Rimmel Volume Shake mascara review

Goedemorgen! Vandaag test ik weer een nieuwe mascara voor jullie uit en dit keer gaat het om de Rimmel Volume Shake Mascara! Een mascara met een speciaal ingebouwd en gepatenteerd shaker-systeem (eh?) waarmee de mascaraformule keer op keer wordt ververst.

Ken je dat? Je koopt een mascara en bent er superblij mee, maar na een maand is de formule wat korreliger en droger geworden en wordt alles op je wimpers één gortdroge bende met klontjes? In het begin denk je nog even ‘wow, dit levert goed volume op!’ maar al snel daarna valt er gewoon niet meer mee te werken. Zonde, want je mascara kan zeker nog zo’n 2 maanden mee.

Het shake-systeem

rimmel volume shake mascara_ - 7Gelukkig heeft Rimmel daar nu de perfecte oplossing voor: Op basis van maar liefst tien jaar research is Rimmel erin geslaagd om een watergel structuur te ontwikkelen, gemaakt van een unieke combinatie van water en wassoorten. Zodra er klonten ontstaan, veranderen deze weer van droog naar romig als de emulsie geshaket wordt door middel van de unieke cilindervormige mixer in de mascarahuls.

rimmel volume shake mascara_ - 5Door het speciale shake systeem in de mascara is er minimaal contact met zuurstof, waardoor de mascara niet uitdroogt en dus niet dikker en klonteriger zal worden. Oftewel, even schudden voor gebruik (verticaal en dan drie tot vijf keer) en Rimmel belooft dezelfde kwaliteit vanaf het eerste tot laatste keer gebruik.

De formule

rimmel volume shake mascara_ - 8Maar hoe is de kwaliteit dan? De formule is intens zwart van kleur en smeuïg en romig te noemen. Het bevat geen verlengende vezeltjes, dus deze mascara belooft vooral een natuurlijk volume-effect. De formule van deze mascara is op waterbasis, wat ervoor zorgt dat je het ’s avonds weer gemakkelijk (zonder al te veel boenen) kunt verwijderen. Er is nog geen waterproof formule. Dit gebruik ik normaal altijd, dus ik ben benieuwd hoe deze mascara uitpakt bij mij!

Wat ik ook nog het vermelden waard vind is dat de huls lekker zwaar in de hand ligt. Dit extra gewicht komt ongetwijfeld door de cilinder, maar is absoluut niet hinderlijk en geeft de mascara juist een luxueus high end gevoel.

Het borsteltje

rimmel volume shake mascara_ - 6Het borsteltje is een vrij groot, dik en vol met een basic vorm. Het bestaat uit ‘normale’ vezelhaartjes en niet uit siliconenhaartjes. Daar houd ik juist van, dit zijn mijn favoriete vorm borsteltjes. Hoe normaler, hoe beter. Wel loopt het uiteinde van de borstel iets toe waardoor het makkelijker is om de binnen,- en buitenhoekjes te bereiken, zonder af te geven op de huid. Ik moet zeggen dat ik het borsteltje er veelbelovend uit vind zien.

Resultaten

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 6Zo zijn mijn wimpers zonder mascara.

rimmel volume shake mascara_ - 2rimmel volume shake mascara_ - 4En zo zien ze eruit met 1 laagje Rimmel Volume Shake mascara.

Conclusie

rimmel volume shake mascara_ - 3De Volume Shake mascara maakt mijn wimpers donkerder, voorziet ze van een natuurlijk volume en separeert mijn wimpers heel netjes. En ook al breng je meerdere laagjes aan, dit is een mascara die absoluut niet klontert en die je wimpers de gehele dag lekker zacht en flexibel houdt. Ik zou hier ook graag een waterproof versie van zien, misschien dat deze mijn wimpers nog meer laat krullen.

Ik vind het resultaat mooi, maar persoonlijk vind ik het nog iets te naturel. Het mag van mij best iets opvallender! Maar, op de dagen dat ik voor een natuurlijke look zou gaan zou ik de Volume Shake er zeker even bijpakken. En als jij ook houdt van mooie, natuurlijke wimpers en je je ergert aan mascara’s die veel te snel uitdrogen, dan is de Volume Shake mascara vast iets voor jou.

rimmel volume shake mascara_ - 10Ik vind het shake-systeem een zeer innovatieve oplossing die ervoor zorgt dat je én langer doet met je mascara én voorkomt dat je te lang blijft doorsmeren met een mascara die eigenlijk gewoon niet meer goed is. Het is echt een goede uitvinding op mascaragebied en ik denk dat er nog veel mascara’s zullen volgen die gebruik maken van dit slimme systeem!

De Rimmel Volume Shake mascara heeft een adviesverkoopprijs van €15,49 en is reeds verkrijgbaar bij de drogist en online winkels en drogisterijen zoals bol.com

Wat vinden jullie van het unieke shake-systeem van deze nieuwe Rimmel mascara? Is deze mascara iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

25 Reacties

  1. CJ
    19 mei 2017 / vrijdag, 19 mei 2017

    Vandaag voor 1st gebruikt. Loopt gemakkelijk uit.
    Na bezoek fysio (4 uur na het op doen) zat de mascara ook onder mijn ogen. Niet echt fijn.

  2. Daphne
    8 mei 2017 / maandag, 8 mei 2017

    Valt erg tegen. De krul gaat uit je wimpers en je smeert je suf voordat je hetzelfde resultaat hebt als met andere, vooral waterproof, mascara’s.
    Ik gebruik al jaren tot grote tevredenheid een andere Rimmel mascara, waterproof. Klontert ook niet, blauwe verpakking.
    Als de inhoud opdroogt: zet de mascara even in kokend water en hij is weer als nieuw!
    Dit moet je dan iedere dag even doen, want hij droogt weer op.

    • CJ
      19 mei 2017 / vrijdag, 19 mei 2017

      Druppeltje babyolie erbij gaat beter.

  3. Diana
    22 april 2017 / zaterdag, 22 april 2017

    Het shake-systeem wordt helemaal niet getest! :(
    Hier ben ik net benieuwd naar…

  4. Hildy
    21 april 2017 / vrijdag, 21 april 2017

    Ik zocht net voor overdag een meer natuurlijke look maar dat geeft deze mascara absoluut niet! Ook zonder klonters is de mascara dik, op het klonterige af. Het ziet het er heel ongelijk aangebracht uit, ook als je vooraf de overtollige mascara eraf vegen. De wimpers zien er ook nog eens plat en kort uit: geen volume, geen krul. Al met al geen succes. En, zou ik het bijna vergeten: vanwege het schudmechaniek ook nog eens aan de zware kant dus niet echt geschikt voor die ene zak die je in het vliegtuig mee mag nemen. Echt een miskoop, helaas.

  5. 20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

    Wat een grappig systeem zeg! Een interessante mascara.

  6. Amber
    20 april 2017 / donderdag, 20 april 2017

    He jammer! Ik zie al precies waar ik altijd bang voor ben wanneer ik me aan een nieuwe mascara waag.. Voor de mascara heb ik mijn wimpers mooi gekruld, na het aanbrengen vallen ze direct weer naar beneden en zit er geen krul meer in. Dit zie ik ook bij jouw wimpers met deze mascara en zal hem daarom niet kopen. Jammer!

  7. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik had eigenlijk gehoopt dat je ook zou testen of deze dan daadwerkelijk langer na openen dan nog net zo “vloeibaar” is. Ik kan me nu niet echt goed voorstellen dat t echt zoveel verschil gaat maken. Ben ook wel benieuwd hoe het dan precies zit aan de binnenkant.

  8. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik vraag me af of dit systeem echt werkt, of dat het een slimme marketingtruc is. Het effect vind ik niet bijzonder genoeg en daarom ga ik hem niet kopen.

  9. Denise
    19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik vind het een mooie mascara, maar iets te subtiel voor mij:)
    Wel heel mooi voor een naturel look!

  10. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik vind persoonlijk het resultaat ook te naturel, maar voor meiden die juist op zoek zijn naar een subtiele mascara is deze perfect!

  11. Vera
    19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik vind het resultaat wel mooi! Ik mis alleen wel het antwoord op de belangrijkste vraag: blijft deze mascara dan ook langer goed, zoals de reclame belooft?

  12. Nanda
    19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Ik erger mij altijd aan meiden die bij de make up staan te kijken en mascara’s open draaien om te kijken en weer terug leggen ( en dat is niet de tester ) die hoef ik dus niet meer! Wie weet hoe vaak ie al geopend is en dus al uitgedroogd. Ik bestel alleen nog maar online.

  13. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Het systeem klinkt wel heel fijn, maar ik vind het resultaat niet echt interessant. Hou van wat meer body en volume zelf.

  14. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    Hahaha, ben ik de enige die nu gelijk op zoek wilt gaan naar een plaatje van een doorgezaagde huls? Ik wil gewoon wel weten hoe dat systeem in elkaar zit! Ik vind ‘m zelf niet zo bijzonder voor die prijs, maar het prikkelt wel mijn nieuwsgierigheid :)

  15. 19 april 2017 / woensdag, 19 april 2017

    De mascara ziet er erg goed uit!

  16. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Ik vind het effect heel mooi bij jou

  17. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    ik vind het natuurlijke wel mooi staan!

  18. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Toen ik de reclame zag met Cara was ik wel onder de indruk, het hele concept van een mascara die geen klontjes krijgt vond ik wel goed! Het borsteltje ziet er wel goed, vind het een fijne vorm hebben. Dat de omhulsel zwaar is vind ik misschien wel prettig! Het resultaat vind ik wel iets minder dan je vorige mascara review.

  19. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Klinkt heel handig, dat shake systeem. Zeker een mascara die ik wil proberen al denk ik dat ik niet zo’n fan ben van het borsteltje.

  20. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Het concept is leuk bedacht zo met een shaker erin! Ik moet zeggen dat naarmate ik mascara langer gebruik, hij ook fijner wordt, alsof hij iets meer dikte geeft en niet zo nat is. Maar als je van een natuurlijk resultaat houdt, is deze mascara vast heel geschikt. Zelf zoek ik ook iets meer volume :).

  21. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Ik vind het een leuk idee, maar ben niet zo weggeblazen van het resultaat!

  22. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Wat een tof systeem, lijkt me wel een goede macara. Persoonlijk houd ik van net iets meer volume, lengte etcetera.
    Liefs,
    Elles

  23. 18 april 2017 / dinsdag, 18 april 2017

    Een leuk idee met een mooi natuurlijk resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *