Are you a crazy cat person?

Via de site van Des, een heule grappige indo, kwam ik crazycatpeople.tumblr.com terecht en sindsdien heb ik er een nieuwe favoriete site bij. In een dag tijd heb ik bijna elk plaatje bekeken en gelezen en moet ik toch echt tot de conclusie komen: Yes, I am a crazy cat person! Bijna elke 'things crazy cat persons do' is op mij van toepassing.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik de poezenmoeder van Clarence en Coco, twee hele schattige en een beetje zielig kijkende Britse Kortharen. De meeste Britten hebben een blauwgrijze vacht, of ze zijn grijs met zwarte strepen (zoals die van Whiskas), maar C&C hebben een wilde vachtkleur genaamd 'Black Golden Shaded'. Op hun kin hebben ze witte haren en hun wollige buikje is wat lichter. Het puntje van hun staart en de onderkant van hun pootjes zijn zwart en ze hebben lieve roze neusjes. Hun ogen zijn groen en soms zelfs een beetje turkoois. Ik heb al veel Britten gezien, maar geen enkele kijkt zo zielig als Clarence. Ik weet ook niet waarom! Het is niet dat ik hem te weinig eten geef ofzo.

Soms vergeet is dat er elke dag nieuwe bezoekers op Beautylab komen en ik zal me vanaf nu dan ook niet ergeren aan mensen die vragen van welk ras ze zijn – ondanks dat ik deze vraag bijna dagelijks krijg. Zoals iemand al zei 'dan moet je maar niet van die schattige katten nemen!' en zo is het. Dus bij deze, mijn excuses. En een extra leuke foto van Clarence en Coco om het weer goed te maken! :)


Anyways, ik vroeg me af hoe het stond met jullie 'crazy cat person' gehalte en daarom heb ik hieronder mijn 20 favoriete 'things crazy cat persons do' op een rijtje gezet. Sommige heb ik zelf verzonnen. Ik ben keihard GUILTY voor al het onderstaande:

 • Soms dans je samen met je kat door de huiskamer heen
 • Je kunt je katten herkennen aan hun miauwtje
 • Je bent de enige die je katten uit elkaar kan houden
 • Als mensen zeggen dat je kat dik is zeg jij dat 'ie zware botten heeft/een stevige bouw heeft. Vervolgens wend je je tot je kat om hem te overspoelen met complimentjes zodat je kat zich niet slecht voelt over zichzelf.
 • Wanneer je de voordeur opent roep je heel hard 'hallo babykitjes, ik ben er weer!'
 • Je bent oprecht teleurgesteld wanneer ze er dan niet meteen aan komen rennen.
 • Wanneer ze hun speel/renuurtje hebben dan ren jij vrolijk mee terwijl je roept 'ik ga je pakken!'
 • Je geeft je kat minstens 10 complimenten per dag
 • Je laat je katten kiezen welk blikje voer ze willen door het hardop voor te lezen. 'Tonijn of Garnaal?'. En het blikje waar ze volgens jou het meest naar kijken wordt het!
 • Soms denk je wel eens hoe het zou zijn als katten terug konden praten en wat voor stem ze dan zouden hebben
 • Je kan niet normaal tegen je kat praten, dit gaat altijd een paar toontjes hoger
 • Je laat altijd een lampje aan voor je katten, terwijl je heus wel weet dat ze perfect kunnen zien in het donker, maar dat is gewoon wat gezelliger voor ze.
 • Je plaatst meer foto's van je katten op Instagram, dan van jezelf.
 • Wanneer je kat spint leg je je oor op zijn lijfje, zodat je het nog harder hoort.
 • Je glimlacht naar je katten wanneer ze rustig liggen te slapen.
 • Voordat je de deur uitgaat zeg je tegen je katten 'rustig maar, ik ben zo weer terug!'
 • Je vind het supergezellig als je katten aan je voeteneinde slapen.
 • Je tilt je kat op, kijkt samen in de spiegel en roept 'kijk eens hoe mooi je bent!'
 • Je verontschuldigt jezelf tegenover je kat wanneer ze geen snoepjes meer krijgen. 'Sorry, nu is het klaar! Op!'
 • Wanneer je lawaai maakt waardoor je kat verschrikt wakker schiet uit zijn slaap dan zeg je sorry.

Pfff, ik kan er nog wel meer verzinnen haha, maar op deze tumblr heb je ze allemaal bij elkaar! Superleuk.

Bezoekers met katten: zijn deze dingen ook voor jullie herkenbaar? En welke dingen doen jullie nog meer? Wat voor katten hebben jullie, hoe heten ze, hoe oud zijn ze en vertel eens iets leuks over ze? I want to know it all! :)

En dan de hamvraag: zijn jullie crazy cat persons, of niet?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

345 Reacties

 1. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Ik ben zelf eentje die meer va honden houd. Maar ik vind katten hartstikke schattig!

 2. 23 januari 2013 / woensdag, 23 januari 2013

  Oh wat een leuke post! Mijn vrienden noemen me ene crazy cat lady dus ik hou zeker van m’n katjes! Ik heb een superschattige lilac britse korthaar (favoriet), en twee zwart/wit huiskatten (moeder en zoon). Ik hou van m’n katjes!

 3. 14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  ik had ook een britse korthaar, zwart. so cute. ik hield (nu nogsteeds hoor) heel erg veel van hem. hij kwam bij me slapen in bed, iedere nacht. hij is nu overleden op 17- jarige leeftijd.. hij is dus ouder dan mij ! hij was er al sinds mijn geboorte. gelukkig heb ik nog foto’s, maar nu zou ik graag een kruising tussen een chihuahua (schrijf ik het goed?) en een boomer willen hebben want die zijn too cute! xx

 4. Sophie
  15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Ooh ja , ik ben een trotste mama van 3 katten

 5. 10 juli 2012 / dinsdag, 10 juli 2012

  Hallo, mijn naam is Valerie en ik ben een crazy cat lady…

 6. hanna
  7 juli 2012 / zaterdag, 7 juli 2012

  ahw jouw katten zien er super schattig uit! <3

 7. Rianne
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  ben GUILTY. ik heb 2 katten, eigenlyk katers maar dat klinkt nogal raar alsof ik dronken ben ^^, thats why ik heb bedacht dat ik ze ‘katters’ noem! katers+kittens, got’em? maarjjaaaaa, GUILTY.

 8. esmee
  27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

  oke ik ben dus echt een crazy cat person. hahaha !

 9. Veerle
  27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

  Het is verschrikkelijk… Ik ben een crazy BIRD-person. Al deze dingen doe ik ook, alleen is mijn liefste mooiste schattigste en betrouwbaarste vriendje een agapornis, een love-bird! Hihi!
  Oh en een leuke toevoeging; ik woon op kamers, en Ellie (ja, zo heet mijn schatje) woont bij mijn ouders. Als ik na een week weer thuis kom, of soms al na een halve week, vraag ik aan Ellie: “En lieverd, heb je me gemist?” Ze piept altijd ja. Natuurlijk.

  Ik moet wel zeggen, als ik een kat had in plaats van een vogel, of een hond, for that matter, zou ik precies hetzelfde doen. Gewoon crazy for all animals denk ik, zolang ze van mij zijn :)
  Leuk artikel!! Liefs, Veerle

 10. 26 juni 2012 / dinsdag, 26 juni 2012

  Oeii ik ben duidelijk een crazy cat person :D Leuke post!

 11. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Het speel en ren kwartiertje is zo herkenbaar met “ik ga je pakken!” haha

 12. 25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

  Ik ben dol op katten. Ik heb er zelf 4. Mijn moeder heeft er ook 4 en mijn zus heeft er 3. Dus ja we zijn dol op katten en ik ben echt een crazy cat person. ik heb meteen even op die site gekeken en er stond ook bij “ik maak mijn kat wakker als ie rare geluidjes maakt, want misschien heeft ie wel een nachtmerrie” en JA dat doe ik ook.
  Mijn katten heten Roetje, Zany, Nova & Sammy

 13. Merel
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Ah, wat lief! Clarence en Coco zijn ook zo schattig!

  Ik heb helaas geen kat, maar ik vind het wel hele mooie en lieve dieren :). Helaas ben ik er allergisch voor(niet heel erg hoor, maar toch), dus ik kan niet zo lang bij ze in de buurt zijn :(.
  Het lijstje is dus ook niet van toepassing op een kat, maar zeker wel voor een deel op mijn pony. Dat is gewoon mijn allerbeste vriendinnetje, en het is echt heerlijk om na een lange dag school begroet te worden met een laag hinnikje van ‘He, daar is ze weer!’. Ik zou haar geen dag willen missen!

 14. 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Wat een heerlijke katten heb je toch! Kan je ze niet eens een dagje vloggen? Ik zou er uren naar kunnen kijken volgens mij ^^
  Ik heb zelf geen kat, maar zou dolgraag een crazy cat lady zijn. Ik woon nu nog thuis en de helft van mijn familie is allergisch voor alles wat haren heeft, dus ik moet nog even wachten tot ik op mezelf woon!

 15. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  jups, I am!

 16. Sarah
  23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Hahahahaha, ik ben echt een crazy cat person!!

 17. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Ik ben toch wel een ‘crazy cat person’ :) je moet zeker ook eens http://instac.at/ bezoeken. Daar worden alle instagram met hastag ‘cat’ verzameld!

 18. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Ik ben toch wel een beetje ‘een crazy cat person’ :D je moet zeker ook eens http://instac.at/ bezoeken, daar worden alle instragram plaatjes met hastag cat verzameld!

 19. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Wij hebben geen katten. Maar zo te horen ben ik een “crazy dog person”. Want ik doe heel veel wat jij verteld met mijn honden. hihihi

 20. Crmen
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Dit heeft echt zo een betrekking op mij hoe ik met mijn kat en honden om ga :) altijd een gek stemmetje als ik tegen ze praat, en ze mogen ook altijd hun smaak voor nat voer uitzoeken :D

 21. 22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Oh god ja, ik ben zeker een crazy cat person. Andere mensen hebben grote ambitieuze toekomstdromen, maar als ik de toekomst in kijk zie ik mezelf als 90-jarige oma in een huis vol katten waar ik dan uren tegen klets en truien voor brei, enzo.

  Ik heb 3 kittybabies: Dexter van nog geen jaar, grijs/wit getijgerd en een enorme boef, Frits van 3, die ik in het bos in de sneeuw heb gevonden als kitten. Uitgehongerd en alleen, hij sprong meteen op me af en begon te purren.. en sindsdien zijn we de dikste maatjes. En dan heb je nog Tibbe, de oudste van het stel, een dikke zwart witte kater van 4, die ik als kitten zo vertroeteld heb dat hij overal bij moet zijn en denkt dat het hele huis van hem is.

  Als ik dit zo schrijf, dan loopt mijn hart echt over van liefde voor ze. Veel mensen begrijpen het niet, maar dit zijn echt mijn kindjes, mijn vriendjes.. ik zou niet zonder ze kunnen <3

 22. Maude
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Ik doe precies hetzelfde, maar dan met m’n hond hmmm hahahaha

 23. 22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Haha ik ben dan een crazy Mother… Heb dat allemaal met m’n dochter! <3

 24. Dora
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Herkenbaar!

 25. Julia
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Heey serena!

  Ik heb zelf ook 2 katten. Het zijn huis tuin en keuken katten met een vleugje korat. Ze heten Remy en Luna en het zijn broer en zus. Beide zijn ze zwart alleen Remy heeft een klein wit vlekje onder zijn kopje bij de borst zeg maar. Op 21augustus worden ze 3 jaar. En houden heel veel van catnip speeltjes. Remy houdt van kaas en cheepetos en Luna houdt van ijs en mij :) jou katten zijn geweldig

  Groetjes julia