Beautylab Talk: Droge huid

Daar is ‘ie weer, de BLT! En vandaag wil ik het gaan hebben over een droge huid. Van de week had mijn stagiaire Yolanda de nieuwe crème mousse van Dove gereviewed, maar helaas deed dit niets voor haar droge huid. In de comments ontstonden vragen over welke producten dan wél goed werken tegen een droge huid en het leek me leuk om hier op in te spelen door de BLT te wijden aan dit onderwerp.

Zelf heb ik geen hele droge huid, mijn gezicht is nu gemengd tot vet, maar soms zijn mijn benen na een hete douche wel wat aan de droge kant. Een simpele body lotion en het probleem is verholpen. Heb je echter een droge tot zeer droge huid dan heb je wat meer nodig om niet uit je vel te knappen. Omdat (warm) water je huid uitdroogt voelt het altijd zo trekkerig aan na een douche. In principe zou je dus al moeten beginnen met hydrateren (of je huid zo min mogelijk uitdrogen) onder de douche. Wat ik aanraad zijn de douchegels op olie basis, zoals die van Nivea, Eucerin of Kneipp.

Het is even wennen omdat ze niet zo rijkelijk schuimen als de douchegels zonder olie, maar als je ziet hoe goed het je huid verzorgt dan denk ik dat je hier snel erg tevreden over zal raken.

Hierna zou je je huid nog kunnen insmeren met Nivea Body lotion voor onder de douche, waar ik een tijdje terug een review over schreef. Dit product maakt je huid zacht en gevoed en zorgt ervoor dat het niet meer droog en trekkerig aanvoelt wanneer je de douche verlaat. Althans bij mij. Heb je een hele droge huid dan denk ik dat de combinatie van doucheolie + bodylotion voor onder de douche wel eens het gouden duo voor jou kan zijn!

Wat verder ook kan helpen is scrubben onder de douche met een zout- of suikerscrub op oliebasis, zoals de Skin Glow Oil Scrub van The Beauty Bakery. Buffy van Lush is ook heerlijk, want terwijl je scrubt voedt het je huid met de smeltende boters.
Als laatste tip wil ik de producten van Palmer’s noemen, want die zijn romig en voedend en trekken vrij snel in de huid. Vooral de body butter is hemels lekker! Ook de Body Butters van Attirance zijn geweldig, daar ze uit pure boters en oliën bestaan en smelten wanneer het met de huid in aanraking komt. Palmer’s koop je bij de drogist en Attirance heeft een webshop.

Dit waren mijn tips voor een droge huid, maar wat skincare betreft ben ik totaal clueless. Ik hoop dat jullie je ‘droge huid tips’ willen delen bij de comments om zo de andere bezoekers met hetzelfde probleem te kunnen helpen.

Dus welke bodylotion is perfect tegen droge benen? En welke crème houdt jouw gezicht de hele dag gehydrateerd én trekt snel in? Wat zijn de beste budgettips tegen een droge huid? Of heb je misschien een DIY recept?

Sharing is caring!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

155 Reacties

  1. Ellen Santing
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Ik ga helemal voor Eve’s beautymelt. Een heerlijk plantaardig product nog niet zo lang op de markt maar te gebruiken voor het hele lijf.
    https://www.facebook.com/beautymelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *