Nail Art: Animal Prints

Laatst liet ik jullie de krokodillen topcoats zien en wanneer je in de winkels induikt zie je overal kleding met dierenprint in de rekken hangen, met name luipaard en zebra. We kunnen er niet omheen: dierenprints zijn hot! Zoals bijna elk najaar, eigenlijk. Het is een trend die altijd zal blijven bestaan en altijd terug zal keren, daar kun je van op aan!

Ik zat gisteravond wat te fröbelen in mijn beautykamer en kwam met het volgende idee: op elke vinger een ander dierenprintje!

Ik weet dat ik niet de eerste ben met dit idee (ik dacht eigenlijk van wel, haha!), maar goed, dit is mijn uitvoering van de animal print nail art. Hieronder een stap-voor-stap tutorial waarmee je deze nail art kunt namaken op je eigen nagels. Te druk? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het printje op al je nagels te dragen. Ik vind het wel gezellig zo, een hele dierentuin op je nagels :D

Overigens zijn de foto’s ‘s nachts genomen bij een TL-buis, dus helaas is de kwaliteit van de foto’s minder dan jullie van mij gewend zijn. Bij voorbaat excuses!

Zebra Nail Art

 1. Nodig: witte lak, zwarte striper.
 2. Begin met een witte basis. Ik gebruik hier twee laagjes witte nagellak van Mavala, een hele goede dekkende kleur wit. Laat de lak goed drogen.
 3. Pak een zwarte striper en zet een aantal strepen. Let hierbij goed op het patroon en teken minstens één vertakking voor een zo natuurlijk mogelijk effect.
 4. Teken je hele nagel vol met strepen, sommige vanaf links getrokken en sommige vanaf rechts.

Luipaard Nail Art

 1. Nodig: gouden/camelkleurige nagellak, bruine/bronzekleurige nagellak, zwarte nail art pen.
 2. Lak je nagels met een dekkende kleur gouden/camelkleurige lak. Laat dit goed drogen.
 3. Teken wat slordige vlekken door de kwast van het bruine/bronzkleurige lakje af te strijken en vervolgens rechtop op je nagel te stempelen.
 4. Met de zwarte nail art pen teken je wat dikkere lijnen rondom deze vlekken heen. Beetje slordig, en laat wat ruimte over. Kijk goed naar de print rechtsonder en neem deze als voorbeeld.
Python Nail Art

 1. Nodig: zilveren, witte en zwarte lak. Of gouden foil, lichtbruin en zwart zoals ik heb gebruikt. Stukje kant of visnet panty.
 2. Lak je nagels met een dekkende kleur basislak.
 3. Pak een stukje kant en bedek deze met nagellak. Druk het op je nagel en druk het aan met je vinger.
 4. Wanneer je de stof verwijderd zie je een patroontje wat lijkt op de huid van een slang. Herhaal met lichtere of donkere kleur voor een ‘echter’ effect. Als je niet van deze warme kleuren houdt staat het ook heel gaaf met zilver, wit en zwart.
Tijger Nail Art

 1. Nodig: witte, gele of oranje en donkere oranje lak. Zwarte striper.
 2. Breng de kleuren aan op een sponsje en stempel dit op je nagels. Deze sponstechniek wordt in dit artikel in meer detail uitgelegd.
 3. Maak je vinger schoon door alle lak buiten de nagels schoon te maken met nagellak remover.
 4. Met een zwarte striper maak je strepen. Begin zowel aan de linker- als rechterkant en maak kortere, dikkere strepen dan bij het zebrapatroon.

Goed, op elke nagel dus iets anders! Op de duim slangenprint, op mijn wijsvinger een tijgerprint, op mijn middelvinger een luipaardprint, op mijn ringvinger een zebraprint en op mijn pinky een krokodillenprint. De krokodillenprint op mijn pink spreekt voor zich nadat je dit artikel hebt gelezen/gezien. Mocht je geen kroko-topcoat hebben dan kun je je pink versieren met andere dierenprints, zoals giraffe, koeien of de vlindervleugels van laatst.

Mocht je trouwens meer van de vrolijke kleurtjes zijn, zo’n twee jaar geleden plaatste ik de nail art tutorial Rainbow Leopard, misschien is dat meer iets voor jou.

Het is even wat werk omdat je voor elke nagel weer een andere techniek moet gebruiken, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben een uur bezig geweest, maar als je alles klaar hebt liggen en geen foto’s tussendoor hoeft te maken denk ik dat je het in een half uurtje ook wel moet kunnen redden. Het ziet er in elk geval vrij indrukwekkend uit terwijl de technieken niet bizar moeilijk zijn, dus dat is altijd leuk. Hieronder nog wat foto’s van het eindresultaat:

Zelf vind ik de tijger- en slangenprint het mooiste. En jullie? Hebben jullie zelf al wel eens dierenprintjes op je nagels gedragen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

111 Reacties

 1. Pingback: OilCoolant.com
 2. Sabine
  16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

  Ik vind het echt leuk mr ik dacht ff dat die rechter nagellak een giraffe print moest voorstellen :) wel erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *