Angel | Alles over PMU en mijn PMU opleiding (deel 1)

Het is een fenomeen dat je steeds vaker in het straatbeeld terug ziet. PMU oftewel permanente make-up. Een klein jaar geleden heb ik mijn wenkbrauwen laten doen en het is by far één van de beste beslissingen uit mijn leven geweest. Het enige waar ik spijt van heb gehad is dat ik het niet jaren eerder heb gedaan. Zo lang ik me kan herinneren, heb ik een obsessie voor wenkbrauwen. Ik ben dan ook enorm kritisch als het om brows gaat. Maar toen ik mijn eerste stap in de wereld van permanente make-up zette, ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. Er is zoveel veranderd sinds de blauwe tatoeages die vrouwen vroeger op hun voorhoofd lieten tatoeëren!

Hoe ben ik erin gerold?

Het kwam omdat mijn vriendin Astrid jaren met haar wenkbrauwen aan het worstelen was. Haar wenkbrauwen zijn het slachtoffer van overtweezing. In één van haar wenkbrauwen had ze een gat, een plekje waar weinig haar groeide. Om het gat weg te krijgen, epileerde ze de haren onder het gat weg. ‘Zo!’, dacht ze. ‘Gat weg’, maar wat er overbleef aan wenkbrauwvorm was een dun, depressief streepje. Om de symmetrie erin te krijgen, moest de andere wenkbrauw er ook aan geloven. Tegen de tijd dat ik me ermee ging bemoeien en haar opdroeg ze niet meer te epileren zodat ik er een nieuwe vorm in kon maken, kwamen we er al snel achter dat er weinig te re-shapen viel. Het kwaad was geschied. De arme haartjes hebben na een paar jaar fanatiek epileren, gedacht ‘Weet je, Astrid. Val jij lekker hartstikke dood’, en ze zijn met de noorderzon vertrokken. Nooit meer terug gezien.

Ik leerde haar corrigeren en bijtekenen met behulp van potloodjes, wenkbrauwpoeder en wenkbrauwgel maar ze kreeg het maar niet in de vingers. Dit hyperintelligente meisje heeft een hoop talenten maar dit is er niet een van. En iedere keer dat ik haar zag, zat ik weer tegen die smeulende, aan gort geschoten puinhoop aan te kijken. Op een dag, toen de moed me voor de zoveelste keer in de schoenen zakte, kon ik het niet meer aanzien. Ik googelde wat en kwam zo terecht bij een permanente make-up studio die er goed uit zag en goede betrouwbare reviews had.

‘Astrid. We gaan dit rottende varken nu once and for all wassen. Permanente make-up is de oplossing voor je. Dit is je life saver. Huppekee, gooi er een smak geld tegenaan, je zult zien dat het zich onmiddellijk terug verdient.’ Het resultaat was verbluffend. Nu was er bij Astrid veel winst te behalen omdat ze het zelf echt niet voor elkaar kreeg. Nooit meer worstelen met ongelijke vormen, elke dag opstaan met perfect brows.


Niet lang na Astrid was ik aan de beurt. En hoewel er bij mij minder winst te behalen viel omdat ik zelf redelijk kan shapen, kreeg ik tranen in mijn ogen van blijdschap. Mijn wenkbrauwen hadden de kosten binnen een week al terugverdiend, zo gelukkig was ik ermee. En dan kun je er zelf nog zo goed in zijn, lees dit: NOOIT MEER WENKIES DOEN! Brows on point zijn voor veel mensen een must, maar een tijdrovende klus. Als vroeg opstaan al niet je grootste hobby is, is het verschil tussen om 07:00 en 07:10 opstaan ’s ochtends heel groot. Scheelt een flinke slok op een borrel. Perfectie kost tijd en practice makes perfect. Maar wat als je dat nou gewoon lekker kon overslaan elke dag?

Na mijn behandeling stap ik in mijn auto en kijk naar het resultaat in mijn achteruitkijkspiegel.

En toen gebeurde dit…

‘Dit is het! Ik wil dit. Ik wil dit doen. Ik wil permanente make-up leren plaatsen bij mensen. Ik kan dit!’
Exact die woorden brulden door mijn hoofd toen ik na de behandeling met mijn brand new face terug
naar huis reed.

Ik stuif de gang in.

“Hef! Hallo? Waar zit je?”

Appeltje vliegt vanuit de tuin met 160 km per uur op me af, struikelt over een tas, vliegt 1,5 keer over de kop, rent keihard verder en stempelt binnen twee seconden zes zwarte modderpoten op mijn witte broek.

“Hef luister! Ik ga iets fantastisch… ”
Hij zit op de bank met zijn laptop op schoot te werken.
“Hi darling. How did it go?”
“Haal die laptop van je ballen. Slecht voor je zaad. Luister! Ik heb een…”
“Wow, looks very dark. Is this the final result?”
“Nee, wordt 40% lichter. Luister nou, ik ga…”
“Did it hurt?”
“Nee, viel mee. Ik ga mijn leven om…”
“You should tell the girls…”
“Shut up! Ik probeer te praten. Ik ga een PMU imperium bouwen! World wide domination brows by Angel!”
“A what?”
“Permanente make-up. Ik wil dit. Ik wil dit gaan doen! Ik kan dit. Ik laat me omscholen en ik word de beste ter wereld!”
“Shouldn’t you think about it a little more? If you ask my…”
“Het was geen vraag, Hef. Het was een mededeling. Ik heb mijn roeping gevonden. Hier ben ik voor
geboren!”
Hij lacht.
“Well, ok. If this is what you want, we’re gonna make it happen. You’ll be the best.”

Hij is zo lief. Ik geef hem snel een stomp in zijn gezicht voordat ik emotioneel word.

In mijn zoektocht naar een goed opleidingsinstituut kwam ik aardig wat aanbieders tegen die garanderen je voor een spotprijs in een paar lessen op te kunnen leiden tot PMU specialist. Met de kennis die ik inmiddels heb opgedaan, weet ik dat dat simpelweg onmogelijk is. Sterker nog, ik vind het ronduit gevaarlijk voor de volksgezondheid dat dit aangeboden mag worden. Iedereen kent de gruwelfoto’s wel van behandelingen waar het vreselijk is misgegaan. Blauwe wenkbrauwen, rode, wenkbrauwen waarbij veel te diep is gewerkt waardoor er dikke littekens in de huid zijn gekomen of simpelweg spuuglelijke vormen. Loop je dan met twee permanente Nike logo’s op je voorhoofd.

Na een paar uur surfen (en heel wat rare, onbetrouwbaar ogende aanbieders te hebben gezien) is er een opleider die mijn aandacht vangt en ik blijf hangen bij SkinQuip. Alles klopt. De prijs, de inhoud, alles is helder, duidelijk en transparant en ik lees goede recensies op hun facebookpagina. De eigenares is Anoesh Vroomman en haar loopbaan vind ik dermate indrukwekkend dat ik om ben. Anoesh is, naast eigenaar van SkinQuip Nederland, een absolute vakspecialist. Zelf volgde ze haar opleiding tot PMU specialist vele jaren geleden, toen zij werkzaam was bij de Bergman Kliniek. Ze heeft meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van permanente make up en heeft haar ervaring opgedaan in binnen- en buitenland.

Ik heb erover nagedacht waarom juist zij nou zo’n autoriteit is op haar gebied en dit is mijn theorie: ze doet het namelijk al 180 jaar. Ze was erbij toen PMU nog in de kinderschoenen stond. In die tijd zijn de grootste fouten al gemaakt. Te diep pigmenteren, pigmenten met giftige, kankerverwekkende stoffen die inmiddels verboden zijn, verkeerde technieken, te diep pigmenteren met littekens tot gevolg. Anoesh dacht in die tijd ‘dit kan niet waar zijn. Dit kan en moet beter!’. Al snel kwam ze erachter dat rode wenkbrauwen het gevolg zijn van pigmenten waar ijzerdioxiden in zitten. IJzerdioxiden gaan na verloop van tijd roesten in de huid en dat resulteert in rode wenkbrauwen. Inmiddels is dit een verboden ingrediënt, maar helaas zijn er nog veel aanbieders die deze goedkope pigmenten, die niet alleen ijzerdioxiden maar nog veel meer verboden ingrediënten bevatten, verkopen. Ook zit Anoesh in meerdere commissies in Nederland ter verbetering van de kwaliteit van PMU zoals bijvoorbeeld de NEN commissie.

Ze is op zoek gegaan naar het beste product dat er in de wereld te vinden is en kwam zo terecht bij Swiss Color waar ze een samenwerking mee is aangegaan. En dit is gelijk de volgende belangrijke reden dat ik heb gekozen voor SkinQuip. Bij dit Zwitserse merk wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en er wordt constant research gedaan naar de meest veilige en optimale ingrediënten en de resultaten op lange termijn. Deze pigmenten zijn ijzeroxidenvrij en zijn vrij van PAA’s en PAKS en worden daardoor niet alleen cosmetisch maar ook paramedisch toegepast.

Ik moet eerlijk zeggen dat een jaar na mijn pmu behandeling, mijn wenkbrauwen ook een beetje
rood op begonnen te kleuren. Knalrood zijn ze niet maar de ondertoon is wel te warm voor mijn
natuurlijke haarkleur. Ik ben daarom vorige week opnieuw in de stoel gaan liggen en heb me laten
behandelen door Mel, mijn docente. “Mel, ik moet nieuwe wenkbrauwen. De huidige worden me te rood en ze zijn te smal. Work your magic, babe.” Ik ben geen 18 meer en met een dagje ouder verlies je wat volume in het gezicht. Dit is gemakkelijk te corrigeren door je wenkbrauwen wat meer volume te geven. We hebben gekozen voor een Powder Brow. Hairstrokes zijn over het algemeen niet zo geschikt voor twee huidtypes. De vette huid en de ouder wordende huid. De vette huid spreekt voor zich. De hairstrokes zullen vrij snel een beetje gaan uitlopen en blijven niet zo loeistrak zoals ze vlak na de behandeling zijn. De ouder wordende huid bevat minder collageen en dat is precies hetgeen waar pigmentkorreltjes zich aan hechten. In een oudere huid heeft het pigment dus niets om aan te hechten en gaat het onderhuids migreren waardoor de hairstrokes een beetje blurry worden. In dergelijke gevallen is het beter om voor een Powder Brow te kiezen.


Dit is een foto van net na de behandeling. Ze zijn nog flink donker en loeischerp maar in de loop van de eerste week neemt de intensiteit met 40% af en dan zie je ook het ombre effect verschijnen dat Mel erin heeft gemaakt. De aanzet wat lichter en zachter van kleur en donkerder naar de staart toe.


Mel heeft mij behandeld met de nieuwste generatie IB (Intens Brows) pigmenten. Het laboratorium van Swiss Color heeft een Pigment Flow Optimizing pigment ontwikkeld waarmee je de allermooiste resultaten behaald op het gebied van powder brows. Ze heeft voor mijn wenkbrauwen de kleur Dark Bruin gebruikt met een drupje Black bruin omdat ik er zeker van wilde zijn dat de kleur niet te warm uit zou vallen.

SkinQuip legt op de website uit waarom het plaatsen van permanente make-up veel kennis en vaardigheid vereist en dat daarom de basisopleiding ruim vijf maanden duurt. Helemaal terecht nu ik weet wat je allemaal moet leren en begrijpen voordat je dit vak kan beoefenen. Ik heb zoveel over de huid geleerd dat ik een halve dermatoloog ben geworden. Je investeert wat geld en dan hoop je ook dat je er een redelijke opleiding voor terug krijgt. Bij SkinQuip krijg je meer dan iets redelijks. Ze proppen je kop ram- en ramvol met meer kennis dan erin past. En daar komen nog alle praktijkuren bij. Na vijf maanden merk je dat je vingers kunnen toveren. De praktijk viel me de eerst weken vies tegen. Het ziet er zo makkelijk uit als je het een ander ziet doen. Totdat je zelf je eerste wenkbrauw maakt op papier en beteuterd naar een verwilderd, uitgebrand bos staart. Maar na weken oefenen, heb je ineens heb je dan ineens de slag te pakken. Tegenwoordig pak ik mijn magic wand er bij en roep Ressuctrum Fleekify Eyebrowus! En bam. Daar staan ze. Perfect brows.


Terugkijkend op de opleiding ben ik ontzettend blij dat ik voor dit bedrijf heb gekozen. Naast dat ik het erg leuk vond om net als vroeger weer ‘naar school’ te gaan, klasgenootjes te hebben, aantekeningen te maken en nieuwe dingen te leren, is de opleiding van topkwaliteit. In het lesprogramma worden alle
aspecten meegenomen van permanente make up. Kleurenkennis, pigmentologie, vormenleer,
anatomie van de huid, hygiëne, gevaren en risico’s, klantbegeleiding en diverse technieken zoals
hairstrokes, eyeliner, lip-shaden, pointillisme etc.


De opleidingen worden in kleine groepen gegeven van maximaal vier cursisten en daardoor is er veel
ruimte voor persoonlijke aandacht. Ook fijn, want ik ben een leerling die veel aandacht nodig heeft. Naast een vracht theorie, krijg je gelukkig ook veel praktijklessen.

Hieronder wat foto’s van de modellen die ik heb behandeld. Moet eerlijk zeggen dat ik zeven kleuren scheet. Zowel de eerste keer als de laatste keer. Het blijft toch spannend om met een naald of een blade iemands gezicht te gaan bewerken. Maar het resultaat mag er, ondanks de spanningen, zwetende bovenlippen en klotsoksels, gelukkig zijn. Ben nog door niemand voor de rechter gesleept.


Zelf heb ik geen les van Anoesh gekregen maar van Melody. Mel is fucking amazing. Regelmatig heb ik met open mond staan staren naar hoe ze de prachtigste wenkbrauwen op het gezicht van modellen tovert als ze even iets moet voordoen aan ons. Ze is hoogleraar micropigmentatie. Ik heb een girl crush op haar gekregen, wat een fantastisch wijf. Een echte vakidioot die met zoveel passie les staat te geven dat het aanstekelijk is. Het is een onvermoeibare buffel die keihard werkt, niets is haar te veel en zelfs de taaiste lesstof krijgt ze met liefde door je strot gedouwd. Ze geeft je het gevoel dat domme vragen niet bestaan zelfs als ze iets voor de tiende keer moet uitleggen (lees: aan mij). Een minpunt is dat ze me een beetje te knap is en dat haar haar hoger zit dan mijn haar.

Hier heb je ‘r. Deze foto is genomen vlak na haar lip behandeling. Anoesh heeft haar lippen gepigmenteerd volgens de SkinQ methode met de kleur IL Peach en IL Diva.

Deze foto is een week na mijn behandeling genomen. Hier kun je goed zien dat mijn wenkbrauwen na een week helen al een stuk zachter en lichter zijn geworden.

Hef en ik gaan vaak uit eten en als we goed worden bediend zegt hij altijd “If the staff service is this good, than the owners must be really kind and good people”. Dat gaat absoluut op voor dit bedrijf. Naast Anoesh staat haar man Vincent. Ook hij werkt in het bedrijf. Ik heb ze laatst samen gesproken en dacht alleen maar ‘wat een leuk, lief, hardwerkend stel is dit’. Die gun je alles. En daarom gun ik ze deze shout out naar dit mooie bedrijf.


Voordat je begint aan permanente make-up, zoek een goede specialist en doe research. Het gaat om je bek. En nog belangrijker, voordat je begint aan een opleiding tot PMU specialist, laat je niets wijsmaken door aanbieders die je beloven voor een paar honderd euro een trucje te leren. Microblading of PMU plaatsen met de machine is onmogelijk in een paar dagen te leren. Het is geen kunstje maar een kwestie van kunde, kennis, honderden vlieguren en bloody magic. Mocht je schoonheidsspecialiste zijn en wil je dit toevoegen aan je salon of ben je net als ik, een newbie zonder enige ervaring, dan zit je hier goed. Skinquip is de Hogwarts voor permanente make up.

Inmiddels zitten de vijf maanden erop. Het was een taaie opleiding en dat vind ik een goed teken. Een vak als permanente make-up plaatsen mag geen makkie zijn. Hier horen bloed, zweet en tranen bij. En als je die niet hebt gehad, mag je wat mij betreft ook de markt niet op. Je zit tenslotte in iemands gezicht te pigmenteren. Het examen is achter de rug en ik ben geslaagd, whohoow! Ik moest er elke week een pokke-eind voor rijden maar het was elke kilometer meer dan waard.


Hier sta ik te glunderen met naast me founder & owner Anoesh Vroomman.

De bedoeling was om een artikel te schrijven over PMU in het algemeen. De voor- en of nadelen. De risico’s. Wat is er mogelijk en voor welke huid is wat geschikt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, welke technieken zijn de laatste jaren populairder geworden en waarom, etc. Maar er is zoveel over te vertellen dat het beter is om het artikel in stukjes te hakken. Anders zou je je nu door een lap tekst van 28.000 woorden heen moeten worstelen. In samenwerking met Anoesh schrijf ik dus graag nog een volgend artikel waarin bovenstaande topics worden uitgelicht.

Heb je vragen? Stel ze alvast in de comments, dan kunnen Anoesh en ik die in het volgende artikel beantwoorden.

Liefs, Angel
Instagram @ANGELRATERMAN

PS. Ik krijg al flink wat vragen over of ik al begonnen ben met mijn brow bar. Ik heb nog geen website maar maar op mijn Instagramaccount @LASHANDBROWLAB houd ik je op de hoogte. De naam was een no brainer, heb ik samen met Sereen bedacht. Tot snel!

 

Volg:

30 Reacties

 1. Jen
  29 juni 2018 / vrijdag, 29 juni 2018

  Wat kost een wenkbrauw behandeling?

 2. Liesbeth
  29 juni 2018 / vrijdag, 29 juni 2018

  Vroeger hadden ze het er over dat de liplijn bij redelijk wat mensen ging ‘lopen’ na een paar jaar. Is dat nog steeds zo of is er een nieuwe techniek?

 3. Emma
  28 juni 2018 / donderdag, 28 juni 2018

  Ik zou ook heel graag altijd perfect wenkies willen. Maar ik verf mijn haar koperblond. Dat kopere vervaagt redelijk snel (na 3-4 weken is het meer donkerblond met een rode gloed). Ik heb ook drie verschillende wenkbrouwpotloden…(begin, midden, eind) dus ik vraag me af of dat bij mij wel kan zonder dat het er opeens raar uitziet als ik het weer opnieuw kleur. En als ik het verven ooit zat ben het niet mega raar eruit gaat zien (hoe permanent is permanent dus eigenlijk xD) aangezien ik van mezelf best wel blond ben, kan de kleur dan wel vervagen naar iets redelijk natuurlijks?

  Ik bedoel super relaxt als ik er nu niks aan zou hoeven doen maar minder oké als ik over 5 jaar een nog veel langer stappenplan krijg. (Denk: concealer, bijtekenen, bedenken dat rechts totaal ongelijk is aan links, bijtekenen, er achter komen dat ik nu lijk op een aap, alles eraf halen en weer opniew wat prutsen, het weer laten mislukken en het maar opgeven en de rest van mijn leven als mislukte poedel rondlopen).

 4. Cynthia
  27 juni 2018 / woensdag, 27 juni 2018

  Angel, echt te gek mooi! Ik twijfel al jaren of ik dit laat doen. Ik ben erg blond van mezelf en laat mijn wenkies altijd waxen en verfen. Na een week zit het niet zo mooi meer en ga ik maar weer bijkleuren. Hoe zit het met blond haar? Die groeien natuurlijk door, moet je die dan blijven kleuren?

 5. Sandra
  26 juni 2018 / dinsdag, 26 juni 2018

  Fantastisch om te lezen dit! Wat heerlijk dat je zo een passie hebt gevonden en er mee bezig kunt gaan. En al dat moois op die hoofden <3 Wauw, gewoon wauw!
  En oohh wat heb ik dát nodig. Van die On Fleek Brows.. want de mijne, die lijken nergens op :( Wie weet, ooit.

 6. 26 juni 2018 / dinsdag, 26 juni 2018

  Dit ziet er ook echt zo nice uit wauw heel natuurlijk!

 7. 26 juni 2018 / dinsdag, 26 juni 2018

  Zo leuk om te lezen en net zo leuk was het om je ervaring de afgelopen maanden via Insta ook mee te maken. Je ziet gewoon hoeveel plezier je ervan hebt gekregen en de resultaten zijn echt fantastisch! Ik ben ook echt brow obsessed en heb absoluut hulp nodig op dit gebied want ondanks dat ik het eerst leuk vond ermee bezig te zijn, begint het inderdaad een te tijdrovend klusje te worden aka ik word er te lui voor!

  Wens je alvast zoveel succes en vooral plezier met lashandbrowlab, dat moet helemaal goedkomen!

 8. Maura
  26 juni 2018 / dinsdag, 26 juni 2018

  Wat een fantastisch artikel en wat ontzettend goed dat jij de mensheid gaat redden. Nobel, maar denk dat je echt de aangewezen persoon bent!
  Ik ben ook zo’n wenkbrauw freak maar dat komt omdat ik er elke dag zo’n beetje 15 uur in moet investeren voordat het wat is. M’n halve leven is al naar de tering door m’n wenkies. Heb al eens PMU gehad zo’n 2 jaar geleden. Zit nog wel wat maar vervaagd. Het moet er ook uit want was toch niet tevreden. Daarom heb ik ook paar vraagjes:
  Als je oude PMU hebt (shading/hairstrokes), kan er dan microblading overheen? Ik vind dat resultaat namelijk erg mooi. Ik heb een aantal “gaten”, ben gevalletje Astrid wat dat betreft. Maar wil alleen extra haartjes niet de echt bijgetekende look. Heb wel een half Aziatische huid dus wel vettiger maar niet enorm. Hoe reageert dat en als microblading dan wat vervaagd, is dat lelijk? En dan met een touch up tijd later weer te fixen?
  In hoeverre “meet” je een gezicht? Ik zie wel eens dat ze de nieuwe wenkies helemaal voorprogrammeren met allemaal meetinstrumenten. Door m’n hoofdvorm lijkt mijn ene brow te hangen. Is altijd al geweest maar zou wel willen weten in hoeverre dat gecorrigeerd kan worden.
  Whahaha! Wat een tekst en vragen! Moet gewoon bij je op consult komen. Maar wellicht dat je deze vragen wat algemener kan trekken, dan zijn ze allicht interessant voor een nieuw artikel.
  Ontzettend veel plezier en succes gewenst in je eigen salon! Jij gaat veel mensen blij maken!

 9. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Yes…. zo blij dat jij dit bent gaan doen haha!

  Ik heb zelf al meerdere keren pmu laten zetten en ben er nooit tevreden over geweest. De inkt lijkt bij mij niet te pakken en inmiddels loop ik ook met roze wenkbrauwen rond. Gelukkig is de laatste behandeling al jaren geleden eb heel erg vervaagd en ben ik toch weer op zoek naar iemand die mij kan helpen. Hoop dat jij er misschien een keer naar wilt kijken als je je eigen salon hebt.

  Heel veel succes in ieder geval.

  Xx

 10. Lindsey
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Hier ook een stille lezer, die nooit een berichtje achterlaat, maar na het lezen van dit artikel moet er gewoon gezegd worden: Angel, wat heb je mooi werk verricht bij je proefpersonen!

  Ik denk eigenlijk al jaren aan PMU. Omdat ik allergisch ben voor waterstofperioxide, heb ik de stap eigenlijk nooit durven zetten (je zou maar terecht komen bij iemand met gevaarlijke of onbekende ingredienten..help!).

  Ik zou wel in volgend artikel willen weten wat precies de ingredienten van PMU zijn, en hoe je als PMU specialist omgaat met iemand met allergieen :)

 11. Nicole
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Gefeliciteerd!!! Ik heb zelf ook PMU op mijn wenkbrauwen, super blij mee, ziet er na een jaar nog steeds super uit. Wat gebeurt er met The Beauty Bakery eigenlijk?

  • Kris
   26 juni 2018 / dinsdag, 26 juni 2018

   The beauty bakery is gestopt. Paar maanden terug hadden ze de laatste sale

 12. Fleur
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Jammer van het soms botte taalgebruik, zoals “het gaat om je bek”. Hallo, ik ben geen hond. Zal wel grappig bedoeld zijn allemaal maar ik vind het niet fijn lezen helaas.

  • Pien
   27 juni 2018 / woensdag, 27 juni 2018

   Dit is juist fantastisch Angel ga er alsjeblieft mee door

 13. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Zo leuk om dit te lezen! En natuurlijk super trots op mijn zus Anoesh Vroomman ❤️ Ontzettend veel succes gewenst in de toekomst met jouw PMU carriere ?

 14. Rita
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Hartstikke goed Angel, mooi werk heb je verricht bij je modellen. Heel fijn dat je flink de nadruk legt op goede research voordat men zelf aan een opleiding gaat beginnen.

 15. Noelle
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Gefeliciteerd! Als je daarnaast de Angel blow-out voor je haar gaat aanbieden dan weet ik zeker dat je de eerste maanden volgeboekt zit

  • Chantal
   5 augustus 2019 / maandag, 5 augustus 2019

   Jaaa❤

 16. Ageeta
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Wat een mooi artikel om te lezen!! Ik mag in september de opleiding volgen bij skinquip!
  Zo enorm veel zin in!

 17. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Ahh dit ziet er zo goed uit, ik wil dit al zo lang! :) Ben benieuwd naar de volgende artikelen :D

 18. Ilona
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Superstap! Geweldig gedaan allemaal.

  Hier een PMU lover, al meer dan 11 jaar. Dat was nog de tijd dat vrienden en familie niet eens wisten wat het was en het eng vonden. Ik kwam terug met 1 strak gestift lijntje zoals ik deze zelf voorheen ook tekende en was (was!) dolgelukkig. De huidige PMU-ers zijn ware shapers en dat vind ik zo knap. Ik ben dan ook vrij snel overgestapt naar iemand die kijkt naar de vorm van je gezicht en geef haar alle vertrouwen: zij kan het beste zien wat bij me past en mijn wenkies zijn prachtig naturel. Ik moet wel om de 8 maanden heen (gelukkig met flinke korting), volgens mij is mijn vette huid daar de reden van. Mijn eyeliner is daarentegen juist al bijna vijf jaar in topconditie. Stiekem wil ik mijn lippen ook nog wel eens laten doen, omdat deze aan de randen wat witter zijn, maar ik hou niet van een gestifte look… Op dit moment twijfel ik daarom nog. Als je tips hebt dan zijn ze altijd welkom! Ik kijk nu al uit naar het volgende deel.

 19. Kim
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Ik ben normaal een stille lezer maar man wat heb jij mij overtuigd zeg! Je kennis die je nu al weet te vertellen, met name over die roodkleurende wenkies enzo, klasse. Mijn bff heb ze ook laten doen door de beste hier uit de buurt, zij is er gelukkig heel blij mee maar ik ben er niet weg van. Maar angel, zodra jouw salon open is ga ik er met een tent voor liggen zodra ik direct als eerste nieuwe wenkbrauwen kan krijgen.

  Maar nu heb ik uiteraard wel een vraag nav het hebben van een vette huid. Ik heb een echt extreem asian greasy ass skin. Blijft dit wel zitten dan? Heb een keer henna tinting gehad en dat was serieus na 3 dagen met de noorderzon vertrokken (ik denk samen met Astrid haar wenkies)
  Het is natuurlijk een beste investering en zou t niet chill vinden als t dan na een paar maanden verdwijnt :(

 20. Jorine
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Oh wat gaaf om dit te lezen! Ik mag in september beginnen aan mijn BOA bij Skinquip! Wat zal het bloed zweet en tranen kosten, maar ik heb er heel veel zin in!

 21. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Hahaha ik ga stuk om “stomp in zijn gezicht voordat ik emotioneel word”. Super Angel! Ik zou tijdje terug ook mijn wenkbrauwen laten doen maar dan met de powder stippeling effect. Op het laatste moment toch afgezegd omdat ik er niet 100% zeker was en ik echt alleen de beste specialist wou hebben! Ik hoorde van Serena dat jij een eigen zaak zou beginnen en ik werd direct enthousiast! Het ziet er zo mooi uit wat je hebt gedaan. Zodra je open bent ben ik één van je eerste klanten! <3

 22. Lotta
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Ik heb eigenlijk nooit nagedacht over permanente wenkbrauwen (het eerste wat ik denk is aaah eng!). Maar misschien moet ik me er toch eens in verdiepen. Ik heb namelijk rood haar en blonde wenkbrauwen. Wenkbrauwproducten voor rood haar zijn al zo moeilijk te vinden, zeker als je net als ik ook nog vegan/dierproefvrije makeup wil gebruiken. Is permanente makeup dat wel?
  En is het ook voor ons gingers mogelijk onze wenkbrauwen te laten doen?

  • Fleur
   25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

   Lipliner gebruiken. Heb ik ook een tijd gedaan toen ik rood haar had.

 23. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  “Hij is zo lief. Ik geef hem snel een stomp in zijn gezicht voordat ik emotioneel word”

  Angel, never change ;) Leuk om te lezen dat je zo enorm enthousiast bent, vind ik mooi! Heel veel succes met wat er komen gaat!

 24. 25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Ik heb je stories afgelopen weekend gezien en ik ben het helemaal 10000% met je eens. Als je dit vak uit wil oefenen moet je daar een gedegen opleiding voor hebben gedaan en niet een paar uurtjes bij een ‘beunhaas’. Wat een prachtige resultaten kun je hiermee halen. De wenkies ken ik natuurlijk al, maar ik was wel verrast door de mooie lipkleuren eigenlijk. Ik ga hier zelf eens over nadenken :-)

 25. Syl
  25 juni 2018 / maandag, 25 juni 2018

  Ik heb bij een aantal grote bloggers permanente wenkbrauwen gezien waarbij ik het te nep vond. Maar als ik de resultaten bij jouw proefpersonen zie, word ik wel enthousiast. Het oogt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *