Bourjois uitgumbare eyeliner

Alweer een vernuftige beautygadget deze week? That’s right. Na een mascara met een verstelbare borstel en een automatische haaropzuigende krultang review ik vandaag de Bourjois uitgumbare eyeliner. We hebben het allemaal wel eens, je schiet uit met je eyeliner, of de ene lijn is veel dikker of schuiner dan de andere lijn.

bourjois uitgumbare eyeliner03Of, je hebt nét te veel nadruk gelegd op je cateye eyeliner, waardoor je sterke gelijkenis vertoont met Amy Winehouse. Dramatisch grijp je naar de make-up remover om alles (maar dan ook echt alles) van je ogen te verwijderen. Maar wacht… er is hoop!

amy winehouse may she rest in peaceDe Bourjois uitgumbare eyeliner is speciaal ontwikkeld voor onervaren screw-ups zoals jij. Met het gummetje aan de achterkant corrigeer je de lijn en kun je er daarna meteen weer overheen kwasten. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Ik testte het voor je uit, lees hieronder verder voor mijn bevindingen over dit bijzondere beautyproduct.

bourjois uitgumbare eyeliner01De uitgumbare eyeliner zit in een langwerpig flesje van 2,5 ml. De dop is vrij lang en aan het uiteinde zit een spits toelopend gummetje. Handig, want zo blijven de eyeliner en de gum altijd bij elkaar. Ik heb bijvoorbeeld ook een nagelolie van Herôme en de dop is tegelijkertijd een bokkenpootje om je nagelriemen mee terug te duwen, ideaal vind ik dat!

bourjois uitgumbare eyeliner06De gum is geen echte gum, maar het lijkt er qua textuur wel op. Het is wit, veerkrachtig en glad. Echt een beetje rubberachtig. Je kunt er zelfs potlood mee uitgummen (jep, dat heb ik even voor jullie getest!).

bourjois uitgumbare eyeliner05De textuur van de eyeliner is wat dikker dan gebruikelijk, dat valt me meteen op. Het is lichtelijk kleverig en een beetje gelachtig, waardoor het iets minder soepel over mijn oogleden glijdt en daarom – naar mijn idee – lastiger is om netjes aan te brengen.

bourjois uitgumbare eyeliner15Toch lukt het me aardig. En na wat oefenen krijg ik zelfs een dun puntje aan het uiteinde van mijn lijn. Het gaat alleen niet zo soepel en strak als ik gewend ben van liquid liners. Het pigment is in elk geval goed, lekker intens zwart.

Maar goed, nu de test! Stel, je schiet uit. Dan heb je zoiets als dit:

bourjois uitgumbare eyeliner08Je kunt de eyeliner alleen weggummen als het volledig is opgedroogd, maar de eyeliner droogt vrij snel. Met de gum verwijder je eenvoudig het ‘foutje’ door er lichtjes overheen te wrijven. De eyeliner begint meteen te rullen (op de foto kun je goed zien dat het rolletjes vormt) en laat gemakkelijk los van de huid.

Maar heb je daar nu per se een speciale gum voor nodig? Met mijn vingers kan ik het namelijk ook gemakkelijk wegvegen:

bourjois uitgumbare eyeliner09Alleen is de gum door het spitse puntje natuurlijk wat nauwkeuriger.

Maar dan nu de ultieme test! Stel je hebt een pracht van een ooglook gemaakt, alles goed geblend en wel, maar met de liquid liner ga je de mist in. Argh, wat nu? Op de foto hieronder heb ik even snel wat oogschaduw op mijn ogen geknald voor het idee, en heb ik extra veel gemorst met de eyeliner:

bourjois uitgumbare eyeliner10Normaal gesproken kan je dan alles weghalen en opnieuw beginnen (corrigeren met een wattenstaafje en eyemake-up remover levert bij mij een ‘gat’ op in mijn look die ik niet meer mooi op kan vullen), maar met de uitgumbare eyeliner kun je deze foutjes echter veel sneller en subtieler wegwerken.

bourjois uitgumbare eyeliner11Ik had gehoopt dat de gum alleen de liner zou wegvegen en de eyelook zou laten zitten, maar helaas, ook de oogschaduw kwam mee. Echter kan ik dit gemakkelijker bijwerken dan wanneer ik werk met een vochtige eyemake-up remover, omdat dat van die harde randen oplevert, echt een gat dus. Misschien heb je nu geen idee wat ik bedoel, maar als je dit dilemma ooit eens hebt gehad dan weet je vast waar ik het over heb!

bourjois uitgumbare eyeliner12Kijk, na het bijwerken met oogschaduw ziet het er weer prima uit. Nu alleen de eyeliner afmaken en voila, alsof er nooit iets is gebeurd!

bourjois uitgumbare eyeliner04

Conclusie

De Bourjois uitgumbare eyeliner is een leuk product, met zowel voor- als nadelen. Zo vind ik de textuur te stroperig waardoor het niet zo soepel en gemakkelijk aanbrengt. Onervaren eyeliner-zetters (juist de doelgroep voor wie dit product is bedoeld) zullen hier echt moeite mee hebben, vooral in het begin. Het is erg lastig om goede strakke lijnen te zetten. Het lukte mij al amper, en ik ben er echt goed in (klinkt misschien beetje raar om zo te zeggen over jezelf, maar ik wil jullie zo eerlijk mogelijk informeren).

Door de dikkere textuur is het mogelijk om het weg te vegen, maar daar heb je niet per se een gum voor nodig. Als je per ongeluk in je ogen wrijft heb je al een vrij grote kans dat je eyeliner ‘loslaat’ en gaat rullen. En dat wil je natuurlijk niet! Ook is de formule niet waterproof. Je hebt dus niet veel zekerheid dat het de gehele dag lang en goed blijft zitten.

Een voordeel vind ik het intense, zwarte pigment. Het allergrootste voordeel vind ik dat ooglooks gemakkelijk bij te werken zijn nadat je met eyeliner hebt geknoeid en dit met het gummetje hebt verwijderd.

bourjois uitgumbare eyeliner03De Bourjois uitgumbare eyeliner kost €11,99 (2,5ml) en is reeds te koop bij de drogist en parfumerie.

En, lijkt het jullie handig zo’n uitwisbare eyeliner, of liever blijven  oefenen met een ‘gewone’ liner?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Haha, wat een grappig dingetje :D Dit zou wel eens van pas kunnen komen :)

 2. Yasmine
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Omg dat is soooo annoying, en ik heb altyd al haast :p Ga deze sws niet kopen. Heb al moeite met normale eyeliner, laat staan met deze!

 3. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Grappig product maar jammer van de substantie, jammer ook dat hij niet blijft zitten waar het zou moeten met bijvoorbeeld een spatje regen,ik hou het wel bij mijn stiften haha

 4. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het idee is heel tof, maar de uitwerking iets minder helaas. Het had zo tof kunnen zijn.

 5. Nynke
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat ik me afvraag: haalt hij andere eyeliner er ook af? Want dan zou je gewoon een makkelijk aan te brengen eyeliner kunnen gebruiken met deze gum erbij. Hij haalt de oogschaduw er immers ook af?

 6. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het wel echt een goed bedacht idee, alleen minder goed uitgewerkt misschien! Toch wel tof. :)

 7. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat handig, maar ik blijf denk ik toch bij mijn vertrouwde gel- en liquideyeliners. :)

 8. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Eerlijk gezegd ben ik nog niet zo om. Het is wel leuk bedacht ,maar dan gebruik ik net zo graag een wattenstaafje en een fijne eyeliner, waar het immers allemaal omgaat.

 9. Faat
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  leuke review, maar met mijn favo eyeliner en een wattestaafje gaat het net zo goed!

 10. Lotte
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het ziet er mij maar nutteloos uit, liever een wattenstaafje met wat remover

 11. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind de eyeliner zelf niet zo mooi, wel leuk bedacht.

 12. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Lastig, ik vrees dat er gewoon remover in zit.. Geef mij maar een normale eyeliner!

 13. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Hmm heb er al wat meer dingen over gelezen en ben toch niet zo enthousiast. Ga ‘m niet aanschaffen, vind wattenstaafjes net zo fijn werken!

 14. Karin
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het klonkt zó ideaal! Maar jammer dat het na het proberen best tegenvalt. Ach, een wattenstaafje met (niet vette!) tonic helpt opzich ook prima voor die kleine foutjes.

 15. Kate
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Haha wat een onzinproduct

 16. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Hmm leuk om te zien maar niet echt nodig voor mij. Ik gebruik er altijd een wattenstaafje voor. Werkt net zo goed en stukken goedkoper

 17. melissa
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Deze ga ik mischien wel kopen, aangezien ik altijd eerste eyeliner aanbreng en dan pas oogschaduw! en mijn eyeliner , en vooral wing dan lukt nog steeds niet na de eerste keer haha :-)
  Heb gewoon twijfels aangezien de eyeliner op zich minder goed is ..
  Goede review Serena !

 18. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Die zal wel heel handig zijn voor mijn trillende handjes!

 19. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Lijkt me nog wel handig! :)

 20. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  ‘Weet je wat handig zou zijn, een gum maar dan voor je eyeliner!’
  -‘Jaaa, alleen, wij zijn niet echt een budget merk dus misschien kan het merendeel van onze doelgroep al wel goed eyeliner aanbrengen?’
  ‘Hm misschien heb je gelijk.’
  -‘Weet je wat, dan maken we er toch een matige eyeliner bij waardoor je sowieso gaat falen met aanbrengen?’
  ‘Haha ja briljant, dan kun je de gum gebruiken om te corrigeren!’
  -‘Aw yiss, let’s do this.’

  • chell
   13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

   Hahaha

  • Marloes
   13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

   Op dit moment mis ik de “like” button! :’)

 21. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik denk dat ik sneller iets ga weghalen met een wattenstaafje dan met een gum. Maar toch, credits omdat het zo leuk bedacht is.

 22. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het idee erg leuk…..

 23. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het resultaat van de eyeliner helemaal niet zo mooi. Het lijkt een beetje van dat rare plak plastic haha.

 24. Joia
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wordt dat gummetje niet grijs waardoor je afdrukken krijgt (uiteindelijk) ?

 25. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Leuk artikel Seen!

 26. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Als er een 1+1 actie is ga ik hem zeker halen ik ben zo onhandig met eyeliner.

 27. lot
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Maar werkt de gum ook met andere eyeliners?

 28. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Geloof het op niet maar ik heb echt zitten wachten op dit product , met mijn “trilhandjes” is dat wel makkelijk zeg! Beetje jammer van die prijs weer maar dat moet dan maar. Ik ben benieuwd hoe gauw hij leeg is.

 29. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat grappig! Het verbaasd me dat het nog zo goed werkt joh. Ik denk alleen dat ik het gewoon bij wattenstaafjes houd, ik vind het een te dure ‘gadget’ als de eyeliner zelf weer wat minder is

 30. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  hmmz, ik denk dat ik bij mijn all time favourite liner van essence blijf!

 31. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat handig! Ik ben altijd op zoek naar mn wattenstaafjes.

 32. Zita
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Mij lijkt wel handig maar dat puntje wordt dat niet zwart na een lange tijd van te veel eyeliner weg te vegen ?
  X

 33. Irma
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Lijkt me nutteloos, het gaat ook prima met een wattenstaafje en wat jojoba olie (of gewoon make-up remover natuurlijk).

 34. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat super handig bedacht, voor mensen zoals ik die regelmatig een foutje maken met de eyeliner! De structuur klinkt helaas niet zo best! Ik denk dat ik het toch maar hou bij mijn wattenstaafje met wat remover, om foutjes snel weg te werken. Toch blijf ik het altijd zonde vinden als je ooglook net perfect is, en de eyeliner alles moet verpesten.

 35. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  lukt het met de gum ook om andere eyeliner uit te gummen?

  • Ellen
   13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

   Volgens mij niet.
   De clou zit ‘m dan ook niet in het gummetje, maar in de substantie van de eyeliner.
   Zoals Serena al liet zien kan je ‘m ook gewoon met je vingers wegvegen, of met een droge wattip of met whatever wat. Dat kan bij een andere eyliner ook niet.

 36. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Handig product

 37. Maura
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Kan je het gummetje alleen gebruiken voor deze specifieke eyeliner? Of kan je er alle eyeliners mee ‘wegvegen’ ?

 38. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Hahah super grappig!
  Ik zou het zelf niet zo snel kopen, want ik ben er ook goed in haha

 39. Syl
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het een leuke marketing truc van Bourjois, maar ik denk toch echt dat je beter iedere andere willekeurige eyeliner kan gebruiken en gewoon een (nat) wattestaafjes voor correctie kan nemen. Dus bedankt dat ik weer 11 euro bespaard heb.

 40. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Leuke gadget, maar ik zou het denk ik niet kopen. En als ik het al zou kopen, dan alleen voor het gummetje. :P

 41. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het echt een leuk concept! Hij is mooi zwart ook. Jammer alleen dat hij zo stroperig is

 42. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Dit ziet er wel onwijs handig uit. Jammer dat de structuur tegenvalt.

 43. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Zo’n eyeliner lijkt me wel echt handig, maar wat jammer van de structuur! Die klinkt niet zo goed!

 44. E
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Vernuftig is mn favo woord! Wat een vernuftige waterkoker! Ah dat is echt een vernuftig … Haha! Jammer, ik geloof sowieso niet snel in zoiets..

  • 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

   Ja mijne oooook!!

 45. Caylee
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Handig ja! Maar aangezien ik eyeliner altijd als laatste aanbreng is dit geen goeie voor mij, Ik gebruik het gummetje van Rimmel, ook erg handig!

 46. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het idee is super handig, maar erg jammer dat de formule van de eyeliner moeilijk is om mee te werken…. Klinkt alsof het ene probleem vervangen wordt door een ander probleem ;)

 47. Corine
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het lijkt wel gadgetweek haha. Wel leuk dat je dit test want dit zijn dingen die bij mij altijd het gevoel geven dat ze te mooi zijn om waar te zijn. Dat blijkt dus ook.
  Helaas toch nog maar blijven oefenen op een mooie wing.

 48. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Leuk dat ze zo’n product op de markt brengen. Het lijkt me aan de ene kant handig, maar als ik de nadelen lees vind ik het toch wat tegenvallen :)

 49. debo
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik ben al een diehard erin haha. Leuke review!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *