Burt’s Bees in Nederland!

Burt’s Bees is wereldwijd het bestverkochte natuurlijke cosmeticamerk, maar tot voor kort alleen te koop in Amerika, tot groot verdriet van vele fans. De Burt’s Bees enthousiastelingen onder ons hadden het vast al in de gaten, maar Burt’s Bees is sinds eind april/begin mei ineens te koop in Nederland, namelijk bij Sephora! Lucky us! Ik ontdekte het per toeval toen ik langs het schap liep waar een groot deel van het assortiment te vinden was. Natuurlijke cosmetica is flink in opkomst de laatste tijd, dus het zal ook eens tijd worden dat dit geweldige merk onze Nederlandse hartjes kwam veroveren!

Het is net een sprookje…
In 1984 ontmoette de excentrieke bijenhouder Burt Shavitz de serveerster Roxanne Quimby omdat hij haar een lift aanbood. Ze raakten in gesprek, wisselden ideeën en besloten samen te gaan werken door kaarsen te verkopen gemaakt van Burt’s restjes bijenwas. Een aantal jaren later trekken ze in een gebouw (een verlaten bowlingbaan) omdat ze moeten uitbreiden door de enorme vraag naar hun kaarsen. Twee jaar later, in 1991, introduceren ze de Burt’s Bees Lip Balm, de lippenbalsem die de bestseller wordt (en blijft) van het bedrijf. Door het succes van de lip balm besluiten ze twee jaar later te verhuizen naar North Carolina om zich daar te focussen op natuurlijke cosmetica producten. Geen van beiden had ooit kunnen voorspellen dat 25 jaar na hun ontmoeting Burt’s Bees een begrip zou zijn in Amerika, met meer dan 150 producten in hun assortiment en diverse awards op hun naam.


Roxanne en Burt

Uit de Burt’s Bees collectie heb ik Lemon and Vitamin E Bath and Body Oil, Radiance Day Cream, Radiance Eye Cream en Lip Shimmer in Papaya die ik binnenkort voor jullie zal reviewen.


Lemon and Vitamin E – Bath and Body Oil

Radiance – Day Cream

Radiance – Eye Cream

Lip Shimmer – Papaya

Binnenkort dus een artikel waarin ik de producten van Burt’s Bees uitgebreid zal reviewen. Kenden jullie het merk al? En zo ja, welk product is jouw favoriet? Kijk ook vast op Burt’s Bees [Official Site] voor meer info.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *