Stapelreview: 5 x mascara

Als er een beautyproduct is dat elke keer weer wordt vernieuwd, dan is het wel mascara! Alle merken brengen steeds weer het nieuwste van het nieuwste uit, waardoor het nu alweer tijd is voor een nieuwe stapelreview! Ongeveer een maand geleden heb ik 5 volume mascara’s getest, wil je de review daarvan teruglezen, dan kan dat hier. Toen kwam de budget mascara: Essence I love extreme Crazy volume mascara het beste uit de test! Zou dat deze keer weer zo zijn?

Ik heb de afgelopen weken de volgende 5 mascara’s getest:

  • Benefit –  They-re Real! – €25,90 (8,5 gr)
  • Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex – €11,99 (12 ml)
  • Etos – Max Volume 24H mascara – €5,99 (13 ml)
  • NYC – NYC Big Bold Curl Mascara €3,99 (12 ml)
  • Clinique – High Impact Waterproof mascara €21,80 (8 ml)

Benefit – They’re Real!

Deze mascara van Benefit zit verpakt in een opvallend doosje. Op deze verpakking staan ook direct de beloftes weergegeven:

“94% zag dat hun wimpers langer en meer volume kregen, 90% zag een perfecte krul, 94% zag een zichtbare ‘lift’ van de wimpers en ze zagen allemaal een langhoudend resultaat! 

De Benefit They’re Real! mascara zou voor extra lange en volle wimpers moeten zorgen! Met zijn €25,90 voor 8,5 gram is dit niet een van de goedkoopste mascara’s, dus ik hoopte dat hij zijn beloftes kon waarmaken! They’re Real! weet zich in ieder geval al te onderscheiden door het aparte borsteltje. Het borsteltje is gemaakt van rubberen haartjes die aan het einde wat langer worden, zodat je je eventueel aan elkaar gekleefde wimpers weer goed uit elkaar kunt halen. De mascara is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Horizontaal zorgt het borsteltje voor maximaal volume, lengte en een lift. En verticaal kan je je wimpers beter krullen en goed separeren.

Ik vond het erg wennen, maar uiteindelijk kon ik de mascara prima aanbrengen. Ik vond wel dat hij al vrij snel erg hard werd, waardoor ik mijn wimpers niet meer goed kon separeren. Daardoor kleefden mijn wimpers dus behoorlijk snel aan elkaar. Helaas, deze mascara werkt niet prettig voor mij en geeft op  mijn wimpers geen supermooi ‘false lash’ resultaat. Hij blijft wel supergoed zitten.

Benefit They’re Real! mascara is sinds augustus te koop bij Sephora.

Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex

Rimmel London komt wederom met een Scandaleyes mascara en deze keer is het de Scandaleyes Lycra® Flex. Een opvallende groene mascara met een misschien nog wel opvallendere borstel! Jeetje wat is deze groot! Ik heb in deze review foto’s van m’n oog met borstel gemaakt, zodat jullie een goed beeld kunnen krijgen van het formaat! Volgens Rimmel London krijg je van deze mascara schandalig veel volume en maakt hij een einde aan breekbare wimpers! Deze revolutionaire nieuwe mascara van Rimmel zorgt voor ongelooflijk lange en zachte wimpers. Dat zou echt ideaal zijn, want als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het van die gebogen uiteinden of knikjes in mijn wimpers (wanneer ik in slaap gevallen ben…). Ik ben benieuwd!

Deze super volume mascara is verrijkt met gewichtsloze Lycra®-technologie en belooft ongelooflijk volle wimpers die nooit hard of breekbaar aanvoelen. De wimpers blijven de hele dag soepel, hoeveel laagjes je ook aanbrengt.

Nou, ik moet zeggen… Wat is dit een fijne mascara! Door de grote borstel is het wel even wennen met aanbrengen, maar verrassend genoeg kom ik overal goed bij! Er komt subtiel wat product van het borsteltje af, dat vervolgens goed verdeelt en niet klontert. Ik krijg er iets vollere wimpers van, die inderdaad niet keihard worden! Het voelt zo licht op mijn wimpers, dat ik hem totaal niet voel zitten! Voor een subtiel effect (zoals op de foto) zijn twee laagjes voldoende en die wordt iets intensere wanneer je een derde laagje aanbrengt. De mascara blijft de hele dag perfect zitten en ik krijg geen rare gebogen uiteinden! Geen klontjes, geen verkleefde wimpers en bovendien goed gesepareerd! Ik vind ‘m top!

Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex mascara is vanaf April 2013 verkrijgbaar bij de drogist.

De Etos Max Volume 24H mascara

De nieuwe en betaalbare Etos Max Volume 24H mascara maakt van je ogen échte blikvangers, tot wel 24 uur lang. Het flexibele siliconen borsteltje zorgt ervoor dat je alle wimpers gemakkelijk bereikt, zelfs die kleine haartjes in je ooghoeken. Breng de mascara met een zigzaggende beweging aan op je wimpers. Hierdoor worden je wimpers goed van elkaar gescheiden en creëer je een voller resultaat.

Op de foto heb ik twee laagjes aangebracht, want dan vind ik het effect het mooist. Bij een derde laagje krijg ik van die rare verdikkingen aan het uiteinde, dus dan staat het minder natuurlijk. Bovendien droogt ook deze mascara vrij snel en hard op, waardoor je je wimpers nog maar nauwelijks uit elkaar krijgt. De mascara blijft wel de hele dag goed zitten. Op zich een goede  prijs/ kwaliteit verhouding, maar voor mij geen topper. Daarvoor is hij te ‘kleverig’.

Etos Max Volume 24H mascara is uiteraard alleen verkrijgbaar bij Etos.

NYC – NYC Big Bold Curl Mascara

New York Color (NYC) komt met de nieuwe Big Bold Curl mascara die voor maarliefst 12 keer meer volume zorgt en 99% meer lift. Elke wimper krijgt de Big Bold Curl-behandeling, zelfs de allerkleinste wimpertjes die lastig te bereiken zijn. In één simpele beweging verveelvoudig je je wimpers tot wel 147%. Geen klontjes, alleen op en top gekrulde wimpers.

De naam doet het misschien al vermoeden en anders is het al goed op de foto’s te zien, maar deze mascara heeft een van de grootste borsteltjes die ik OOIT gezien heb! Hij is echt oversized! Volgens NYC creëer je ongelooflijke krul en weelderig volume en heb je niet meerdere laagjes nodig. Want met dit borsteltje breng je iedere keer precies genoeg mascara aan. De mascara zou 16 uur moeten blijven zitten, vlekt niet, schilfert niet en geeft niet af!

Ik schrok echt een beetje van dit borsteltje en vroeg me dan ook serieus af hoe ik de mascara netjes moest aanbrengen?! Gelukkig is dit door vorm van het borsteltje nog best goed te doen! Je hoeft maar 1 x in de mascarahuls te ‘dippen’ en je hebt aan het borsteltje inderdaad genoeg voor één oog! Er komt redelijk wat product van het borsteltje af, maar je moet oppassen voor klontjes. Als je goed kijkt kan je ze aan het borsteltje al een beetje zien zitten en die komen al vrij snel op je wimpers terecht. Verder is het een prettige mascara die vrij goed blijft zitten. Ik had iets last van klontjes en een klein beetje een waas onder mijn ogen aan het einde van dag. Verder wel een goede prijs/ kwaliteit verhouding.

De NYC Big Bold Curl mascara is vanaf April 2013 verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. 

Clinique High Impact Waterproof Mascara

Voor vrouwen die de hele dag door volle, lange wimpers willen, introduceert Clinique de NIEUWE High Impact Waterproof Mascara. Vochtig weer, een drukke job, of een intensieve work-out in de sportschool? De High Impact Waterproof Mascara zorgt voor volle, lange wimpers die de hele dag mooi, perfect én waterproof zijn. Ideaal dus voor vrouwen met een actieve levensstijl. En zoals we van Clinique kunnen verwachten: Door oogartsen getest. Geschikt voor dragers van contactlenzen en voor gevoelige ogen.

Clinique belooft direct meer volume, lengte, prachtige verzorgde wimpers, vlekt niet en blijft houdt de wimpers de hele dag perfect!

Zoals jullie misschien weten ben ik geen fan van waterproof mascara’s, want ik vind dat er voldoende geschikte niet-waterproof mascara’s bestaan! Deze mascara is overigens wel redelijk goed te verwijderen met de juiste reiniging, waardoor je niet extreem hoeft te boenen. Het borsteltje is niet erg bijzonder. En er komt niet erg veel product op het borsteltje. Na een eerste laagje viel me op hoe subtiel het effect was. Je ziet er haast niets van, dus ik besloot al snel een tweede laagje aan te brengen (zoals op de foto). Binnen no-time begonnen de uiteinden naar beneden te buigen. En na een paar minuten zag het er zo uit:

Ik denk dat de foto boekdelen spreekt. Deze mascara is niet helemaal mijn ding.

Clinique High Impact Waterproof Mascara is verkrijgbaar vanaf half maart in zwart en zwart/bruin in alle Clinique verkooppunten en op www.clinique.nl

Hieronder nog even overzichtelijk op een rij, wat het effect van deze mascara’s op mijn wimpers is:

0. zonder mascara, 1. Benefit They’re Real!, 2. Rimmel Scandaleyes Lycra Flex, 3. NYC Big Bold Curl, 4. Etos Max Volume 24H en 5. Clinique High Impact Waterproof.

Conclusie: Ik ben eigenlijk wel heel erg tevreden over de Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex. Dit is dus mijn absolute winnaar van deze test! Heerlijk dat mijn wimpers een subtiele dosis volume krijgen, zonder klontjes, goed gesepareerde wimpers en ook nog eens lekker flexibel blijven! NYC – NYC Big Bold Curl Mascara komt op een goede nummer twee. Ondanks de mogelijke klontjes krijgen mijn wimpers een mooi effect. Een boven verwachting goed borsteltje en lekker wat volume! De prijs maakt een hoop goed. Ook het borsteltje van de De Etos Max Volume 24H mascara werkt erg prettig, omdat je goed bij alle hoekjes kunt komen en het borsteltje lekker smal is. Na twee laagjes zit de mascara er prima op. Benefit – They’re Real! Vind ik simpelweg veel te duur voor wat je ervoor terug krijgt! Ik voel de mascara ook te erg zitten, dus hij ‘zit’ niet comfortabel. Verder kleeft hij te snel en wordt hij te hard. En dan als allerlaatste staat bij mij op nummer vijf de mascara van Clinique High Impact Waterproof Mascara. Opvallend dat de budget mascara’s het ‘winnen’ van de duurdere merken, toch? Althans, voor mij.

Wat vinden jullie van het resultaat van deze 5 mascara’s? Welke mascara spreekt jullie het meeste aan?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

109 Reacties

  1. Wendy
    16 juni 2014 / maandag, 16 juni 2014

    Afgelopen week de ”Benefit They’re real aangeschaft. Ik had goede recensies gelezen en was dan ook eindelijk in de gelegenheid om deze aan te schaffen. Ik neem over het algemeen product beloftes met een korreltje zout en hou mij meer vast aan ervaringen van ”ervaringsdeskundige”.
    Ik ben altijd dol enthousiast wanneer ik de andere morgen mijn nieuwe producten kan uitproberen. Zo ook met deze mascara. Het gebruik van het borsteltje was even wennen maar al snel ontdekte ik de handigheid. Na een half uurtje keek ik in de spiegel en leek ik op een gigantische pandabeer. Het ”smudgen” is één van de beloftes, wat het juist niet moet doen! Voor mij is dit een bekend probleem omdat ik altijd een vette huid heb gehad. Door de verandering van mijn huid en het gebruik van andere producten, had ik hier geen last meer van. Het was alleen een extra verrassing toen er bij stond, dat deze lang zou houden.
    De langste wimpers geven vlakbij mijn wenkbrauwen een zwarte stempel en onder de onderste rand, doffe, zwarte plekjes. Alles dus wat je niet zou willen. Want; ik was in een winkel en ontdekte in de spiegel, dat ik WEER was uitgelopen. Beschamend en vooral tegenwoordig zegt niemand dat je bent uitgelopen. (snottebel effect; wie durft)
    Ik was dus enorm blij met de aanschaf maar viel al snel in irritatie. Vooral mijn vriend die voor de zoveelste keer mijn aanschaf van een mascara moest meemaken (arm kind) en daarom nogal boos werd. haha.
    Hoewel ‘ie mij eruit laat zien alsof ik 10 avonden doorgehaald heb, vind ik het wel een mooie mascara voor een avondje uit of bij een mooie glamour look. (zonder smudge). Hij separeert niet mooi maar zet wel flink zwart aan.
    Ik zou heeeel goed nadenken voordat je het aanschaft. Ik vind het persoonlijk een copie van de Dior Black show. Ander borsteltje, zelfde resultaat.
    Ik ben echt fan van Miss Manga. Geen klontjes, smudge en lange, volle wimpers!

  2. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

    Ik vind 2 en 5 het mooist bij je staan! Daarmee heb je niet dat ‘spinnenpoten’ effect.
    Ik gebruik zelf altijd wel een wat duurdere mascara en daar ben ik erg tevreden over, maar ik denk dat het echt voor iedereen persoonlijk is.

  3. Wendy (B)
    22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

    “Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex” heb ik vandaag al in de winkel zien liggen!

  4. Sas
    20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

    Thanks Nena, nu weet ik wat mijn volgende mascara wordt :)
    Ik wilde er sowieso één die ‘zacht’ bleef op mijn wimpers en ik denk dat ik hem nu dus heb gevonden. Ben heel benieuwd hoe hij voelt, hij ziet er in ieder geval fantastisch uit op jouw wimpers!

    Oh, en nog een klein vraagje: Was er laatst ook al niet zo’n nieuwe mascara die zo zacht bleef uitgebracht? Ik twijfel nu of dat deze was of van een ander merk.. Misschien dat jij (of iemand anders) het toevallig weet.

  5. Mimi
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Voor mij is benefit they’re real echt een topmascara! Krijg er mooie wimpers van en het beste vind ik dat hij niet hard wordt, maar dat je wimpers lekker soepel blijven. Die van clinique daarentegen vind ik zo niet fijn, mijn wimpers worden hard en plakker heel snel aan elkaar

  6. Marleen
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Die nieuwe scandaleyes lijkt eigenlijk heel erg op de vorige, en die vond ik verschrikkelijk. Wanneer het borsteltje zo groot is, heb ik altijd het gevoel dat het borsteltje niet elke wimper goed pakt en separeert, met een kleiner borsteltje voel je gewoon dat je het borsteltje langs en tussen je wimpers trekt, niet alleen ‘erop’. Wat ook wel grappig is, is dat ik de benefit wel erg fijn vind, bij mij bleven mijn wimpers nog zó flexibel en het bleef heel de dag perfect zitten. Het is ook gewoon leuk om mascara op te doen met dat borsteltje, elke wimper krijg je perfect.

  7. Joni
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Die van Rimmel geeft het mooiste effect, vind ik :)

  8. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Ik vind de Benefit wel erg mooi, haha. Smaken verschillen!

  9. Femmie
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Zodra de rimmel mascara uit is ren ik naar de winkel en haal die. Mijn clinique mascara is bijna op, maar ik veeg daar altijd de overige mascara klonten voor het gebruik er al af, zodat het natuurlijker word.

  10. Christel
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Hoe krijg jij je mascara zo perfect?! Bij mij is het altijd maar hopen dat m’n wimpers een beetje mee willen werken:(

  11. Ann
    19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Mascara, zo persoonlijk. Heb een jaar terug de Benefit they’re real geprobeerd. Ver-schrik-ke-lijk! Ik had nog 3 wimpers, 3 dikke klusters wel te verstaan. Momenteel gebruik ik verschillende mascara’s door en soms over mekaar en dat werkt perfect voor mij. Harige borsteltjes en droge formules werken het best op mijn wimpers. De stapelreviews zijn trouwens mijn favo blogs om te lezen. To the point en objectief as hell!

  12. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

    Yay! Ik heb nog een voucher liggen van de They’re real mascara :D Ga ik snel even inleveren dan… Xo

  13. Genevieve
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex
    Die is echt super!

  14. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    ik vind de rimmel masacara er inderdaad het beste eruit zien!

  15. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Ik gebruik de Max Factor False Lash Fusion, een super mascara!!!!

  16. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Ik vind die van rimmel ook het mooiste effect geven :)

  17. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    De Benefit They’re Real heb ik een tijdje gebruikt en was echt een hele fijne mascara, alleen vind ik ‘m wat te duur om opnieuw te kopen…

  18. Wendy (B)
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    “Rimmel London – Scandaleyes Lycra® Flex” is ook mijn favoriet :)

  19. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Nena wat een mooie wimpers heb je niet normaal hoe lang :D wil ze ook!!!!

  20. Iris
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Grappig, ik gebruik de Clinique mascara nou een tijdje (in een sample) en kan niet wachten tot ik terug ben in Nederland om de grote versie te kopen. Misschien ligt het aan het feit dat dit de waterproof variant is, weet ik in ieder geval welke ik niet ga kopen!

  21. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Erg handig zo een review :) x

  22. Linda
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Die van Rimmel ziet er wel heel mooi uit!

  23. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Ik heb een tijdje een sample gehad van de Clinique High Impact mascara, maar ik vond ‘em juist té dramatische wimpers geven! Maar dat is de originele versie, misschien dat de waterproof versie gewoon veel subtieler is. Die gebogen uiteinden zien er inderdaad niet mooi uit, wat jammer zeg. Ik vind je wimpers bij de Benefit mascara echt afschuwelijk, het lijken wel stokjes. Wat een fijne en duidelijk review Nena, helemaal super! Ik ga binnenkort eens kijken naar de Rimmel mascara.

  24. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Wat schrijf je toch goede reviews! Ik ben gek op je reviews en foto’s! Ik vind budgetmascara’s meestal ook het allerfijnste!

  25. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Degene van Rimmel geeft wel echt een schitterend resultaat, doen helemaal wat ze beweren!

  26. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Wat een goed en duidelijk review! Handig ook zo de resultaten naast elkaar. Ik heb sinds kort ook een mascara van Rimmel en deze bevalt ook erg goed.

  27. Evelien
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Die van Rimmel staat je inderdaad het best. Jammer dat Clinique niet zo mooi is op jouw wimpers, want het is echt mijn HG mascara!

  28. Marit
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Ik vind 3&4 het mooiste effect geven. Ookal lijken ze heel erg op elkaar.

  29. Laura
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Voordat ik je uitslag zag dacht ik al: wooooww, die rimmel ziet er mooi uittt!

  30. Diana
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    jeetje goeie review zeg!
    ik blijf bij mijn Yves rocher macara <3

  31. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    ik vind nummer 2 ok het mooiste, die geeft het natuurlijkste effect

  32. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Die van Rimmel lijkt me een toppertje!
    De mascara van Benefit lijkt me dan weer tegen te vallen :s

  33. Valerie
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Fijn, deze review. Er zijn inmiddels zoveel mascara’s dat ik door de bomen het bos niet meer zie en het niet echt meer durf te kopen. Jammer dat je er geen van Hema hebt geprobeerd!
    Ik vind nummer 2 het mooist bij je.

  34. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Super fijne review, ik vind nummer 2 het mooist!

  35. Isabella
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Rimmel is absoluut het mooist. Mooi resultaat!

  36. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Ik vind de twee budget mascara’s het mooiste effect geven! Dit bewijst maar weer even dat dure dingen niet altijd de beste hoeven te zijn..

  37. Sterre
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Nou, ik haal natuurlijk net de paarse Scandal Eyes, en dan komt er natuurlijk 1,5 maand later wéér een nieuwe versie uit, haha!
    Het is eigenlijk ook wel de mooiste mascara van de vijf die je hebt getest. Rimmel blijft ook wel mijn favoriete mascara merk.

  38. Floriene
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    heey
    is die rimmel heel anders dan de gewone scandeleyes? ik heb de gewone en daar ben ik niet zo tevreden over, klontjes enzo. Misschien dat deze het proberen waard is..
    Groetjes

  39. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Hele fijne, heldere review!

  40. Kim
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Wauw, oke, mijn nieuwe mascara in aanschaf wordt dus die van rimmel, wat een mooi effect! Wel eerst even de huidige stash opmaken (4 mascara’s op voorraad..)

  41. Helga
    18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

    Nr. 3 spreekt mij het meest aan. Zeker wat de prijs/resultaat betreft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *