Budget Tip: Kruidvat Self Tan Tissue

Mijn bruine smoeltje viel jullie goed op tijdens deze video en toen ik verklapte dat ik een selftanner had gebruikt wilden velen van jullie weten welke selftanner dat dan was.  Zoals jullie misschien wel weten ben ik van mezelf al redelijk getint (pinda powerrrrr) en selftanners voor blanda’s werken gewoon niet voor mij: je ziet geen tot nauwelijks verschil. Voor de meisjes met een een tintje (hetzij van de zonnebank of de zon, hetzij van nature) of voor degene die meteen een instant vakantielook willen hebben kan ik daarom de Self Tan Tissue aanraden van SoLait (Kruidvat eigen merk).

De Self Tan Tissues van SoLait zijn per stuk verpakt in een zakje en er zitten 2 zakjes aan elkaar vast die je dan van elkaar los kan scheuren. Per verpakking (dus 2 zakjes met elk 1 tissue) betaal je slechts €0,69! Echt een koopje!

De tissue is voor eenmalig gebruik en het is geschikt voor zowel je gezicht, hals, decoletee, armen en benen. Eigenlijk dus gewoon voor je hele lichaam. Met 1 doekje kun je je gezicht, hals en decoletee meenemen en met het andere doekje kun je je armen en benen insmeren. Een verpakking is dus in principe voldoende voor je gehele lichaam, maar ik moet zeggen dat ik ze tot nu toe alleen voor mijn gezicht heb gebruikt.

Ik geef de voorkeur aan tissues omdat ik hiermee geen strepen of vlekken maak. Met tissues kun je gemakkelijk heel egaal selftanner verspreiden zonder te veel poespas. En omdat ik zoiets niet dagelijks of wekelijks doe vind ik het wel prima dat het gewoon voor eenmalig gebruik is. Als ik vind dat mijn bleke snoetje wel even een oppepper kan gebruiken koop ik gewoon zo’n zakje van €0,69 en zie ik er weer een paar dagen wat bruiner en gezonder uit.

Daarnaast is deze verpakking heel handig om mee te nemen op reis of gewoon in je tas. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt! Sowieso is het altijd handig om zoiets in huis te hebben, just in case. Vooral als je ineens besluit om een kort jurkje of rokje aan te trekken. Ondanks mijn natuurlijke tint heb ik momenteel behoorlijke melkflessen en ze zien er nu eenmaal mooier (en slanker!) uit met een kleurtje. Dan zijn deze self tan tissues een ideale oplossing!

De SoLait self tan tissue werkt heel eenvoudig, je moet de tissue gewoonweg over je gezicht (of andere lichaamsdelen) wrijven. Zorg dat je geen een plekje overslaat maar vermijd plekken zoals de haaraanzet, wenkbrauwen en rondom je ogen. Na een paar uurtjes al zie je resultaat! De volgende dag lijkt het wel nog beter zichtbaar. Als je je huid van tevoren scrubt zal de kleur langer aanhouden, maar gemiddeld blijf je zo’n 3 dagen lekker vakantiebruin, daarna neemt het iets af en na een weekje is je tintje geheel verdwenen. Hoewel ik een gevoelige huid heb die ALTIJD prikt bij gezichtsreinigingsdoekjes had ik er bij deze tissue geen last van. 

Let op, als je heel blank en blond bent zijn deze doekjes minder geschikt voor je. Het verschil is te groot en je blonde babyhaartjes kleuren denk ik mee. Ik raad deze doekjes aan voor meiden die al lichtgetint zijn of een kleurtje hebben zoals ik (of zelfs iets donkerder nog). Ik las op het Marokkoforum dat veel Marokkaanse meiden er tevreden mee zijn, die zijn ook licht getint zoals ik. 
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

11 Reacties

 1. maaike
  15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Werken geweldig, mits je je gezicht goed hebt gescrubt en je huid goed gevoed is. Ik doe altijd eerst een maskertje, dan breng ik een creme op die goed hydrateert, even uurtje wachten en dan ga ik met de doekjes aan de slag! Ik vind zo’n doekje alleen wel net iets te nat voor het gezicht, dus wat ik altijd doe is aanbrengen, dan met mijn handen het goed in masseren op mijn gezicht. Ik ben overigens best bleek en blond van mezelf, maar de doekjes geven een prima kleurtje hoor! Ik vind het er heel mooi uitzien, ben er echt tevreden over, super doekjes!

 2. desiree
  7 december 2014 / zondag, 7 december 2014

  hi ik heb ze dus gister gebruikt en ben rond azalle plekker geweest 4 uur daar na ben ik gaan slapen werdt wakker en het lijkt of de helfd weg is allemaal groote en kleine kaale plekken echt erg dus heb net een nieuwe voor de kale plekken gedaan haha doe wel een beetje foundation op wand onder me kin is leeg haha en derest is ff bedekken maar kun je dit eraf scrubben wand zoja dan doe ik dat straks ff sommige plekken zijn te donker

 3. sharon
  16 augustus 2014 / zaterdag, 16 augustus 2014

  hey sereen ik vind je blog echt super, ik heb zelf een keer van die doekjes geprobeerd van de big bazar 25 cent en ook in 2e verpakt, was ik ook super tevreden over! ik ga ze nu gelijk bestellen! heel erg bedankt

  xx

 4. Vivian
  9 juni 2013 / zondag, 9 juni 2013

  Heeeyy,

  Super leuke review, daarom heb ik het ook vanmiddag gehaald en heb het net op me benen gesmeerd, klopt het dat ik moet wachten totdat je resultaat zie? Hoe lang is het ongeveer wachten?

  x

 5. Lon
  6 juni 2013 / donderdag, 6 juni 2013

  ik ben blond en het werkt ook prima hoor. geen last van haartjes die mee kleuren.

 6. ashley
  31 mei 2013 / vrijdag, 31 mei 2013

  Ik had ook de self tan tissue gekocht en met de tissue over men huid gewreven maar toen ik wakker werd was mijn gezicht gevlekt met bruine en witte huid dus het is echt een afknapper en ik moet naar school met die gevlekte kop van mij want ik krijg het er niet eens af weet 1 van jullie hoe het er afgaat

  • mariska
   11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

   Je kunt ook het bedekken met foundation , of je kunt schuurmildel gebruiken maar denk dat je daarvan een rode huid krijgt

 7. Mandy
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Waar liggen deze doekjes?

 8. 7 oktober 2012 / zondag, 7 oktober 2012

  Hoi, ik heb de tissues ook gekocht en wil het vandaagvoor mijn gezicht gebruiken, maar ik heb een vraagje, als d keur gaat vervagen gaat it dan niet vlekken? En ik mag de tissues niet over mijn wenkbrauwen heen smere maar krij ik geen witte plek rond om mijn wenkbrauw? Groetjes!

 9. Judith
  12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  Ik ga het NU proberen! ;) Ze zijn trouwens goedkoper geworden. 50 hele eurocenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *