budget lash & brow gels

Door Nena – Een kleine twee weken geleden plaatste ik een foto op Instagram van mijn favoriete wenkbrauw gel (mocht je me nog niet volgen, dan kan dat via @nenaburger).

Een hele tijd geleden ontving ik een sample van Anastasia en ik was direct verkocht! Helaas na maanden gebruikt te hebben is dit pareltje op. Ik wilde hem het liefst weer aanschaffen, maar ik bedacht me dat jullie mij misschien konden helpen met het vinden van de juiste budget wenkbrauwgel.

anastasia brow

Ik vroeg jullie het volgende: “Mijn clear brow gel van Anastasia is op :( weet iemand een goedkopere vervanger die wel erg goed is? Dus geen rare witte stukjes achterlaat na het opdrogen ;).”

Jullie reageerden allemaal met diverse budget tips, bedankt daarvoor! Doordat ik vooral de budget lash & brow gels van Catrice en Essence veel voorbij zag komen, ben ik direct even naar Kruidvat gegaan. Ik heb ze gekocht en wil mijn ervaringen graag met jullie delen!

budget lash & brow gels van Kruidvat

essence & catrice

Het viel me op dat het tegenwoordig geen browgel of wenkbrauwgel heet, maar direct een combinatie is voor wimpers en wenkbrauwen en daardoor dus lash & brow gel mascara’s zijn. Een aantal van jullie gaven ook als tip dat Hema een goede wenkbrauw gel heeft, maar daar las ik toch te vaak dat er ook meiden zijn die aan het einde van de dag witte stukjes in de haartjes krijgen of hij dat hij na een paar uur ‘korrelig’ aanvoelt. Iets wat je juist niet wilt hebben voor je wenkbrauwen! Die van Anastasia was perfect, alleen wel wat kostbaar, namelijk €26,00.

gels1

Goed vandaag dus een review van de merken: Essence en Catrice.

Mijn wenkbrauwen

Ik heb niet de meest perfecte wenkbrauwen van de wereld, maar ik ben er wel tevreden mee. Ze zijn niet super dichtbegroeid en hebben ook niet veel model, maar als ze netjes geëpileerd en een beetje in model gebracht zijn, dan vind ik het prima. Mijn wenkbrauwen hebben snel de neiging om er rommelig en triest bij te staan…

brows2

Een goede wenkbrauwgel is dus wel een must!

brows3

Ik breng ze eerst altijd even in model met een spooly, maar dan moeten ze nog wel de rest van de dag zo blijven zitten. En daar is wenkbrauwgel ideaal voor!

Essence lash & brow gel mascara

essence1

De Essence lash & brow gel mascara zit een een mooie transparante verpakking met frisse blauwe letters. Je betaalt €1,99 voor 9 ml en daarmee is Essence niet een van de duurste voor dit product. De gel mascara is voor zowel de wimpers als de wenkbrauwen te gebruiken. Ik zal hem echter alleen voor mijn wenkbrauwen gebruiken, want voor mijn wimpers gebruik altijd een goede zwarte mascara.

essence2

Het borsteltje ziet eruit als een gewoon mascara borsteltje en is voorzien van plastic ‘haartjes’. De substantie is vrij waterig en doet voornamelijk aan haargel denken. Gel kan nog wel eens wit opdrogen, dus ik hoop dat dit product dat niet doet.

gel3

Er komt heel veel product van het borsteltje af, dus het is wel nodig om het overtollige product eerst even langs de rand van de huls te strijken. Vervolgens is deze gel nog erg nat op de wenkbrauwen, waardoor de haartjes erg aan elkaar gaan kleven. Op de foto is dit goed te zien.

essence na

Het is dus na gebruik van dit product aan te raden om vervolgens de wenkbrauwen nog even te borstelen met een droge spooly.

spooly

Catrice lash & crow designer

catrice1

Ook Catrice komt met een strakke transparante verpakking met zwarte letters. Deze brow designer is iets duurder dan die van Essence en kost €2,99 voor 6 ml.

catrice3

Het borsteltje lijkt in eerste instantie op een normaal mascara borsteltje…

catrice2

Maar hij heeft aan één kant langere haartjes. Hierdoor zit er niet heel veel product op deze langere haartjes en daardoor brengt deze brow designer erg prettig aan.

catrice4

Tijdens het aanbrengen zie je bij de eerste haal wel wat gel in de haartjes, maar door het fijne borsteltje is dit goed te verdelen en blijven mijn wenkbrauwen niet te nat.

catrice na

 

Na het aanbrengen en het opdrogen van de gel zien mijn wenkbrauwen er zo uit. Netjes in model en niet te nat of kleverig.

Conclusie

catrice & essence

Op mijn linker wenkbrauw draag ik Catrice en op mijn rechter wenkbrauw draag ik Essence.

Ik heb allebei de budget lash & brow gels meerdere keren gedragen om tot een goed oordeel te komen. De Essence lash & brow gel mascara vind ik het minst goed van de twee. De substantie is te waterig, er komt te veel product van het borsteltje af (zelf na het ‘afstrijken’) en mijn wenkbrauwen blijven lang te nat. Eenmaal opgedroogd blijven mijn wenkbrauwen wel in model, zonder witte stukjes achter te laten. Ook worden mijn wenkbrauwen niet te hard en blijven ze nog redelijk flexibel. Wat dat betreft dus wel een prima product.

De Catrice lash & brow gel is voor mij de absolute winnaar.  De brow gel van Catrice heeft een prettiger borsteltje, waardoor er precies voldoende product op mijn wenkbrauwen terecht komt. Ook deze brow gel wordt niet heel hard, waardoor mijn wenkbrauwhaartjes flexibel blijven en het product opdroogt zonder witte stukjes.

catrice & essence2

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie tips, want de Catrice Lash & Brow gel is voor mij precies wat ik zocht! Het grote verschil met de clear brow gel van Anastasia is dat deze brow gels van Kruidvat minder hard worden. Je wenkbrauwen blijven nog wel wat flexibel. Ik vind dat een groot voordeel, maar wil je dat ze echt vast staan als een huis? Dan overtreffen ze wat dat betreft niet de brow gel van Anastasia.

Zijn jullie al bekend met deze twee budget lash & brow gels van Kruidvat? Wat is jullie ervaring? En wat is jullie eventuele favoriete merk voor je wenkbrauwen?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

96 Reacties

 1. Estelle
  3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

  Hallo allemaal,
  Heb de wenkbrauw gel ( limited edition, herfst/zwarte verpakking) gekocht, het product is idd wat waterig bij het opbrengen, is heel licht getint, het borsteltje vind ik perfect en het blijft erg goed zitten zonder restanten, haartjes blijven zitten in de richting waarin ik ze wil hebben en wordt niet heel hard.
  Ben dus erg tevreden. Ben trouwens vaak tevreden over de goed betaalbare producten van catrice.

 2. Olga
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Ik gebruik ook die van catrice en ben er tevreden over

 3. Rosanne
  26 maart 2014 / woensdag, 26 maart 2014

  Hoihoi

  Nog een tipje: ik gebruik nu zelf de Bourjois Drôle De Sourcils eyebrow gel en die is echt super! Nadeel alleen is dat hij waarschijnlijk in niet zoveel winkels meer verkrijgbaar is. Ik werk bij de Etos en daar had ik hem van een display af, hij zit dus niet bij ons in het assortiment. Volgens mij nog wel bij douglas.

  X

 4. Valerie
  24 maart 2014 / maandag, 24 maart 2014

  Van die van Essence heb ik twee tubetjes opgemaakt en die van Catrice heb ik 1 keer geprobeerd, deze was ook mijn favoriet :) Ik ben nu bezig met de getinte browgel van Catrice en die vind ik ook fijn maar als deze op is, stap ik toch weer over naar de clear-gel van Catrice.

 5. HoiHoi
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Is die van Catrice toevallig ook beter op de wimpers? Ik ben van plan mijn waterproof in te ruilen voor iets doorzichtigs(Waarvan je hopelijk niks ziet als het uitloopt)

 6. cindy
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Sinds de wenkbrauwen van een vriendinnetje oplichtten in blacklight durf ik geen wenkbrauwgel meer te gebruiken tijdens het uitgaan. Ik zag laatst in een disco ook nog een paar meiden die dit nog niet eerder gehoord hadden. Overdag maakt het me niet zo veel uit.

 7. Rhodé
  23 maart 2014 / zondag, 23 maart 2014

  Hee!
  Ik gebruik de essence gel al een tijdje en voor mij werkt hij goed.
  Hij is bijna op, dus dan ga ik maar op zoek naar de catrice gel (want zeg nou zelf, een euro duurder)!
  X

 8. Mine
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Die van de Etos is echt verschrikkelijk! Die laat echt heel veel witte stukjes achter en ze worden heel hard!

 9. Sharon
  22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

  Ik gebruik altijd de wenkbrauwgel van Tweezer, echt super fijn

 10. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik gebruik altijd de wenkbrauwgel van de Hema, maar ik ga de volgende keer toch die van Catrice proberen.

 11. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Misschien morgen dan toch even die van Catrice halen als ik toch in de kruidvat ben. Ik heb die van Essence ook maar die is zo nat dat ik die meestal met m’n vingers aanbreng. Een browgel die ik gewoon met een borsteltje aan kan brengen lijtk me handiger :) .

 12. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Fijne review Nena, dankjewel. Gebruik je nu die van Catrice? Of ben je toch maar die van Anastasia gaan halen? Wat heb je prachtige wimpers trouwens. X Marjolein

  • Nena
   Auteur
   21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

   Ik gebruik nu voorlopig gewoon die van Catrice :) Bedankt voor je compliment!

 13. Melanie
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik heb eigenlijk nog nooit een gel gebruikt. Ik heb zelf een wenkbrauwkitje van Oriflame met daarin een wenkbrauw wax o.i.d., maar dat is vies spul! Daar worden je wenkbrauwen serieus vet van.

 14. Melanie
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  mooi hoor. ik laat mijn wenkbrauwen altijd epileren door sylvia bij day and night, een schoonheidssalon in de pijp. zij haalt precies genoeg weg, dus zeker niet teveel! ziet er gewoon altijd toppie uit :-)

 15. Angela
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik weet dat mijn reactie niks met het artikel heeft te maken, maar ik vind het nieuwe logo echt geweldig!
  Erlenmeyer en een antigen (Y). Love it <3

  • Serena
   21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

   Leuk dat je de vormen hebt herkend! #labnerdsforever

 16. renoeka
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Welke mascara heb je hier op?

 17. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Leuk om te lezen! Ik gebruikte vroeger altijd haarlak om mijn wenkbrauwen in model te krijgen (in combinatie met een borsteltje) toen heel lang gel gebruikt, toen een poos niets, maar sinds een paar weken gebruik ik weer gel! Ik heb nu die van Hema, die werkt ook wel fijn, maar ik herken er wel iets in van Essence: wenkbrauwen blijven lang nat. Beetje vervelend! Mijn zusje heeft die van Catrice ook geloof ik, dus misschien ga ik die eens proberen.

  (Ik vind het trouwens wel een nadeel dat die transparante gels na een tijdje troebel en viezig worden – komt omdat ik ook wenkbrauwpotlood gebruik. Het ziet er gelijk een beetje smerig uit dan, terwijl de gel op zich nog wel werkt. Maar goed, tot zover mijn irritatiepuntje haha)

 18. marit
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  mijn favoriete merk voor wenkbrauwen is catrice die potloodjes vind ik erg fijn en miss kan ik de lash en brow gel ook wel eens gaan aanchaffen

 19. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Regelmatig echt top spul!

  Milou

 20. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik heb die van catrice ook, het kan niet op tegen die dure varianten maar doet toch zijn werk goesd voor de prijs. Pupa heeft ook hele fijne!

 21. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik heb die van Essence ook en ik snap het niet hoor. Iedereen zegt hetzelfde over dat de haartjes aan elkaar gaan kleven. Ik heb daar echt geen last van. Het enige vervelende is dat het product echt vies wordt uiteindelijk, werkt nog hetzelfde, maar vies :)

 22. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik heb die van Essence ook en ik snap het niet hoor. Iedereen zegt hetzelfde over dat de haartjes aan elkaar gaan kleven. Ik heb daar echt geen last van. Het enige vervelende is dat het product echt vies wordt uiteindelijk, werkt nog hetzelfde, maar vies :)

 23. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  ik gebruik het eigenlijk nooit maar wel een leuk artikel!

 24. Ester
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Goed artikel!! Leuk om te zien dat twee budgetmerken toch zo kunnen verschillen.
  Ik vind sowieso de producten van Catrice ‘beter’ dan die van Essence. Niet alles hoor, maar heel veel producten wel.
  Je betaald dan wel heel iets meer (nog steeds geen rib uit je lijf) maar dan heb je ook echt kwalitatief goed spul!

 25. Eline
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Mooi! Wat voor oogpotlood heb je op je oogleden gebruikt? Ziet er zooo mooi uit!

 26. assiepoester
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Hoi. Ik heb geen budget tip maar eyebrow gel van benefit is ook een topper. Her heeft tevens een licht kleurtje waardoor je wenkbrauwen voller lijken

 27. sam
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Als jij je linker wenkbrauw (voor jou rechts) bij de aanzet een stukje aan de bovenkant af zou knippen, zou die niet zo ”verdrietig” uitzien. De aanzet is een stuk hoger dan het uiteinde van je wenkbrauw, vooral bij die!

  Het is maar een tip, ik zelf doe het ook want heb soortgelijke wenkbrauwen.

  Ik moet ook maar weer eens zo’n gel aanschaffen!

  • Nena
   Auteur
   21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

   Hoi Sam, bedankt voor je tip. Ik heb het ook al een paar keer geprobeerd en ik kan je vertellen dat dat er heel vreemd uitziet ;) Ik knipte dan wel eens een stukje van de bovenkant, maar probeerde ook wel eens een beetje bij te kleuren aan de onderkant om ze gelijker te krijgen. Door het knippen worden die haartjes heel bot, kort en recht en dat ziet er ook heel ‘geknipt’ en dus onnatuurlijk t.o.v. de rest uit. Ben er dus na jaren en vele opties uit dat dit er natuurlijker uitziet.

   • sam
    22 maart 2014 / zaterdag, 22 maart 2014

    Ik begrijp wat je bedoeld met ”geknipt” Ik heb ook lang moeten oefenen tot ik het kreeg zoals ik wou. Heb ook wel eens per ongeluk teveel geknipt of scheef hihi

    Ik doe ook de rest van mijn wenkbrauwen omhoog ”kammen” en dan bijknippen, dan zijn de haartjes minder lang en wordt het ook niet zo’n warboel

    Bij mij ziet het er dan wel natuurlijk uit, als ik ze bijteken en niet teveel bijknip. Want ik vind zelf bij de meeste die ze met touwtjes laten doen ipv epileren ook te geknipt uit zien

 28. 21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Ik had die van essence ook een tijdje geleden gekocht en maar een paar keer gebruikt. Vind hem ook veel te waterig. Binnenkort dus ook maar die van actrice proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *