Yves Saint Laurent ‘The Street And I’ Couture Palette review

Buiten vriest het dat het kraakt, maar de laatste tijd word ik elke ochtend wakker met een heerlijk zonnetje op mijn gezicht (nieuw huis, nog geen gordijnen, hehe) en dat doet mij steeds meer en meer verlangen naar de lente. En zeker nu alle lente make-up collecties langzaam de winkels binnen stromen, begint het bij mij lekker te kriebelen!

spring_look_still_life_210x297Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het The Street and I palette uit de lente make-up collectie 2017 van Yves Saint Laurent. Deze nieuwe collectie is geïnspireerd op de felle kleuren van grafitti art. Het palette bevat dan ook gewaagde knalkleuren zoals 3 tinten roze, een matte grijs en een felle koraal-oranje kleur.

the street and I couture palette_ - 2 the street and I couture palette_ - 1Het palette is lekker street met een tikkeltje punk. Heel stoer vormgegeven met zwart-witte letters en een knallend roze accent. Keep an eye on me, staat er met grote letters op de voorkant. De stoere print is in mooi contrast met de chique, goud metallic rand. De binnenkant bevat een spiegeltje en 2 applicators; een dubbelzijdige spons applicator en een kwastje om eyeliner mee te zetten.

the street and I couture palette_ - 4 the street and I couture palette_ - 5Toen ik het palette opende schrok ik van de felle kleuren! Ik dacht ‘zo, zo, dit is wel voor mensen met lef!’. En zo op het eerste gezicht zijn het kleuren die menig vrouw liever overslaat, omdat het kleuren zijn die al snel ‘ziek’ doen lijken. Maar niets is minder waar! The Street and I bevat absoluut hele gedurfde kleuren, maar ze pakken mooier uit op je ogen dan je in eerste instantie zou denken.

the street and I couture palette_ - 6De swatches zijn erg mooi, maar niet héél gepigmenteerd vind ik zelf. De pigmentatie had wat mij betreft iets intenser mogen zijn. De kwaliteit van de oogschaduw is daarentegen echt… wow! Ze zijn super, superzacht en romig, en blenden heerlijk in de huid. Als ik heel eerlijk ben zijn me misschien net iets té zacht, waardoor je de kleuren iets te veel vervaagt tijdens het blenden. Het zijn vrij felle kleuren, dus dan is het ook wel mooi als ze eenmaal op je ooglid zo fel blijven. Nu merkte ik dat de felheid verdween door het blenden en dat is natuurlijk zonde.

the street and I couture palette_ - 7Gelukkig loste ik dit gemakkelijk op door mijn kwasten een beetje vochtig te maken met een paar druppeltjes water (je kunt ook mixing medium of oogdruppels gebruiken). Hiermee maak je de kleuren oogschaduw net zo fel als in de pan en springt je ooglook er echt uit! Ben je meer van de subtiele zweempjes kleur, dan moet je het palette vooral gebruiken zoals ‘ie is, maar als je net zoals ik de kleuren wilt laten POPPEN dan kan ik je aanraden om je kwasten iets vochtig te maken.

the street and I couture palette_ - 8 the street and I couture palette_ - 9 the street and I couture palette_ - 11 the street and I couture palette_ - 10 the street and I couture palette_ - 13 the street and I couture palette_ - 12Deze ooglook is perfect te combineren met een mooie, warme nudekleur op de lippen, maar kan net zo goed gecombineerd worden met een diepe plum (hier draag ik Lolita van Kat von D), of een wat fellere koraalroze of fuchsiaroze lipstick.

Ik vind het een prachtig palette, zowel van buiten als van binnen, waarmee je je ogen echt kunt laten stralen. Dit soort tintjes in rood-oranje-roze laten vooral groene, grijze en blauwe ogen extra goed uitkomen, maar ik vind het ook erg mooi staan bij mijn eigen bruine kijkers. Bovendien geeft het koraal kleurtje me echt een zonnig, zomers gevoel!

the street and I couture palette_ - 3Het The Street and I palette is niet voor iedereen weggelegd, want niet iedereen is dol op felle kleuren, maar als je juist wel fan bent van deze tintjes dan is dit palette zeker de moeite waard om te bekijken in de winkel.

Wel even slikken… het palette kost €70. Ik vind het persoonlijk BEST prijzig, zeker gezien je de pigmentatie moet versterken met vochtige kwastjes. En ook omdat er andere palettes op de markt zijn die voordeliger zijn en waar je ook mooie, felle kleurtjes in vindt (zoals het Full Spectrum palette van Urban Decay). Maar, als je een zwak hebt voor Yves Saint Laurent, dol bent op limited editions en fan bent van deze kleuren houd ik je zeker niet tegen!

Het Yves Saint Laurent The Street and I Couture Palette, plus de rest van de voorjaarscollectie 2017, is sinds 15 februari verkrijgbaar bij zowel de bekende verkooppunten als online. 

Wat vinden jullie van het The Street and I palette? Zijn dit kleuren waarvoor je een zwak hebt of die je liever vermijd? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

  1. 21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

    Wat een prachtige look heb je ermee gemaakt. Vooral de eyeliner en donkere onderste wimperrand maakt het helemaal af. Staat je fantastisch!

  2. 19 februari 2017 / zondag, 19 februari 2017

    Wat een mooi palette! Al zijn dit niet echt kleuren die ik snel zou dragen…

  3. Heleen
    19 februari 2017 / zondag, 19 februari 2017

    Dit zijn geen kleuren voor mij.
    De swatches zijn wel erg goed!

  4. lieke
    19 februari 2017 / zondag, 19 februari 2017

    Wat een prachtig pallet maar vind helaas de prijs wat aan de dure kant!!

  5. Linda
    17 februari 2017 / vrijdag, 17 februari 2017

    Wauw, welke mascara heb je hier op?

  6. 17 februari 2017 / vrijdag, 17 februari 2017

    Die kleuren staan je super goed!

  7. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw ik ben verliefd op dit palette. Staat je leuk.
    xxx

  8. Denise
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ik vermijd liever de felle kleuren haha XD
    Maar het staat je wel prachtig!

    X

  9. michelle
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Duur.. maar wat staan deze kleuren jou super mooi. Door deze reviews gaan mensen wel sneller kiezen voor zulke roze tinten.

  10. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Het ziet er inderdaad veel mooier uit als je het een beetje vochtig maakt, dan knalt het echt. Niet echt mijn kleuren en de prijs vind ik wel té.

  11. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw ik vind je ooglook wel mooi en zelf ben ik wel dol op dit soort kleurtjes. Ik vind het alleen wel echt way too expensive voor wat je ervoor krijgt.

  12. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wow wat een super mooie ooglook, je hebt me echt overtuigd terwijl ik een roze-hater ben hahaha!

    • Serena
      16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

      Ah en jij hebt juist van die mooie, blauwe kijkers! Ik kan je echt aanraden om het eens te proberen, Iris! Jouw ogen komen extra mooi uit bij dit soort kleuren! :)

  13. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ik zou deze kleuren niet snel combineren maar het staat je echt goed! De pigmentatie vind ik ook top alleen de prijs is een beetje jammer.

  14. Yennie
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ah heerlijk! Ik houd van jouw make up reviews. Ik kan echt genieten van je mooie foto’s en happy schrijfstijl. Leuk om een ander soort kleuren palette te zien, is weer eens wat anders dan de eeuwige lente pasteltinten

  15. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wat een prachtig palette, de kleuren staan je erg goed! Heel intens en zomers! Ik denk alleen toch dat ik deze niet zou dragen. Heb van mijzelf al snel een vrij bleek koppie en heb gewoon het idee dat dat met zulke kleuren niet perse beter wordt.

  16. An
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw. Gewoon wauw, wat ben je prachtig met die look! (Anders ook, natuurlijk ;-) , maar nu nóg prachtiger)

  17. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw, wat een intense kleur! Super gaaf! Ik zelf zou niet zo snel deze tinten dragen, omdat ze zo koel zijn, maar ze zien er wel echt prachtig uit

  18. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Oeh k vind het echt een tof palette! Wat staan de kleuren je mooi zeg!

  19. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw wat een mooie kleurtjes zitten hierin. Het lijkt me lastig daar een goede look mee te maken, maar dat is jou zeker goed gelukt!

  20. Julie Tina
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Mooie look heb je met het palette gemaakt, heel zomers!

  21. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw wat een knalkleuren! Ik vind deze felle kleuren prachtig staan bij je huidskleur, het springt eruit maar is niet schreeuwerig. Echt een tof palette! Maar de prijs, pfoe… Malou x

  22. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wat een bijzondere kleuren zeg! Al denk ik dat het mij toch niet zo mooi zal staan als jou!

  23. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Staat je heel mooi die kleuren!

  24. Britt
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Mooie pigmentatie voor zulke kleuren, maar ik denk dat de kleuren niet echt iets voor mij zijn, dus deze ga ik denk ik overslaan. Neemt natuurlijk niet weg dat het een mooi palette is!

  25. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ik vind de look wel erg geslaagd!

  26. Syl
    16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Ik zou eerder een chique palette kopen met neutrale dagelijkse kleurtjes. Voor felle gewaagde kleurtjes zou ik eerder iets van Sleek kopen ofzo.

  27. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wat een gewaagde kleuren zitten er in het palette! Zelf zal ik het niet zo snel kopen, maar je hebt er wel een ontzettend leuke look meegemaakt!
    Liefs,
    Elles

  28. 16 februari 2017 / donderdag, 16 februari 2017

    Wauw, wat een prijs! Ik vind het wel hele toffe kleuren en de look die je hebt gemaakt vind ik mooi. Ik zou niet zo snel 70 euro voor zo’n klein palette wegleggen en al helemaal niet in deze samenstelling van kleuren. Wel een mooi item voor YSL liefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *