Budgettip: Essence Special Effect! topper

Ze liggen al een tijdje in de schappen, de Nail Art Special Effect! toppers van Essence, maar elke keer grijp ik steeds naast de twee mooiste varianten. Althans, ik vind 02 – Circus Confetti en 08- Night in Vegas de mooiste toppers uit deze Essence collectie. Van de week liep ik weer langs het schap te schumen in de hoop dat ze het net hadden aangevuld en JA HOOR, daar lagen ze! Ik griste ze snel weg (ik zag in mijn ooghoek al een klein meisje van 12 op het schap afrennen) en holde naar de kassa. MINE! ALL MINE!


Met het gehuil van het meisje nog op de achtergrond snelde ik de winkel uit onderweg naar mijn appartement. Eenmaal thuis stond ik natuurlijk te popelen om mijn felbegeerde toppers uit te proberen en ik kan jullie vast vertellen: ze vallen zeker niet tegen!

Omdat ik speciale topcoats altijd mooi vind staan op een donkere ondergrond heb ik mijn nagels eerst zwart gelakt. Vervolgens heb ik er een laagje Night in Vegas over aan gebracht. Bam! Sparkles! Night in Vegas is niets meer en niets minder dan een zogeheten ‘flaky’. Een flaky nagellak is een topcoat bestaande uit vlokjes/schilfers die het licht prachtig weerkaatsen. De meest voorkomende flaky weerkaatst zowel groen als rood/oranje/geel, maar je hebt ook blauw/paarse, groene of multicolor varianten.Een flaky is niet iets nieuws op nagellakgebied. Merken als Nfu Oh! en Golden Rose zijn merken die bekend staan om hun flakies. Deze merken zijn vaak echter alleen online te bestellen en het is daarom wel gaaf dat je nu ook gewoon een flaky voor een budgetvriendelijk bedrag bij Kruidvat kunt scoren (mits je dat 12-jarige meisje net te snel af bent, natuurlijk). Ik geloof dat Gosh ook een flaky in het assortiment heeft (gehad?) genaamd Rainbow, maar Gosh lakjes liggen qua prijs natuurlijk weer een stukje hoger dan Essence. Deze topper van Essence kost namelijk slechts €1,79.

Na Night in Vegas was het tijd voor Circus Confetti. Deze topper is sowieso een feestje in een flesje en ik kon niet wachten om deze op mijn nagels aan te brengen. Wederom lakte ik mijn nagels met een laagje zwarte lak en vervolgens heb ik niet één maar twee laagjes Circus Confetti aangebracht. Met één laagje was het ook mooi, maar ik dacht, als we dan toch een glitterexplosie op mijn nagels gaan nabootsen dan moet ik het goed doen ook. Ik vind daarom minimaal twee laagjes het mooiste effect geven omdat de glitters dan het beste tot hun recht komen.De meeste glittertopcoats zijn heel sheer en hier heb je dan zo’n stuk of 5 lagen voor nodig voor een beetje glittereffect. Circus Confetti is echter volgepakt met glitters in verschillende maten en kleuren en geeft na twee laagjes al een feestelijke glitterlook. Ik vind het leuk dat er zowel fijne glitters als iets grovere glitters in deze topper zitten. Ook deze topper kost slechts €1,79.

Weet je wat een mooi effect is? Glitterlakjes met een matte topcoat. Nee, echt! Vooral met een zwarte ondergrond. Essence heeft ook een matte topcoat in hun toppers collectie (soft touch genaamd), maar ik heb er eentje gebruikt die ik hier thuis nog had liggen. Het maakt je blije glitterlak net een tikje subtieler en volwassener.Deze mooie toppers en nog veel meer mooie varianten zijn te koop bij Kruidvat voor €1,79 per flesje (8 ml). Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zijn deze toppers alleen te koop bij Kruidvat-filialen met een tweede Essence schap… Vooral Circus Confetti en Night in Vegas zijn vrijwel altijd uitverkocht, dus als je ze na deze review ook zo graag wilt hebben en je ziet ze staan, twijfel dan niet en reken ze af! Voor het bedrag hoe je het niet per se te laten, toch? ;-)

Hieronder nog even het verschil tussen glanzend en mat. Wat vinden jullie mooier?

P.S.
Voor het verwijderen van glitternagellak is dit onderstaande oude filmpje misschien handig!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

193 Reacties

 1. Troelala
  14 februari 2013 / donderdag, 14 februari 2013

  Ik heb de 2 verwisseld ;s

 2. Minya
  13 maart 2012 / dinsdag, 13 maart 2012

  Ik heb circus confetti gehaald en meteeen toen ik thuis was op m’n nagels gedaan echt ik vind het echt super =D

 3. Zoe
  4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  owja en ik wou vragen hoeveel laagjes night in vegas heb je op op de foto?

 4. Zoe
  4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  ik heb eindelijk mijn lakjes kunnen vinden :D ik ben in elke kruidvat in Amsterdam geweest maar hier hadden ze hem niet ): maar ik ben deze vakantie naar Brabant geweest en daar hadden ze bijna de hele collectie, gelijk alles gekocht natuurlijk want het waren een van de laatste

 5. Amanda
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Thanks voor de tip! Heb ze ook gehaald en vind de flaky echt gaaf!

 6. L.
  1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

  Serena, mag ik vragen in welk filiaal in Utrecht je deze nagellak hebt gekocht? Ik hoorde namelijk dat hij hier in Utrecht niet verkrijgbaar zou zijn..

  • Serena
   Auteur
   1 maart 2012 / donderdag, 1 maart 2012

   Ik heb ze gekocht in Houten!

 7. jasmijn
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  hee serena
  ik kijk al heel alng filmpjes van jou op youtube echt heel leuk
  maar ff een vraagie :
  dei gekleurde plaatje twee
  heb ik ook maar die is kei dik
  en ik krijg um er echt niet op
  x
  help please

  • Serena
   Auteur
   28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

   ik snap je vraag niet helemaal…wil je hem anders stellen?

 8. 27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  Aaah ik was vandaag nog in de kruidvat voor de nieuwe nagellakken, had twee nieuwe meegenomen en die circusconfetti en ben gewoon straal langs die flakies gelopen :O!

 9. Sanne
  26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

  Ik was dit weekend (door dit artikel) naar de Kruidvat gegaan voor die flaky topper, maar hij was alweer uitgekocht. Dat is altijd zo in Haarlem, al die koters grissen het weg zodra de producten nog maar net in het schap liggen, grrr. (niks tegen kinderen overigens)

 10. Anouska
  26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

  Ik heb die glitterconfetti ook al een tijdje. Echt super mooi, maar echt VERSCHRIKKELIJK on eraf te halen.. :o Ik gebruik het,daarom alleen bij speciale gelegenheden over een zwarte nagellak. Die andere topper ziet er trouwens ook supermooi uit. Denk dat ik die ook maar ga kopen.. [:

 11. 26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

  Night in Vegas is echt prachtig! Circus is niet echt mijn ding.

  Liefs

 12. lea
  26 februari 2012 / zondag, 26 februari 2012

  gergeous!!

  ik weet niet of ik al telaat ben maar een begin feberuari was er bij essece uitverkoop bij de nagellakjes. mijn tip: irriplacebel (ik ben op vakantie dus ik kan het nummer er nietmeer bijzoeken) in de verpakking lijkt het een beige kleur met gouden glittertjes maar met 2 laagjes is het gewoon goud door alle shimmertjes. met mattetopcoat (budget tip: manhatten) is hij heel erg mooi!!

  (srry. voor de schrijffouten ben dyslectisch)

 13. Rianne
  25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

  Haha ik vind dit artikel zoooo leuk geschreven! Je andere artikelen ook altijd hoor maar om deze heb ik echt moeten lachen, ik heb vanmiddag trouwens de 08- Night in Vegas gekocht ik vond hem er zoo mooi uit zien op de foto, strakjes maar op mijn nagels uitproberen :)

 14. sanne
  25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

  heey serena in geldrop ( bij eindhoven ) hebben ze geen 2 schappen .. maar wel die flakies :)

  xx sanne

  ( niet om je aftekraken hoor (K) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *