Instalab week 50 | even lekker een weekje NIETS

Zo, daar is ze weer! Een teken van leven na een weekje even lekker helemaal NIETS! Daar had ik echt zin in, gewoon ouderwets een week vrij nemen net zoals vroeger toen ik nog in loondienst zat. Dat is lang geleden. Ik ben zo goed als offline geweest, en heb me de afgelopen week gefocust op het uitpakken van dozen, veel opruimen, inruimen, cadeautjes kopen, het huis inrichten en de voorbereidingen voor Kerst. Ik heb me dus zeker niet verveeld, maar heb nu wel echt weer zin om te werken. Ik ben erachter dat er op zolder erg mooi licht is in de ochtend, waar ik voortaan mijn productfoto’s wil maken!

Maar goed, wat heb ik afgelopen week allemaal gedaan? Bekijk het hieronder!

instalab-week-50_-1 Allereerst, kreeg ik een vervroegd kerstcadeautje van George en Veras, namelijk de Fijne Vrienden merchandise!

instalab-week-50_-20 De trui is heel zacht van binnen en lekker lang, dus vind het echt een lekkere chilltrui. En extra leuk dat ik zo het kanaal van George en Veras kan supporten natuurlijk :)

Thanks, guys!

instalab-week-50_-3 Op maandag kwamen Angel en haar zusje Dewi langs om mijn kledingkasten in te ruimen. Tegelijkertijd ruimde ik heel veel op: ik had een zak voor de kringloop en een zak voor de verkoop (waarschijnlijk willen mijn zusjes en ik in januari een ‘shop our closet’ sale organiseren in mijn thuiskantoor in Houten). Angel nam de kringloopzak mee voor haar vriendinnen, en wat er overbleef zou ze in zo’n container doen. Deze foto appte ze me later met “voor elk kontje wordt een broekje gevonden” hahaha! Ben in elk geval blij dat er andere meiden met mijn kleding rondlopen. Weggooien is gewoon zonde! En ik wil echt proberen om strenger te zijn voor mezelf. Om echt kwaliteitkleding te kopen dat jaren mee gaat. Want zo veel kleding heb je in feite niet nodig!

instalab-week-50_-2 Mama en ik gingen stiekem langs bij Tara, haha! Eigenlijk mochten we niet komen omdat ze aan het opruimen was en het een te grote zooi was zei ze, maar we gingen toch en deden een kopje thee. En dat vond ze toch wel gezellig :)

instalab-week-50_-8 Van plantje.nl kreeg ik een hele grote bestelling planten thuis bezorgd en ik ben zo dankbaar! Een deel van de planten gaat naar de badkamer, een deel in de woonkamer en als er nog planten over zijn zet ik ze op zolder en door de rest van het huis. ZO HENDIG dat alles gewoon wordt bezorgd. Kan het iedereen aanraden die in 1 keer veel planten in huis wilt halen. Dit had nooit in mijn auto gepast, haha!

instalab-week-50_-7 Hahaha! OK, was even iets té enthousiast met de planten in de badkamer. Ik moet nog even goed uitvogelen welke planten waar komen te staan, en hoeveel, en hoe hoog. En ik moet nog leuke potten/manden vinden voor eromheen! Heb al 2 grotere gevonden bij IKEA, maar zoek ook nog middelmaatjes. Als jullie tips hebben let me know! Beetje in de Balinese style, bijvoorbeeld.

instalab-week-50_-9 De keuken staat!! En de vloer is er ook al tegenaan gezet door papa en George. Ze waren 2 avonden bezig, maar kijk hoe mooi het resultaat. Heel veel lastige hoekjes. Het is nog een troepje, want geloof het of niet: ik kom zowaar ruimte tekort. Hoe alles wel in mijn kleine keukenblok paste en hier niet, geen idee, maar ik moet even alles goed gaan inruimen. Nena komt vrijdag langs om me hierbij te helpen. Nena is heel goed in opruimen en efficiënt inrichten, en het is ook gewoon gezellig!

instalab-week-50_-5 Cath kwam me van de week ook helpen met dozen uitruimen, en juist die dag was ook de kerstboom afgeleverd. Ik werd ‘s ochtends wakker en hij lang voor de deur, ideaal! Hij leek niet zo groot, maar bij nader inzien was het toch een flinke jongen!! Samen met Cath en mama, dus met 3 vrouw sterk, hebben we hem omhoog gekregen in de standaard. WAT EEN WERK! Maar hij staat! Toen op en neer gereden naar het tuincentrum want ik kwam écht ballen tekort, haha! Ik had er maar 20 ofzo.

instalab-week-50_-4 Als ik zo kijk lijkt hij toch niet zo groot, maar vergis je niet: mijn plafond is 3,70 m hoog! Er hangen zo’n 120 ballen en ornamenten in, 6 slingers, en een lichtsnoer van 750 lampjes. Het is de mooiste boom die ik ooit heb gehad! <3 ben echt trots!

instalab-week-50_-6 Bij het tuincentrum ook nog een kerstkrans gekocht van echte dennentakken, versierd, en op de deur gehangen. Staat meteen zo gezellig als er gasten komen! Die lichtgele deur is trouwens echt niet te doen, haha! Ik wilde mijn deur graag roze verven, en George vindt het ook helemaal prima, maar nu twijfel ik. Want donkergroen is wel wat chiquer denk ik. Maar roze is ook zo gezellig en vrolijk.

Wat vinden jullie? Doen of niet doen?

instalab-week-50_-13 Papa en ik hadden afgelopen donderdag ingepland voor allerlei klusjes. We begonnen met Shurgard, waar nog van alles stond opgeslagen. Nu we allemaal het huis uit zijn en meer ruimte hebben, was een opslagruimte niet meer nodig dus heeft papa het opgezegd per januari. Maar dat betekende dus wel dat alles weg moest!

instalab-week-50_-15 Een hele auto én aanhanger vol! We dropten eerst spullen bij mijn ouders, toen bij mij, en met de spullen die we niet meer wilden reden we naar de stort en de kringloop.

instalab-week-50_-14 Kijk, er stond een kastje in de opslag en dat was het allereerste kastje dat papa ooit voor mama maakte. Die wilde ze ABSOLUUT houden. Bij één van de planken ontdekte ik een kunstwerkje van mij, op de onderkant. Die had mama zelfs nog nooit gezien. Die heb ik er kennelijk stiekem opgetekend vroeger, haha! Schattig was ik he?

instalab-week-50_-16 De kringloop in Houten is weer allemaal spulletjes rijker. Ik ga er deze week ook nog langs, heb nog 2 zakken kleding en nog wat kleine spulletjes die ik daar wil droppen!

instalab-week-50_-17 Tijdens het uitpakken ontdekte ik een hele fijne LUSH box die ik opgestuurd had gekregen, met daarin allerlei heerlijke badspulletjes. En vroeger kon ik daar helemaal niets mee (nou ja, een voetenbadje), maar nu ik een bad heb kan ik het lekker proberen allemaal! YEAH!!

instalab-week-50_-18 Na zo’n 5-6 dagen was Clarence eindelijk op verkenningstocht door het huis. Hij bleef de eerste dagen op zolder, en nadat hij trap heeft leren lopen verkende hij ook de verdieping daaronder, maar nu komt hij zelfs helemaal beneden en voelt zich ook op zijn gemakje, want hij blijft dan lekker de hele avond chillen. Och het is ook wat voor die beestjes! Ineens helemaal ergens anders. Maar ik merk aan ze dat ze lekker nieuwsgierig zijn, alles verkennen en dat het huis steeds meer als “hun” huis gaat aanvoelen.

instalab-week-50_-19 Kiekeboe!

instalab-week-50_-10 Met Joy van het kanaal Beautynezz nam ik een superleuke video op, hebben jullie hem al gezien? Voor haar kanaal deden we een spelletje ‘raad de YouTuber” (waar ik superslecht in was, haha! Ik dacht 2 keer dat het Mascha was en toen bleken het Bibi en Laura te zijn, oeps!) en voor mijn kanaal maakten we makkelijke, schattige kerst treats.

instalab-week-50_-11 Het resultaat!

Bekijk de kerstsnacks video hier en de video van ‘Raad de YouTuber’ hier.

instalab-week-50_-12 DANKJEWEL MAISON PR! Zooooo blij met deze heerlijke geurkaars van Jo Malone. Wow, hij is lekker groot en zit in een prachtige houder van keramiek met een dekseltje. Hij ruikt hemels! Heb hem meteen aangestoken :)

instalab-week-50_-21 Op kerstavond vierden we Kerst bij George’s familie. We hebben gegourmet en we deden cadeautjes, was heel gezellig! Heb echt leuke cadeautjes gehad ook, o.a. een mooi boek, een badjas, een reistrolley, een boeddha beeldje, echt superblij mee! George vond zijn gitaar en begon er wat op te spelen. Ik vind het zo leuk als hij dat doet <3

instalab-week-50_-22 Op eerste Kerstdag vierden we Kerst bij ons thuis en voila, dit is de kalkoen!! Hij was iets zwaarder dan 3 kilo en heeft dan ook 3 uur in de oven gestaan. Om de 30 minuten even ‘gejuiced’ en het laatste uur met mayonaise ingesmeerd. Nou, hij was goed gelukt! Onze eerste kalkoen! Ik moet zeggen, de borst had wat sappiger gekund dus volgende keer doe ik de temperatuur iets lager en dan langer in de oven, en misschien vanaf het begin al mayonaise erop. Verder had ik cranberrysaus gemaakt, gegrilde groente uit de oven en George had aardappelpuree gemaakt. Mama nam nog stoofpeertjes mee. Echt lekker gegeten!

instalab-week-50_-23 Christmas selfie!

instalab-week-50_-24 <3

instalab-week-50_-26 Na het eten kwam het toetje, Tara had een lekkere pavlova gemaakt met lemon/passievrucht curd en gebakken amandelschaafsel, ZO LEKKER! Daarna uitbuiken met een cheesy kerstfilm en een kaasplank. Waar we allemaal tegelijk een foto van maakten, lol!

instalab-week-50_-25 Hmmmm! Ik had allemaal luxe kaasjes gehaald bij de kaasboer en bij Lidl, parmaham en tartufo (salami met truffel en parmezaanse kaas aan de buitenkant) van de slager, druiven, lychee’s, vijgenjam, en Larissa’s monkey bread. Mooi ziet het eruit zo, toch? Echt een plaatje!!

instalab-week-50_-27 We hadden 2 eettafels tegen elkaar aan geschoven in de huiskamer, anders paste het niet! 1 ervan doen we trouwens weg omdat hij een beetje stuk is, maar de poten en het blad zijn op zich best goed nog. Een schuur of verfbeurtje en 1 plankje vervangen en je hebt een prachtige, massief eiken eettafel. Mocht iemand in de buurt van Houten wonen en interesse hebben, stuur ff een mailtje! Dan mag je hem gratis bij me ophalen. De tafel is van WOOOD en kostte zo rond de 300 euro toen ik hem kocht. Het is deze.

instalab-week-50_-28Kerst was gezellig! Mijn eerste kerst waarbij ik zelf de host was, haha! Nu snap ik wat mama al die jaren voor ons heeft gedaan. Al die boodschappen, al die inkopen (we hebben speciaal nieuwe borden gekocht, tafelkleden, placemats, servetten), al die tijd in de keuken. Wow! Het is veel werk, maar het gaf me wel veel voldoening allemaal :)

Oh en George kreeg allemaal nieuwe Playstation spellen waaronder ‘the last Guardian’ die we nu aan het spelen zijn. ZO’N GAAF SPEL!! Het gaat over een jongetje die wakker wordt bij een magisch dier aan een ketting, en samen proberen ze te ontsnappen. Al spelende krijgen de 2 een band, en ze maken gebruik van elkaars skills. Het jongetje klimt bijvoorbeeld op het dier om ergens bij te komen, en het spel is eigenlijk 1 groot doolhof waarbij je ‘puzzles’ moet oplossen om van de ene kamer naar de andere te komen. Het ziet er prachtig en sprookjesachtig uit. Tot nu toe ben ik er erg over te spreken. Voor de mensen die de game ‘Ico’ nog kennen: dit ga je leuk vinden!

Nou, dat was het weer deze week! De komende week alweer de laatste week van het jaar, pfff! Wat gaat het snel man! De komende tijd ga ik nog meer dozen uitpakken, opruimen, plankjes ophangen, je kent het wel. Het huis is zo goed als klaar maar er zijn nog veel van die ‘kleine’ klusjes die we moeten doen. Er komt snel een nieuwe huisvlog aan waarbij ik jullie alles laat zien tot nu toe! Ook pak ik het bloggen weer lekker op.

Wat gaan jullie eigenlijk doen met Oud en Nieuw? Wij hebben nog helemaal geen plannen… geen idee dus nog!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

85 Reacties

 1. Nadia
  2 januari 2017 / maandag, 2 januari 2017

  Leuke foto’s weer, jouw fotodagboeken zijn altijd leuk! Vind je onderschriften ook altijd leuk. Gister je verhuisvideo bekeken, je huis is zo moooooi! En George kijkt zo lief naar je op die foto van jullie tweeen. :)

 2. loes
  2 januari 2017 / maandag, 2 januari 2017

  Omg een man die gitaar speelt <3 en ein-de-lijk kan je genieten van lush bruisballen, geloof me er gaat een wereld vood je open :D ik ben zo blij voor je dat 2017 zo goed begint! Xxxxxxxxx

 3. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

  Ik had al zo’n vermoeden dat je even wat dagen vrij had genomen. Dat kan ook wel eens een keer toch!

  Leuk om allemaal weer te zien. Ik zou je deur een soort turquoise of mint groen doen!! Roze vind ik zelf weer net wat te truttig, maar mint groen lijkt me heel leuks staan. Donker groen lijkt me weer minder dan zou ik nog eerder voor wit kiezen.

 4. 29 december 2016 / donderdag, 29 december 2016

  Echt super leuk!! Zo leuk om je week zo te lezen en te volgen!❤️ Zou ook graag een x wat samen willen opnemen! Maby next year? 😘

 5. Ingrid
  29 december 2016 / donderdag, 29 december 2016

  Ik zou niet voor een roze deur gaan. Ik denk dat je daar te vlug op uit gekeken bent (Spreek uit eigen ervaring ;-) )

 6. 29 december 2016 / donderdag, 29 december 2016

  Leuk om te lezen en te zien allemaal

 7. Eva
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Jouw badkamer <3

 8. Kim
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Ohhh die planten, wauw! Hier nog druk bezig met verhuizen en de inloopkast moet nog gemaakt worden. Oud en nieuw vieren we hier, dus we moeten echt opschieten, haha. Kan het willen van rust best begrijpen, zo’n verhuizing is een hele happening vooral tussen werk (en stage) door…Ik ben er wel klaar mee haha. Prachtige badkamer trouwens!

 9. Mieke
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Superleuk om terug een blogpost te kunnen lezen en dan nog mijn favoriet: de instalab.

  Ik had al zo’n vermoeden dat je gewoon optimaal aan ‘t genieten was van een weekje vrijaf. Helemaal niks mis mee natuurlijk (en welverdiend sowieso), maar ik sluit me aan dat een klein berichtje hierover wel aangenaam was geweest. Ik ben ook ‘zelfstandige’ (zoals we dat in België noemen) en wanneer ik eens een dag/week vrijaf neem, dan zet ik een ‘out of office’ aan, zodat mijn klanten weten waaraan ze zich kunnen verwachten.

  Niet dat wij jouw klanten zijn (wij mogen dit gratis lezen, waarvoor dank!), maar je begrijpt wel wat ik bedoel.

  Ik lees wel net op instagram dat je het zelf ook raar vindt dat je het niet gedaan hebt, dus bij deze is de kwestie uitgeklaard denk ik.

  Oh en nog als laatste: ik ben het niet eens met lezers die zeggen dat je ‘dankzij’ ons populair geworden bent. Dat is gewoon absoluut onwaar. Akkoord, er is een wisselwerking tussen lezers en jezelf, MAAR de populariteit van je blog heb je weldegelijk te danken aan jouw eigen inzet! Het is door jouw goede content dat we je blijven volgen. Dat wou ik toch nog even meegeven, want het lijkt me alsof niet iedereen dat beseft.

  Veel geluk met George ook!! Ik was de lezeres die vroeg of dat lukte met het leeftijdsverschil en jouw wijze raad heeft me goed geholpen :)

 10. Emma
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Serena heeft op instagram gepost dat het haar spijt dat ze ons niet op de hoogte heeft gehouden. Misschien moet je het ook op je blog posten Serena, dan weet iedereen dat je de reacties wel leest en dat het je spijt en dan zal het wel weer rustiger worden in de comments :)

  ‘Vandaag flink wat artikelen schrijven, ik heb het gemist! En aan de comments op m’n blog te zien: jullie ook. Het spijt me dat ik zo lang niets heb gepost of iets van me heb laten horen, dat was niet netjes van me en ondanks dat iedereen er wel een mening over heeft: het juiste was om jullie gewoon op de hoogte te houden. Geen idee waarom ik dat niet deed, ik ben daar gewoon heel raar in!! I’m weird! Maar goed, eerst even m’n brunch verorberen en dan aan de bak! ‘

 11. Laura J
  28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Fijn om te lezen dat je veel werk hebt kunnen verzetten en een goede week hebt gehad.
  Net als sommige andere lezers hier had ik het echter wel prettig gevonden als je even had aangekondigd dat je een week vrij zou gaan nemen van je blog. Gewoon om verwarring en onnodig checken van nieuwe posts te voorkomen.
  Liefs

 12. 28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Wat gezellig allemaal en die planten wow.

 13. 28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Wat prachtig zeg, die planten in de badkamer! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *