Aesop Amazing Face Cleanser & Facial Exfoliant

Zoals jullie weten doe ik altijd mijn best om alle comments te lezen, en ik heb een tijdje geleden gelezen dat iemand voorstelde om het merk Aesop eens te proberen. Ik kende dit Australische skincare brand alleen van naam (en van Instagram uiteraard, omdat de producten er zo stylish uitzien), maar had er inderdaad zelf nog nooit iets van geprobeerd. Nu liep ik laatst in Amsterdam en kwam ik langs Skins, dus wipte ik even naar binnen om de Aesop producten te bekijken.

Aesop claimt gebruik te maken van de beste ingrediënten, zowel plantaardige oliën en extracten als ingrediënten gemaakt in het laboratorium. Ze claimen dat ze hier goed onderzoek naar doen en alleen de ingrediënten gebruiken die bewezen veilig en efficiënt zijn. Nou, dat belooft veel goeds!

aesop amazing face cleanser review_ - 1 Aesop heeft ontzettend veel producten voor het haar, lichaam en gezicht, dus het was lastig om een keuze te maken, maar uiteindelijk koos ik voor de Amazing Face Cleanser en de Tea Tree Leaf Facial Exfoliant. Ik vind het testen van skincare namelijk één van de leukste dingen die er zijn. Bovendien vond ik de Facial Exfoliant erg interessant, omdat het droge scrubdeeltjes zijn. Is weer eens wat anders!

Ik was echt reuze benieuwd naar deze producten en stond te popelen om het diezelfde avond nog te gebruiken. Inmiddels heb ik de producten zo’n 3 weken in gebruik en heb ik er een goede mening over gevormd, die ik hieronder graag met jullie wil delen.

aesop amazing face cleanser review_ - 9Allereerst de verpakkingen, die vind ik erg mooi en stylish. De donkerbruine glazen potjes doen me denken aan de potjes die we altijd in het laboratorium gebruikten (voor de mensen die hier nieuw zijn, ik heb 5 jaar op een ziekenhuis apotheek gewerkt als farmaceutisch analist) dus dat vind ik erg leuk! De etiketten zien er lekker strak en clean uit, en de algehele look is heel Pinterest-worthy. Mooi, minimalistisch en picture perfect voor Instagram, haha! Dit is echt zo’n type verpakking waar het gros van de mensen weg van is. En ja, ik dus ook.

aesop amazing face cleanser review_ - 7 De Amazing Face Cleanser is er in twee maten, waarvan ik de kleinste nam. Dit is een flesje van 100 ml, dus dat is lekker klein en compact (en kun je zelfs meenemen in je handbagage als je gaat vliegen). De prijs voor zo’n klein beetje cleanser is overigens nog best hoog, want ik betaalde €27,-. Dus dan mag je best wat amazing-ness verwachten, nietwaar?!

De Amazing Face Cleanser is bedoeld voor de gecombineerde tot vette huid. Hij schuimt zachtjes en reinigt de huid zonder het compleet te strippen. Na gebruik voelt je huid superschoon aan, maar ook zacht, gehydrateerd en fris.

aesop amazing face cleanser review_ - 8 Kijkend naar de ingrediëntenlijst ben ik echter niet zo onder de indruk. Het tweede ingrediënt is namelijk Sodium Laureth Sulfate, oftewel SLES, een vrij heftige reiniger (surfactant) die bekend staat om huidirritatie.Ook bevat deze cleanser een combinatie van conserveringsmiddelen, waaronder methylisothiazolinone (MIT), óók een ingrediënt dat bekend staat om huidirritatie. Zie ook dit artikel uit 2013 waarin ik MIT onder de loep neem.

Gelukkig zit er ook glycerine in deze cleanser, waardoor de huid waarschijnlijk niet al te droog en trekkerig aan zal voelen na gebruik. Verder zit er nóg een reiniger in deze cleanser (Cocamidopropyl Betaine, maar die is wel wat milder dan SLES), een emulgator (Polysorbate 20), zeezout (bacteriedodende werking?), etherische oliën van mandarijn (anti-bacterieel en vervaagt littekens), lavendel (anti-bacterieel en anti-oxidant, werkt goed tegen onzuiverheden) en Cananga Odorata (een soort Ylang Ylang, heeft een rustgevende geur en een anti-septische werking).

Eigenlijk, als ik deze cleaner puur op de ingrediënten zou moeten beoordelen, bestaat het voornamelijk uit water en huidirriterende surfactanten, gevolgd door zeezout, glycerine, een emulgator, etherische oliën (die lekker ruiken, maar de huid ook mogelijk kunnen irriteren) en conserveringsmiddelen die sterk huidirriterend zijn.

WTF Aesop. En dan vraag je €27,- voor een klein flesje van 100 ml?

aesop amazing face cleanser review_ - 17 Maar goed, we gaan het gewoon testen! Mijn huid is namelijk niet zo gevoelig en ik weet van mezelf dat ik nooit klachten heb gehad van ingrediënten als SLES en MIT. De cleanser schuimt lekker (door de SLES uiteraard) en heeft een aangename geur. De lavendel ruik je er goed bovenuit, maar de geur is ook lekker friszoet door de mandarijn en bloemig, warm en exotisch door de Cananga olie. Hmmm! Het heeft echt een lekker, natuurlijk geurtje.

aesop amazing face cleanser review_ - 6Deze cleanser maakt mijn huid supergoed schoon zonder een trekkerig gevoel achter te laten. Na gebruik is mijn huid lekker zacht, fris, stralend en niet geïrriteerd. Maar zoals ik al zei, ik heb geen gevoelige huid (mijn huid kan best wat hebben) en zelfs na 3 weken gebruik heb ik nergens last van. Ook fijn is dat de Amazing Face Cleanser mijn huid wat matter maakt na gebruik, en dat het hierdoor ook in de loop van de dag minder snel gaat glanzen. Ik heb echt het gevoel dat deze cleanser mijn shine een beetje in controle houdt, dus dat is zeker een plus.

aesop amazing face cleanser review_ - 14Ik vind de Amazing Face Cleanser een prima cleanser, maar ik vind hem helemaal niet zo ‘ah-mah-zing’. Ik ga hem wel opmaken, maar daarna zeker niet nog eens aanschaffen. Allereerst omdat ik €27,- voor een flesje van 100ml best prijzig vind, en omdat er huidirriterende ingrediënten zoals SLES en MIT in zitten. Ik heb in principe nergens last van, maar het zou kunnen dat mijn huid er op een dag genoeg van heeft en wel ineens gaat jeuken en schilferen. En dat is een risico die ik liever niet loop.

Bovendien is de verpakking helemaal niet handig, want zonder pompje is deze cleanser maar lastig doseren. Het gat van het flesje is best groot en soms komt er veel meer cleanser uit dan nodig is, plus dat de cleanser aan de zijkanten blijft plakken en je op deze manier onnodig product verliest.

Ik wil dit product niet geheel met de bodem gelijk maken hoor, want zoals ik al eerder aangaf doet hij gewoon prima zijn werk, hij ruikt lekker en de verpakking is werkelijk een pareltje. Ik kan er gewoon niet bij dat een merk als Aesop (dat bekend wil staan om hun veilige, efficiënte en zorgvuldig gekozen ingrediënten) kiest voor zo’n formule. En er ook nog eens geen pompje bij levert. Dat had er nog best vanaf gekund voor dat geld, lijkt me!

Maar goed, we gaan door naar het volgende product, de Tea Tree Leaf Facial Exfoliant.

aesop amazing face cleanser review_ - 3Ik ben dol op scrubben, maar wat mijn gezicht betreft ben ik toch meer van het exfolieren met fruitzuren. Toch vind ik het ook heerlijk om mijn gezicht eens in de zoveel tijd met een fysieke scrub (korreltjes dus) te behandelen voor een extra boost. Om die reden was ik erg geïnteresseerd in de Tea Tree Leaf Facial Exfoliant, een product bestaande uit droge scrubdeeltjes die je naar hartenlust kunt mengen met welke vloeistof dan ook.

Zo kun je deze scrubdeeltjes mengen met water, maar ook met afgekoelde groene thee, melk, yoghurt, een melkachtige cleanser of een schuimende cleanser. Op deze manier customize je je eigen facial scrub!

aesop amazing face cleanser review_ - 10De verpakking doet me denken aan de infuusflesjes van het laboratorium, echt leuk! En je moet ze zelfs op dezelfde manier openmaken. Echter had ik liever een stevig draaidopje gezien op deze verpakking, want zo’n rubberen dopje wordt op een gegeven moment soepeler en ik zou hem niet los in mijn toilettas durven stoppen zo! Als het dopje loslaat liggen al je scrubdeeltjes verspreid en dat is zonde.

Oh, dit product was overigens ook best prijzig, namelijk €33,- voor 30 gram. Je gebruikt dit product echter slechts tweemaal per week en elke keer heb je maar een theelepeltje nodig. Het is dus zeer zuinig in gebruik en ik schat dat je hier 6-8 maanden mee kunt doen. 

aesop amazing face cleanser review_ - 4Ook dit product bestaat uit niet al te veel moeilijke ingrediënten. Het hoofdbestandeel is Melaleuca Alternifolia Leaf Powder, oftewel gemalen blaadjes van de Tea Tree boom. Tea Tree is echt geweldig voor een onzuivere huid, en hier lees je een oud artikel van me waarin ik dit ingrediënt in detail bespreek.

Deze Facial Exfoliant bevat ook gemalen walnootschillen, en daar zet ik even een vraagteken bij, want over het algemeen is dit veel te hard voor de huid, en doet het meer kwaad dan goed. Echter als het héél fijn is gemalen is het juist een milde exfoliant. Als ik naar het spul kijk moet ik zeggen dat het er heel fijntjes uit ziet allemaal, dus ik geef dit het voordeel van de twijfel.

Illite is een minerale kleisoort en absorbeert overtollig vetmatteert en reguleert de talgproductie. Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) is een milde, niet-irriterende reiniger, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder is een skin conditioning agent en Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract heeft een anti-oxidante werking.

Al met al klinkt dit best goed en veelbelovend.

aesop tea tree leaf facial exfoliant reviewLinks zien we een theelepeltje Tea Tree Leaf Facial Exfoliant in mijn handpalm, in het midden heb ik er wat van de Amazing Face Cleanser bij gedaan en rechts zijn beide producten gemengd. Het is een lekker papje geworden die je gemakkelijk over je vochtige gezicht kunt verdelen en masseren.

aesop amazing face cleanser review_ - 15In deze hoeveelheden zitten er genoeg fijne scrubdeeltjes in het mengsel om goed en effectief mee te kunnen exfoliëren. De scrubdeeltjes zijn lekker fijn en doen geen pijn aan mijn huid, maar je voelt wel dat je iets aan het doen bent, zegmaar. Ik houd niet van milde scrubdeeltjes, die halen voor mijn gevoel niets uit. Maar deze voelen ‘goed’. Niet te mild, niet te grof, just about right.

aesop amazing face cleanser review_ - 16En omdat je het vermengd met een cleanser sla je gelijk twee vliegen in één klap: je reinigt je huid terwijl je exfoliëert. Ideaal! Ik moet wel zeggen dat de scrubdeeltjes ook zonder cleanser heel lichtjes gaan schuimen, dus je kunt ze ook los gebruiken (zonder het te mengen) of mengen met andere vloeistoffen zoals water, een beetje afgekoelde groene thee (extra anti-oxidanten), kamillethee (voor een gevoelige huid), melk of yoghurt (weekt extra dode huidcellen los). Whatever your skin needs!

Over de Amazing Facial Cleanser was ik niet erg enthousiast, maar des te enthousiaster ben ik over deze losse scrubdeeltjes! Een groot voordeel is dat je het kunt customizen naar wens, maar de ingrediënten zijn ook erg fijn. Tea Tree is supergoed tegen onzuiverheden en de overige ingrediënten reinigen, verzorgen en verzachten de huid. Bovendien ruiken deze scrubdeeltjes best lekker, gewoon heel aards en natuurlijk en een beetje rookachtig.

aesop amazing face cleanser review_ - 18 Na het scrubben is mijn huid schoon, fris, zacht, maar ook zeker een stukje matter en egaler. Sinds het gebruik heb ik letterlijk geen break-outs gehad. Ik vind het echt heel fijn spul!

Maar is dit beetje poeder dan zijn €33,- waard? Ik vind van wel, aangezien je er zo lang mee kunt doen en omdat ik een soortgelijk product nog nooit ergens anders ben tegengekomen. Bovendien kun je het steeds weer met iets anders vermengen en dus ook met jouw favoriete schuimende reiniger of reinigingsmelk. Het kan op deze manier gemakkelijk geïntegreerd worden in welke skincare routine dan ook! Het enige nadeel vind ik de verpakking met dat rubberen dopje, daar had ik liever een iets steviger draaidopje voor in de plaats gezien. 

aesop amazing face cleanser review_ - 2Wisselende meningen dus over Aesop. De Amazing Facial Cleanser, not so amazing. Maar de Tea Tree Leaf Facial Exfoliant vind ik dan wel weer top. Ik ben erg benieuwd of jullie al bekend waren met dit merk, en zo ja, wat jullie favorieten en aanraders zijn!

Aesop is te koop bij alle Skins Cosmetics filialen in Nederland, maar ook bij Piet Hein Eek in Eindhoven en Humaoid in Arnhem. In België is het te koop bij Senteurs D’Ailleurs in Brussel, The recollection in Antwerpen, Fin du Jour in Gent, Irina Kha in Liège en Balo Living Style in Mol.

Wat vinden jullie van de bovenstaande producten, zou het iets voor jou kunnen zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

 1. Kim
  24 januari 2020 / vrijdag, 24 januari 2020

  Oh wat fijn deze review!!

 2. Yvette
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Oej daar zit werkelijk alles in wat op mijn lijstje staat van ‘ te vermijden’ ingrediënten. Ik heb een screenshot van dit lijstje op mijn telefoon want ik kan al die namen never ever onthouden. Ik heb het van de website van Jetske Ultee: Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) – Balsam of Peru – Bergamot – Cinnamic acid – Mintachtige stoffen – Eucalyptus – Kamfer – Citrusachtige stoffen – Lavendel – Geranium – Methylisothiazolinone – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton

 3. 26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Oh ben enorm fan van de handwash maar dit vind ik echt een teleurstelling. dankjewel voor je eerlijke en heldere review.

 4. 25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  De verpakking is echt zo leuk! De exfoliant klinkt erg fijn maar ook wel duur.

 5. 25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  Dit ziet er goed uit, en vooral de scrub klinkt erg goed maar wel weer erg jammer van de ingrediënten inderdaad. Als je je product wil verkopen door te claimen dat je veilige en efficiënte ingrediënten gebruikt zou je wel verwachten dat ze dat waar maken. Jammer!

 6. Nele VdB
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  33 euro vind ik toch iets te prijzig voor een scrub als deze. Is er geen mogelijkheid om hem zelf samen te stellen? Of gewoon al een variant met vermalen tea tree blaadjes moet toch hetzelfde effect hebben? Ik zou het alleszins een super leuke DIY vinden.😊

 7. Amber
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  Waaaaah wat een prachtige vaas / pot op de achtergrond met mijn naam (Amber) erop! Waar heb je deze vandaan?

  • Martine
   24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

   Dit is het glas waarin een geurskaars (Ambre) van Diptique heeft gezeten ;-)

 8. 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Hmm nee ik zou het geld er denk ik niet aan uit kunnen geven. Ik ben niet laaiend enthousiast dat ik denk HEBBEN! Als ik dan tussen deze twee zou kiezen dan zou het de scrub zijn. Maar 33 euro voor scrub is wel prijzig. Maar ja als je er super lang mee doet misschien ook weer niet. Ik weet het niet, ik laat het aan me voorbij gaan ;-)

 9. 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  nee helaas vind ik het persoonlijk ook een beetje aan de prijzige kant helaas. liefs soraya

 10. 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Ik vind de verpakking er zo mooi en luxe uitzien. Ik wil dit echt in mijn leven haha! Maar ik weet niet of ik er het geld voor over heb.

 11. Martine
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wauw, wat een enorme tegenvaller van de facewash, al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel had gelezen dat Aesop een merk is dat aan “greenwashing” doet….
  €27,- voor een product waar SLES in zit vind ik zelf een beetje overdreven.
  Ik gebruik zelf een ook droog scrub poeder van het merk De Mamiel.
  Echt, een prachtig niche merk!
  Sinds ik het gebruik is mijn huid heel mooi geworden.
  Het kost wel wat maar ik heb er geen spijt van….
  De gebruikelijke scrubs (met de korreltjes) zal ik waarschijnlijk niet meer gebruiken.
  Ook wil ik eens de Clean Dirt proberen van May LIndstrom, dat moet ook een heel mooi product zijn.

 12. Daphne
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat een goede review, bedankt voor je artikel!

 13. Stella
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Niks voor mij helaas! Ben bang dat deze producten mijn huid ontzettend zouden gaan irriteren. Fijne review!

 14. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Weer een superfijne review! Ik kende het nog niet, maar nu ik dit zo zie ga ik zelf ook eventjes kijken! :-)

 15. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik heb zelf gewerkt voor Aesop, dus ik ben er fan van! Het beste wat ik je kan aanraden is om écht eens langs te gaan bij een Aesop store (allemaal ontworpen door architecten) als je weer een persreis hebt. De Aesop experience is echt waar het omdraait, vind ik.

  Favorieten & aanraders voor een gecombineerde/vette huid:

  Mandarin Cream of Camellia Nut Cream
  B & Tea Balancing Toner
  Resurrection hand cream (oudroze tube die je óveral ziet tegenwoordig)
  Geranium body cleanser
  Rose hair & scalp masque
  Parsley Seed range

  • Jacq
   23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

   Ik ben eigenlijk heel blij dat Serena zich niet heeft laten verblinden door de ‘aesop experience’ (ik ken hem, hij is verleidelijk) en gewoon puur naar de inhoud heeft gekeken.

   • 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

    Verblinden… Waarom zo negatief? Ik zeg ook niet dat ik de inhoud van deze twee producten fantastisch vind en beter dan andere merken, maar een ervaring bij de winkel is ook gewoonweg handiger! Je krijgt samples (of je iets koopt of niet), duidelijke uitleg en goed advies. :)

 16. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik ben onder de indruk, ik kende het product zelf niet. Toch eens zien te scoren. ;-)

 17. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik ken het helemaal niet, maar ik ben niet echt getriggerd!

 18. Carina
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Mwa, teveel irriterende ingredienten. Tea tree en,lavendel kunnen uitdrogend werken en met mijn droge huid lijkt me dat geen goed idee. Voor mensen met een hele vette huid lijken me deze producten wel een uitkomst. Alleen die prijs en dan onhandige verpakkingen, dat is jammer.

 19. Timothy
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Door de ‘droge’ scrub moest ik opeens denken aan mijn vergeten alltime-favorite; sensai silk peeling powder. Ken je die al? Echt geweldig, exfolierend poeder met zijde, gaat lekker schuimen en je voelt een hele lichte ronde korrel, een minuutje laten zitten om de enzymen hun werk te laten doen en je hebt echt een fantastisch huidje!

 20. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Die scrub is dus wel heel fijn! Leuk dat je ook eens andere dingen test dan anders, en weer lekker uitgebreide informatie op een leuke manier!

 21. Antoinette
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Leuk om te lezen! Zitten in deze scrub dus alleen milieu-vriendelijke ‘afbreekbare’ exfolianten en geen micro-beads?

 22. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Fijn dat je Aesop reviewt! Ik ken het merk maar nooit eerder geprobeerd en ben ook nog geen reviews van Nederlandse bloggers tegengekomen.

 23. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wauw, cool! Als ik deze tegenkom, wil ik hem zeker eens proberen.

 24. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Hier heb ik echt nog niets van gehoord, tot nu dan. Ik vind de producten wel heel prijzig voor wat het is. Wel apprecieer ik het enorm dat je erbij vermeld waar je het kunt verkrijgen in België! Je Vlaamse lezeressen zijn je dankbaar :)
  xx

 25. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat leuk, een onbekend merk voor ons. Ik moet zeggen dat die Tea Tree Leaf Facial Exfoliant wel erg goed klinkt!

 26. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Die scrub klinkt wel heel interessant!

 27. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Fijne review! Ik was nog niet bekend met dit merk. De flesjes zien er sowieso heel tof uit. De Facial Exfoliant zou ik wel eens willen proberen..

 28. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat een fijne uitgebreide review en wat zijn je foto’s weer prachtig!

 29. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ah wat een fijne review weer! Die cleanser laat ik lekker aan mij voorbij gaan. Fijn dat je de ingrediënten zo uitgebreid behandelt (handig!)en het toch bent gaan gebruiken. Ik heb dus wel een gevoelige huid dus dit kan ik zeker niet gebruiken. De scrub daarentegen lijkt mij heerlijk en ziet er ook goed uit qua ingredienten! Ik zou het bijvoorbeeld mengen met manuka honing. De vormgeving van het flesje vind ik ook chic! Ja, ik ga er zeker even naar kijken bij Skins. Liefs!

 30. Rowan Chanel
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Fijne eerlijke review! Irritant dat ze zoveel huid irriterende ingrediënten in die face cleanser gooien en zeggen dat het bewezen veilig en efficiënt is.
  Maargoed, de scrub klinkt wel erg fijn. Al krijg ik hier geen koopkriebels van.

 31. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat een fijne eerlijke review! De scrubdeeltjes klinken erg goed, maar helaas ook wel weer prijzig om gewoon eens te proberen.

 32. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat fijn dat de producten zo goed zijn! Helaas is het voor mij iets te duur om aan te schaffen… Wanneer ik niet meer van mijn slechte stage-loon hoef te leven, ga ik er eens naar kijken :)
  Liefs, Susan

 33. Syl
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Nu we het toch over Australische merken hebben, kijk eens een keer bij het merk Sukin. De douchegel ruikt goddelijk en de facewash is ook erg fijn.

 34. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik kende het merk nog niet, maar het ziet er inderdaad leuk uit

 35. Barbara
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  De cleanser zegt me niet zoveel. De scrub daarentegen lijkt me wel weer heerlijk. En super handig dat je het kunt mixen met wat je ook maar wilt. Ik gebruik de cleanser van Indy Lee, die met die heerlijke geur van wilde aardbeitjes. Die combinatie lijkt mij heel fijn. Ik vind 33 euro best ok eigenlijk. Goed te doseren en je kunt er lang mee. Fijne review!

 36. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik ken het merk ook alleen van naam. Ik ben vooral benieuwd naar het Parsely (??) face mask. Volgens mij heet die zo. Veel met name Britse Youtubers zijn daar lyrisch over. Maar idd best prijzig voor wat het is, dus ik heb hem nog niet geprobeerd.

 37. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik weet niet zo goed wat ik nou van dit product vind. Ze klinken best prima, maar toch denk ik niet dat ik snel producten van dit merk zou kopen.

 38. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wat een goede gebalanceerde review. Ik heb zelf de Parsley Seed Cleansing Mask in huis en daar had ik hetzelfde gevoel bij als de cleanser. Prijzig, toch wel irriterende ingredienten en hoewel ik het wel op zou maken, zou ik het niet opnieuw kopen. Bij een merk met zo’n cleane uitstraling verwacht ik vooral voor die prijs wat betere en minder irriterende bestanddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *