Bizarre Beauty: vodka voor je haar

Vroeger, toen ik nog een kleine Serena was, wilde ik blonde plukjes in mijn haren. Van mijn ouders mocht ik mijn haren nog niet verven dus ja wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk zelf aan de slag.

In de zomer gingen mijn buurmeisje Mandy en ik altijd zonnen in de tuin. De ene keer bij mij, dan bij haar, enzovoort. En omdat Mandy en ik allebei blonde plukjes in onze haren wilde hebben en allebei geen coupe soleil mochten bij de kapper, kochten we kilo’s citroenen bij de groenteboer, persen het sap uit en smeerden onze haren ermee in. Gevolgd door uren bakken in de gloeiende zon. Want die tip hadden we gelezen in een meidenmagazine, dus ja dan probeer je dat uit.

lemon juice hair bleachJe kon de zure lucht al ruiken als je de straat inliep en met stukken vruchtvlees en citroenpitjes in onze haren lagen we daar dan. Uren. En elk uur checkten we bij elkaar of het al lichter was geworden. Natuurlijk merkten we er helemaal niets van, maar na een aantal dagen leek Mandy’s haar toch beduidend lichter. Mandy was dan ook donkerblond en met zo’n haarkleur lukken die DIY trucjes wel. Op mijn superdonkerbruine lokken gebeurde er echter niets. Mandy had een coupe soleil en ik had nog steeds saai bruin haar. Diep teleurgesteld was ik.

Wat blijkt, ik deed het gewoon helemaal verkeerd! Volgens topmodel Eva Herzigova had ik gewoon pure vodka in mijn haren moeten smeren. In de Franse Marie Claire zegt ze:

Marie Claire: ‘What other miracle recipes do you have to always be a stunning beauty? Drink a little vodka every night, as I read?’

Eva: ‘Do not believe everything that is written about me! My only daily vodka is that I use it to lighten my blonde hair… and it really works! My recipes? Never too much sun, drink plenty of water, rest and feel loved!’

eva-herzigova-10Wacht eens even Eva, vodka in je haren aanbrengen om je haren op te lichten? Is dat dan niet heel erg uitdrogend voor je lokken? Tja, waterstofperoxide zal wellicht nóg uitdrogender zijn en ook citroenen zijn eigenlijk helemaal niet zo goed voor je haren. Het is dan wel natuurlijk, maar het hoge percentage citroenzuur droogt je haren en hoofdhuid ook behoorlijk uit.

eva herzigova vodkaMisschien is vodka dan niet eens zo’n gek idee. Zoiets hebben de meeste mensen altijd wel in huis (or is that just me?) en als de alcohol eenmaal is verdampt is het praktisch geurloos.

Heb jij wel eens citroensap, vodka of een ander ‘huis, tuin of keukenmiddeltje’ geprobeerd om je haren mee op te lichten? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. Judith
  14 februari 2014 / vrijdag, 14 februari 2014

  Hallo!
  Toen ik klein was heb ik wel eens bleekmiddel in mijn haren gesmeerd. (Zo’n douche reiniger weet je wel..)
  Dit was niet zo’n goed idee. Het brandde op mijn hoofd huid, auw!

  x

 2. Liza
  14 februari 2014 / vrijdag, 14 februari 2014

  Haha, grappig!! Toch laat ik m’n haar liever gewoon verven bij de kapper haha. Mijn kapper in amsterdam, day and night hairdressers, is een top kapper. :)

 3. Estrieke
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Mijn haar was donkerbruin geverfd (bijna zwart), maar dit oogde veel te streng bij mijn gezicht. Ik heb bij Kruidvat ‘Color Remover’ gekocht. Na een half uurtje intrekken en daarna uitspoelen, was mijn haar licht koperkleurig! Ik heb er nog een donkerblonde kleuring op gezet (7.0) en nu is mijn haar een aantal tinten lichter dan ervoor.

  • Stefanie
   24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

   dankje voor de tip :) was namelijk niet op de hoogte dat je bij kruidvat een color remover kon kopen ! is dat van het merk kruidvat ? en wat is de prijs ?

 4. 4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Haha, geweldig! Ja, citroensap heb ik ook wel eens geprobeerd. Werkte alleen niet op mijn donkerbruine haar. Blondspray heb ik ook gebruikt en werkte ook niet. Misschien toch maar vodka? Nou nee, ik hoef m’n haar nu niet meer blond te hebben. (Heb ik ooit eens laten blonderen en dat zag er niet uit!)

 5. 4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Ik heb wel eens geprobeerd het op te lichten met citroensap.. Alleen vodka in je haar? zou het echt helpen?

 6. Jen
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Mijn moeder deed altijd melk in onze haren tijdens het zonnebaden. Melk heeft dezelfde werking maar droogt het haar niet uit, het ruikt alleen niet zo lekker haha.

 7. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Klinkt aannemelijk, maar werkt volgens mij ook enkel als je al (donker)blond haar hebt. Ik doe gewoon highlights in mijn donkerbruine haar en nu is het helemaal platinablond :)

  • Myrna
   4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

   Hoe kan dat nu? Ik heb donkerbruin haar en wil graag een paar tinten lichter, heb gisteren met Poly Palette honingbruin mijn haar geverfd. Het is al iets lichter nu maar ik wil het nog iets lichter met gouden gloed erin. Tips? Ik wil niet met ontkleuringsmiddel aan de gang.
   Gr. Myrna

   • Nelian
    16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

    Ik heb dat ook gedaan elke 6 weken dunnen lichtblonde highlights in mijn bruine haar, het is nu bijna helemaal blond.

 8. Lola Reggy
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik had best last van jeugdpuistjes, dus ik smeerde citroenen op mijn gezicht… De pukkeltjes verdwenen als sneeuw voor de zon, maar mijn pigment ook… Mensen vroegen zich af waarom ik opeens zo licht was, of ik ziek was ofzo. Mijn caramelkleur was letterlijk naar vanille gegaan…. Oeps, sorry, foutje :P

 9. Larissa
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  hahaha aww kleine serena :D. ik zou wel willen weten hoe je er vroeger uitzag hihi, maybe ideeetje voor een artikel?! :D

 10. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Hahaha! Ik deed altijd de lightener van Syoss in mn haar, toen werd het oranje met geel. Gevolgd door citroensap en blondspray. Ik was wel ‘blonder’ maar mijn haar was zo stug als stro. Als ik alle diy’s bij mekaar optel kon ik net zo goed bleken bij de kapper hehe!

 11. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Dat van die citroenen heb ik vaker gehoord. Schijnt ook te werken om sproeten lichter te maken!

 12. Djinny
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Honing werkt erg goed! Er staan DIY’S op youtube van adreaschoice geloof ik. Het verschil laat ze heel duidelijk zien

 13. Neziya
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik vind mn haarkleur wel goed haha! Leuk verhaal over de mini Serena

 14. mk
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Denk eerlijk gezegd dat je met citroen een grotere kans hebt.. Maar ook hierbij denk ik dat dit alleen op al blond haar werkt. Ik heb altijd bruin haar gehad wat ietsjes oplichtte in de zomer (vooral zonnige vakanties) maar mijn zusjes met blond haar werden ineens witblond.. Het ligt maar net aan je haar en hoe gevoelig het ervoor is, net als ieder haarproduct… Ieder z’n eigen ding. Voor de één werkt het, voor de ander niet.

 15. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik heb het wel een keer overwogen om met citroenen aan de slag te gaan, maar het leek me dan toch weer te gek voor woorden :) Uiteindelijk ben ik toch naar de kapper gegaan.

 16. Sascha
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Had vroeger van mezelf blonde plukken. Naar mate ik ouder werd, werd mijn haar donkerder. Ik wilde mijn lichte plukken terug, dus dacht ik ook dat citroen de oplossing zou zijn. Achteraf moet ik er wel om lachen, al was mijn waar wel behoorlijk droog geworden.

  • Sascha
   3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

   *haar

 17. Joyce
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Zie jou al helemaal voor me met die citroenen!! Ik heb ook van dat donkere Indo haar en mijn haar werd elke zomer licht door gewoon lekker buiten te zijn, skaten, zwemmen voetballen enz. Ik had dan echt hele blonde plukken in mijn haar!

 18. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Geen vodka. Wel honing, citroen en kamillethee. Hihihi.

 19. Jessica
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Is dat niet slecht voor je haar ? 40 procent alcohol toch….

  • Sascha
   3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

   Laat staan vodka van 70% :o Moet er niet aan denken…

  • mk
   3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

   Kan niet slechter zijn dan blonderen met waterstof peroxide toch ;) als je maag vodka verdraagt denk ik dat je haar het ook wel aan kan. Of is dit nou mijn verdraaide logica van wat je kan drinken kan ook in je haar …

 20. Eva
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik wilde vroeger altijd rood haar net als karen van k3 en dan maakte ik dmv natte rode crêpe papier rode plukjes in mijn haar haha kennen jullie dat ook?

  • mk
   3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

   Haha wat grappig! En eerlijk gezegd nog nooit van gehoord! Werkte het? Hihi

 21. tiff
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik doe die vodka toch liever in mijn jus d’orange hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *