Budgettip: Kruidvat Krultangset

Gisteren liep ik door Kruidvat toen mijn oog op een grote doos achter de kassa viel. Een set met maar liefst 3 krultangen in verschillende formaten voor……toem toem toem…..13 euries! Wait, whut? Ik wist niet of ik blij of ongerust moest worden van zo'n laag bedrag voor 3 krultangen, maar de beautyblogger in mij dwong me om de doos te kopen en om de tangen voor jullie uit te testen. Het was geen rib uit mijn lijf, dus mochten ze crappy zijn dan is er geen man overboord.


Eerst twijfelde ik nog over de tangen. Ik dacht in eerste instantie dat er 1 tang met 2 opzetstukken in de doos zou zitten. Ik bedoel, voor €13 kan je toch geen 3 aparte tangen verwachten? Maar jawel, deze set bestaat uit 3 verschillende soorten krultangen. Een hele smalle voor kleine pijpenkrulletjes, een middelmaatje voor normale krullen en een megagrote voor grove krullen/slag.


Door middel van een verlengsnoer heb ik ze alle 3 in het stopcontact gestoken en op de hoogste stand gezet (je hebt de keuze uit stand 1 en stand 2). Ze warmen niet zo snel op als mijn Carmen krultang, maar na 5 minuten zijn ze ready to go.Ik heb nog nooit zo'n smalle krultang uitgeprobeerd, dus die wilde ik als eerste testen. De klem 'klemt' goed, maar als je heen fijn en dun haar hebt wil je misschien niet al te kleine plukjes pakken, die glijden er weer tussenuit.


Ik was echt benieuwd! Binnen een minuut wikkelde ik de krultang uit mijn haren en…Wowie! Een superfijne krul! Als je deze uit elkaar trekt lijkt het bijna alsof het een echte, natuurlijke krul is. Natuurlijk duurt het met zo'n smalle krultang extra lang als je al je haren wilt krullen, maar uiteindelijk heb je echt een volle bos springerige krullen die heerlijk op en neer bouncen! Wat je ook kunt doen is je haren bovenop met deze smalle tang krullen en die eronder met de middentang. Of gebruik het smalle tangetje alleen voor plukjes haar die nonchalant uit een opgestoken kapsel steken.

De middentang heeft een soort spiraalvorm aan het uiteinde, wat ik een beetje overbodig vind, want ik merk niet dat de krul nu per se anders is dan zonder de spiraal. Anyhow, ook deze werkt dikke prima!Van de allergrootste tang, echt een knots van een ding, verwachtte ik iets meer. Deze krultang zorgt niet voor grove krullen, maar eigenlijk alleen voor een slag. Ook heel mooi, vooral als je van jezelf heel sluik haar hebt en je wilt er gewoon een natuurlijke slag in creëren, maar ik dacht dat ik hiermee Victoria's Secret krullen kon maken. Maar dat is dus niet zo.Tja, what can I say? Ik zou deze set alleen al kopen voor dat smalle krultangetje! De rest die je erbij krijgt is nice (ik denk dat iedereen misschien al zo'n middenmaat  krultang heeft?) en de grote is leuk voor chique kapsels met een beetje slag. Wat ik een pluspunt vind is dat deze tangen allemaal een standaard hebben zodat je de tang veilig op alle oppervlakten neer kunt zetten.

En nog een keer de prijs: 13 euro. Echt een koopje! Een rasechte budgetproof aankoop, als je het mij vraagt. Hoe lang deze tangen meegaan, kan ik je niet vertellen. Maar bewaar gewoon de bon want op elektrische apparatuur heb je volgens mij altijd voor een bepaalde tijd garantie. 

Oh, enne, met die smalle tang heb ik alvast een leuk Oud & Nieuw kapsel in gedachten! :-)

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

164 Reacties

 1. ishii
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  he serena die krultang heb ik ook ik heb hem al best wel lang en de fohn ervan heb ik ook en ik vind ze super handig om mee te nemen ofzo als je niet weet welke krullen je moet maken xx ishika

 2. Laura
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik heb ze zojuist in bezit, en ga ze nu uitproberen! ben benieuwd!

 3. Tjitske
  19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Blijven de krullen ook lang zitten? x