WIN! The Body Shop – Body Sorbets

Door Nena – Ze liggen inmiddels in de winkel: The Body Shop – Body Sorbets. Een verkoelende bodylotion die het lichaam verzorgt, verfrist en verzacht zonder te plakken. Ik kan me niet herinneren dat ik al eerder kennis heb gemaakt met een dergelijk product. De Body Sorbets hebben niet de structuur van een bodylotion of -gel, het zit er een beetje tussenin.

De Body Sorbets zijn ook nog eens speciaal geschikt voor de zomer vanwege de verkoelende Aloë Vera. Dus wil je eens een andere vorm van verkoeling op een warme zomerse dag!? Dan zijn de Body Sorbets misschien wel wat voor jou!

Body Sorbets

Sorbets

De voordelen van de Body Sorbets:

 • Zeer lichte textuur die snel intrekt
 • Plakt niet
 • Hydrateert de huid tot wel 24 uur
 • Bevat verkoelende Aloë Vera
 • Perfect voor in de zomer!

Je kan de Body Sorbets zo vaak aanbrengen als je zelf wilt!

Tip.pngIs het een zeer warme dag? Dan kan je zelfs een tube in je koelkast bewaren. Zo is de sorbet extra koud wanneer je hem aanbrengt!

sorbets 2

Er zijn vijf geuren, al zou je bijna ‘smaken’ willen zeggen, van deze Body Sorbets:

 • Strawberry – Erg lekker als je van mierzoete aardbeitjes houdt.
 • Satsuma – Een frisse citrus fruitige geur.
 • Pink Grapefruit – Ruikt ook echt naar heerlijke friszoete grapefruit.
 • Mango – Ruikt naar zoete rijpe mango’s.
 • Moringa – Houd je wat minder van fruitige geuren, dan ruikt Moringa lekker bloemig.

Ik zal de geuren Mango en Strawberry verder reviewen in dit artikel.

Ingrediënten

 • Aqua/Water (Solvent/Diluent)
 • PEG-8 (Humectant)
 • Glycerin (Humectant)
 • Butylene Glycol (Humectant)
 • Isododecane (Solvent)
 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier)
 • Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent)
 • Phenoxyethanol (Preservative)
 • Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent)
 • Parfum/Fragrance (Fragrance)
 • Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent)
 • Mel/Honey (Natural Additive)
 • Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent)
 • Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier)
 • Sodium Hydroxide (pH Adjuster)
 • Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber)
 • Fragaria Ananassa Seed Oil/Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil (Natural Additive)
 • Xanthan Gum (Viscosity Modifier)
 • Disodium EDTA (Chelating Agent)
 • Silica (Absorbent), Limonene (Fragrance Ingredient)

Aloë vera – TBS: “Onze biologische Community Fair Trade-aloë vera komt uit Guatamala. De bladeren worden binnen 12 uur met de hand geoogst, gewassen en gepeld. Door deze handel hebben boeren in de El Progreso regio een stabiel inkomen en is er studiemateriaal voor meer dan 100 scholen beschikbaar gesteld.”

 • Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent)
 • Cinnamal (Fragrance Ingredient)
 • CI 19140/Yellow 5 (Colorant)
 • CI 14700/Red 4 (Colorant).

Body Sorbet Strawberry

strawberry.pngZoals ik al eerder beschreef ruikt deze Body Sorbet naar zoete aardbeitjes. Deze geur is dan ook de meest zoete van de vijf. Ook wanneer je Strawberry op de huid aanbrengt ruik je direct naar aardbeien. De sorberts trekken inderdaad heel snel in en plakken niet. Een groot voordeel wanneer je je huid wilt hydrateren, maar je je ook snel aan wilt kleden. De geur wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds zwakker, maar je blijft de zoete aardbeien geur de hele dag ruiken.

structuur.pngDe structuur is even wennen, maar niet vervelend. Wanneer je de sorbet net hebt aangebracht en uitsmeert lijkt het iets te gaan ‘rullen’. De sorbet moet echt even samensmelten met de huid wil het mooi egaal verdelen. Op een warme dag (of direct na het badderen of douchen) is dit minder te merken, maar het is toch fijn om te weten. Eenmaal uitgesmeerd krijg je al snel een zacht, glad en stralend huidje!

Body Sorbet Mango

Mango.pngAls je de geur van deze Mango Sorbet vergelijkt met de Strawberry, dan is deze geur duidelijk een heel stuk minder zoet. Ook blijft de geur na het aanbrengen minder sterk ruiken, maar nog wel fris genoeg met een vleugje mango. Op zich een pluspunt wanneer je niet van overweldigende geuren houdt.

24-uurs hydratatie?

Één van de beloftes vind ik bijna te mooi om waar te zijn:

“Hydrateert de huid tot wel 24 uur.”

Ik kon me bijna niet voorstellen dat een product met een dergelijke lichte gelstructuur als dat van deze Body Sorbets mijn zeer droge huid tot 24 uur zou weten te hydrateren. Ik heb zowel Strawberry als Mango meerdere keren uitgeprobeerd om de hydratatie goed te kunnen beoordelen.

PicMonkey Collage.pngOp bovenstaande foto’s is het resultaat van de Body Sorbets na een werkdag te zien op mijn hand. Ik had mijn linker hand ‘s ochtends ingesmeerd met Strawberry en rechts had ik niet ingesmeerd. Ik ben naar mijn werk gegaan en ‘s avonds toen ik thuiskwam heb ik de foto’s gemaakt. Zelfs na regelmatig mijn handen te hebben gewassen bleef mijn huid gehydrateerd! 24 uur halen de sorbets echter niet. Ik merk wel dat mijn huid na een aantal uren weer wat droger begint te worden. Maar dan nog ben ik buitengewoon verrast door dit resultaat. De Body Sorbets hebben me overtuigd!

collage.pngM’n huid wordt zachter, blijft zeker een werkdag gehydrateerd en ruikt heerlijk fruitig. De Aloë Vera werkt inderdaad (tijdelijk) verkoelend, zeker wanneer je de tube in je koelkast bewaard. En de Sorbets trekken ook nog eens erg snel in. Ik vind het een heerlijk product!

The Body Shop – Body Sorbets liggen vanaf deze maand in de winkel en zijn ook online verkrijgbaar. De Sorbets kosten €11,00 per stuk voor 200 ml.

Zijn jullie al benieuwd geworden naar deze heerlijke Body Sorbets? Van The Body Shop mogen we maar liefst 10 tubes weggeven aan onze lezeressen! Laat hieronder een comment achter met daarin de reden waarom juist jij toe bent aan wat verkoelende hydratatie.

Volgende week donderdag kiezen we 10 winnaressen uit die een mailtje van ons ontvangen. De winnaressen dienen hun adresgegevens binnen 3 werkdagen terug te mailen. Over deze winactie kan niet worden gecorrespondeerd.

Liefs, Nena

Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.

 

Volg:

738 Reacties

 1. Viri Szirony
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Mijn huid wacht al lange tijd op een lekkere,fruitige,hydraterende lotion. Ik had graag deze lotions willen kopen maar Body Shop producten zijn altijd nogal duur:( Ik zag deze leuke winactie en toen tringelde mijn “Doe Het!!!!!” Rinkeltje. Met heel veel hoop en liefde zeg ik: Ik doe mee!:))))

 2. 28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

  Beste Serena,
  Een hele tijd geleden won ik deze winactie, ik was zo blij!
  Helaas is de Body Sorbet vandaag nog steeds niet toegekomen,
  ik heb hier al 2 mails voor gestuurd, op beide kreeg ik geen antwoord…
  Daarom probeer ik het op deze manier, en ik hoop dus dat ik zo wel antwoord krijg op de vraag of je weet hoe het komt dat het nog steeds niet is toegekomen.
  Groetjes,
  Elsbet

 3. Grace
  22 juni 2014 / zondag, 22 juni 2014

  Nog steeds niet ontvangen! Ik heb een bodysorbet gewonnen…

   • Grace
    1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

    Jammer he :(

    Groetjes
    Grace

  • Loïs
   2 juli 2014 / woensdag, 2 juli 2014

   Bij mij ook! Naja dan ligt het niet aan mij iig, misschien moeten ze allemaal nog gewoon komen dan!

 4. Elza
  16 juni 2014 / maandag, 16 juni 2014

  Heee! ik ben toe aan zo een bodysorbet omdat mijn huid extreem droog is en het erop lijkt dat dit misschien wel een goeie oplossing zou kunnen zijn! dus ik hoop dat ik win! :) xx

 5. Grace
  9 juni 2014 / maandag, 9 juni 2014

  Hi ook ik heb de sorbet nog niet ontvangen die ik gewonnen heb. Jammer hij is bedoelt voor mijn dochter die net jarig is geweest. Ben benieuwd wanneer het aankomt.

 6. Dian
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Ik heb een sorbet gewonnen en Ik heb hem helaas nog niet ontvangen. Na het weekend (vorige week) zou die op de post gaan dus zou hem al moeten hebben.. hoop niet dat er iets mis is gegaan.. weten jullie hier meer over??

  • Grace
   11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

   Hi Dian

   En heb jij de sorbet al ontvangen of reactie gekregen? Ik niet :-(:-(

   Groetjes
   Grace

 7. Melanie
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Oh, ze lijken me heerlijk!! Ik moet altijd mijn huid insmeren anders is hij echt te droog! Maar de gewone bodylotions of butters zijn te veel in de zomer; word het glijerig

 8. Melanie
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Oh, ze lijken me heerlijk!! Ik moet altijd mijn huid insmeren anders is hij echt te droog! Maar de gewone bodylotions of butters zijn te veel in de zomer; word het glijerig

 9. Shanice
  28 mei 2014 / woensdag, 28 mei 2014

  Me huid word snel rood( niet eens van het verbranden ) en super droog in de zomer kan daarom wel wat hydratatie en verkoeling gebruiken.. Ben super benieuwd naar dit product het ziet er al heerlijk uit!! echt een summer essential!

 10. 28 mei 2014 / woensdag, 28 mei 2014

  Wat een mooie review. Ik ben ook gek op de sorbets. Ik heb nu de pink grapefruit, maar ga de mango nog bij halen. Ik ben om!

 11. Veerle
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Volgens mij ruiken de sorbets heerlijk! Ik ben toe aan verkoelende hydratatie omdat mijn benen door een cheapass intant tan helemaal verpest zijn. Mijn huid is helemaal rood, en dat terwijl het nu juist weer is voor shorts en jurkjes!

 12. Tugba
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Ik heb nooit zin om iets op te smeren, maar bij dit product moet dat geen probleem zijn. Het ziet er super schattig uit!
  Liefs, Tugba

 13. lizzy beerendonk
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik heb deze echt nodig!
  Ik hou van zoete geurtjes en heb het snel warm waardoor mijn huid ook snel uitdroogt
  De warmte al helemaal nu mijn dochtertje begint te lopen heb ik lekkere verkoeling nodig en wat is nu lekkerder dan als er ook nog een heerlijk geurtje aan zit

 14. Lilian
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik lig graag in de zon en gelukkig kan dat nu ook! Na een aantal uren in de zon te hebben gelegen is een verkoelende lotion wel fijn voor mijn huid! Ik ben erg benieuwd naar dit product!

 15. mariska
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  lijkt me echt lekker om de pink grapefruit te proberen!
  in de zomervakantie als na dag strand thuis komt.
  dat me huid verkoelt en hydrateerd

 16. Annelaure
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Deze bodylotion klinkt heerlijk! Ik verbrand zelf, ondanks veel, héél veel insmeren, geregeld in de zomer. Een hydraterende lotion die ook nog eens verkoelt en verfrist kan ik op die momenten wel gebruiken.

 17. Jolien
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik werk ik de zorg en met dit warme weer heb je dan echt behoefte aan verkoeling op je lichaam (zoals iedereen). Ik wil wel een verkoeling met lekkere geur. Dus de body sorbets zijn daar perfect voor. Ook als ik in de zon heb gelegen gebruik ik altijd aftersun, het werkt super maar de geur vind ik wat minder. Dus ook hiervoor wil ik graag de body sorbets gebruiken.

  Ik ben al jaren fan van de bodybutters van de body shop. Ik ben erg
  benieuwd naar de body sorbets! Vind het echt een super win actie en helemaal bij de zomer passen ;).

  Liefs.

 18. Henriette Leeuwis
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Het lijkt me heerlijk om deze body sorbet te proberen.
  De geurtjes lijken me erg lekker, en ik verbrand erg snel, dus verkoeling en hydratatie is dan zeer welkom.
  Dus ik doe heeeeeeel graag mee :-)

 19. Lara
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Super leuke winactie en lijkt me een heerlijk product!
  Mijn benen kunnen nu ze weer gezien mogen worden wel wat extra hydratatie gebruiken! Die lekkere geurtjes maken daarbij het echte zomerse gevoel af!

 20. Wendy
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik heb het gepresteerd in het weekend een zonnesteek op te lopen, dus verkoeling is op dit moment zeker welkom. Ik doe graag mee!

 21. Bo
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik ben heel erg toe aan deze verkoeling aangezien ik nog een aantal examens moet maken in een sauna.. eh gymlokaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *