Advertorial: Stepaday update #4

Hieronder laten Chantal en Bastiaan weer even weten hoe het met hun Stepaday dieet gaat. Inmiddels zijn ze nu zo’n 8 tot 9 weken bezig. Ik ben benieuwd!

Chantal
Ik ben zo blij dat die ontzettende koude dagen voorbij zijn! Lekker weer naar buiten, fietsen met de kinderen, in de avond wandelen met vriendinnen (rondje van 10 km). Veel bewegen komt mij allemaal ten goede tijdens mijn ‘dieet’ periode… (moet nog steeds een levensstijl worden).

Dus met veel toeters en bellen ga ik jullie dan ook vertellen dat ik nu op precies 5 kilo ben afgevallen… Yes!! En jawel, een kledingmaat kleiner, ik zeg: ‘Tik ‘m aan, high five’…

Wat een heerlijk gevoel, ben in extase… Eindelijk heb ik de smaak helemaal te pakken. Elke dag op Stepaday.nl kijken zit gewoon nu in mijn dagelijkse systeem. De recepten volgen, calorieën tellen etc. alles is een onderdeel van de dag.

Afgelopen weekend had ik een paar vriendinnen uitgenodigd om mijn heerlijke gerechten van Stepaday te komen proeven. Ze waren allen zeer onder de indruk, zeker ook over mijn kookkunsten. Twee meiden zijn ook gevallen op het concept van Stepaday, eerder waren zij nogal sceptisch, maar na wat uitleg en de lekkere recepten gingen ze overstag. Gedeelde smart is halve smart…

Ik vraag me weleens af of andere mensen die een kilootje teveel bij zich dragen, ook als zij dromen altijd slank zijn? Ik ben lang en slank, heb precies de goede kleding aan, echt een soort van model. Nee, niet zo’n gratenpakhuis die de mooiste ensembles van Chanel op haar ‘botten’ draagt. Maar meer een gepensioneerd model zoals Cindy Crawford. Helaas als ik wakker word is het nog niet zover, maar we komen er wel, zeg ik nu zeer zelfverzekerd.. Marco Borsato met je nummer 1 hit aller tijden, ‘Meeste Dromen Zijn Bedrog’ dat zal best, maar deze vlieger gaat voor mij niet meer op. Waar een wil is, is een weg. En uiteraard moet ik er elke dag bij nadenken, maar het word ook een sport, een techniek.

Paar weken geleden ben ik vreselijk uit de bocht gevlogen, maar ook dat hoort erbij. Ik gun mij een keer per week nu iets lekkers (lees chips, chocola, wijn of pizza..) en dat werkt voor mij. Waarschijnlijk als jullie dit zo lezen lijkt het wel of ik in de “Here” ben getreden, dat is het niet, maar heb inderdaad wel het licht gezien! Het zal toch niet waar zijn dat ik deze zomer als een lange, blonde, hinde over het strand ren… Daar kan ik echt over dromen en ik ga het dit keer waarmaken.

Misschien draaf ik wel een beetje door, maar zie het als hobby. Gisteren twee ‘mood’ borden gemaakt. Eerst allerlei bladen bij elkaar gezocht en gekocht en daarna knippen. Alles wat ik mooi vond heb ik opgeplakt, make up, kleding, laarzen, high heals, lingerie, tassen badpakken/bikini’s (en nee geen Tankini’s dit jaar), meubels en sfeerelementen. Zo enthousiastmeer ik mezelf en beloof mezelf ook gretig dat ik straks bij 10 kilo 2 a 3 producten mag kopen (in alle redelijkheid natuurlijk). Gewoon er een feestje van maken is het motto!

Stepaday here we go!
Over een paar weken volgt onze laatste blog, ben benieuwd waar Bastiaan en ik dan staan…

Groetjes,
Chantal

Bastiaan

Op en neer

Het blijft een strijd om het dieet vol te houden. De weegschaal vermijd ik maar angstvallig want ik heb geen zin om teleurgesteld te worden. Elke dag typ ik nog braaf alles wat ik gegeten heb in op Stepaday maar ik zie nu al aan het aantal calorieën dat ik niet goed bezig ben.

Heel braaf afgelopen maandag weer al mijn groenten gehaald en witte vis. Express geen carbs meegenomen want dan kan ik ook niet in de verleiding komen en nu 5 dagen later ligt alles te verpieteren  in de koelkast want ik ben helemaal niet thuis geweest deze week. Zo zonde van al dat eten en nog slechter voor mijn nieuwe levensregime.

In restaurants probeer ik het nu zo op te lossen door alles ‘on the side’ te vragen. Dus vis met saus on ernaast en geen patat of aardappelen maar een dubbele salade. Gelukkig vinden de meesten dat geen probleem. Dat is mooi want zo kan ik mij er nog een beetje aan houden. Probleem is natuurlijk de wijn die erbij komt. Ben al geswitcht van witte naar rode wijn omdat dat gezonder is voor je maar als ik dat bij elkaar optel dan kan ik net zo goed naar McDonalds gaan om te eten want alcohol zijn gewoon achterlijk veel calorieën.

Dus het roer gaat deze week def om. Vanaf nu alles non-processed. Lekker makkelijk…alles vers en niets meer uit pak. Iemand gaf me de tip dat je eigenlijk alles moet kopen wat in de supermarkt aan de buitenste muur staat behalve het diepvries gedeelte dus dat is makkelijk te doen. Dus binnen no time liggen al mijn boodschappen in het winkelwagentje (markten vind ik echt te vermoeiend) en met de stoompan en sapcentrifuge is alles zo klaar. Ik heb goede moed en ik merk dat de counter op Stepaday ook meteen naar beneden gaat dus dat is mooi meegenomen. Nu mijn gewicht nog.

Until next time,
Bastiaan

Hee, Bastiaan sluit ook ineens af met ‘until next time’! Wat krijgen we nu?! ;-p  Nou, zo te horen gaat het goed met Chantal. Ik bedoel, 5 kilo eraf in een paar weken is echt super, supergoed. Ben trots op je, echt! Volhouden, wie weet kan er nog meer af en omdat je dit op een bewuste manier hebt gedaan (en niet met een crashdieet) is de kans groot dat het er ook gewoon afblijft. En ik weet niet of het nu tussen mijn oren zit, maar op deze foto lijk je ook inderdaad wat slanker, je ziet het een beetje in je gezicht. Gefeliciteerd Chantal!

Alleen die Bastiaan blijft wel een beetje slacken he? Bastiaan, je hebt een schop onder je kont nodig dus bij deze *kick* ik je even in tha butt. Als Chantal het kan, kan jij het toch zeker ook wel? Dan maar geen champy (nou ja, eentje dan). En op lanceringen, shows en borrels is er ook ALTIJD water te halen, gewoon van die mooie glazen flesjes van SPA of Sourcy met een rietje erin, dus no excuses. Elke update zeg je dat het roer om moet, dus kom op! YOU CAN DO IT!

Until next time,
Serena Verbon


Volg:

20 Reacties

 1. Yvonne
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Vind die SEO-keywords in de tekst best wel storend, maar wel leuk dat je updates blijft plaatsen.

 2. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Knap hoor! Ik wil er voor de zomer ook nog wel wat af hebben..

 3. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Knap hoor! En nu doorzetten he, je volt je zo veel gelukkig als je wat slanker ben. Je kleding en lingerie staat allemaal veel mooier…..Je voel jezelf lekkerder, ik ben nu ook 6 kilo kwijt maar er moeten er nog 10 af:)

 4. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Ik vind dat idee van dat moodboard echt een goed idee! Zelf ben ik niet heel dik, maar er mag wel twee kilootjes af. Gewoon om dat rolletje vet weg te halen. En wanneer ik dan weer het gewicht van vorig jaar heb, toen ik nog hockeyde, dan vind ik dat ik ook iets van mijn moodboard mag kopen!

 5. Julia
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Heey Serena. Er zijn veel artikelen over afvallen op internet. Nou vroeg ik mij af, ik ben best wel dun, of je een keer een artikeltje kan schrijven over hoe je gezond iets dikker wordt. Ik weet niet hoeveel meiden van mijn leeftijd jouw artikeltjes lezen, maar ik ben zeker niet de enige die wat dunner is dan de rest, en hard probeert iets dikker te worden. Zou dat heel misschien kunnen? Groetjes Julia

  • 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

   Volgens mij kan je ook zegmaar aankomen door middel van sport? Zoiets dacht ik een keer gehoord te hebben tenminste. Als je bepaalde oefeningen doet kan je volgens mij spieren kwenen, of hoe je dat dan ook zegt, en dan wordt je niet dik qua vet maar gewoon ietsjes gespierder ;)

 6. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Knap hoor elke dag bewust met je eten omgaan! Ga zo door!

 7. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Ontzettend goed bezig zeg! En Bastiaan, kom op! ‘t Gaat je lukken. Wel erg lastig hoor om het roer opeens zo om te gooien, succes!

 8. Maud
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Het blijft lastig om van de verleidingen af te blijven.. ga zo door!

 9. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Goed gedaan Chantal. Goed bezig!
  En Bastiaan, you can do it! :)

 10. Jonna
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Ik snap niet waarom Bastiaan dit doet terwijl hij er helemaal niet achter staat. Als je gezonder wilt leven moet de knop om. Blijkbaar heeft hij hem nog niet gevonden, want tegen de verleidingen kan hij niet op en stopt het gewoon in z’n mond.

 11. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Leuk om te lezen weer! Bastiaan, kom op, u can do it!;)

 12. merel
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Hah, Bastiaan, misschien is het toch wel moeilijk om van je dikke kont af te komen! Wat nou, die wijn hoort erbij, je kan makkelijk een glas water nemen.

  Respect voor Chantal! Hard werk geeft resultaat en dat zie je!

 13. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  superleuk om te lezen & heel knap van chantal!

 14. Robin
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Ha, erg leuk om te lezen. Die mood borden zij en erg leuk idee, en tja Bastiaan..

 15. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  echt leuk om te lezen,
  gefeliciteerd Chantal =]
  en Bastiaan, nog even iets harder je best doen (a)

 16. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Wat super goed van Chantal! Gefeliciteerd.
  Kom op Bastiaan, je kan het ^^.

  Liefs, Mariette

 17. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Haha, ik moest wel een beetje lachen om Bastiaan’s stukje. Ik hoor het hem helemaal zeggen!

 18. Christel
  16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Dat idee van Chantal om een moodboard te maken spreekt mij heel erg aan!
  Ik loop bij een dietiste om ook een verandering in leefwijze in te voeren en op het moment gaat het erg moeizaam! Misschien krijg ik hiermee weer meer motivatie!
  Come on guys! You can do it! :]

 19. 16 maart 2012 / vrijdag, 16 maart 2012

  Ach die Bastiaan is al zoveel afgevallen maar ja als Chantal het kan moet hij wel mee blijven doen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *