Recept: Garlic Shrimp Linguini

I love pasta. I love shrimp. I love spicy. I love garlic. And, I love food that’s easy to cook, looks absolutely beautiful and tastes delicious! Jij ook? Want dan is deze Garlic Shrimp Linguini wat voor jou. En deze naam heb ik net ter plekke verzonnen, het klinkt sjiekdefriemel, maar we hebben het hier natuurlijk gewoon over ordinaire spaghetti met garnalen in een knoflookbotersausje. Na de klik de stap-voor-stap foto tutorial van dit recept.

Jullie weten dat ik te lui ben om te koken, maar deze pasta is zo snel klaar en zo makkelijk te bereiden dat zelfs ik het aandurf. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten, dus laat de moed niet in je schoenen zakken en probeer het gewoon eens! Je hebt geen hele gekke ingredienten nodig, alles is gewoon te koop in de supermarkt.

Wat heb je nodig?

– Een halve verpakking Spaghetti of Cappellini (= dunne spaghetti)
– Een zak gepelde, rauwe diepvriesgarnalen (dat klinkt heel vies, maar daar bedoelen ze mee dat ze nog grijzig zijn en niet roze). Vers is natuurlijk nog lekkerder!
– Boter (BlueBand of roomboter)
– Olijfolie
– 4 teentjes knoflook
– 1 ui (een rode uit staat mooi, maar het mag natuurlijk ook gewoon een witte zijn)
– een halve rode peper
– peterselie en koriander
– een halve citroen
– peper en zout
Dit recept is voldoende voor 3 personen.
Je begint met het verhitten van een flinke schep boter in de pan of wok op een laag vuurtje.
Ondertussen snij je de ui en pel je de knoflookpartjes.
Als de boter gesmolten is en een klein beetje bruin begint te worden voeg je de ui toe en knijp je de teentjes uit boven de pan. Laat dit lekker ‘sudderen’ totdat de ui glazig begint te worden. Voeg een scheutje olijfolie toe. Dit is de basis van je sausje. 
Voeg alle garnalen toe aan je sausje en roer het geheel om.
Voor de frisse touch knijp je een halve citroen uit in de wok. Hierna weer goed omroeren.

Snijd een halve rode peper in dunne ringetjes en voeg deze toe aan de saus.

Breng het geheel verder op smaak met zwarte peper en zout, roer even goed door en laat alles lekker sudderen op een laag vuurtje. De smaken van de ui, knoflook, boter en rode peper trekken nu lekker in de sappige garnalen.

Kook ondertussen de spaghetti of cappellini in kokend water al dente (=beetgaar). Voor deze hoeveelheid saus raad ik een half pakje aan, dit is uiteindelijk genoeg voor 3 personen.
Snij de peterselie en koriander grof.

Als de pasta goed gaar is voeg je deze toe aan het sausje, schep alles goed om.

Voeg de grofgesneden peterselie en koriander toe en voeg eventueel ook nog wat parmezaanse kaas toe (zelf had ik alleen nog maar een pakje geraspte oude kaas). De kaas geeft wat pit aan het geheel en maakt het nóg smeuïger.

Roer het voorzichtig een paar keer om en schep de pasta in diepe borden. Het ziet er prachtig uit! De rode pepers, de groene kruiden en de zachtroze garnalen op een bedje van lichtgele pasta. En de geur die er vanaf komt, my oh my! DELISH! De garnalen zijn nog lekker sappig en smeuïg door het romige knoflookbotersausje. Je proeft het frisse van de citroen en koriander en het pittige van de rode peper, terwijl de uien zorgen voor een zoete smaak. Alles is met elkaar in balans.

In totaal ben je zo’n 15 minuten bezig. Een tip om het water voor de pasta snel aan de kook te krijgen is om het water eerst te koken in de waterkoker en het vervolgens in een pan op het vuur zetten. Binnen no-time kookt het water in de pan en kan je pasta erin. Garnalen zijn nu eenmaal niet goedkoop, per persoon ben je zo’n €3,75 kwijt (ervan uitgaande dat je ui, knoflook, boter en olie al in huis hebt).
Lust je geen garnalen? Vervang ze dan voor stukjes kipfilet, mager rundvlees of stukjes witte vis. Ben je een vegetariër? Probeer dan eens champignons of gegrilde courgette. Houd je niet van pittig? Laat dan de rode peper achterwege. Probeer het eens uit en varier zelf naar eigen smaak. Misschien een scheutje witte wijn erbij? Try it! 
Buon appetito!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. 14 januari 2012 / zaterdag, 14 januari 2012

    Ik heb dit recept inmiddels al twee keer gemaakt. Héerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *