Recipe by Nena: Kipsalade van Sonja Bakker

Goedemorgen! Laatst deelde ik een van mijn favoriete recepten met jullie en dat was erg goed bevallen (nog bedankt voor jullie foto's!). Ik maakte toen een salade met gebakken feta die ik graag eet. Naast deze salade is er nog een andere salade die ik vrij regelmatig maak. De bijzondere combinatie van ingrediënten maakt deze salade lekker fris en zomers. Met het mooie weer van de afgelopen dagen en hopelijk een warme zomer op komst kreeg ik weer helemaal zin in deze kipsalade van Sonja Bakker.

Bereik je ideale gewicht is het eerste boek van Sonja Bakker.

Jawel, dat lezen jullie goed. Het recept is oorspronkelijk afkomstig van Sonja Bakker (uit het boek: Bereik je ideale gewicht). Jaaaaren geleden at ik deze salade voor het eerst bij een gezin dat destijds aan het “Sonja Bakkeren” was. Ik vind lang niet alles even lekker van Sonja, maar deze salade is mij goed bijgebleven. Sinds ik hem zo’n 2 jaar geleden ook eens voor mijn vriend maakte (dat was wel een risico, want hij houdt niet van vreemde dingen en/of fruit in sla) eten we deze salade inmiddels bijna elke maand. Hij vindt de salade zelfs zo lekker dat hij er zelf om vraagt wanneer het weer even geleden is!

Kipsalade van Sonja Bakker

 • 4 personen
 • 15 minuten
 • 165 kcal p.p. 

Keukenbenodigdheden:

 • een grote schaal
 • een snijplank
 • scherp mes
 • een vergiet
 • blikopener
Ingrediënten:

* 150 gram dunne plakjes, gerookte kipfilet (broodbeleg) (Ik koop zelfs 2 pakjes, dus 300 gram)

* 150 gram sla of witlof

* 3 dunne stengels bleekselderij

* 1 blikje madarijntjes (175 gam)

* 75 gram witte druiven

Voor de dressing:

* 4 eetlepels Yofresh

* 1 eetlepel citroensap

* 1 ui

* peper

Bereidingswijze:


1. Pel de buitenste blaadjes van de witlof en snijd de rest fijn. De 'harde kern' verwijder ik ook, want dit smaakt erg bitter en dat wil ik niet in m'n salade. Doe de witlof in een vergiet.

2. Kies 3 mooie stengels bleekselderij en snijd het uiteinde eraf. Snijd de rest in kleine plakjes. Doe de plakjes bij de witlof in het vergiet.
3. Houd je vergiet even goed onder de kraan en was de ingrediënten een paar keer goed met water.
4. Laat het vergiet even uitlekken en breng alles over in de sla kom.
5. Was vervolgens de druiven en snijd ze daarna in plakjes. Voeg dit toe aan de salade.
6. Maak het blikje mandarijntjes open en laat het even uitlekken boven de wasbak. Voeg nu ook de mandarijntjes toe aan de salade.
7. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine vierkantjes (leg alle plakjes op elkaar) van ongeveer 1 cm x 1 cm en verdeel de kipfilet over de salade.
8. Nu zitten alle ingrediëten er in en mist alleen nog maar de dressing.
De dressing:
 1. Neem 4 eetlepels Yofresh en schep dit bovenop de salade.
 2. Voeg hier 1 eetlepel citroen aan toe.
 3. Vervolgens snijd je een (kleine) ui heel fijn en voeg je dit ook toe aan de salade.
 4. Strooi er als laatste nog wat gemalen peper overheen en de dressing is klaar.
 5. Meng alles goed door elkaar. De salade is klaar!

Resultaat:

Een heerlijke frisse salade van allemaal mooie kleurtjes bij elkaar! Misschien spreken de ingrediënten je niet direct aan (druiven, witlof, bleekselderij), maar je moet de salade echt even een keer geproefd hebben. De combinatie van smaken is echt verrassend lekker! Als je vegetariër bent zou je de kipfilet er uit kunnen laten of vervangen voor iets dat wel geschikt is. Deze salade is oorspronkelijk een bijgerecht, dus ik eet er nog (gebakken) aardappeltjes bij en een stukje vlees.

Eet smakelijk!

Houden jullie ook zo van salades? En kenden jullie deze salade van Sonja al? Mocht je nog andere lekkere gerechten weten van Sonja, laat het me dan weten!

Liefs, Nena

Volg mij ook op Twitter!

jfdghjhthit45
DIY: droogshampoo
Liever naakt dan namaak

Comments

 1. Een erg lekkere salade, en inderdaad, zelfs als je geen witlof lust vind je hem lekker! Het valt niet eens op dat het er in zit.

 2. Ik had hem bij mijn favorieten gezet en heb hem net gemaakt! Echt heeerlijk! Thanks for sharing! :)

 3. hiih die maakte mn moeder toen ook altijd toen ze sonja bakkerde

 4. Ik sta as we speak met mijn iPad in de keuken dit recept te bereiden. Ben benieuwd Nena!

 5. Lijkt me ook een goede voor bij de BBQ!

 6. Ik ken wel de koolsalade met gerookte kip uit hetzelfde boekje van Sonja. Die is ook heerlijk! Deze met witlof ga ik vanavond eens maken :)

 7. Ik ga deze vnv maken!
  Kunnen pap en mam ook eens trots op me zijn xd
  (normaal kan ik echt niks maken..oeixd)

 8. Zo’n soort comi heb ik al wel eens gehad, en die was super lekker.. deze ziet er ook heerlijk uit!

 9. JoycevdB says:

  Oeh, ik moet nog een boodschappenlijstje maken en dit recept komt er zeker op! De combinatie klinkt érg lekker, ik ga ‘m dan ook zeker proberen.

  Voor de meiden die geen witlof lusten (bijvoorbeeld gekookt of uit de oven, lust ik namelijk ook niet), rauwe witlof smaakt heel anders, als je de bittere kern (zoals Nena al schrijft) er maar uit haalt.

  @ Nena: wat voor iets gebruik jij om de ui mee te snijden?

 10. @ Nena en alle vegetariërs:

  Ik heb je salade gemaakt, maar dan in een vega versie:
  – de kip heb ik vervangen door 1 pakje vegetarische shii-take filet van Tival (te koop bij AH, ligt bij het broodbeleg) en een handje walnoten.
  -de majo heb ik vervangen door soja yofu naturel

  Het was erg lekker, dus bedankt voor de tip. Ik heb de salade trouwens gegeten met rosti-rondjes uit de oven :D mmm…

 11. Hi, maybe You can send more posts like that? I like your blog so much!! Greetings, tiamomode.blogspot.com

 12. Lijkt me lekker :D x

 13. brr ik heb een hekel aan bleekselderij, ik krijg al bijna kokhalsneigingen nu ik ernaar kijk en erover lees haha.
  ik ben gek op salades. maar deze skip ik (mede omdat ik vegetariër ben en ook niet van witlof houd)

 14. Deze ga ik van het weekend maken, het ziet er zo smakelijk uit. Ik weet alleen niet of ik het zou maken met witlof… Hoewel ik het lekker vind met een plakje ham en kaas erom weet ik niet of ik het ga lusten in een salade. Bedankt, Nena! Kan je niet elke week een recept posten? :D

  • Als je witlof (met ham en kaas) lust, dan denk ik dat je rauwe witlof door deze salade ook wel lekker zal vinden… Ik ben benieuwd! Laat je het me weten? Haha, ik zal wel vaker een recept plaatsen, maar niet elke week hoor ;)

 15. Dat ziet er super lekker uit!!