Recept: Caramel Apples

We hadden zin in iets lekkers, iets zoets. Caramel Apples! Want: typisch Amerikaans én typisch herfstig! En nog beter, het is zo gepiept! Natuurlijk kun je dit recept op de authentieke wijze maken door from scratch caramel te maken met suiker en dergelijke, maar wij kiezen hier voor de makkelijke weg en smelten simpelweg caramel snoepjes om. Die losse caramels in doorzichtige papiertjes zijn hier overigens ook geschikt voor, maar wij konden gisteren in de supermarkt alleen die van Lonka vinden. Werkt ook prima!


Wij hebben gekozen voor kleine handappeltjes. Simpelweg omdat dit achteraf het makkelijkste eet. Deze appeltjes komen uit zo’n voordeelzak waar er zo’n stuk of 12 inzitten. Kies de mooiste appels en was ze onder de hete kraan.


Dep ze goed droog en verwijder de steeltjes.


Prik vervolgens een houten stokje door de bovenkant van de appel heen, gewoon een klein stukje tot het stevig vast zit. Wij hebben speciale skewers gekocht bij een kookwinkeltje, maar houten eetstokjes of desnoods satéprikkers doen ook voldoende dienst. Of wat dacht je van houten ijslolly stokjes?



In de tussentijd heb je vast een au bain marie opstelling klaargezet. Een wattus? Een pannetje met kokend water waarboven je een kommetje hangt (het kommetje moet iets groter of net zo groot als de pan zijn, zodat hij een beetje op het kokende water blijft drijven). Het hete water verwarmd het kommetje en dus ook wat er zich in het kommetje bevindt.


Leeg de inhoud van één verpakking Lonka caramel in het kommetje en wat tot het smelt. Dit gaat best langzaam.



Roer het door en als het één grote plakkerige kleefpartij is geworden voeg je er wat gecondenseerde melk aan toe. Roer goed door en voeg beetje bij beetje toe tot een smeuïg geheel. Wij hebben 1/3 van het blikje toegevoegd uiteindelijk.



Als het mengsel lekker smeuig, klontvrij (goed roeren!) en redelijk vloeibaar is, is het tijd om te dippen! Doop de appel in de gesmolten caramel, houdt hem schuin en draai rond. Net zo lang totdat er een groot deel van de appel is bedekt met een laagje caramel.


Laat goed uitlekken en -druipen…


En plaat hem, bottom down, op een bord om wat harder te worden. Eventueel kun je de Caramel Apple versieren met gehakte nootjes of chocolade hagels, maar leg dit dan vast klaar op een bordje en rol de appel er zo snel mogelijk na uitlekken doorheen.



Omdat de caramel bij voorbaat al zacht is zal de buitenkant van de Caramel Apples dit ook blijven. Laat ze wel even afkoelen (buiten of in de koelkast) voordat je ze gaat proberen. Het is echt ZO lekker! Echt water-in-je-mond lekker. Een heerlijke, friszoete binnenkant met een chewy zoete caramel buitenkant. Heerlijk!


We nommed!

Enjoy making your own! Ook leuk om met kinderen te maken op een druilerige zondagmiddag 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

83 Reacties

  1. Brenda
    12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

    Gecondenseerde melk zit meestal in een klein blikje en wordt door bijna iedere supermarkt verkocht. Maar je moet het echt zoeken in de schappen. Je vindt het meestal bij de koffie/suiker producten. Bij de koffiemelk en zo.
    Als je het blikje ongeopend een uurtje in een pannetje water kookt (telkens water bijvoegen) en dan laat afkoelen heb je de lekkerste caramelsaus ever! Niet te vaak doen want het is een dikmaker. Lekker voor over taart, toetjes of fruit.

    • Isabel Schoenmakers
      14 april 2017 / vrijdag, 14 april 2017

      Meestal ligt het in de ah bij de internationale producten, bij de Conimex en dergelijke dus.
      In dat pad staat het dan bij de kokosmelk 🙂

  2. cheyenne
    1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

    coool zeg alleen ik hou niet zoo van caramel dus ik ga het proberen me chocola misschien ook lekker ?

  3. Femke
    1 april 2013 / maandag, 1 april 2013

    Oehhhh ziet er heerlijk uit! Maar waar kan je gecondenseerde melk kopen?

  4. marieke
    10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

    hooi
    superleuk maar in mijn c1000 kan ik geen gecondenseerde melk vinden kan je vertellen waar ze het wel verkopen

  5. Sandra van Brenkelen
    25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

    Ziet er echt zpprlekker uit. En trouwens echt hele mooie foto’s!! xx

  6. 13 januari 2012 / vrijdag, 13 januari 2012

    maar wat voor melk moet dat dan zijn kan dat dan ook gewoon normale melk zijn???

  7. Jennie
    12 december 2011 / maandag, 12 december 2011

    Lekker!
    Ik ga het nu direct maken!

    Maar hoe lang kan je dit bewaren?

  8. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

    Naar aanleiding van dit artikel heb ik gisteren caramel apples gemaakt.. en ze waren lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

  9. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

    Oh my freaking gosh, wat heb ik nu vreselijk zin in die caramel appels, laatst dat ik er zo een heb gegeten was in Disneyland (1 jaar geleden)

  10. xJulie
    9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

    Held!
    Ik wil dit al zoooo lang proberen! Maar telkens zie ik te moeilijke rare recepten enzo maar hoe je het nu hebt uitgelegd,, easy!!

    Dus dit weekend wordt het caramel appel weekend (:

  11. Jamilla
    9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

    Het ziet er zo lekker uit, ik heb vroeger wel eens caramel apples gegeten maar ik vond het toen niet zo lekker. Misschien toch nog een keertje proberen! Waar heb je de gecondenseerde melk gekocht trouwens? Die stond pas ook in een Amerikaans recept maar ik kon die niet vinden in de supermarkt. En bij au bain-marie moet het bakje het water juist niet raken btw 😛

  12. Hande
    8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

    whoaa klinkt echt lekker en je plaatjes zijn zooo mooi! echt moet een x gbeeurn

  13. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

    Oh leuk! Alleen vind ik die rode appeltjes helaas niet lekker.

  14. Rianne
    8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

    Ik heb ze gisteren meteen gemaakt en… geproefd natuurlijk!! en jeetje wat zijn die dingen lekker zeg (:
    al werd ik na een tijdje wel misselijk :p

  15. tessa
    8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

    super bedankt voor het recept! heb ze net gemaakt en ben benieuwd hoe ze smaken (:

  16. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Ziet er heerlijk uit maar ben zelf niet zo weg van caramel; plakt altijd zo 😛

  17. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Ziet er heerlijk uit. Ik heb het nog nooit geproefd, maar dat komt wel goed. Ik zie ze altijd op de kermis!

  18. Lien
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Lekker maar ik erger me aan zoveel spellingsfouten.

  19. Anna
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    ik heb het net gemaakt en moet nu wachten tot het koud is voordat ik het kan eten.. maar ik kan niet wachten!!! haha
    ik heb net al een beetje geproefd door een appel in stukjes te snijden en door de karamel te doen en heb het warm gegeten en oh dat was toch lekker!!! haha
    x

  20. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Dat ziet er lekker uit! Als ik een keer tijd heb ga ik dit zeker proberen.

  21. Hedwig
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Oh dit ga ik zo proberen! Ik heb bijna alle ingrediënten al in huis, maar ik vroeg me af.. kan je ook gewone melk gebruiken in plaats van gecondenseerde melk?
    xx.

  22. killifishy
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    nice ! ik had deze een tijd terug ook gemaakt en dan op die orginele wijze wat een hel ! alles liep zo van de appel af haha een grote ramp 😛 maar dit ziet er goed uit

  23. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Ik hou van gecarameliseerde appels! Ik heb ze wel eens gehad op een grote kerstmarkt maar verder nog nooit.

  24. Evie
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Zo’n appels zijn ook superlekker met chocola (:

  25. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Dat ziet er inderdaad erg lekker uit! Ik ga het een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *