Recepten met aardbeien

Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd vanwege het seizoen waarin ze groeien, maar tegenwoordig kun je ze natuurlijk het gehele jaar door kopen. Dit is echter wel de tijd om langs de boer te fietsen voor échte, kleine en mierzoete Hollandse aardbeien. Ik vind aardbeien heerlijk, maar veel verder dan ze verwerken in een fruitsalade of fijnprakken op een beschuitje kom ik niet. Het leek me daarom leuk om drie recepten met aardbeien met jullie te delen die anders zijn dan anders.

aarbeien recepten_18

Recepten met aardbeien

De recepten die ik in dit artikel aan jullie laat zien zijn;

 • Broodje geitenkaas met aardbeien en munt
 • Strawberry Agua Fresca
 • Aardbeien caprese salade

aarbeien recepten_01 Broodje geitenkaas met aardbeien en munt

aarbeien recepten_02Benodigdheden;

 • Lekker brood of stokbroodje, maar beschuit en crackers kunnen ook.
 • Smeerbare geitenkaas van Chavroux
 • Aardbeien
 • Munt

aarbeien recepten_04

Besmeer je broodje met de geitenkaas.

aarbeien recepten_05Was en snijd de aardbeien in plakken en verdeel ze over je besmeerde boterham.

aarbeien recepten_03Snijd de munt in smalle reepjes en strooi ze over de aardbeien heen.

aarbeien recepten_06aarbeien recepten_07De geitenkaas is lekker smeuïg en smaakt ietwat zout. In combinatie met de friszoete aardbeien en frisse munt maakt het een fris en zomers geheel. Heerlijk als tussendoortje, lunch of voor de lekkere trek.

Strawberry Agua Fresca

Agua fresca kan van allerlei soorten fruit gemaakt worden, maar het wordt het meeste gemaakt met meloensoorten, met name de watermeloen. Het is een heerlijk, verfrissend zomerdrankje. Vandaag maak ik dit drankje met zoete aardbeien.

aarbeien recepten_08Benodigdheden;

 • bak aardbeien
 • 1 of 2 limoenen
 • water (of Spa Rood)
 • suiker (optioneel)
 • vodka (ook optioneel)

aarbeien recepten_09 Ontkroon de aardbeien en stop ze in de de blender. Blend net zo lang totdat alles is vermalen tot pulp.

aarbeien recepten_10 Ga door tot je ongeveer 500ml aardbeiensap hebt.

aarbeien recepten_11 Voeg nu 1:1 water toe. Dus als je 500ml aardbeiensap hebt voeg je daar 500ml water aan toe. Je kunt er ook voor kiezen om Spa Rood toe te voegen, als je van bruisende drankjes houdt. En ben je toe aan wat booz? Vervang dat wat water voor een scheutje vodka.

aarbeien recepten_12 Om de agua fresca frisser te maken voeg je het sap van 1 of 2 limoenen toe.

aarbeien recepten_13 Suiker toevoegen is optioneel. Zelf vond ik het wel lekker. Ik heb 4 eetlepels witte suiker toegevoegd aan 1 liter agua fresca. Hierna heb ik het nogmaals geblend. Schenk de drank in glaasjes en garneer met een rietje en een schijfje limoen. Kijk dan, zo leuk dat staat! Lekker zomers en fris. Wat een mooie kleur heeft het sap.

aarbeien recepten_15 aarbeien recepten_16

Aardbeien caprese salade

De klassieke caprese salade bestaat uit tomaten, mozzarella, basilicum en een dressing van balsamico azijn. Voor mijn versie heb ik de tomaten vervangen voor aardbeien. Dit maakt de salade frisser en lekker licht verteerbaar.

aarbeien recepten_17Benodigdheden;

 • een bak aardbeien
 • mozzarella bolletjes
 • basilicum blaadjes
 • walnoten
 • balsamico azijn, bruine suiker, peper en zout, olijfolie

aarbeien recepten_18Ontkroon de aardbeien, was ze en snijd ze doormidden.

aarbeien recepten_19Meng in een kommetje; 3 theelepels bruine suiker, snufjes peper en zout.

aarbeien recepten_21Voeg hier 3 eetlepels balsamico azijn aan toe en een flinke scheut olijfolie. Meng alles tot alle suiker is opgelost.

aarbeien recepten_20Rooster de walnoten in een klein beetje olie tot ze knapperig en goudbruin zijn.

aarbeien recepten_22Voeg het balsamico mengsel toe aan de aardbeien.

aarbeien recepten_23Schep alles om zodat alle aardbeien zijn bedekt met het balsamico mengsel. Zet dit even in de koelkast zodat de aardbeien kunnen afkoelen en het mengsel wat meer in de aardbeien kan trekken.

aarbeien recepten_24Snijd ondertussen de basilicum in reepjes. Stapel wat bladeren op elkaar en rol ze op. Deze tip kreeg ik van mijn moeder en die had het weer gezien bij 24Kitchen, haha!

aarbeien recepten_25Wanneer je de basilicum bladeren snijd heb je meteen hele mooie, fijne reepjes. Snel en gemakkelijk!

aarbeien recepten_26Doe de aardbeien en mozzarella bolletjes in een kom en bestrooi met de basilicum. Voeg er vervolgens de geroosterde walnoten aan toe, voor een knapperige bite, en voeg nog extra peper toe aan het geheel. Dit gerecht is van alles bij elkaar; zoet, fris, maar ook hartig. Het is een zeer smaakvolle combinatie. Ik heb er van gesmuld!

aarbeien recepten_27Ik hoop dat ik jullie lekkere inspiratie heb gegeven wat betreft recepten met aardbeien. Nu is echt het seizoen voor deze zoete zomervruchten, en je kunt er zo veel meer kanten mee op dan je in eerste instantie denkt.

Wat is jullie favoriete recept met aardbeien?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Dubai Top 5
moederdag cadeautips

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Omg, nu heb ik honger gekregen! Die laatste recept en dat drankje lijken mij heerlijk!

 2. Ohhhh hmmm dat drankje lijkt mij echt heerlijk!!

 3. Klinkt heerlijk zeg!

 4. Waauw superleuke desserten, ga ik zeker testen!!

 5. Oh, dat ziet er heerlijk uit! Vooral de salade, jammie :)

 6. Wat een heerlijke recepten, vooral de eerste 2. Die ga ik binnenkort even proberen!

 7. ik vind het vaak zo’n vieze combinatie. hartig en zoet door elkaar. niks voor mij!

 8. Appelsap met diepvries aardbeien in de blender! Heerlijk!

 9. Yay! Ik houd van aardbeien! De recepten zien er zeker goed uit! Vooral het drankje lijkt me lekker. Iets om in de zomer lekker uit te gaan proberen!

 10. hmm aardbeien, ze blijven toch mijn favo!

 11. mm ik hou van aardbeien :)

 12. Oooh jammie lekker zeg!

 13. Mmm..lekker :D x

 14. Lekker en vooral erg spannend! mijn favoriete recept is karnemelk pudding met munt en aardbei. Klinkt zuur, maar het is zo fris in de zomer!

 15. Ik hou van aardbeie♥♥♥ en van cocktails dus je cocktail recepje zal ik zekerz snel gaan make!!

 16. Het ziet er allemaal heerlijk uit! Maar ik denk toch dat ik ze liever gewoon zo eet. Dan kun je er nog meer van genieten :) Of met scones en slagroom, dat is ook ooooverheerlijk!

 17. mmmhh lekkerlekker!

 18. Vooral de tweede lijkt me erg lekker, van geitenkaas houdt ik niet zo haha

 19. Lekker! Ik hou echt van aardbeien, heb ze vanmiddag nog gegeten op een boterham met een beetje suiker. Vooral het drankje lijkt me heerlijk om in het zonnetje in de tuin te drinken :)

 20. Annelise says:

  Mmmm, lekkere recepten! Met aardbeien kom ik ook meestal niet verder dan los, in een fruitsalade of op een taart. Leuk dat dit ook twee ‘hartige’ recepten zijn, dat is toch weer eens wat anders.

 21. samantha says:

  Echt leuke tips! ik ga ze alle 3 uitproberen. Dat drankje lijkt me heerlijk.

 22. Die agua fresca lijkt me erg lekker. Ik gebruik aardbeien nu weer volop met taartjes, heerlijk!

 23. Ben dol op aardbeien. De tweede recept ga ik dan ook zeker een keer maken.

 24. Ziet er lekker uit! Vooral het drankje :) In de zomer maak ik vooral heel veel smoothies met fruit of doe ik het bij de cornflakes met melk of yoghurt

 25. Mmmmmm, aardbeien! Ik vind alles er heerlijk uitzien, maar ik denk dat ik het laatste recept, de salade, toch wel het meest smakelijk vind. :) Leuke recepten! En mijn complimenten voor de foto’s, die zijn echt goed gelukt. Zouden zo in een tijdschrift ofzo kunnen!

 26. Ik eet ze nog ’t liefst puur eigenlijk :-)

 27. Wat een lekkere recepten! Ik ben de laatste tijd ook helemaal fan van aardbeien, dus komt zeker van pas.

 28. ziet er lekker uit maar als ik het zou eten zou ik in het ziekenhuis liggen, dus ik doe het maar niet.

 29. Hmm die laatste lijkt me lekker! Ik maak altijd een beschuitje met aardbeien en suiker nom nom nom!

 30. *verantwoorde cocktail

  haha.

 31. Lekker! Ik ga het drankje een keer proberen. Heb je toch een verantwoordelijke cocktail, haha. ;)

 32. heeeeerlijk! Vooral dat broodje met geitenkaas lijkt me lekker!

 33. Mmm… ziet er heerlijk uit!
  Hoe kom je toch altijd aan die leuke ideeën?