Food Friday | ovenmaaltijd met pompoen, maïs en kip

Het is alweer bijna november en ik heb deze herfst nog niet eens een receptje met pompoen gepost, shame on me! Daarom heb ik vandaag een supersimpele en overheerlijke ovenmaaltijd voor jullie bedacht waarin ik deze oranje herfstgroente heb verwerkt.

De voorbereiding is zo gepiept, en terwijl alles in de oven staat heb je er haast geen omkijken meer aan. Ideaal!

Recept | ovenmaaltijd met pompoen, maïs en kip

1 maïskolf
200 gram spruitjes
halve pompoen (zo’n 350 gram)
4 kippenboutjes
olijfolie
knoflookpoeder
gemalen cayennepeper
peper, zout

Dit recept is geschikt voor 2 tot 3 personen.

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de pompoen in een grote pan, giet er kokend water overheen totdat hij begint te drijven en laat dit zo 10 minuutjes staan. Hierdoor kun je de pompoen straks gemakkelijker snijden. Snijd in de tussentijd de maïskolf in schijven van 1,5 cm breed. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.

Haal de pompoen voorzichtig uit het kokende water en laat hem even afkoelen. Snijd hem doormidden en verwijder de draden met een lepel. Snijd ongeveer de helft van de pompoen in hapklare stukken en let erop dat je ook de schil verwijdert.

Doe de kippenbouten, maïs, spruitjes en pompoen in een grote kom en overgiet het geheel met een flinke scheut olijfolie. Breng het op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en een snuf gemalen cayennepeper voor wat pit in de brouwerij.


Hussel alles voorzichtig door elkaar, verspreid het over een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif het zo’n 45 minuten in de oven. Draai de kippenboutjes na zo’n 20-25 minuten even om. Je ovenmaaltijd is klaar als de pompoen lekker zacht is geworden en de kip een beetje loslaat van het bot.


Hoppatee, en klaar is je overheerlijke herfst ovenschotel! Deze ovenschotel is niet alleen goed op smaak, het is ook een waar feestje om te zien zo met de kleuren oranje, geel en groen. Wat een plaatje! Hiermee zet je écht de herfst op tafel.


De zoete smaak van de pompoen gaat perfect samen met de malse kip, de knapperige maïs en de lichtbittere smaak van de spruitjes. En de cayennepeper geeft er net genoeg kick aan! Deze warme, goed vullende maaltijd gaat er vast wel in na een lange drukke dag, terwijl het buiten koud en guur is. Ik hoop dat dit recept jullie lekkere inspiratie heeft gegeven.


Oh, en wat doe je met de andere helft van de pompoen? Maak bijvoorbeeld mijn romige pompoensoep recept (halveer dan wel even de ingrediënten).

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

20 Reacties

  1. Esra
    31 oktober 2017 / dinsdag, 31 oktober 2017

    Hai Lieve Serena, de pootjes kun je voor het zicht maar ook voor de ‘de schoonmaak’ van het vlees ook ontdoen van het stompje. Heel even op de plank er hard in slaan met een mes en dan afsnijden en weggooien. Fijne dag voor jou en fijn dat je weer opgeknapt bent.

    Liefs Esra

  2. Zindzi Kranenburg
    29 oktober 2017 / zondag, 29 oktober 2017

    Super recept😍! Alleen een klein vraagje? Wat zou ik in de plaats van de cayenne peper kunnen doen om het recept beetje kind vriendelijk te maken? Ze houden van alle ingrediënten in de ovenschaal dus dat is al een pluspunt :D

    Heel veel liefs xoxo

    • Serena
      30 oktober 2017 / maandag, 30 oktober 2017

      hi Zindzi,
      paprikapoeder!

  3. Britt
    29 oktober 2017 / zondag, 29 oktober 2017

    Oh man, heerlijk!

  4. Ilse
    29 oktober 2017 / zondag, 29 oktober 2017

    Ziet er goed uit! Heb je een voorgekookte maiskolf gebruikt of een rauwe?

  5. 28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Oeh dit ziet er ontzettend lekker uit. Wat een creatieve combi trouwens. Hier zou ik zelf echt nooit op gekomen zijn;-)

  6. M
    28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Zoiets maak ik geregeld maar dan pleur ik alles in een braadzak.

  7. 28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik ben dol op kip en ook op pompoen, dus dit recept ga ik zeker onthouden. Bedankt voor het delen.

  8. N
    28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Je hoeft pompoen niet per se te schillen hoor, scheelt weer werk :-)

    • Serena
      28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

      Voor in de soep doe ik dat ook niet, maar om zo te eten vind ik het persoonlijk lekkerder zonder schil :)

  9. 28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Ziet er lekker uit! Echt een herfstrecept, zelfs de kleuren kloppen haha, ziet er mooi uit!

  10. Tutu
    28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Ik zou de kip eerst voorbakken, het lijkt me nog niet gaar genoeg. Kip heeft echt meer tijd nodig dan de groentes ivm salmonella gevaar.

    • Serena
      28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

      Hi Tutu,
      dat is echt niet nodig hoor, de kip is na 45 minuten goed gaar. Scheelt je weer tijd en afwaswerk!

  11. 28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Ziet er heerlijk uit! Ik houd zelf niet zo van spruitjes, maar misschien moet ik dit toch maar eens proberen!

  12. Jaimy
    28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

    Stomme vraag misschien maar kun je die mais in zijn geheel opeten? Dat middelste is toch veel te hard?

    • Serena
      28 oktober 2017 / zaterdag, 28 oktober 2017

      hi Jaimy,
      daar eet je dus inderdaad omheen ;)

  13. Kelly
    27 oktober 2017 / vrijdag, 27 oktober 2017

    Hoi Serena, ik heb een totaal “off-topic” vraagje. Ik denk dat ik daarvoor bij jou aan het juiste adres ben, google kan me niet helpen. Wat is de wetenschappelijke naam voor teer als in een ingredient voor shampoo? Ik gebruik teershampoo voor mijn droge huid maar kan niks bij de ingredienten vinden wat wijst op teer..
    Hopelijk kun en wil je me hiermee helpen, dankjewel alvast!

  14. 27 oktober 2017 / vrijdag, 27 oktober 2017

    Oehhh, dat was super simpel maar lekker! Ik zou zelf nooit aan gedacht hebben om spruitjes erbij te gooien, goed idee! Zelf ben ik geen liefhebber van pompoen stukjes, ik hou wel van pompoen soep maar niet wanneer de hard zijn (raar is dat he). Ik zou de pompoen zelf vervangen voor misschien beetje sweet potato!

    • Serena
      27 oktober 2017 / vrijdag, 27 oktober 2017

      Zeker een goede vervanger An, want dat is bijna net zo zoet en ook erg mooi oranje! Dan is de ovenschotel in elk geval net zo mooi, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *