Geen, want dat draag ik nooit.

 12. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Sommige blushes zijn erg mooi qua kleur. Wel jammer dat sommige blushes erg brokkelig zijn :(

 13. Jura
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik denk dat het ook aan je huids- en haarkleur ligt dat je apropos apricot niet zo goed ziet.. Ik heb blond haar en blauwe ogen en voor mij is het echt een perfect lief kleurtje :) (in de winter dan, zomer is hij bij mij ook te licht)

 14. Eef
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik heb zelf net een week geleden de Rose Royce gekocht, en ik ben er heel blij mee! Ik heb een hele lichte huid, dus dan is de blush ook beter te zien. Hij blijft alleen niet een hele dag zitten, dat is wel jammer. Maar goed, wat wil je ook voor 3,95 ;)

 15. Rebecca
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Weer een heel goede en duidelijke review, bedankt! Ik ga 010, 030 en 060 halen!
  Heb jij toevallig al een bruinen-zonder-zon (geen high-end producten) review geschreven? Want dat zou ik wel heel interessant vinden! Ik denk dat Serena er al wel eens één geschreven heeft, maar we hebben zo’n verschillende huid..
  Groetjes

  • Nena
   Auteur
   2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

   Ik ben van plan om binnenkort wat producten voor het lichaam te gaan uitproberen, zodat ik ze kan reviewen. Ik heb ze al in huis ;)

   • Anita
    4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Dat zou echt super zijn ik heb ook ongeveer net zo’n huid met gezellige sproetjes . Ik kan niet wachten tot het online komt , was weer een leuk artikel Xxxjes

 16. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik vind deze blushes van Catrice ook zo fijn! Mooie kleuren en mooie pigmentatie. Dat heb ik inderdaad wel vaak bij deze blushes, dat je te hard door de poeder heen gaat en dat er allemaal poeder los komt.

 17. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik vind ze allemaal wel erg mooi! Ik heb er zelf ook een, maar dan van het oude assortiment!

 18. Genevieve
  1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Goeie collectie ;)
  De blushes van Catrice vind ik sowieso al oké

 19. Nabila
  1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Love catrice!

 20. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Ik heb best veel blushes, maar nog geen één van Catrice! Shame on me… Deze vind ik er erg goed uitzien. Rosewood Forest vind ik super mooi, die ga ik even in de winkel bekijken :)

 21. Ester
  1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Mooie collectie!
  Hier ga ik zeker even naar kijken. :)

 22. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Wow, die laatste foto! Ben daardoor niet heel enthousiast, dat vind ik zo vervelend. Maar ik vind vooral Love & Peach erg mooi. Mooie kleuren, niets speciaals, maar voor die prijs.. ach. Toch laat ik ze lekker in de winkel liggen, nee, niet mijn ding dit. :)

 23. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  De kleuren zijn echt super mooi maar jammer dat de kleuren van Catrice snel vervagen :(

 24. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Mooie blushes! Ik vind vooral Love & Peach en Rosewood Forest prachtige blushes!

 25. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Mooie blushes,jammer van die ene blush :) x

 26. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Er zitten een aantal mooie kleurjes tussen, vooral de peachy tinten!

 27. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Een blush is echt onmisbaar inderdaad! Zelf heb ik een blush van Clinique, dat is mijn favoriet!

 28. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Zelf heb ik Love & Peach, die ik na een lange tijd weer eens uit mijn stash heb gepakt en ben gaan gebruiken. Ik was eigenlijk een beetje vergeten hoe fijn ik hem vondt. Niet té opvallend maar wel aanwezig!
  De andere kleuren zien er ook super mooi uit, de brons kleurige vallen me heel erg mee, mooier dan ik verwacht had.

 29. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Oeh ja, zijn hele fijne blushes dit!

 30. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Ik vind Love & Peach erg mooi! De rest spreekt me niet zo aan.

 31. Dorith
  1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  volgens mij heb je bij Rose Royce en Love&Peach precies dezelfde foto gebruikt, haha :)

  • Nena
   Auteur
   1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

   Haha, klopt ;) Ik heb het gelijk aangepast. Nu staat het wel goed!

 32. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  ziet er erg goed uit, en zitten leuke kleurtjes tussen! :)

 33. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Mooie kleuren hoor. Ik houd zelf erg van rose/koraalkleurige blushes…

 34. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Leuke review. Ik heb zelf geen ervaring met de blushes van catrice.

 35. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Daar zitten hele mooie blushes tussen.

 36. 1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

  Ik heb een kleur van vorig jaar en Rose Royce in mijn collectie. Catrice is echt een prima budget make-up merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *