Hét geheim van mijn stralende huid!

Mama kwam zo’n anderhalve week geleden weer met een volle tas vol perspakketten aanzetten. Gretig rommelde ik erdoorheen, kijkend wat voor interessants er allemaal in zat. Ik viste er een klein, groen doosje uit van Clinique. Fresh Pressed 7-day System with Pure Vitamin C, stond erop. Het bleek een vitamine C-kuurtje te zijn van slechts één week. ‘Goh, een weekje maar?’ dacht ik ‘dat houd ik wel vol!’. Dus zo gezegd, zo gedaan, begon ik de volgende ochtend meteen. Inmiddels ben ik een week verder en ik merk een onwijs verschil in mijn huid. Het is gladder, egaler, veerkrachtiger en stralender. Ik ben razend enthousiast! Vandaag vertel ik jullie daarom graag meer over dit product.

clinique fresh pressed review_ - 4Allereerst iets meer informatie over vitamine C. Wanneer we opgroeien leren we alles over deze vitamine. We weten dat het in sinaasappels en andere citrusvruchten zit en dat het gezond voor ons is. Maar dat niet alleen, het is ook een wondermiddeltje voor onze huid. Naar vitamine C, ook wel ascorbinezuur genaamd, is de laatste jaren erg veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo is vitamine C onmisbaar voor de vorming van collageen. Het is daarnaast ook een krachtige anti-oxidant die ons imuunsysteem een flinke boost geeft. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt, het vermindert ontstekingen en beperkt UV-schade en vroegtijdige huidveroudering. Maar waar vitamine C ook bekend om staat, is het verminderen van hyperpigmentatie (bij een concentratie van 3% of hoger). Vitamine C remt namelijk het enzym tyrosinase, wat nodig is bij de aanmaak van melanine (dit is het pigment in je huid).

Verpakking speelt daarom een hele belangrijke rol bij de keuze van een product met vitamine C. De verpakking is bij voorkeur donker of ondoorzichtig, zodat er geen licht bij kan komen en het liefst in tubevorm of pompflacon, zodat er zo min mogelijk zuurstof bij kan komen. De meest stabiele vormen vitamine C zijn; ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbylphosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate en magnesium ascorbylphosphate.

Vitamine C is daarnaast het meest effectief vanaf een concentratie van 4%. Maar, hoe hoger de concentratie des te effectiever het product. Doorgaans ligt de hoogst mogelijke concentratie vitamine C in een skincare product bij de 10%.

clinique fresh pressed review_ - 3Gaan we terug naar het Clinique Fresh Pressed 7-day system with pure vitamin C. De vitamine C die Clinique gebruikt is ascorbic acid, een zeer effectieve en stabiele vorm. De kuur bestaat uit 2 delen; een powder cleanser met vitamine C en een daily booster met maar liefst 10% vitamine C. In het doosje zitten 7 kleine zakjes met de powder cleanser (dus één voor iedere dag) en een soort ampul waar je elke ochtend en elke avond 2 verse druppels uit kunt drukken, voldoende voor in totaal 7 dagen. De druppels moet je mengen met je eigen dag- of nachtcrème, zodat je je dagelijkse huidverzorging kunt boosten met een shot vitamine C.

Wat verpakking betreft zeg ik, wow.. hier heeft Clinique echt goed over nagedacht. Zoals ik hierboven al vertelde is vitamine C zeer onderheven aan invloeden van buitenaf, dus het feit dat alles apart is verpakt vind ik heel goed. En daarbij is het ideaal om mee te nemen op reis. De booster zit daarnaast in een luchtdichte, ondoorzichtige ampul zodat er geen licht, vocht en zuurstof bij kan komen. En na een week is ‘ie op. Op deze manier blijft de vitamine C het meest effectief. Echt, petje af.

Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C

clinique fresh pressed review_ - 7Afgelopen week ben ik steeds mijn dag gestart met de powder cleanser.

clinique fresh pressed review_ - 8Ik maak mijn gezicht nat, en daarna kieper in de inhoud van het zakje in mijn vochtige hand.

clinique fresh pressed review_ - 9Ik wrijf beide handen tegen elkaar en creëer wat schuim, dat ik vervolgens aanbreng en inmasseer op mijn gezicht. De inhoud van het zakje is overigens precies voldoende, niet te veel en niet te weinig. Ik laat het schuim eventjes 30 seconden zitten, en daarna spoel ik het eraf met water. Mijn gezicht voelt meteen superfris en schoon aan (totaal niet droog en trekkerig) en mijn huid lijkt – I KID YOU NOT – meteen na het eerste gebruik al stralender en helderder. Hierna breng ik mijn toner aan en ga ik door met de booster.

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%

clinique fresh pressed review_ - 6Deze booster bevat voldoende product om 7 dagen lang, elke ochtend en avond, 2 druppels toe te voegen aan je dag- en nachtverzorging.

clinique fresh pressed review_ - 10Voordat je de booster gebruikt moet je even een aluminium lipje eraf trekken, dan goed schudden en bovenop de ampul duwen, zodat er onderaan 2 druppels op je hand terecht komen.

clinique fresh pressed review_ - 11 Deze druppels moet je vervolgens mengen met je eigen vertrouwde dag- en nachtcrème (ik gebruik nu de Magic Cream van Charlotte Tilbury), en dan lekker inmasseren op je gezicht.

clinique fresh pressed review_ - 12Wat ik deed is de druppels mengen met 1/2 van de gebruikelijke hoeveelheid crème, dan heb je meer dan voldoende voor je hele gezicht. De booster is namelijk vrij vloeibaar (zoals de textuur van een serum) dus je mengt al snel te veel, en dat is natuurlijk zonde (al kun je het overschot natuurlijk altijd aanbrengen op je hals en decolleté).

Wat belangrijk is om te weten is dat vitamine C de huid gevoeliger maakt voor de zon, waardoor je sneller kunt verbranden en dus ook sneller huidschade kunt oplopen. Wanneer je ‘aan de vitamine C’ gaat is het daarom verstandig om dit of alleen ’s nachts voor het slapen gaan te gebruiken, of het in combinatie met een goede SPF te gebruiken. Bij een hoge concentratie vitamine C kan er tevens (milde) huidirritatie optreden, zoals een lichte prikkeling of jeuk. Dit gevoel houdt al vrij snel op, maar de hele gevoelige huidjes kunnen dit misschien nét niet aan. Daarom altijd even om een sample vragen voordat je een (kostbaar) skincare product aanschaft! Zelf voelde ik een hele lichte tinteling (totaal niet vervelend) die binnen 10 seconden ophield.

clinique fresh pressed review_ - 15Het is ongelofelijk, maar na dag 1 zag ik al meteen verschil. Mijn huid was na gebruik super glowy, maar leek ook daadwerkelijk een stuk frisser en egaler. En naarmate ik het spul bleef gebruiken, des te mooier mijn huid werd.

clinique fresh pressed review_ - 16Inmiddels ben ik een week verder en kan ik oprecht zeggen dat ik supertevreden ben met het resultaat. Mijn huid is nog steeds heel glanzend, maar ook zacht, helder, fris, steviger en als ik van heel dichtbij kijk, lijkt mijn huidtextuur ook veel egaler en verfijnder. Ik kan serieus amper poriën detecteren! Nu was mijn huid al best prima, maar er blijft altijd ruimte over voor verbetering en man… daar hebben deze Fresh Pressed producten zeker hun steentje aan bijgedragen.

vitamine C voor en naIk zit nu pas écht lekker in mijn velletje, van binnen en van buiten. Vorige week heb ik zelfs al een paar dagen zonder foundation rondgelopen, alleen wat bronzer, mascara, wenkbrauwgel en klaar. Ik weet dat er veel mensen zijn die nooit foundation dragen, maar ik draag het sinds mijn 13e bijna elke dag en nu kan ik eindelijk ook eens voor de spiegel staan en denken: nee, vandaag doe ik gewoon eens GEEN foundation op. Het is een heel bevrijdend gevoel and I love it!

clinique fresh pressed review_ - 5Maar goed, nu willen jullie dit natuurlijk ook proberen. Dus waar koop ik dat spul, Sereen? Ik heb even gegoogeld en ik zag dat Ici Paris XL de 7-day kit verkoopt voor €25,19. Dat is dan wel maar voor een weekje, maar ik denk dat het een prima prijs is om het spul zelf te testen. Ben je hierna net zo enthousiast als ik, (en ik weet bijna zeker dat je dat zal zijn!!) dan kun je de Powder Cleanser en de Daily Booster ook los kopen.

De Powder Cleanser kost €26,99 (28 zakjes, dus voldoende voor een maand) en de Daily Booster kost €72,00 (4 ampullen, dus voldoende voor 4 weken). Die hoef je natuurlijk niet per se allemaal achter elkaar te gebruiken, je kunt er ook steeds een paar weken tussen laten en deze producten gebruiken op het moment dat je huid wel iets extra’s kan gebruiken.

clinique fresh pressed review_ - 4Vind je dit te prijzig dan kan ik je ook de Kiehl’s Powerful Strength Line Reducing Concentrate aanraden. Dit serum bevat maar liefst 10,5% vitamine C en dat is dus ook een lekkere hoge concentratie. Het flesje bevat 50 ml, dus hier doe je veel langer mee dan met de Fresh Pressed producten van Clinique. Alleen de vraag is natuurlijk of het spul na een maandje nog net zo veel % vitamine C bevat als bij aanschaf… om op safe te spelen zou ik persoonlijk voor de producten van Clinique gaan. Sowieso vind ik die zakjes ideaal om mee te nemen op reis.

Ik heb het al een paar keer vermeld, maar ik doe het nog maar eens: dit is geen gesponsorde post. Ik heb het Fresh Pressed 7-day system van Clinique wel gratis toegestuurd gekregen, maar ik word niet betaald om hier over te schrijven. Dit is gewoon puur enthousiasme! Maar ik ga mezelf niet verder indekken, de foto’s zeggen genoeg.

**FREE SAMPLE ALERT** 
Lieve mensen, ik krijg net een mailtje binnen van Clinique (die hartstikke blij zijn met deze review) waarin ze een code delen waarmee je vanaf vandaag (22 maart) bij de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een luxe sample van de Daily Booster ophalen bij de Clinique counter. De code is ‘Fresh Pressed’. Ik weet niet tot wanneer de code geldig is dus ga gewoon zo snel mogelijk, voordat je het weet zijn de samples op!

Wat vinden jullie van de nieuwe Fresh Pressed 10% vitamine C producten van Clinique? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

essence | Prismatic Rainbow glow highlighter
Instalab week 11 | I LOVE BEAUTY EVENT

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Klinkt goed! Ik was al bekend met de goede eigenschappen van vitamine C, maar het is inderdaad niet eenvoudig een product te vinden dat een stabiele vorm heeft van het ingrediënt en nog eens goed verpakt is ook.
  De moisturizer van Jetske Ultee is top, die bevat 5% en daarmee goed geschikt voor dagelijks gebruik. Paula’s Choice heeft ook een serum met vit C maar helaas nog altijd niet in Europa te krijgen. Ik denk dat deze set van Clinique wel geschikt is voor een kuurtje zo af en toe :)

 2. Tipje: parfumerie Mooi verkoopt de setjes ook en daar is deze week t/m zaterdag 21% korting op álles. Scheelt nogal wat op zo’n setje! Vooral in de Randstad zitten best wat filialen.

 3. Dat klinkt veelbelovend.

 4. Kan je dit niet zelf maken met vitamine c poeder? Een stuk goedkoper!

 5. Ik wilde niets meer kopen maar nu moet ik wel haha! Wat een goed spul zeg!

 6. Ik was net op zoek naar een goede booster voor mijn huid! Veel last van hormonale acne op mijn kin de laatste tijd. Daar heb ik wel al goede spulletjes voor, maar wat extra verzorging kan nooit kwaad ;-) liefs Richelle

 7. Nog een vraagje. Kan ik die druppels ook combineren met een Dagcreme met spf?

 8. Wat lief van de mensen van Clinique! Ik ga het zeker uit proberen.
  Het is best een klap geld maar zo te zien is het het dubbel en dwars waard!

 9. Ik wil het ook graag proberen maar wat ik dan weer jammer vind is dat ik geen sample kan krijgen want die zijn alleen in het westen te krijgen. Ik ga het dus gewoon maar helemaal bestellen bij ici paris xl. Thanks voor de goede review ♡

 10. Hoi serena,

  Dit product klinkt echt geweldig, en ik wil het zeker gaan proberen! Ik heb alleen nog een vraagje! Ik heb nu best wel een droge huid (vooral van die plekjes bij me neus, bakkebaarden en rondom mijn ogen), wordt mijn huid nog droger denk je als ik deze producten gebruik, of zal dit geen effect hebben? Anders wacht ik liever nog een maandje totdat mijn ‘winterhuid’ weg is haha! Maar wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk beginnen omdat ik best wel wat kleine littekentjes heb van mijn jeugdpuistjes van vroeger!

 11. Hoi Serena,
  Dankje voor de review! Wat is nu dan jouw volledige skincare routine? Ik zoek iets wat ook nog een beetje anti aging is maar ik heb geen idee waar ik dan op moet letten naast dat het SPF moet bevatten.. Ik ben 22 maar ik denk dat het ondertussen wel tijd wordt om alvast te beginnen haha!
  Groetjes,
  Kim

 12. He Serena
  Dit klinkt veelbelovend. Idd wat prijzig helaas. Is het ook mogelijk dat je die 7 daagse kuur verspreid over 2 of 3 weken bijvoorbeeld? Zou je dan hetzelfde effect behalen maar dan voor langere tijd? Want ik ben benieuwd hoe het met je huid gaat na die 7 dagen?

 13. Kan je dit ook combineren met de effaclar dagcreme?

 14. @Serena: Super informatief deze post! Wat zijn de lange termijn effecten? Hoe lang mag je zoiets gebruiken? Wordt je huid op een gegeven moment na langdurig gebruik (bijna dagelijks een half jaar lang bijvoorbeeld) niet blijvend gevoeliger voor zonlicht?

  • Nee vitamine C kan echt dagelijks gebruikt worden, je moet alleen je huid overdag extra beschermen met SPF vanwege de zongevoeligheid. Als je het elke dag gebruikt is je huid dus ook elke dag gevoeliger voor zon, dus je zou kunnen zeggen dat het dan blijvend is (zo lang je het gebruikt).

 15. Hoi Serena, ik heb last van wat donkere littekentjes op mijn wangen door puisten knijpen (I know…), denk je dat dit spul daartegen helpt?

  • hi Nicky,
   jazeker, maar als je nog steeds last hebt van puistjes kun je misschien beter iets met salicylzuur (BHA) kopen. Iets wat mij goed heeft geholpen is La Roche-Posay Effaclar creme. Dit voorkomt puistjes, maar vervaagt ook littekens. En je kan dat additioneel vitamine E smeren (je kan van die capsules kopen bij de drogist voor oraal gebruik, maar die maak je open en smeer je op je gezicht) om nog sneller van je littekens af te komen. Succes!

 16. Hoi Serena, is het aan te raden om dit product te gebruiken in combinatie met een dagcrème waar salicylzuur in zit, of zou dit te heftig worden?

 17. Wat mooi!! Maar jij hebt natuurlijk al wel een mooie huid. Weet je misschien hoe het zit met dit spul gebruiken op een acne gevoelige huid?

 18. Haha jeetje 72 euro.. Maar jouw huid ziet er wel echt heel erg stralend uit zo

 19. Klinkt goed! fijn uitgebreid artikel met nuttige informatie! Ik vind het voor een week wel veel dus ik sla het even over. Maar ziet er prima uit

 20. Heb het meteen voor een week besteld. Tegen zoveel enthousiasme kan ik niet op. Ben zo benieuwd!

 21. Wauw je huid straalt echt en lijkt zoveel egaler! Mmm misschien toch maar bestellen (en thanks voor de kortingscode tip van Vivian;) want mn huid kan op het moment wel een oppepper gebruiken.

 22. Oh oh! Ik heb hem ook al besteld! Ik heb veel last van rode wangen dus ik hoop dat ik een wat gezondere huid krijg hiermee. Hij wordt morgen geleverd, can’t wait!

 23. sabine ganga says:

  Morgen krijg ik het week setje binnen.ben zo benieuwd.bij jou is het resultaat prachtig.nu zit ook nog de bronzer van givenchy in mijn hoofd.

 24. Hoi Serena, bestaat de daily booster uit meer ingredienten dan vitamine c?
  Ik kan namelijk niet tegen parfum en nog wat andere stoffen, maar ben al heel lang op zoek naar een product met vitamine c om aan mijn dagelijkse routine toe te voegen!
  Bedankt voor een reactie!

 25. Oh wauw. Ik wil ook wel gaan proberen! Mijn huid heeft een beetje een doffe uitstraling nu. En wat lidtekens. Ben benieuwd.

 26. Hi Serena, goeie review! Vraag me af of het ook geschikt is voor de gevoelige huid die neigt naar rosacea.
  Grtjs

 27. YES! Besteld! Ik vond dat je op de foto’s van het I love Beauty event zó straalde, nu weet ik waarom! ;-) Ik vind die DIY goedjes altijd heerlijk! :-)

 28. Dit product klinkt heel erg veelbelovend!
  Ik vraag me wel af of je het veilig kan gebruiken als je zwanger bent?
  Sommige ingredienten raden ze namelijk af tijdens een zwangerschap (zoals vitamine a zuur of hogere concentratie salicylzuur..)

  • hi Marijke,
   je huid wordt wel gevoeliger voor de zon en als je zwanger bent moet je daar sowieso mee uitkijken vanwege het zwangerschapsmasker, dus ik zou op safe spelen en het dan liever niet doen OF alleen ’s avonds gebruiken OF dikke SPF op je gezicht smeren en zo min mogelijk in de zon met je gezicht. xx

 29. Je huid ziet er zo mooi uit! Ik zou dit dolgraag proberen. Ga eens kijken of ze het hier in Colombia ook verkopen, want helaas zijn veel van dit soort producten hier nog niet geland. En dan hopen dat het niet het dubbele kost, is ook vaak het geval. Bedankt voor de goede tip in ieder geval!

 30. Fijn dat het zo goed bevalt! Gebruik je ook nog de KIKO producten waar je een tijdje terug zo enthousiast over was?

  • hi Ane,
   ja ik gebruik alleen nog de oogmake-up remover, de crème is bijna op (maar wilde de Magic cream nu uitproberen van Charlotte Tilbury, dus ben net overgestapt) en de tonic met BHA.

   • Ik ben super benieuwd naar de Magic cream van CT. Ik heb paar weken geleden een testertje gebruikt en die was amazing!! maar weet niet of dit ook op langere termijn zo is.. dus ben benieuwd naar je revieuw! (ps. heb toen na jouw artikel het geurtje van CT gehaald… dat is nu echt mijn geurtje! love it)

 31. Ik ben al ZO lang op zoek naar iets van een vitamine C serum hier in Nederland! Ik vind dit alsnog wel erg aan de prijs, maar fijn te weten dat het er in ieder geval is. Thanks!

 32. Is dit te vergelijken als die kit van philosophy? Die jeeft namelijk ook vitamine C erin, alleen in een scrub vorm

 33. Oeps, morgen valt dit op m’n deurmat. Ik ben obsessed met een stralende huid dus dit ga ik zeker proberen. Ik heb t met €5,- korting gekocht bij de ici (Google maar kortingscode). Halleluja!

 34. Ziet er goed uit! Wat ik me afvraag, hoe lang mag je dit gebruiken? Ik kan me zo voorstellen dat het een lange(re) tijd achter elkaar misschien te ‘hard’ is voor je huid? Weet jij dat toevallig? De weekkit ga ik sowieso kopen, maar vraag me af of er een beperkte tijd aan het gebruik zit.

  • hi Lindsay! Er staat dat het ‘daily at home skincare’ is dus dit kan je gewoon elke dag gebruiken. Maar… is wel duur grapje dan hoor! Dan ben je €100 per maand kwijt. Je kunt er misschien beter voor kiezen om steeds een kuurtje van een week te doen (bijvoorbeeld 1 x per maand). Dat wil ik in elk geval doen!

 35. Leuk om te lezen. Ben super benieuwd naar de producten van Clinique

 36. Ik zag al enkele berichten over dit product voorbij komen en ik was al super benieuwd. Het is mij al bekend dat vitamine C heel veel voor je huid kan betekenen. Het resultaat is duidelijk zichtbaar, de eerste dag al vrij veel verschil! Dit maakt mij wel super nieuwsgierig maar ik vind de prijs net iets te veel. Gelukkig heb ik van een Koreaanse merk een Vitamine C serum die zo sterk is dat je huid begint te tintelen ervan. Die word ook heel erg geprezen in Azie maar vanwege de tinteling ben ik het niet vaak gaan gebruiken .. misschien toch maar eens weer erbij pakken! Zoals altijd mooie foto’s en dat van het betaald krijgen? Ach meid, snap niet zo goed waarom mensen daar zich druk om maken .. ik blijf je blog lekker lezen of je nou wel of niet word betaald voor een artikel!

 37. Wauw, je huid straalt inderdaad! Ik heb weer iets op m’n wishlist gezet!

 38. Aaahhh wauw wat een resultaat zeg! Ik vind dat altijd een beetje ongeloofwaardig, maar je huid straalt echt enorm. Ik ga dit even opslaan, want ik wil dit heeeel graag proberen op mijn huidje! Malou x

 39. Na jouw enthousiasme wil ik het ook wel eens uitproberen

 40. Je huid ziet er fantastisch uit!

 41. Wauw wat een wonder product! Ik zou het heel graag willen proberen, jammer dat Clinique niet dierproefvrij is… Hopelijk komt er snel een ‘beter’ merk met zo’n zelfde product!! (Je huid ziet er echt prachtig uit, ik snap wel dat je de foundation even laat staan!)

  • Ik dacht precies hetzelfde! Ziet eruit als een topproduct, maar helaas ga ik het daardoor niet gebruiken.. ben echt jaloers op je huid Serena!! Zou je een review willen schrijven over de Magic Cream?

  • Hier precies hetzelfde! Heel jammer

   • Dames,

    Ik weet niet hoe ver jullie in dierproefvrij gaan, maar The Body Shop (merk dierproefvrij maar eigendom van Estee Lauder wat niet dierproefvrij is) heeft ook een vitamine C lijn met een vrij pittige exfoliant en ook vitamine C ampullen in een kuur. Wie weet is dat iets voor jullie?

    Het resultaat is fantastisch Serena, maar ook ik sla het over ivm niet dierproefvrij.

 42. Klinkt als fijn spul, je huid ziet er ook goed uit… komt dat ook niet een klein beetje door de magic creme van Charlotte Tilbury. want ik weet dat ie best fijn is.
  Of is dit op het moment gewoon een top combinatie?

  • Nee, die gebruik ik pas 3 dagen, daarvoor mengde ik de vitamine C met mijn KIKO creme, dus daar kan het niet aan liggen. Ik weet het niet met die Magic Cream, aan de ene kant vind ik hem wel fijn maar aan de andere kant voelt het precies zo aan als de creme uit zo’n blauw blik Nivea weet je wel?

 43. Wauw, dat klinkt wel erg fijn. Dat je na 1 dag al resultaat ziet spreekt me erg aan!
  Liefs,
  Elles

 44. Fijn dat dit product zo goed werkt voor jouw huid. Ik zweer bij argan olie. De producten van Clinique zijn vaak te agressief voor mijn huid.

 45. Super leuk artikel, heel leuk geschreven. Je straalt echt!