Pasta pesto met kip, broccoli en kastanje champignons

Door Nena – Soms bevalt een gerecht ineens zó goed, dat je het stiekem elke week zou willen eten. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd weer zo’n verslaving, waarbij we ons moeten inhouden om dit gerecht niet te vaak te maken. We zijn bang dat we het gerecht anders snel zat worden en dat vinden we dan weer zonde. Dit gerecht proberen we nu zo’n één keer in de twee of drie weken te eten.

Ik heb het over een hele lekkere pasta, gemaakt met onder andere: kipfilet, broccoli, kastanje champignons en heel belangrijk: Verse groene pesto! Ik heb hier al eens een artikel over gemaakt en dat recept kan je hier terugvinden.

Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 2 stronken broccoli
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 flinke eetlepels verse pesto
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)
  • 1 groente bouillon blokje
  • Pijnboompitjes
  • 200 – 250 gram pasta Penne

Keukengerei:

  • grote pan om de pasta in te koken
  • grote wok of hapjespan
  • spatel
  • vergiet
  • snijplank en messen
  • rasp

Bereidingswijze:

kokend water + bouillon

Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.

kip snijden & kruiden

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper en zout is al lekker, maar sinds kort voegen wij hier nog wat pikante kipkruiden aan toe. De kip krijgt hierdoor een licht pikante smaak en dat vinden wij erg lekker.

broccoli

Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes, zodat dit alvast klaarstaat wanneer je het nodig hebt.

kipfilet bakken

Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.

broccoli koken

Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit. Kook de broccoli absoluut niet te lang, want dan wordt het veel te zacht. Het is lekkerder wanneer de broccoli nog een beetje ‘bite’ heeft.

broccoli afgieten

Normaal gesproken giet je de broccoli af, maar doordat je de bouillon nog nodig hebt schep je de broccoli eruit met een spatel. Om te voorkomen dat de broccoli nog kan na-garen en zijn mooie groene kleur behoudt, spoel je het direct af onder de koude kraan. Je hebt de broccoli pas later weer nodig. Zet de pan met het bouillon weer terug op het vuur. Kook vervolgens de pasta in de bouillon in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.

Champignons snijden

Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt. Kastanje champignons hebben een lichte noot-achtige smaak en zijn iets zoeter dan gewone champignons. Champignons slinken iets in een gerecht, dus het is fijn dat er nog wel wat van over blijft. Snijd ze daarom zeker niet te fijn.

champignons toevoegen

Intussen zal de kipfilet goudbruin gebakken zijn en kan je de Kastanje champignons toevoegen. Bak ze even mee.

pijnboompitjes

Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.

creme f & pesto toevoegen

Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto. Ik gebruik zeker drie flinke eetlepels. Het is belangrijk om de verse pesto te gebruiken. Kant-en-klare pesto is vaak veel te zout en bovendien zitten daar veel meer (vervangende) ingrediënten in. Roer het geheel goed door tot een romige saus.

saus

De pastasaus zou er nu zo uit moeten zien!

pasta afgieten

Proef na 10 minuten of je de pasta gaar genoeg vindt en giet het vervolgens af. Mocht je hiervoor een vergiet gebruiken, dan breng je de pasta na het afgieten weer over in de pan. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven voeg je een scheutje olijfolie toe. De pasta is nu klaar om te serveren.

broccoli toevoegen

Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.

met pijnboompitten

Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout. (Mocht je nog wat verse pesto overhouden, dan kan je dit handig invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het voor een volgend gerecht weer gebruiken.)

Klaar om te serveren! Wacht hier niet te lang mee, anders wordt de broccoli alsnog zacht.

pasta collage

Pasta2

Garneer de pasta met verse geraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan eten.

Eetsmakelijk!

Aan welk gerecht zijn jullie wel eens (of nog steeds) echt verslaafd, zodat je dit elke week wel wilt eten? Mocht je deze pasta een keer gaan maken, laat me dat dan vooral eventjes weten via de comments, Twitter of Instagram

Liefs

Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

151 Reacties

  1. joyce
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Oh ziet er heerlijk uit!!
    Omdat wij nu een klein boodschappen budget hebben eten we helaas niet heel gevarieerd maar toch 1 keer in de maand komt bij ons soto ayam of sayur lombok op tafel hmmmm. Pas geleden heb ik ontdekt hoe ik eigen kipnuggets kan maken gezonde manier dus dat is nu ook een favoriet

  2. Bo
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Ik HOUUUUUUUU van champions!!!

  3. Mick
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Mmhh dit ziet er goed uit! ik ga op mezelf wonen dus ik kan zeker wat extra recepten gebruiken om te maken. Deze ga ik zeker proberen!

  4. Cm
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Dit is zo lekker! Ik maak veel dingen met crème fraîche maar heb het nog nooit gecombineerd met pesto. Ooh ik ga dit dit weekend maken yummyy

  5. 19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Hmm, ziet er lekker uit! Ik heb wel eens een keer zoiets gegeten geloof ik

  6. 19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    hmmmm ziet er heel lekker uit!

  7. 19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Hmmmmm! Ziet dat er even heerlijk uit! *hearteyes*
    Krijg er helemaal honger van!!!

  8. 19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Dit klinkt heerlijk, ik ga dit zondag maken!

  9. Romy
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Pasta carbonara!! Oooh daar ben ik zó verslaafd aan! Ook met parmazaanse kaas enzo hmmmm :)) maar dan wel het recept van jamie oliver :p maar toch eigen draai dr aan natuurlijk!
    Dit lijkt me ook lekker, maar kan vast niet tippen aan mijn pasta carbonara haha :pp

  10. Yvonne
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Volgende keer een vegan recept? 🙂

    • Serena
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Vegan? Ken je degroenemeisjes.nl? Deze leuke meiden plaatsen vaak vegan recepten, op hun website kun je je hart ophalen. Nena en ik zijn beiden geen vegetariers/veganisten dus wij plaatsen gewoon recepten die we zelf kunnen eten, en af en toe eens iets vegetarisch.

    • Nena
      Auteur
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Of je vervangt natuurlijk de kipfilet door vegetarische kip of een paddenstoelenmelange.

  11. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Chili-citroen garnalen met pasta en koriander als belangrijk ingrediënt mmm….. Heb ik een artikel over gemaakt op mijn blog. Deze pasta met kip lijkt me ook heerlijk…

  12. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    “Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin.” Hierbij moest ik echt aan een reclame denken 😛

    Klinkt lekker hoor, ik ga volgende week op kamers wonen dus kan wel wat recepten gebruiken.

  13. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Mijn vriend en ik zijn helemaal gek op een roerbak recept met mango, kip, noodles en chilisaus. Als je van mango, kip en chilisaus houdt moet je hem echt proberen! Ik heb hem in de website link gezet! 🙂 Recept uit de post ziet er ook heerlijk uit! Zolang er pesto in zit, moet het ook wel lekker zijn!

  14. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Klinkt heerlijk! Alleen lust ik geen champignons 🙁 Maar zonder zal het vast ook smaken. Ik ga het opslaan, ik wil het zeker eens proberen.

    Vraagje: welke verse pesto gebruik je in dit recept? Ik spot in de supermarkt altijd alleen potjes pesto….

    • Nena
      Auteur
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Ik verwijs in dit artikel een paar keer naar een eerder recept op Beautylab, waar ik uitleg hoe je verse pesto maakt. In de intro en bij de ingrediënten zijn de woorden “hier” en “verse pesto” klikbaar, waardoor je hier direct op uitkomt. Voor het gemak zal ik hem hier ook nog even onder zetten:

      https://www.beautylab.nl/recipe-by-nena-its-all-about-pesto/

      Dit recept kan ik je echt aanraden voor de verse pesto! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is snel klaar. Succes!

  15. Isaure
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Heerlijk! Ga het dit weekend maken!
    kusss

  16. Robin
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Sounds reaaally good! Ik zie wat geklaag over champignons haha, maar ik kan er zelf echt geen genoeg van krijgen! Hmmmmmm..

  17. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Klinkt echt super goed en gezond!

  18. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Aaaah lekker, ik ben echt dol op pasta! 😀 Zeker onthouden dit receptje. Broccoli is ook erg lekker, haha, mmmm.

  19. Moniek
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dit lijkt me heerlijk! Helaas is bijna niemand bij ons thuis echt gek op pasta (alleen met rode saus en zo min mogelijk groente) of champignons… Ik denk dat ik dit een keer ga maken als ik alleen eet!

  20. Annika
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    HHMMMM!!!! Dit ziet er heel erg lekker uit! Ik houuuuuu van champignons! 😀

  21. celien
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wowww…. dat ziet er echt lekker uit. Krijg er het water in m’n mond van… :p ga ik zeker eens uitproberen!

  22. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er lekker uit 🙂 x

  23. Nathalie
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik ga dit zaterdag maken ziet er goed uit!

  24. Monica
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Heerlijk gerechtje dit.
    Wij zijn erg gek op onze pasta zalm.

    Als ik weinig tijd heb maak ik hem zo.
    1 pakje gerookte zalm
    1 a 2 bakjes roomkaas
    bosuitjes zwarte peper
    bouillon warm
    pasta naar keuze

    Pasta koken de bosuitjes snijden en even licht aanzetten in een drupje vetstof. Dan 1 bakje roomkaas er bij doen en zacht laten worden.
    Doe er nu zoveel bouillon bij tot je een saus hebt. Evt kun je het 2e bakje gebruiken als je te weinig hebt.

    De zalm er door in kleine reepjes (of een blikje tonijn of zalm)

    Mengen met de pasta.

    Evt. kun je er een schep pesto door doen.

  25. Sandra
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Lijkt me echt super lekker! Ik ben sowieso erg fan van pasta’s, die zelfgemaakte pesto ga ik ook zeker eens proberen want die lijkt me ook heerlijk!

  26. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik ben verslaafd aan tagliatelle met gorgonzola/hamsaus, heeeeeeeeeeeeerlijk maar oh zo slecht!

  27. Libanees
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Deze maak ik ook zo vaak. Maar dan met tragiatelle en groente is het zelfde alleen doe ik er nog 1 courgette bij.

  28. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ah, dit ziet er heerlijk uit! Lijkt me lekker met die champignons. Het is dat m’n zusje nu sushi aan het maken is – ik vraag me af of we nog gaan eten vanavond, maar dat even terzijde – anders was ik dit gaan maken. Ik sla het in ieder geval op. Hmm! Mijn favoriete pasta is nu penne met een saus van onder andere tomaten, rode wijn, ham en tijm. Hmm!

  29. Sterre
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oooh heerlijk! Maar goed dat ik zo ga eten, anders had ik weer een vreetbui gekregen, haha.
    In plaats van de penne kies ik alleen wel gewoon spaghetti, want daar gaat niets boven! ^^

  30. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Leuk dat er tegenwoordig ook regelmatig recepten op Beautylab te vinden zijn 🙂

  31. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oh dit klinkt heerlijk, mijn meest favoriete ingrediënten allemaal bij elkaar!

  32. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Jummm dat ziet er lekker uit! Ik zou zelf alleen voor vegetarisch gehakt ofzo kiezen ipv kip 🙂

  33. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Mmmmmm, dit lijkt me echt heerlijk. Krijg er super erge honger van, haha.

  34. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Water loopt mn bek uit

  35. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Lijkt me echt heel lekker!

  36. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Mm… pesto, moet ik eens proberen zonder kip en met vega room. 🙂
    Ziet er lekker uit!
    Mijn alltime favourite is groentencocoscurry met witte rijst, kan ik dagenlang eten als ontbijt, lunch en diner tot het mijn oren uitkomt 🙂

  37. Monica
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dit ziet er echt té lekker uit!

  38. Amanda
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er lekker uit! Kip Tandoori en zelfgemaakte pizza kan ik elke week wel eten, alhoewel ik ook van pasta gerechten houd! Nena, was jij btw vandaag in de stad in A’foort? Anders was het iemand die op jou lijkt. ;-D

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Ja dat klopt! Ik was even winkelen 🙂

  39. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Helaas is pasta voor mij een beetje en no-go omdat ik er buikpijn van krijg. Maar ik heb er soms zoveel zin in dat ik het toch doe. Laatst nog veganistische macaroni & cheese gemaakt met geroosterde broccoli en ipv kaas een saus van cashew noten. Te lekker!

  40. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    hmm ziet er goed uit, ikzelf zou dan wel een vegetarische variant maken 🙂

  41. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik ben gék op pasta en dit ziet er dan ook weer goddelijk uit! Hmmm, ik krijg er honger van!

  42. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik lust absoluut geen pest maar verder ziet het er wel erg lekker uit 🙂

  43. Marieke
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Quesadillas, elke week plz.

  44. Romy
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Risotto! Echt super lekker en makkelijk (en ook redelijk gezond, geen vette sausjes ofzo) en dan met courgette of/en soyabonen eronder door en een gebakken visje! Ja! Dat staat zeker elke week een keer op tafel bij mij hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *