Lunchtip: rivierkreeftsalade

Volgens mij kiest het merendeel van Nederland voor een lekker boterhammetje tijdens de lunch, maar een beetje variatie is ook wel eens goed. Als lunchtip heb ik daarom een gezonde en lekkere salade voor jullie samengesteld. Het bevat luxe rivierkreeftjes, maar is toch redelijk budgetproof. Kijk, daar houden we van!

Bij de Lidl kocht ik een zak eikenbladsla melange (€0,89), een bakje rivierkreeftjes (€1,79), een frisse Granny Smith appel (€0,40) en een bakje pijnboompitten (€2,49) waarvan je ongeveer de helft gebruikt. De dressing maak je zelf met een beetje yoghurt, olijfolie, azijn, balsamico, vruchtensap, honing en een snufje peper en zout. Of je koopt een kant-en-klare zoals Honing-Appel van Calvé. Al met al ben je zo'n €5,00 kwijt voor een salade waarvan je met 3 personen kan lunchen. Dat is dus €1,70 per persoon. Niet duur, toch?


Start met de eikenblad melange in een kom doen.


Snijd de Granny Smith in kleine blokjes en voeg dit aan de eikenbladsla melange toe.Voeg hier de rivierkreeftjes aan toe.


Bak de helft van de pijnboompitjes knapperig bruin en strooi ze over de salade heen.

buy micro niche finder

hsalade_02″ src=”http://www.beautylab.nl/wp-content/uploads/2011/12/lunchsalade_02.png” alt=”” width=”620″ height=”349″ />

Daarna is het tijd voor de dressing! Zoals ik al zei kun je die kant en klaar nemen. Honing Appel dressing van Calvé bijvoorbeeld zal er lekker fris bij smaken.


Ik heb zelf een dressing gemaakt van vruchtensap, honing, balsamico, olijfolie, azijn (niet op foto) en magere yoghurt.

Gooi alles op de gok bij elkaar, hussel het door elkaar en breng op smaak met peper en zout. It doesn't look pretty, but sure do tastes pretty!


Meng de dressing door de salade…


..en verdeel het over diepe borden of kommen.


Bon appetit! Een healthy, crunchy lunch salade packed met pitamientjes!

Wat is jullie favoriete lunch? Meestal neem ik een boterham, maar een salade, wrap of soepje gaat er eigenlijk ook altijd wel in. Soep is vooral lekker als het wat kouder wordt buiten, met een broodje erbij. Hmmmm!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg: