Miss Sporty Instaglow foundation review

Whoohoo, vandaag heb ik weer een budget foundation review voor jullie klaar staan en dit keer wil ik de Miss Sporty Instaglow foundation met jullie bespreken. Deze foundation is al geruime tijd op de markt, maar ik kwam deze vrolijk gekleurde tubes tegen toen ik mijn beautystash aan het opruimen was en ik werd meteen nieuwsgierig! Vandaag dus productfoto’s, swatches, voor- en nafoto’s en mijn eindoordeel.

miss sporty instaglow foundation review_ - 1De Miss Sporty insta glow foundation zit verpakt in vrolijk gekleurde tubes van 30 ml. Per tube betaal je €4,99 – lekker budgetvriendelijk! Miss Sporty belooft de gehele dag een perfecte, gezonde finish, een ‘flawless’ en verhelderende huid en een gladmakende formule die zorgt voor het ‘second skin effect’. ‘No filter needed!’ voegen ze er nog aan toe. En als ondertitel ‘Photoshop effect foundation’. Wow, dat zijn nogal beloftes hoor! Ik word helemaal enthousiast!

miss sporty instaglow foundation review_ - 5Verder is deze foundation vrij van parfum en is hij dermatologisch getest, wat het tevens een fijn product maakt voor de wat gevoeligere huidjes. Het bevat wél siliconen.

miss sporty instaglow foundation review_ - 4Deze foundation is verkrijgbaar in vier kleuren; 001 ivory, 002 light, 003 medium en 004 dark. Ik heb ze alle vier opgestuurd gekregen, maar tijdens het swatchen merkte ik al dat geen van de kleuren een perfecte match voor me was.

miss sporty instaglow foundation review_ - 8 De swatch links is 004 dark, wat ik niet eens zo’n hele donkere kleur vind en tevens is hij ook veel te roze. Rechts daarvan zien we 003 medium, die qua ondertoon goed zit maar voor mij net te licht is. Ik besloot daarom om beide kleuren te mengen.

miss sporty instaglow foundation review_ - 9 De textuur is lekker romig; het blijft als een wat dikkere crème op je handen liggen. Je kunt het over je gezicht verdelen met je handen, een kwast of een vochtige beautyblender. Ik heb alle manieren uitgeprobeerd en ik vind dit persoonlijk het fijnste aanbrengen met je handen. Misschien omdat het een textuur heeft die vergelijkbaar is met een dag- of nachtcrème. De foundation laat zich gemakkelijk over je huid verdelen, al geeft hij wel een iets streperige finish. Dit los je op door er toch nog even met een beautyblender overheen te bouncen.

miss sporty instaglow foundation review_ - 10 Wat de dekking betreft, het zag er veelbelovend uit toen ik de eerste ‘vegen’ zette, maar hoe meer ik de foundation verdeelde des te minder de dekking werd.

miss sporty instaglow foundation review_ - 6Mijn gezicht zonder foundation.

miss sporty instaglow foundation review_ - 7En mijn huid met een laagje Instaglow.

instaglow foundationZoals je ziet maakt Instaglow de huid een stuk egaler en gladder. Ik zou zeggen dat de Instaglow foundation een lichte tot medium, natuurlijke dekking heeft. Pigmentvlekjes zie je er namelijk gewoon nog doorheen, maar het haalt wel de roodheid weg uit je gezicht. Mijn huid ziet er verder wat matter uit (maar niet té) waardoor ik ook wat meer ‘airbrushed’ lijk.

miss sporty instaglow foundation review_ - 11 Het resultaat is mooi en vooral heel natuurlijk, maar met een naam als Instaglow had ik een wat meer dewy, glowy finish verwacht van deze foundation. Ik vind mijn huid vooral wat egaler en matter, maar de glow is ver te zoeken. Tja en ‘no filter needed’? Zo dekkend is hij nu ook weer niet. Ik denk dat Miss Sporty vooral heel slim inspeelt op de trends van nu (Instagram make-up).

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 16Toch vind ik het effect, zeker nadat je bronzer, blush en highlight hebt aangebracht, erg mooi. Ik verzorg mijn huid de laatste tijd heel goed waardoor ik ook lekkerder in mijn vel ben gaan zitten en een sterk dekkende foundation niet altijd meer nodig vind. Deze foundation met zijn lichte, natuurlijke dekking is dus eigenlijk meer dan genoeg.

miss sporty instaglow foundation review_ - 2Voordelen;
+ super cheap (€4,99 voor 30 ml)
+ gemakkelijk verkrijgbaar bij Etos
+ romige textuur
+ natuurlijke dekking
+ licht matterende finish

Nadelen;
– slechts 4 kleuren verkrijgbaar
– kan wat streperig aanbrengen
– lichtere dekking dan de naam doet vermoeden
– eenmaal op de huid is er geen glow te bekennen
– veredelde getinte dagcrème?

miss sporty instaglow foundation review_ - 3Tja, wat kan ik zeggen, ik ben niet bijzonder positief, maar ook zeker niet negatief. Misschien dat de verwachtingen hoger lagen en de naam me enthousiaster maakte dan het uiteindelijke resultaat, waardoor ik merk dat ik toch lichtelijk teleurgesteld ben. Maar al met al een prima, licht dekkende foundation voor op de dagen dat je kiest voor een natuurlijke look, of voor de mensen die helemaal geen sterke dekking willen of nodig vinden.

De Instaglow foundation geeft je huid helaas geen supergezonde glowy look, maar voor de mensen die houden van een licht matterende finish (ideaal voor een gemengde huid) is dit juist perfect. Het is dus maar net wat je zoekt in een foundation. Wat ik wel jammer vind is dat er geen kleurmatch voor mij bijzit, waardoor ik altijd 2 tubes zou moeten mengen. Het prijsje is dan wel weer heel fijn, dus nu je weet wat je kunt verwachten (en als dat je aanspreekt) denk ik dat hij het uitproberen meer dan waard is!

Wat vinden jullie van de Miss Sporty Instaglow foundation? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

  1. 22 mei 2017 / maandag, 22 mei 2017

    Leuk artikel en leuke blog. Zelf ben ik niet zo van de foundation en gebruik ik het eigenlijk alleen als ik een speciaal feestje heb oid.

  2. Elise
    20 mei 2017 / zaterdag, 20 mei 2017

    Het lijkt me vooral een leuke foundation voor jonge meiden met een mooi huidje die toch een beetje foundation willen dragen :) Heb hem zelf ook geprobeerd maar de lichtste kleur was voor mij nog steeds veel te donker en te oranje, en ik vind hem inderdaad ook niet dekkend genoeg. Wel een hele goede review Serena! En prachtige foto’s heb je gemaakt!

  3. Denise
    19 mei 2017 / vrijdag, 19 mei 2017

    Met de rest van de make up vind ik het inderdaad best mooi staan:)

  4. Hanneke
    19 mei 2017 / vrijdag, 19 mei 2017

    Sarena, ik wou vragen of je nog een update gaat geven over de plexr behandeling en wat ie op termijn doet?

  5. Annemijn
    19 mei 2017 / vrijdag, 19 mei 2017

    Na het lezen van je artikel ben ik eigenlijk meer nieuwsgierig geworden naar je huidverzorgingsroutine ’s ochtends en ’s avonds dan dat ik deze “foundation” ga kopen… Misschien kan je hierover eens een artikel maken? Thnx!

  6. 18 mei 2017 / donderdag, 18 mei 2017

    Ik vind het effect als je bronzer etc. hebt opgedaan nog best mooi! Als je niet zoveel dekking nodig hebt is deze denk wel ideaal!

  7. 18 mei 2017 / donderdag, 18 mei 2017

    Ik heb de foundation zelf ook en heb er een beetje dezelfde mening over.

  8. 17 mei 2017 / woensdag, 17 mei 2017

    Het staat jou goed. Ik ben benieuwd.

  9. 17 mei 2017 / woensdag, 17 mei 2017

    Voor een budget foundation is hij prima toch? Ik zou hem zelf niet kopen maar wellicht leuk voor de jongere dames.

  10. A
    16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Nee ik haak af..vind het niks. Wat ik wel heel mooi vind is wat je op je wangen en lippen hebt! Welke producten zijn dat? En welke foundation gebruik je zelf de laatste tijd ? Ik heb de laura mercier tinted moisturizer, de finish vind ik heel mooi maar wil zoiets met iets meer dekking. Hopelijk weet jij 1 :)

  11. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Wat een prachtige foundation zeg, hij ziet er in ieder geval goed uit. ik heb een gemengde huid dus voor mij is dit wel top

  12. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik vond deze zo slecht zelfs de lichtste kleur was voor mij nog te donker en had echt het gevoel dat ik de foundation ”verplaatste” tijdens het uitsmeren.

  13. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik dacht er hetzelfde over als jou!

  14. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik denk niet dat het iets voor mij is. Ondanks dat je niet krijgt wat hij belooft, vind ik het resultaat bij jou wel erg mooi.

  15. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Resultaat vind ik er ook best wel goed uitzien. Misschien niet wat ze beloven inderdaad. Maar dit klinkt wel als een chille zomer foundation, wanneer ik ook minder dekking nodig heb. Gelukkig ben ik erg bleek, dus mijn kleur zit er vast wel tussen dan.. ;)

  16. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik laat hem met mijn iets complexere huid maar even liggen maar ik moet zeggen dat het me best meevalt! Heb bij Miss Sporty echt zo’n 12 jarig meisje idee namelijk hihi.

  17. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik heb ze ook liggen en ben er wel benieuwd naar of ze gaan werken op mijn beetje droge huid. Fijne review!

  18. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik vind deze foundation erg mooi bij je staan! Wel jammer dat er zo weinig kleuren zijn.. En jammer dat jij wat minder enthousiast bent!

  19. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Hee die heb ik toevallig vanochtend voor het eerst gebruikt! Vond de dekking best wel tegenvallen, maar tegelijkertijd vind ik dat wel fijn voor de zomermaanden. Het deed me inderdaad meer denken aan een getinte dagcrème. Maar die twee lichtste kleuren zijn eindelijk eens ook echt licht, dus daar ben ik heel blij mee!

  20. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Hmm…jammer dat hij wat tegenvalt. Ik had op iets meer dekking en glow gehoopt, iets wat fijn is als je wat last hebt van roodheden en een droge huid. Maar alsnog vind ik hem bij jou wel mooi en natuurlijk staan!

  21. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik heb heel veel budget foundations gebruikt, maar uit ervaring doen ze vaak niet wat er op de verpakking staat. Jammer dat er maar 4 kleuren zijn, ik zou denk ik net aan 03 kunnen gebruiken. Het streperige effect van foundation vind ik zo irritant, al een goeie reden om niet deze te halen vind ik. Daarnaast is die glow nergens te vinden? Niet eens een subtiele glans want hij ziet er echt mat uit na het aanbrengen. Maaaar het resultaat ziet er wel mooi uit, je huid ziet er gezond uit en niet cakey.

  22. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Mooi resultaat bij jou maar niets voor mij. Doe mij maar full coverage :p.

  23. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ik vind het resultaat eigenlijk super mooi! Ik hou zelf ook niet zo van die super dekkende foundations, maar ik snap wel dat je daar wat meer op gehoopt had door de naam…

  24. Carina
    16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Dermatologisch getest is een loze term wat helemaal niks zegt over hoe goed/ verdraagzaam het is voor je huid..

  25. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    zo als complete look is het super pretty :D

  26. Syl
    16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ziet er uit als een ‘ok’ foundation… maar ik zou hem niet kopen.

    Voor mijn zelfverzekerde zomerse dagen gebruik ik soms de BB creme primer van Pupa, lichte dekking, maar haalt wel alle roodheid uit mijn gezicht. Maar de glow die je er van krijgt is voor mijn droge vochtarme huidje geweldig.
    Alleen moet ik er wel bijzeggen dat ik 20 euro voor een BB cream wel duur vind. Toch zou ik hem opnieuw kopen als hij op raakt.

  27. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ahh jammer! Het zag er zo leuk en goed uit. Dat het streperig aanbrengt is voor mij al een dikke afknapper.
    Liefs,
    Elles

  28. 16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

    Ahh jammer! Het zag er zo leuk en goed uit. Dat het streperig aanbrengt is voor mij al een dikke afknapper.
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *