Cadeautips voor theeliefhebbers

De dagen voor mijn verjaardag is het altijd een beetje stressen. ‘Wat geven we Serena?’. ‘Sereen, wat wil je voor je verjaardag? Hoezo, je weet het niet? Zucht…’.

Ik weet elk jaar gewoonweg NIET wat ik wil hebben voor mijn verjaardag. Ik ben nogal van de praktische cadeaus dus bij mij hoef je niet aan te komen zetten met prulletjes en beauty-gerelateerde cadeaus hebben natuurlijk ook weinig zin. Nu dacht ik laatst dat ik wel een back-up Microdelivery Peel zou kunnen vragen, maar ik heb zojuist een €50 cadeaubon gekregen van Ici Paris XL als dank voor mijn filmpjes dus dat is ook van de baan. Wat een luxeprobleem. Ik ben echt dankbaar dat ik niets te wensen heb, echt waar.

Ik heb natuurlijk nagedacht over mogelijke cadeaus en de enige drie dingen die ik kon bedenken waren: haarmaskers (daar kan je nooit genoeg van hebben!), een mooie schouder-laptoptas (ik draag nu een gruwelijke grote paarse laptoprugzak) en alles wat te maken heeft met thee! Yes, I love myself a cup of tea!

Hieronder heb ik een aantal leuke cadeautips voor theeliefhebbers verzameld. Leuk voor mezelf (uiteraard), maar ook voor anderen die net als ik gek zijn op een koppie thee. Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die van thee houdt, dan zijn dit – in mijn opinie – echte aanraders:

#1 Geinige theezeefjes
Van mijn moeder heb ik ooit een mooie, langwerpige thee infuser gekregen die je kon vullen met losse thee en vervolgens kon roeren in je glas heet water. Chic dingetje waar ik erg blij mee was. Maar… deze thee-robot en thee-haai zijn toch net een stapje cooler! Ik bedoel, kijk dan! Die robot heeft echt mooie details en probeert zijn koppie boven water te houden (arm ding) en die haai is gaaf voor de liefhebbers van rooibosthee! De robot kost €5,50 en is o.a. te koop via Teapottery.nl en de haai kost €12 en is te oop via o.a. cadeau.nl.

#2 Grote theemok
Een echte theeliefhebber drinkt veel thee op een dag, dus wat is er leuker (en handiger) dan een grote theemok. Bovenstaande mok van Blond Amsterdam kreeg ik cadeau van lezeres Fonghwa en sindsdien gebruik ik hem bijna elke dag. Er gaat twee keer zo veel in vergeleken met de ‘normale’ maat theemokken, wat weer een hoop heen en weer geloop scheelt tussen computer en waterkoker. Bovendien is het design natuurlijk hartstikke leuk!

#3 DIY Schep-je-eigen-theedoos
Een tijdje terug plaatste ik deze leuke DIY op Beautylab en ik heb de doos nog steeds in gebruik. Ik vind dat iedere theeliefhebber zich zou meten wagen aan losse thee. Het spul wat je kant-en-klaar in zakjes koopt zijn theeblad pulvers. Restje,s als ware. Prima thee hoor, maar losse thee is van vele malen betere kwaliteit en dat proef je. Met deze theedoos stel jij je eigen thee samen omdat je kunt kiezen uit verschillende soorten losse thee en gedroogde kruiden als munt en citroen verbena. Superleuk om te maken voor jezelf, maar ook als cadeau. Lees hoe je deze leuke theedoos kunt maken in dit artikel.

#4 Theebloem
Vroeger, toen mijn moeder en ik nog samen onze eigen webshop The Secret Garden hadden, verkochten we theebloemen. Dit zijn bolletjes handgebonden groene theebladeren met daarin eetbare bloemen zoals jasmijn. Wanneer je zo’n bolletje in een pot gooit en overgiet met warm water ontpopt dit bolletje zich echter tot een prachtige bloem. Je ziet het gewoon langzaam gebeuren, erg cool. Het is net een zee-anemoon. Bovendien is de thee van erg goede kwaliteit, heel zacht en mild van smaak. Theebloemen komen natuurlijk het beste tot hun recht in doorzichtige bekers of theepotten, dus wanneer je een theebloem cadeau geeft is het leuk om deze er ook eventueel bij cadeau te geven.

Hieronder een oud filmpje van 3 jaar geleden wat ik heb gemaakt voor The Secret Garden. Ik heb de time lapse techniek gebruikt om het proces iets te versnellen. De kwaliteit is niet om naar huis te schrijven, maar in die tijd werkte ik nog niet in HD.

[do action=”ytr”][/do]

Theebloemen zijn bij verschillende webshops te koop en kosten gemiddeld €1,50 per stuk. Ik heb ze ook zien liggen bij de toko. Als je googeld op ‘theebloemen’ kom je bij diverse webshops uit.

#5 Cha Cult Magic II
Dit is een geweldige uitvinding voor de liefhebbers van losse thee en koffie. Wat je doet is wat losse thee in de beker scheppen. Hier giet je heet water overheen en vervolgens laat je de thee trekken. Het is een vrij grote kan van een halve liter, dus de theebladeren hebben voldoende ruimte om hun aroma’s af te geven. Als de thee voldoende getrokken houd je hem boven een beker en druk je hem op de rand. Door het systeem vloeit er nu thee in de beker, maar het filter houdt de theebladeren tegen. Wanneer je de kan optilt stopt het gieten. De theebladeren kun je hierna meerdere keren begieten met heet water. Je blijft er op deze manier bijna de hele dag van genieten en het is echt super, super handig! Een leuke thee-gadget.

Hieronder voor de duidelijkheid nog even een filmpje:

[do action=”ytr”][/do]

Deze Magic II van Cha Cult is ook in diverse theewebshops te koop. Bij Teapottery.nl kost hij €19,95, maar ik heb hem elders goedkoper gezien. Het blijft natuurlijk altijd een beetje vergelijken, ook wat verzendkosten betreft, bij welke webshop je het goedkoopst uit bent. Google is your best friend! :)

Ik hoop dat ik jullie met deze tips op leuke cadeau-ideeën heb gebracht voor de liefhebbers van thee! Zelf zou ik nog graag de thee-robot willen hebben.

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie fan van thee of neem je liever een kop koffie?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

  Echt leuke cadeau-ideeen! Sinds kort is hier ook Tea Man of in het Nederlands gewoon Theemannetje genoemd op de markt. Een theefilter dat met losse thee gevuld kan worden en dat je dan in je glas of beker hangt waarbij het lijkt alsof hij lui in bad zit. Misschien ook een leuk idee?

 2. Marcella
  14 december 2014 / zondag, 14 december 2014

  Zo’n grote kop is echt fijn, he?! Maar ik vind ze wel lastig te vinden en ik vind de rand van de Blond mokken te dik. Zelf koop ik ze op http://www.theemokken.nl. Geef mij maar een sloot thee in plaats van al die koffie :)

 3. marjolein
  17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  miss is bubble tea ook nog een leuk idee?

  • Serena
   Auteur
   18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

   Oeh, nee. Nou ja, kan. Ik ben er zelf absoluut geen fan van!

 4. 6 september 2012 / donderdag, 6 september 2012

  Wil al een tijdje Chai-thee proberen, (ik zal de link in mijn naam plakken) gelezen dat het een soort vervanging is voor koffie, ben een koffieverslaafde en dit is misschien iets gezonder?

 5. Yentel
  5 september 2012 / woensdag, 5 september 2012

  Ik heb voor m’n verjaardag ook zo’n Blond Amsterdam mok gekregen en het is een van de leukste cadeaus die ik gekregen heb en die ik het meest gebruik!

 6. 5 september 2012 / woensdag, 5 september 2012

  Ik heb een teamaker dus ja, ik denk dat je wel kunt zeggen dat ik een theeliefhebber ben. :P Water en thee, daar leef ik op. :P

 7. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  Leuke ideetjes zeg! Wist je trouwens dat je je eigen thee kan samenstellen bij de theebrouwerij.nl? Dat heb ik een keer gedaan voor een vriendin! En dan kon je ook nog zelf een naam verzinnen, super origineel!

 8. Maaike
  3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  Wat een leuke ideeën! Heb dit artikel meteen bij favorieten opgeslagen :)

 9. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  Super leuk! Misschien leuk voor mijn moeders 50ste verjaardag in oktober. Ze drinkt altijd thee :P!

  Ik had je trouwens nog gezien vanmiddag in Houten op de fiets :)!

 10. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  leuke ideeën, ik vind thee vooral erg lekker in de winter maar ook ik Aziatische restaurants drink ik veel thee. Heerlijk!

 11. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  Ik had nog nooit van zo’n thee bloem gehoord echt heel erg leuk!

 12. Genevieve
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Geweldige thee dingen!
  Ik ben echt dol op thee

 13. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Leuke ideeën. Ik vind vooral de DIY-theedoos erg leuk. En natuurlijk de haaievinnen-theezeef :)

 14. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Theee~ <3 Leuke ideeen!

  Wat mij opviel, bij dat filmpje van die theebloem had je toendertijd het liedje Simple and Clean van Utada Hikaru gebruikt ofniet? :D /luistert japanse muziek/ Die en de engelse versie worden gebruikt in Kingdom Hearts 1! :D
  Lol sorry had even een blij momentje.

 15. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Helaas ken ik geen thee liefhebbers, maar handige gadgets. Zou je meer cadeau tips willen maken? Voor fashion en beauty lovers etc?

 16. Maya
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Heey Serena!
  Super leuk artikel! mijn moeder is volgende week jarig en ik was op zoek naar iets unieks en dat is die theebloem zeker!

  Groetjes,
  Maya

 17. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Leuke tips zijn dit :D x

 18. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Ik ben een thee liefhebber, super leuk dit dus!

 19. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Super leuk! Ik vind die theebloem daarin tegen er een beetje scary uitzien maar dat zal wel aan mij liggen haha :D. ik hou van munt thee met lots of sugar, yummie!

 20. jolien
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Die tips kan ik zeker gebruiken :)

 21. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  De laatste is echt super gaaf zeg! :D

 22. Fré
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  die robot is inderdaad geniaal! Ik ben ook vaak van de praktische cadeaus. Zo heb ik eens een blender gevraagd en wat een nuttig ding is dat! Of een externe harde schijf..misschien niet heel leuk maar zeker nuttig. En ik weet ook altijd wel een paar boeken te vragen die op mijn ‘to read-list’ staan. Ik hou tegenwoordig het hele jaar door een soort van ‘wil ik kopen-of zou ik graag krijgen-lijst’ bij. Zo is de drang voor mij iets minder om het direct te kopen en heb ik iets om te vragen wat ik ook echt wil (het staat immers soms al een jaar op mijn lijstje en ik heb het nog niet geschrapt).

 23. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  ik moet eens wat meer thee gaan drinken want het is lekker knus en goed voor je. gelukkig wordt het weer herfst, want in de zomer houd ik toch echt van koude dranken

 24. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Oh wat een leuke dingetjes mij moeder is thee verslaafd en ik hou er ook heel veel van dus leuk artikel!

 25. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Ik ben zelf ook gek op thee en dan vooral op kruidenthee. Dit zijn dan ook zeker leuke musthaves voor thee liefhebbers. Het robot theezeefje vind ik ook erg leuk. Is een keer wat anders dan de standaard thee eitjes.

 26. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Leuke spulletjes.ik ben ook gek op thee.

 27. Lish
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Jaaaaaa! die mok heb ik voor mijn verjaardag gekregen (Blond Amsterdam) en ook heb ik een theepakket gekregen, zo leuk!!!!!!

 28. julia
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  oh leeuk! Ik krijg zin in thee, op naar de waterkoker!

 29. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Hele toffe cadeau tips.
  Ik wist niet eens dat zo’n theebloem bestond… Shame on me! Want het ziet er zo tof uit!
  En de Cha Cult Magic II is zeker een hele handige gadget. Bedankt voor de tip , nu weet ik wat ik voor mijn mama haar verjaardag kan kopen. Gelukkig is dit nog even weg want nu ben ik echt aan het twijfelen want een glazen theepot met zo’n theebloem er in geven is natuurlijk ook wel tof. Hahaha dit word nog een brainstorm. :D

  Groetjes

 30. Eliane
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  ik ben laatst jarig geweest en heb ook een mok van blond gekregen, super leuk omdat ik een echte thee leut ben

 31. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Wat leuk! Ik ben ook gek op thee! Misschien een tip voor jou als je van zoete thee houd dan moet je zeker eens turkse appelthee proberen!
  Liefs

 32. Agata
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Oh …alles van Mariage Freres, of het hun thee of theepotten zijn, is subliem!
  Jammer alleen dat het zo duur is :(

 33. Melanie
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Wat een leuke post! Bijna jarig zijn is altijd zo spannend, op de een of andere manier. De DIY Theedoos heb ik een tijdje terug gemaakt voor mezelf en ik krijg er altijd complimenten over. Dank je wel! ;)
  Ik heb een Nespresso-apparaat in huis, maar die gebruik ik eigenlijk alleen voor visite. Ik ben er op de harde manier achter gekomen dat ik niet tegen koffie kan, haha. Don’t ask! xD

 34. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  ik heb eigenlijk een idee voor een nieuw filmpje ik heb eigenlijk nog geen water marble filmpje gezien msschien is dat ook leuk om een keer te doen

 35. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Ik hou van thee. Ik drink liters thee elke dag. Zelf heb ik ook een groot theeglas. Ideaal voor in de winter op de bank. De theedoos is trouwens een erg leuke diy :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *