Recept | cronuts (verslavend lekker, dus pas op!)

Steeds als mama bij tante Kiki op bezoek is geweest (of tante Kiki bij mama) informeer ik naar haar cronuts (= kruising tussen een croissant + donut). ‘Mama, heeft tante Kiki nog cronuts gemaakt? Ja? Ok, ik ben er met 5 minuten!’. Ik heb veel zoetigheid gegeten in mijn leven, maar de cronuts van tante Kiki zijn echt GEWELDIG! Misschien wel de lekkerste zoete snacks die ik OOIT in mijn leven heb gegeten. En nee, ik overdrijf niet. Echt niet! Het is gewoon echt een traktatie die je gewoon geproefd MOET hebben in je leven!

Ze zijn lekker knapperig aan de buitenkant, en de binnenkant bevat nét de juiste hoeveelheid slagroom waarvan je nét niet misselijk wordt. En bovenop zit nog een lekkere laag glazuur, waardoor ze er ook nog eens supermooi uitzien. De cronuts van tante Kiki zijn verslavend lekker, dus wees gewaarschuwd!

In de loop der tijd heeft ze haar recept geperfectioneerd en hoewel dit echt zo’n ‘familiegeheim recept’ is, heeft ze toch besloten om het te delen (en ok, mijn zusjes hebben haar overgehaald!). En maar goed ook, want het recept is té lekker om voor jezelf te houden. Bovendien is het recept helemaal niet lastig, dus je hoeft totaal geen keukenprinses te zijn om deze cronuts te maken.

Mijn zusjes zijn van de week bij tante Kiki op bezoek gegaan om samen een video op te nemen, die je hieronder kunt bekijken;

Benodigdheden (voor 10 cronuts);
– een bus poedersuiker
– voedingsmiddelenkleurstof (optioneel)
– 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
– zakje Klop-Fix
– cocktailprikkertjes
– Danerolle Super Croissants (voor 6 grote croissants)
– wok met olie om in te frituren

kikicronuts-1Het was tante Kiki’s eerste keer op YouTube, maar ik vind echt dat ze het supergoed doet! Ik ben supertrots op haar! Mocht je dit recept gebruiken om je eigen cronuts te maken, laat dan vooral even weten bij de comments wat je vond van het resultaat! En mocht je een cronut-foto delen via social media, gebruik dan de hashtag #KIKICRONUTS. Deze cronuts zijn ECHT zo, zo, zo lekker! We hopen dat jullie ze ook gaan maken en dat jullie er net zo van zullen genieten als wij! Ze zijn bijvoorbeeld heerlijk voor bij de koffie, of voor tijdens de Paasbrunch, of gewoon voor tussendoor als zoete snack.

kikicronuts-2En dan wil ik meteen een shout out doen naar het YouTube kanaal van mijn zusjes Larissa en Tara. Ik vind echt dat ze prachtige video’s maken, erg mooi en leuk ge-edit, en ze kiezen originele en inspirerende onderwerpen. Ze steken veel tijd en moeite in hun video’s en ze hebben echt betere editting skills dan ik, dus wat mij betreft krijgen ze er veel meer abonnees en views bij! Dat verdienen ze echt! Abonneer je hier op hun YouTube kanaal KittehscupcakesNL.

kikicronuts-4Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

  1. dorine
    8 april 2016 / vrijdag, 8 april 2016

    Wat een leuk filmpje! Zo grappig om te zien hoe awkward tante kiki was bij de start van de video en hoe ze op het einde echt een natural was geworden 😀

  2. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

    Ooooh jum jum jum!! Die zien er niet verkeerd uit!

  3. Audrey
    30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

    Wow!!! Dit is lékker! Ik heb ze vanavond gemaakt, ipv glazuur door suiker gerold en gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom (met echte vanille, mmm). Mijn man heeft er 2 achter elkaar opgegeten, zelf heb ik me ingehouden ?. Volgende keer probeer ik de originele “tante- Kiki-cronut” met slagroomvulling en mooi geglazuurd!

    • Tante Kiki
      31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

      De originele Cronuts uit Amerika worden met banketbakkersroom en kaneelsuiker of glazuur gemaakt. Inmiddels zijn er zoveel variaties mogelijk ! Veel plezier met het ontdekken er van ?

  4. Mandy
    29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

    Oh No! Daar gaat mijn bikini body voor deze zomer D:
    Leuke bezigheid voor woensdag middag met mijn kids, ze zien er heerlijk uit 🙂

  5. An De Kinder
    29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

    Ziet er berelekker uit!! Ga ze morgen samen met mijn zoontje eens proberen te maken !! En nadien gezellig opsmullen natuurlijk!! Dankjewel, tante Kikki voor je geweldige demonstratie !!

    • Tante Kiki
      31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

      Niets te danken!

  6. maaitea
    27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

    Super leuk en ik ga het zeker een keer proberen te maken! Kittehscupakes is geweldig!!

  7. Rosa
    27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

    Mmmm, ik zou er alleen een beetje chocola op doen ipv glazuur.

  8. Zohra
    27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

    Wat een mooie vrouw is jullie tante!!

  9. Diana
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Oh iedereen in jullie familie is zo leuk! Dit is echt zo’n recept dat bijna iedereen na kan maken, heel fijn! Ik heb het gevoel dat ik obese ga worden lol.
    Bedankt ‘tante’ Kiki voor het delen!

  10. Door
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    #fitgirl #summeriscoming #bikinibody #sugarfree #glutenfree #lactosefree #noguiltysnack #healthy

    ??? haha! Het lijkt me een heerlijk recept en wat is tante Kiki lief!!! Ik ben altijd nog groot vragervan een hoemaakjezeep-filmpje van mama Rita! Zo benieuwd !

  11. Anouk
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ik heb het laatst geprobeerd te maken maar het deeg ging helemaal niet echt ‘los’ zegmaar, de laagjes bleven dicht op elkaar zitten. Weet jij (of tante Kiki) waar dit aan ligt? Heb ze uiteindelijk maar gewoon in de oven gedaan en daarna gevuld met banketbakkersroom maar t was toch anders..

    • Tante Kiki
      27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

      Was de temperatuur van de olie iets te laag? Mijn keramische kookplaat heeft 10 standen. Eerst zet ik hem op stand 10, zodat de olie heet wordt, ik gooi er een propje deeg in en komt hij boven en zet hij uit en bubbelt, dan is de temp. bijna goed. Dan ga ik op stand 6 verder. Probeer het met 1 schijfje croissant en snijd na het bakken open. Wel even de olie van de plaat of vuur af. Iedere kookplaat of gasstand is anders, probeer het nog eens. Succes!!!

  12. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Oh dat ga ik een keer proberen. Ziet er erg lekker uit!

  13. Linda
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Vanavond geprobeerd en het is echt heel lekker! Denk dat ik ze ook voor verjaardag ga doen eens wat anders. Lief van je tante om dit te willen delen!

  14. Donya
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Super nice!

  15. Nele Van den Bogaert
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ik word altijd gelukkig van zoetigheid maar deze cronuts overtreffen echt alles, ik ga ze zeker en vast snel zelf eens maken#kikicronuts!!

  16. Michella
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ze zien er heerlijk uit! Super leuk ook om voor een high tea te maken!

  17. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Haha, super leuk filmpje met tante Kiki! Ik heb dit nog nooit gezien en hmmm..het ziet er echt goddelijk uit!

  18. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ziet er zooo lekker uit! Laat ik er maar niet aan beginnen nu ik al een tijd op mijn eten let, ik kan mezelf echt niet beheersen als ik een cheat moment heb.

  19. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Waaaaaah. Het moment waar elke zoetekauw op wachtte!! Ik kwijlde gewoon bij het lezen erover dus ik ga ze asap maken! Xx tewa

  20. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Dit is echt het beste idee dat ik de laatste tijd hebben gezien! Ik ga ze zeker maken 😀 #kikicronuts!

  21. evelien
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Wat een super leuk filmpje!! Ik word er echt happy van. Die familie vibe?. Bedankt voor het recept! Ga ik zeker proberen ?

  22. Rowan Chanel
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Oké dit wordt dus echt een vervanging voor mijn verjaardagscupcakes! Ziet er heeeerlijk uit, gezellig filmpje ook.. Zo lekker huiselijk!

  23. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ik zag ze gisteren al voorbij komen, onwijs lekker zo denk ik. Mijn ouders kregen ook al honger! 🙂

  24. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Hm, het water loopt me in de mond! Ze zien er ook prachtig uit met de bloemetjes erop =D

  25. Charmaine
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Oeeh lekker ga dit zeker proberen!!
    Kunnen jullie proberen om nog meer geheime familie recepten bij jullie tante/moeder te ontfutselen? ?

    • Serena
      Auteur
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      Hahaha, we gaan ons best doen!

  26. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Tante Kiki heeft het super gedaan ! Ziet er HEERLIJK uit ! Dit probeer ik toch ook binnenkort eens te maken.

  27. Gerda
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    En bedankt! Dit had ik niet willen weten??? Nu moet ik in gestrekte draf naar de Appie….

    • Tante Kiki
      27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

      Hahaha, grappig !

  28. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ahh wat ziet dat er lekker uit! Leuk om het met croissant deeg te doen. Nog nooit aan gedacht!

  29. Monique
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ook lekker in de zomer met plakjes aardbei ertussen denk ik! Dan wordt de cronut misschien wel wat sneller zacht maar je eet ze volgens mij toch meteen op ??

  30. Anita
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Wat een leuke en spontane tante hebben jullie! Cronuts zijn echt super lekker en nu kan ik ze zelf proberen te maken :).

  31. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Geweldig! Echt heel slim bedacht om dat croissantdeeg te gebruiken. Wij gaan deze sowieso een keer proberen!

  32. L.
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Heeft dat roze glazuur echt toegevoegde waarde qua smaak? Ik wil ze namelijk ook gaan maken, maar ben niet zo fan van suiker en kleurstoffen.

    • Serena
      Auteur
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      Om heel eerlijk te zijn, je bent gefrituurd croissantdeeg met slagroom aan het eten, dan maakt dat laagje glazuur ook niet meer uit toch? En ja, wij vinden wel dat het erop hoort en de cronut lekkerder en nog zoeter maakt! Als ik jou was zou ik het er dus gewoon overheen doen, maar dan alleen de kleurstof weglaten ?

      • A
        26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

        Hahahah 😀

      • Daphne
        26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

        Hahahah. Het ziet er super lekker uit, bedankt voor het delen!

    • Renate
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      #YOLO

  33. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Haha, die kat die aan het einde ook even komt ruiken aan de cronuts is super grappig 🙂 leuke video! Ik ga het zeker eens maken, hoewel ik over het algemeen geen zoetebek ben.

    xx B

  34. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ze zien er prachtig én heerlijk tegelijk uit! Ik wil dit recept zeker een keer uitproberen. Lief dat jullie tante Kiki dit recept wilde delen en ze is zo te zien en een echt natuurtalentje voor de camera.

  35. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Dat ziet er lekker uit! Wat een coole tante hebben jullie! En wat legt ze rustig en duidelijk alle stappen uit. Gaan jullie nog een keer een video opnemen met jullie tante?

  36. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Lijken me heerlijk! Ik ga dit zeker een keer thuis maken!

  37. Tante Kiki
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Serena, wat lief om te zeggen, ben trots op jullie ;))

  38. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Ziet er echt onwijs lekker uit! Hmm ik krijg hier echt zin in!

  39. Kayleigh
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Lekker recept, ga ik zeker es proberen maar had het gisteren al gezien.

  40. sarah
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Om eerlijk te zijn wachtte ik al op het recept. Ik ga ze zeker een deze dagen maken. Zien er super uit!

  41. Ellen
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Leuk filmpje en handig recept. Vind het alleen echt jammer dat je gewoon het filmpje dat je zussen gisteren posten zo overneemt. Waarschijnlijk bedoel je het goed en wil je het meer onder de aandacht brengen. Maar voor iemand die de beide websites volgt, is dit niet zo leuk.

    • Renate
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      Hoe vaak komt zoiets nou voor…
      Ik lees ook beide blogs en vind het wel leuk!
      ?? Fijne paasdagen allemaal ?

    • Inge
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      azijnpisser

  42. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Hmmm ziet er altijd zo goddelijk uit. Het is nog best makkelijk om te maken, ik ga dit zeker een keer proberen :-).

  43. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Wat een heeerlijke cronuts! Dit recept móet ik zeker uittesten! Erg slimme truc met de cocktailprikkertjes! Ik ben nu al fan van tante kiki!

    • Tante Kiki
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      Oh, hartstikke leuk van je!

  44. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    O boy, nadat ik een aantal foto’s van jullie had gezien van de cronuts, WACHTTE ik écht op dit recept, haha! Superfijn dat jullie hem nu delen! Dit móet ik gewoon maken, het ziet er zo goed uit! Ook heel tof hoe jullie tante zo goed alles laat zien!

  45. 26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Oh Je Zus…… Waarom zie ik dit nu ?? Mega trek gekregen en dat terwijl ik lekker gezond wilde gaan ontbijten ??

  46. Varenka W
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    WAUW super lekker recept!!!!!
    Geniaal “tante” Kiki.
    Echt heel lief dat je dit wilt delen……..

    • Tante Kiki
      26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

      En vooral zo makkelijk en leuk om te doen, binnen 2 uurtjes staan ze op tafel !

  47. G Runhart
    26 maart 2016 / zaterdag, 26 maart 2016

    Leuk!

    Ga ik proberen te maken. Ziet er erg lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *