Bourjois uitgumbare eyeliner

Alweer een vernuftige beautygadget deze week? That’s right. Na een mascara met een verstelbare borstel en een automatische haaropzuigende krultang review ik vandaag de Bourjois uitgumbare eyeliner. We hebben het allemaal wel eens, je schiet uit met je eyeliner, of de ene lijn is veel dikker of schuiner dan de andere lijn.

bourjois uitgumbare eyeliner03Of, je hebt nét te veel nadruk gelegd op je cateye eyeliner, waardoor je sterke gelijkenis vertoont met Amy Winehouse. Dramatisch grijp je naar de make-up remover om alles (maar dan ook echt alles) van je ogen te verwijderen. Maar wacht… er is hoop!

amy winehouse may she rest in peaceDe Bourjois uitgumbare eyeliner is speciaal ontwikkeld voor onervaren screw-ups zoals jij. Met het gummetje aan de achterkant corrigeer je de lijn en kun je er daarna meteen weer overheen kwasten. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Ik testte het voor je uit, lees hieronder verder voor mijn bevindingen over dit bijzondere beautyproduct.

bourjois uitgumbare eyeliner01De uitgumbare eyeliner zit in een langwerpig flesje van 2,5 ml. De dop is vrij lang en aan het uiteinde zit een spits toelopend gummetje. Handig, want zo blijven de eyeliner en de gum altijd bij elkaar. Ik heb bijvoorbeeld ook een nagelolie van Herôme en de dop is tegelijkertijd een bokkenpootje om je nagelriemen mee terug te duwen, ideaal vind ik dat!

bourjois uitgumbare eyeliner06De gum is geen echte gum, maar het lijkt er qua textuur wel op. Het is wit, veerkrachtig en glad. Echt een beetje rubberachtig. Je kunt er zelfs potlood mee uitgummen (jep, dat heb ik even voor jullie getest!).

bourjois uitgumbare eyeliner05De textuur van de eyeliner is wat dikker dan gebruikelijk, dat valt me meteen op. Het is lichtelijk kleverig en een beetje gelachtig, waardoor het iets minder soepel over mijn oogleden glijdt en daarom – naar mijn idee – lastiger is om netjes aan te brengen.

bourjois uitgumbare eyeliner15Toch lukt het me aardig. En na wat oefenen krijg ik zelfs een dun puntje aan het uiteinde van mijn lijn. Het gaat alleen niet zo soepel en strak als ik gewend ben van liquid liners. Het pigment is in elk geval goed, lekker intens zwart.

Maar goed, nu de test! Stel, je schiet uit. Dan heb je zoiets als dit:

bourjois uitgumbare eyeliner08Je kunt de eyeliner alleen weggummen als het volledig is opgedroogd, maar de eyeliner droogt vrij snel. Met de gum verwijder je eenvoudig het ‘foutje’ door er lichtjes overheen te wrijven. De eyeliner begint meteen te rullen (op de foto kun je goed zien dat het rolletjes vormt) en laat gemakkelijk los van de huid.

Maar heb je daar nu per se een speciale gum voor nodig? Met mijn vingers kan ik het namelijk ook gemakkelijk wegvegen:

bourjois uitgumbare eyeliner09Alleen is de gum door het spitse puntje natuurlijk wat nauwkeuriger.

Maar dan nu de ultieme test! Stel je hebt een pracht van een ooglook gemaakt, alles goed geblend en wel, maar met de liquid liner ga je de mist in. Argh, wat nu? Op de foto hieronder heb ik even snel wat oogschaduw op mijn ogen geknald voor het idee, en heb ik extra veel gemorst met de eyeliner:

bourjois uitgumbare eyeliner10Normaal gesproken kan je dan alles weghalen en opnieuw beginnen (corrigeren met een wattenstaafje en eyemake-up remover levert bij mij een ‘gat’ op in mijn look die ik niet meer mooi op kan vullen), maar met de uitgumbare eyeliner kun je deze foutjes echter veel sneller en subtieler wegwerken.

bourjois uitgumbare eyeliner11Ik had gehoopt dat de gum alleen de liner zou wegvegen en de eyelook zou laten zitten, maar helaas, ook de oogschaduw kwam mee. Echter kan ik dit gemakkelijker bijwerken dan wanneer ik werk met een vochtige eyemake-up remover, omdat dat van die harde randen oplevert, echt een gat dus. Misschien heb je nu geen idee wat ik bedoel, maar als je dit dilemma ooit eens hebt gehad dan weet je vast waar ik het over heb!

bourjois uitgumbare eyeliner12Kijk, na het bijwerken met oogschaduw ziet het er weer prima uit. Nu alleen de eyeliner afmaken en voila, alsof er nooit iets is gebeurd!

bourjois uitgumbare eyeliner04

Conclusie

De Bourjois uitgumbare eyeliner is een leuk product, met zowel voor- als nadelen. Zo vind ik de textuur te stroperig waardoor het niet zo soepel en gemakkelijk aanbrengt. Onervaren eyeliner-zetters (juist de doelgroep voor wie dit product is bedoeld) zullen hier echt moeite mee hebben, vooral in het begin. Het is erg lastig om goede strakke lijnen te zetten. Het lukte mij al amper, en ik ben er echt goed in (klinkt misschien beetje raar om zo te zeggen over jezelf, maar ik wil jullie zo eerlijk mogelijk informeren).

Door de dikkere textuur is het mogelijk om het weg te vegen, maar daar heb je niet per se een gum voor nodig. Als je per ongeluk in je ogen wrijft heb je al een vrij grote kans dat je eyeliner ‘loslaat’ en gaat rullen. En dat wil je natuurlijk niet! Ook is de formule niet waterproof. Je hebt dus niet veel zekerheid dat het de gehele dag lang en goed blijft zitten.

Een voordeel vind ik het intense, zwarte pigment. Het allergrootste voordeel vind ik dat ooglooks gemakkelijk bij te werken zijn nadat je met eyeliner hebt geknoeid en dit met het gummetje hebt verwijderd.

bourjois uitgumbare eyeliner03De Bourjois uitgumbare eyeliner kost €11,99 (2,5ml) en is reeds te koop bij de drogist en parfumerie.

En, lijkt het jullie handig zo’n uitwisbare eyeliner, of liever blijven  oefenen met een ‘gewone’ liner?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

84 Reacties

 1. 24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Wat handig zo’n gummetje, alleen jammer dat hij ook de ooglook weg gumt.

 2. Iris
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Ik vind het leuk bedacht en ben zelf nogal een knoeierd met “gewone” liquid eyeliner, maar de super liner van L’Oreal heeft een semi hard kwastje waardoor je al veel minder snel knoeit, dan hoef je dus ook niet te corrigeren..

 3. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Ik weet niet echt wat ik er van moet denken, ik denk dat ik hem maar laat liggen :D x

 4. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Ziet er best handig uit :)

 5. Nina
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Beetje vies misschien, maar: wattenstaafje nat maken met een beetje spuug (werkt om de een of andere reden beter dan water), óp de vlek zetten en op de plaats een rollende beweging maken. Dan haal je de eyeliner ook weg en blijft er alleen een mini open plekje in de oogschaduw zitten. Droog maken met de andere kant van de wattenstaaf en dan kun je alles bijwerken.

 6. Amber
  14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Het idee is leuk, maar ik vind het niet helemaal gelukt! Het zou handiger zijn geweest als het puntje van de gun wat dunner was, zodat je preciezer kan werken. Al was de formule van de eyeliner nou nog erg goed had ik het waarschijnlijk wel overwogen. Voor nu hou ik het gewoon bij Physician’s Formula Eye Booster, 2-in-1 Lash Boosting Eyeliner (die fantastisch is!) en een wattenstaafje met remover voor als ik een foutje maak.

 7. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Leuk idee. Had niet verwacht dat het goed zou werken. Als ze het nog wat zouden aanpassen in het ideaal!

 8. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind het erg leuk verzonnen!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 9. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Grappig, alleen zou ik hem niet kopen. wattenstaafje met een beetje make-up remover doet wonderen :)

 10. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik vind dit zo een fijn product :) x

 11. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Lijkt me een leuk product, maar toch net niet handig genoeg.

 12. Carlijn
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Pupa, van je favo mascara :-),had zoiets al een hele poos. Wordt verkocht in een doosje samen met de Ultraflex Mascara. Het puntje van hun stift is veel dunner, echt een fineliner. Maar werkt top!

 13. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het concept is goed, maar zo geweldig lijkt die mij niet.

 14. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  hmm hij lijkt me niet zo heel handig!

 15. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik ben toch wel erg benieuwd!

 16. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Thanks voor je eerlijke en fijne review! :-) Dit product is niets voor mij. Ik zie er meer nadelen dan voordelen in…

 17. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Hmm tja ik twijfel een beetje, op zich wel handig.

 18. Annika
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wel een goed idee! Ik ben alleen benieuwd of het ook werkt met andere eyeliner. Jammer dat je dat niet geprobeerd hebt.

 19. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  leuke review maar het product zelf lijkt me niks. en ik vind 11 euro ook nog best wel duur voor een product die niet echt werkt

 20. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wel ontzettend handig ! Beetje jammer van de prijs, als je het ook op veel goedkopere manier kan doen.

 21. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het lijkt me handig als je weinig tijd hebt en enkel om de wing te corrigeren. Ik vraag me wel af als zo een corrigeer pen niet snel uitdroogt..

 22. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik weet niet of het nou echt heel erg handig is :P

 23. arnav sidthiyamal
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  hey serena.
  Het heeft ff niks met dit onderwerp te maken hoor, maar zou je aub de l’oreal nude magique eau du teint willen reviewen? weet eigenlijk niet of je daar al mee bezig was of niet, maar ben er erg benieuwd naar en jou reviews zijn altijd goed en duidelijk!
  Alvast bedankt!

 24. Mees
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Hi Serena

  Ik reageer eigenlijk nooit. Maar nu stond er dat je met bepaalde eyeliner op Amy Whinehouse zou
  Lijken.. Nu vind ik dat niet echt gepast om dit te zeggen terwijl Amy overleden is. Het staat er in de tegenwoordige tijd alsof je dan nú nog op haar zou lijken. Vind het niet helemaal netjes..

  • Serena
   Auteur
   13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

   Soms zeg ik ook dat ik een jasje heb gekocht omdat het me aan Michael Jackson deed denken, wat is daar dan ongepast aan? Als iemand is overleden betekent nog niet dat ze geen indruk hebben achtergelaten waar we aan herinnerd worden.

 25. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Ik ga hem halen. Ik kan altijd wel een eyeliner zetten, maar in de wing ben ik heel slecht.. Dus dan kan ik die mooi corrigeren.

 26. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Het zou leuk zijn als het ook op andere eyeliners zou werken, maar dat zal wel niet dan, gezien de reactie van de eyeliner wanneer je eroverheen gumt/wrijft.

 27. Lucy
  13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Inderdaad grappig bedacht, ik weet namelijk nog precies hoe lastig ik het zeven, acht jaar geleden vond om eyeliner met zo’n kwastje op te doen, haha (die eerste poging was finaal mislukt, natuurlijk xD).

  Mijn manier destijds was met oogpotlood beginnen en daarna met andere soorten liners oefenen, zoals een eyeliner pen/stift. Nu ben ik ook een ‘pro’ (draag dagelijks eyeliner), maar soms gaat het nog wel eens mis :P

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het resultaat van deze eyeliner niet je van het vind, en hem niet zou overwegen: het ziet er niet ‘egaal’ genoeg uit. En hij is nog best duur ook! Ik hou het bij m’n essence eyeliner. (:

 28. 13 september 2013 / vrijdag, 13 september 2013

  Wat n uitvinding, superhandig. Eyeliner is 1 van mijn slechte kanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *