9 leuke films om te kijken tijdens Kerst

Goedemorgen iedereen! Ik wens jullie hele prettige Kerstdagen toe. Ik hoop dat jullie leuke dagen in het vooruitzicht hebben. Wij vieren het vandaag bij mijn familie en morgen vieren we het met de familie van Tim. Met Kerst vieren we in feite de geboorte van Jezus, maar voor onze familie staan de Feestdagen inmiddels symbool voor quality time met de familie. We doen spelletjes, praten met elkaar, maar ook kijken we samen TV. Het leek me daarom leuk om mijn 9 favoriete films met jullie te delen, die leuk zijn om te kijken tijdens de Kerst.

Sommige films zijn typische kerstfilms, weer andere zijn gewoon heel mooi en ‘feel good’ en passen goed in de kerstsferen. Het zijn geen ingewikkelde films, maar juist lekker luchtig, makkelijk om te kijken en erg vermakelijk.

Hieronder nog even het lijstje van mijn favoriete films om te kijken tijdens Kerst;

Home Alone en Home Alone 2 (het liefst achter elkaar) – klassiekertje uit mijn kindertijd! Het speelt zich af tijdens Kerst en het is gewoon leuk om te zien hoe een kleine jongen zijn huis bewaakt tegen inbrekers. Man, wat hebben mijn zusjes en ik deze film vaak gezien! Ergens droom je er als klein kind ook stiekem van om alleen thuis te zijn, maar uiteindelijk voel je je toch het fijnst bij je familie.

Alles is Liefde – als je houdt van een film met verschillende, mooie verhaallijnen die deels in elkaar overlopen is Alles is Liefde een aanrader. Er spelen goede, leuke Nederlandse acteurs in en de film speelt zich af tijdens Sinterklaas en Kerst. Echt zo’n feel good movie waar je helemaal warm van wordt van binnen. Ik ben geen fan van Nederlandse films, maar deze is echt top!

Love Actually – Alles is Liefde is losjes gebaseerd op Love Actually, eenzelfde soort film met verschillende verhaallijnen, maar dat met Britse acteurs. De film bevat echt een top cast en speelt zich af in Engeland, dus als Alles is Liefde je aansprak, maar je bent meer van de Engelse producties, kun je beter deze film gaan kijken. Het is een heerlijke, zoetsappige film waar je helemaal bij wegsmelt.

Bridget Jones’ Diary – Op de een of andere manier vind ik dit ook een typische kerstfilm, omdat het zich deels tijdens de feestdagen afspeelt. Bridget Jones is ook echt een klassieke romcom, vol hilarische en beschamende momenten. Bridget is gewoon zo aandoenlijk en klunzig, ze doet me daarom een beetje aan mezelf denken, haha!

Le fabuleux destin d’Amelie Poulin – dit is geen kerstfilm, maar het is écht een aanrader. Het is een hele aparte film, heel anders dan anders in elkaar gezet (ik zou het omschrijven als een soort van cartoon-style), maar het is zo’n gave film! Heel kneuterig en lief en bijzonder. Na het kijken van deze film adopteer je spontaan 3 puppies uit het asiel en geef je alles wat op je bankrekening staat aan het Leger des Heils. Je wordt er helemaal gelukkig van! De feel good films des feel good films. Als je geen zin hebt in een luchtige romcom, maar een iets interessantere filmhuis-achtige film wilt zien, is dit een aanrader.

Trainwreck – als je tweede Kerstdag met je vriendinnen viert, moet je deze film gaan kijken. Hoofdpersoon Amy is té grappig voor woorden. Snoeiharde humor, hilarische momenten (mijn favoriete scène is die met die spierbundel bovenop haar die ‘dirty’ gaat praten) garanderen tranen die over je wangen rollen van het lachen. Echt één van de weinige écht grappige films van de laatste tijd. Ik weet zeker dat Angel hier ook om zou kunnen lachen. Humor van de bovenste plank!

The Grinch – ook zo’n typische kerstklassieker is How the Grinch stole Christmas. Een sprookjesverhaal van Dr. Seuss vertaalt naar een film met Jim Carrey in de hoofdrol. Het is een lief verhaaltje, een soort van bedtime story. Wij keken deze film erg vaak vroeger, zelfs als het geen Kerst was, haha! Het gaat over een zure vent die elk jaar Kerstmis probeert te verpesten. Het is leuk voor het hele gezin (inclusief kinderen). Maar niet té kleine kinderen, want de Grinch ziet er misschien te eng uit. Dit moet je als ouder een beetje zelf inschatten, haha!

Surviving Christmas – zoetsappige kerstfilm over een rijke miljonair die Kerst wilt vieren in zijn ouderlijke huis, en er voor het gemak maar even het gezin dat er nu in woont ‘bij koopt’ voor een avondje. Dit levert veel awkward momenten op en ook ontdekt de miljonair waar het in het leven echt om draait, dat liefde en familie veel belangrijker is dan veel geld hebben. Mooie, romantische film. Lekker voorspelbaar, kijkt makkelijk weg.

Curly Sue – oude film uit de nineties, dus voor mij is het meer jeugdsentiment hoor! Het is gewoon zo’n leuk verhaal! Het speelt zich af rondom Kerst. Nadat een rijke vrouw een dakloze man aanrijdt, neemt ze hem en zijn dochtertje in huis. Achteraf blijkt het duo (vader en dochter) oplichters te zijn! Maar in de tussentijd is er al wat moois opgebloeid tussen de dakloze man en de rijke vrouw. Komt het nog goed? Curly Sue is een bijdehand meisje van zo’n jaar of 10 met dikke wangetjes en een flinke bos haar, echt zo’n meisje waarvan je hoopt dat je later ook zo’n dochter krijgt. Het is een zoetsappige, voorspelbare film met grappige momentjes. Echt een gezellige film!

Ook leuk om te kijken tijdens Kerst zijn sprookjesfilms, zoals Lady in the Water, Edward Scissorhands, Labyrinth, Never Ending Story, Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, Charlie and the Chocolate Factory, Narnia, August Rush, Alice in Wonderland, A Christmas Carol, The Nightmare before Christmas en alles van Harry Potter.

Of van die typische kerstfilms, zoals Santa Claus (die hebben we vroeger ook écht vaak gezien!), ELF, The Polar Express, The Holiday, Miracle on 34th Street, Bad Santa, Four Christmases, The Muppet Christmas Carol en Christmas with the Cranks.

Andere aanraders; Trading Places, Just Friends, Groundhog Day, The Family Stone, While you were sleeping, Die Hard en Gremlins.

Nou, ik hoop dat jullie zo genoeg inspiratie hebben voor leuke films tijdens de Feestdagen! Volgens mij moet dat we goed komen. Maar, probeer niet alleen maar films te kijken, het is ook belangrijk om juist met elkaar te praten. Help elkaar in de keuken, speel gezellige bordspelletjes, maak nieuwe herinneringen. Mijn leukste herinneringen zijn de momenten dat ik samen was met mijn familie, op zomervakantie, tijdens Kerst, dagjes weg. Je weet maar nooit wanneer je voor het laatst met zijn allen Kerst kunt vieren, dus geniet van vandaag met volle teugen en maak er een mooie dag van!

Prettige Kerstdagen!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. 14 april 2016 / donderdag, 14 april 2016

  Bridget Jones blijft een van mijn favorieten films en daar hoort Love Actually ook bij!!

 2. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Leuk om te zien wat jij leuke films vind. Home alone blijft leuk, ookal kijk je ze al weet ik niet hoe lang. Love actuallity heb ik dit jaar voor het eerst gekeken en is echt een super leuke film! The holiday blijft prachtig, aanrader.

 3. santusha
  29 december 2015 / dinsdag, 29 december 2015

  Aanvullen: The age of Adeline :) :) :) :) :) :) :)

 4. 27 december 2015 / zondag, 27 december 2015

  Oh, tof, ik had net zin in kerstfilms, maar wist niet meteen welke! Wat een enorm leuke tips, ik heb er al heel wat niet gezien!

 5. 27 december 2015 / zondag, 27 december 2015

  Een hele fijne jaarwisseling en een liefdevol 2016! liefs

 6. 26 december 2015 / zaterdag, 26 december 2015

  Bridget Jones is en blijft een commedia die ik altijd met mijn moeder kijk. Toch wel films die ik nog niet gezien heb dus ik kan weer even wat nieuwe films gaan bekijken. liefs soraya

 7. 26 december 2015 / zaterdag, 26 december 2015

  Ik en mijn moeder kijken élke kerst The Holiday! Superleuke film! X

 8. 26 december 2015 / zaterdag, 26 december 2015

  Bedankt voor de tips! Home Alone 1 en 2 vind ik geweldig. Ik heb die films al honderd keer gezien maar ik blijf ze ontzettend leuk vinden!

 9. 26 december 2015 / zaterdag, 26 december 2015

  ik kijk ALTIJD the christmas carol met de muppets, kan hem gewoon letterlijk meepraten XD

 10. kelly
  26 december 2015 / zaterdag, 26 december 2015

  Wij kijken altijd Christmas vacation, geweldige film

 11. Tina
  25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Love actually en Bridget Jones zijn m’n favorieten voor Kerst, maar ik heb dan ook een zwak voor goeie Britse romcoms (en stiekem ook voor Colin Firth en Hugh Grant haha).
  Leuk lijstje alleszins, ga er zeker nog wat van bekijken.

  Voor jou ook fijne kerstdagen en mooi verwoord je laatste alinea, klopt heel erg wat je schrijft over samenzijn met je geliefden!

 12. cora
  25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Wij kijken vroeger altijd thuis the shining haha. Volgehouden van mn 10e tot mn 16e. Toen hadden we vaak genoeg heresssss johnny gehoord :D

 13. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  De eerste vier zijn ook mijn favoriet! Fijne kerstdagen :)

 14. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Le fabuleux destin d’Amelie Poulin, Trainwreck en Curly Sue ken ik niet. Home Alone 1 en 2 heb ik al gezien, net zoals Love Actually. Leuk!!

 15. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Hele leuke aanraders!
  Trainwreck heb ik nog niet gezien maar jij spreekt er met zoveel lof over dat ik wel heel erg benieuwd ben geworden. Die ga ik nu sowieso kijken!
  Dankjewel ♥

 16. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  I love the grinch, maar never ending story is ook een perfecte film voor de kerst! Ik wil jou ook fijne feestdagen wensen vanuit het zonnige zuiden! Xxx

 17. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Hele leuke aanraders! Alles is liefde kijk ik persoonlijk liever met sinterklaas, want met kerst is het niet echt leuk meer om sinterklaas te kijken.

 18. Lousaa
  25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Curly sue… Ja, das echt jeugdsentiment! Love avtually inmiddels ook. En Amélie! Enige film die ik twee keer in de bios heb gezien. Wat was dat een hit destijds!! Die films zijn ook al zo oud ondertussen! Wanneer komt er weer eens zo’n film…

 19. Rens
  25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Waaaaaar is the Holiday? Ultiem kerstgevoel!

 20. Jasmine
  25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Je bent de The Holiday vergeten dat is de ultieme romance kerst film met hunk Jude law!

  • Serena
   Auteur
   25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

   Ahhhh je hebt gelijk ik zet hem er nog even tussen!

 21. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Geweldige films! Fijne feestdagen!

 22. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Ik ken niet alle films uit dit lijstje, maar The Grinch, Love Actually (‘to me you are perfect’ ahhh!) en Home Alone zijn voor mij wel echt favorieten. Fijne kerst Serena!

 23. 25 december 2015 / vrijdag, 25 december 2015

  Vrolijk kerstfeest! En Home Alone blijft grappig om af en toe weer te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *