Recept: Twinkie Taart

Kennen jullie Twinkies? Je ziet ze vaak voorbij komen in Amerikaanse films en series (Die Hard, Ghostbusters, The Simpsons) en het is dan ook iets typisch Amerikaans: zachte cakejes gevuld met cream. Ze zitten in een doos per stuk verpakt en de cakejes zijn lekker moist en creamy. Hubba!

Twinkies koop je bij winkeltjes die Engelse en Amerikaanse voedingswaren verkopen of bij online shops. Of je neemt ze mee vanuit Amerika, als je er op vakantie bent geweest! Ik had een doos Twinkies en ik bedacht me dat ik daar best een lekker tiramisu-achtig desert van kon maken. Ik googelde en vond wat recepten, maar uiteindelijk heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb een Twinkie Taart gemaakt die je binnen 10 minuten in elkaar hebt geflanst en die echt superlekker smaakt! Wel heel zoet, maar dat terzijde. Mag best wel eens een keer!

Wat heb je nodig?

 • een doos Twinkies
 • 500 ml slagroom (ongeklopt) of 260 gram kant en klare slagroom
 • 200 gram Mon Chou of soortgelijk product
 • een fles chocoladesaus
 • cacaopoeder
 • eventueel witte basterdsuiker

 1. Doe de Mon Chou in een kom en voeg er eventueel wat basterdsuiker aan toe. Ik heb 2 eetlepels toegevoegd. Klop het vervolgens luchtig met vork of garde.
 2. Klop de slagroom, of neem de kant-en-klare slagroom, en voeg dit toe aan de Mon Chou.
 3. Klop en meng alles luchtig door elkaar.
 4. Snijd de Twinkies doormidden en beleg de bodem van de schaal, cream side up.

 1. Zorg dat de gehele bodem is bedekt met Twinkies.
 2. Wanneer de bodem is gelegd kun je beginnen met de chocoladesaus!
 3. Verdeel een dun laagje saus over de Twinkies, zodat de saus lekker in de Twinkies kan trekken.
 4. Schep de Mon Chou/slagroom vulling vervolgens bovenop de chocoladesaus. Hierna leg je er nog een laag Twinkies bovenop, gevolgd door een laagje chocoladesaus en je sluit af met opnieuw de vulling.

Om het geheel er wat leuker uit te laten zien kun je er voor de versiering wat cacoapoeder overheen strooien.

Ik heb de schaal nog een uurtje in de koelkast gezet zodat de witte vulling wat harder kon worden en zodat het snijden van stukken wat soepeler zal gaan. Na een uur is het voldoende stevig om aangesneden te worden! Je kunt er goede stukken vanaf snijden zonder al te veel geklieder gelukkig.

De Twinkie Taart is echt binnen no-time klaar en het smaakt absolutely delicious! Heaven! Het is lekker ‘sappig’ en het smaakt niet super chocolade-achtig, gewoon een vleugje chocola en precies goed. Een real American treat! Lekker voor bij de koffie of thee, lekker als desert en leuk voor je verjaardag. Met de Twinkie Taart maak je zeker indruk terwijl het zo gemakkelijk en snel te bereiden is. Ha!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je snel en gemakkelijk een zoete lekkernij kunt klaarmaken met behulp van Twinkies!

Until next time,
Serena Verbon

 

Mijn Sac Coloré telefoonslaapzakje!
Budgettip: Essence Liquid Ink waterproof eyeliner

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. kan je die twinkels hier in NL kopen ik de supermarkt?? en kan je ze ook vervangen door iets???

  • Nee het is iets uit Amerika dus eigenlijk alleen via de webshop of winkels die Amerikaanse spullen verkopen. Je kan ze wellicht vervangen door Berevriendjes?

 2. omg, te lekker ziet het eruit!

 3. Dit ziet er zo lekker uit!! Heb meteen de dag nadat ik dit artikel had gelezen de ingrediënten gekocht en de taart gemaakt. Ik heb alleen lange vingers in plaats van Twinkies gebruikt. Was ook echt super lekker!! Heerlijk recept!

 4. Nomnomnomnom <3 Dit ziet er zooooooooo yummie yummie uit :D *kwijl, kwijl*

 5. Iemand een zakdoekje?! Zit werkelijk te kwijlen bij de foto’s..

 6. Dat ziet er echt heerlijk uit!! En geen eieren dus ook nog eens safe :)

 7. Wow een halve twinkie was al machtig voor mij, maar een taart =o.
  Wel creatief!

 8. Dit klinkt zoo slecht maar oh zo heerlijk!! Twinkies ken ik enkel van Amerikaanse tv, maar nog nooit in real life gezien, gelukkig dat ze die niet hier verkopen =]

 9. Ziet er lekker uitt!

 10. Ziet er lekker uit!

 11. Het water loopt me nu al in de mond! Ziet er goed uit

 12. eeeuh my gawddd dit ziet er lekker uit! HONGER!

 13. Dit ziet er heel erg lekker uit. Zal het zeker wel eens willen proberen.

 14. OMG That looks delish!

 15. Dat ziet er echt heel lekker uit <3

 16. Jummie ziet er zo lekker uit! :D x

 17. Woow ziet er echt heerlijk uit!

 18. Hoi Serena,
  Ik heb een vraag over het bestellen vanuit het buitenland.
  Mijn moeder vertelde dat wanneer je uit het buitenland betaald je soms wel eens heel veel geld moet betalen wanneer de postbode het pakketje komt brengen. Zelf snap ik er niet veel van maar zou jij het weten?
  xxx

 19. Is er een goed alternatief voor de twinkies?

 20. Het staat nu in de koelkast! :D
  Ik heb het gemaakt met gewone hotelcake, kijken het smaakt!

 21. Ik hou van zoetigheden maar twinkies maakte me al na 1 hap misselijk haha nee niet mijn ding. Wel mooi receptje!

 22. Lekker!! Maar.. Hoe zou je deze taart kunnen maken met meer koffiesmaak, meer zoals een tiramisu? Tips?

 23. Ziet er heerlijk uit!

 24. Dat ziet er echt heel lekker uit, ook wel slecht maar dat mag best zo nu en dan wel eens ;)

 25. Ik ben echt heel benieuwd hoe hij smaakt! Zelf heb ik eigenlijk nog nooit twinkies gegeten…

 26. Ziet er leuk uit,die cacao poeder maakt het wel af hoor!

 27. Nom! Helaas mag ik dat niet, teveel processed ingredienten. Maar de foto’s doen me denken aan tiramisu, en dat maak ik wel eens! Nom!

 28. Ik zou zeggen, probeer het eens een hele dag in de koelkast te laten staan, en de Mon Chou eerst te verhitten voordat je het eroverheen giet. Vaak is het dan wat harder en ziet het er ook lekkerder uit (smaakt ook zo overigens).

 29. Met een scheutje amaretto lijkt me dat nog lekkerder

 30. Ziet er echt heel erg lekker uit! Ik krijg er echt trek van, hihi. ;-)

 31. Super handig dit!
  Ik ga hier zeker iets mee doen