Vandaag heb ik weer een nieuw food-challenge filmpje voor jullie! Ik vond het vorige keer zo leuk om een gerecht te bedenken voor slechts €3 dat ik enthousiast door ging met het bedenken van meer €3-gerechten. De eerste ‘Veggie Bamisoep’ kunnen jullie hier terugkijken. Ik wilde een beetje in de Aziatische sferen blijven en dit keer wilde ik wel graag vlees gebruiken. Vlees is nu eenmaal relatief duur in vergelijking met andere ingrediënten van een gerecht, dus was het een extra uitdaging voor mij. Maar, het is gelukt. Vandaag ga ik saté ajam voor jullie maken, met rijst en zoetzure komkommertje on the side.
Omdat ik zelf geen fan ben van plofkippies heb ik gekozen voor biologisch vlees. Biologische kip is iets duurder dan reguliere kip, maar dat heb ik er zeker voor over. Ik kocht dit stukje kipfilet in de bonus bij de AH en betaalde er €1,82 voor. De rijst van de Euroshopper is de goedkoopste die ik heb kunnen vinden en kostte €0,34. Komkommers zijn overal gemiddeld zo’n €0,50, maar deze week zijn ze ook in de bonus bij de AH en betaalde ik €0,45 (ik lees net dat ze €0,25 zijn bij de Lidl in de aanbieding, nog goedkoper!). Verder gebruik ik een rood pepertje die ik per stuk afrekende bij de groenteboer voor €0,17.
Alles bij elkaar opgeteld was ik kwijt: €2,78
Vega-optie: Ben je vegetariër dan kun je de kip simpelweg vervangen voor blokjes tofu. Dat is net zo duur of vaak zelfs goedkoper. Wat ik dan persoonlijk lekkerder vind is pindasaus over de tofu heen, in plaats van ketjap. Je maakt je eigen pindasaus gemakkelijk met pindakaas, azijn, suiker, zoute ketjap en sambal oelek (dat hebben de meeste mensen wel standaard in huis), maar dan kan ik jullie wel een keertje laten zien. Of je kunt het even googelen, het is namelijk erg makkelijk!
Wat je verder aan kruiden en specerijen nodig hebt is: knoflook, azijn, suiker, zonnebloemolie en ketjap. Als je van Aziatisch koken houdt is het aan te raden om zoete ketjap (manis) in huis te halen. Een klein flesje kost een euro, maar je kunt ook grotere verpakkingen aanschaffen. Het is lang houdbaar en maakt serieus bijna elke maaltijd lekkerder. Heb je geen zoete ketjap in huis dan kun je je saté eventueel ook marineren met pannenkoekenstroop. Als het te zoet is dan kun je er een snufje zout bij doen. Kruiden en specerijen reken ik niet mee bij de €3 challenge omdat de meeste mensen dit gewoon in hun keukenkastje hebben staan.
Goed, hieronder de video:
[do action=”ytr”][/do]Echt ongelofelijk dat ik nog 5 stokjes saté uit een stukje kipfilet heb weten te halen! Als ik iets zuiniger had geregen dan had ik er ook wel 6 stokjes uit kunnen halen en dan had je twee bordjes klaar kunnen maken met elk 3 stokjes saté. Want er was nog genoeg rijst en komkommer over! Ik heb er nu een 1-persoons gerecht van gemaakt, maar met deze ingrediënten had je ook gemakkelijk een 2-persoons gerecht kunnen maken voor de niet al te grote eter.
Wat trouwens nog lekkerder is zijn wat gebakken uitjes over de saté heen. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in een zakje. Bij de AH zag ik een klein zakje voor €0,60 en dat is volgens mij het voordeligste wat ik tot nu toe ben tegengekomen. Lekker knapperig en maakt het geheel net iets smaakvoller.
Ik vond het leuk om te laten zien dat je ook een €3 maaltijd kunt bereiden mét vlees, en dan ook gewoon met het wat duurdere biologische vlees. Het hoeft echt allemaal niet zo duur! Ben je bang dat je niet aan je dagelijkse portie groenten komt? In principe is een halve komkommer zo’n 200 gram, dus eet wat meer komkommer of ga voor een tomaat of maaltijdsalade bij de lunch en dan zit het wel snor.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en dat het jullie inspiratie geeft! Ik heb nog een aantal recepten in mijn hoofd dus als jullie het leuk blijven vinden dan plaats ik die ook.
Until next time,
Serena Verbon
Vind eigenlijk dat kruiden etc. wel bij het bedrag horen, het is immers een ‘challenge’ en niet ‘het dagelijks leven’.
Ahh Serena, ik ben hier zo blij mee. Ik ga morgen verhuizen naar mijn studentenkamer. Het studentenleven gaat beginnen, en ik ben qua koken echt een noob. Ik wacht met véél plezier op je volgende €3,- challenges.
Thanks a lot!!!!!!
Leuuuuk! En echt SUPER dat je zo veel aandacht besteed aan vegetariers ^^ top
Mmm, ik ben het nu aan het koken 🙂
Hopen dat het lekker wordt!
Super leuke recepten altijd weer! Ik sta er echt altijd weer verbaasd van hoe je het voor elkaar krijgt! Maar super 😀
Aah echt fantastisch dat je toch voor de bio versie gaat, je geeft t goede voorbeeld!
Super leuk die 3 euro food challenge filmpjes! Erg handig voor als je op kamers zit. Hoop dat je er nog veel meer gaat maken, dan heb ik een soort mini budget-kookboekje haha!
mhhh lekker
echt heel erg handig!! me ouder zijn nog wel eens weg en dan laten ze wat geld achter maar hierdoor kan ik nog is wat overhouden zeg!!
Ik heb het vandaag gemaakt maar ik heb denk ik iets fouts gedaan met de komkommer.. Hij was veel te zuur >< Voor de rest was de kip echt voortreffelijk!
Heerlijk! Heb net alles gehaald, ga het vanavond eten met mijn vriend 🙂 Thanks, it looks very yummiee!!
Moet je wel net geluk hebben dat de bio kip in de bonus is..
Hoi Serena!
Zou je een keer de pindasaus willen maken?
ben jij trouwen indisch of aziatisch ofzo?
ik vind je 3 eurofilmpjes echt superleuk!
groetjes
Leuk budget maaltijden!
& dat je niet van de plofkippen bent!! Ik eet alleen biologisch vlees!
Echt super top dit , moet je blijven doen 😛 hou ik meer geld over voor kleding haha :$ en het is nog lekker ook! had de soep al gemaakt , en ga vanavond voor dit gerecht haha!
Heel leuk, dat budgetkoken! En nog lekkere receptjes ook 🙂
Groentetipje voor de Westlandse lezeressen: Fiets wat tuinderslaantjes in, je komt geheid wat stalletjes tegen of tuinders die groenten verkopen. Zo had ik laatst ergens 3 komkommers voor 75 cent gekocht. Wat dus 25 cent per komkommer is!
Leuk recept! Ik heb een tip,als je de komkommer echt dun wilt gebruik de kaasschaaf om het ”te snijden”. Het is dan superdun. Dit kan je eigenlijk met heel veel groente gebruiken.
Serena, waar heb je die leuke veer oorbellen gekocht? Of kan je er misschien een diy van maken want het lijkt me niet zo moeilijk :p.
Hmmm lekker
hoi serena echt super leuk vooral omdat het zo goedkoop is haha
thuis doe ik precies hetzelfde met de komkommer alleen dan nog wat ui erbij
is ook super lekker gr joëlle
Leuk filmpje! Ik ben altijd benieuwd naar aziatische gerechten. Ik zou dan ook heel graag een filmpje willen zien hoe jij pindasaus maakt! Het ziet eindresultaat ziet er echt heerlijk uit xx
Lekker receptje, moet ik ook eens proberen!
recepten zijn altijd leuk!
Hmmm zalig!
wauh.super lekker ziet het er uit ga ik zeker proberen. ik kijk uit naar het volgende 3 euro gerecht filmpje
Ziet er goed uit en dat voor die prijs! Goed gedaan hoor.
Dit lijkt mij echt heel erg lekker, want ik ben gek op rijst en kipfilet. Ook erg fijn dat het een budget recept is. Ik ga het zeker een keer maken!
Jammer dat ik niet van kip houd haha! Maar zou je een keer italiaans willen koken? 🙂
Jammer dat er nog geen ‘geur internet’ bestaat haha, want het lijkt allemaal zo lekker.
Maar een vraagje, Was jij je kip niet ?
Volgens mij is dat niet zo goed
Sommige mensen wassen hun kip maar ik doe dat niet. Salmonella bacterie zal daar naar mijn mening niet van wegspoelen en het verkleint kans op besmetting niet, vind ik, maar daar zijn de meningen over verdeeld.
Ziet er lekker uit 😀 x
Mmm ziet er echt heerlijk uit :-), zal ik ook gauw eens proberen.
Als ik zelf saté maak dan bak ik ze in een grillpan! Krijg je toch een beetje dat bbq effect 🙂
Hoi Serena,
Ik vind dit echt super leuk, woon nu op mezelf en moet toch echt wel op de centjes letten en dit zijn super gerechten én goedkoop én gezond! 🙂 Keep on going!
Ben door jou ook echt wel geinspireerd om bijvoorbeeld eenzelfde gerechtje te maken met kliekjes!
Thanks
lekker lekker!
ik ga dalijk ook lekkkkker saté eten 😀
super serena! ik wil niet betweterig doen, maar je hebt gewone (plof) kip, scharrel kip en biologische kip. ik vind het heel goed dat je voor scharrel kip hebt gekozen! maar het is niet biologisch 😉 anders was je wel 3 a 4 euro kwijt voor een stukje!
XX
Dit ziet er zo lekker uit! Heb weer wat inspiratie. 🙂
Nou heb ik echt honger, ziet er heerlijk uit!
Super leuk recept!
lekker budget proof gelukkig!
kan de armere student ook nog lekker eten!
Alleen ben ik niet zo dol op kip!
wat voor vlees lijkt je dan fijn om te gebruiken?
Voor sate vind ik zelf geit het lekkerst, daarna kip en daarna varken.
Dit is echt een toprubriek van je. Heel handig voor studenten die niet zoveel te besteden hebben. En er blijft nog heel veel rijst over die je voor een ander gerecht kan gebruiken.
Mhhh lekker!
ziet er lekker uit 😀
Ik kan zelf niet tegen Aziatisch eten (ik moet diezelfde dag nog overgeven en de volgende dag ben ik kotsmisselijk) maar ik moet zeggen dat ik het knap van je vind dat je dit gerecht hebt kunnen maken voor zo weinig geld! 🙂
Je kip is niet biologisch, het heeft slechts een iets beter leven. Je kip is pas biologisch bij 3 beter leven sterren.
omg ik krijg ALWEER gelijk honger!!
Dit is precies wat ik zou koken. Alleen vorige x werd ik zo misselijk nadat ik die noodles had gegeten 🙁 ik denk door de ketchap want dat had ik nog nooit gebruikt bij het koken. Maar wie weet kwam het wel door de mais ofzo. Ik weet niet of ik het nog durf te proberen haha. Maar dan koop ik wel gewoon sate saus!
dit is zo leuk! echt handige filmpjes!
Super lekker, ben gek op dit soort gerechten 🙂
WE WANT MORE!!
Oh dit ga ik zeker een keer maken! Dankjewel Serena! Dit zijn super handige video’s!!
Jij bent echt mijn held! Voor mij als student komt dit zoooo goed van pas 🙂
Dankje Sereen!
Ooh lekker!, Dit ga ik zo wie zo maken.
ziet er erg lekker uit!
eeehhh…. ik weet niet of het wel zo handig is wat je doet.
Ben zelf geen kookexpert,maar weet wel dat je met kip op moet passen voor kruisbesmetting en je dus tussendoor je handen moet wassen.
Dus pas daar voor op !
Auteur
Wanneer bedoel je dan, tussendoor? Ik was mijn handen van te voren altijd, en ik heb ze ook gewassen na het rijgen op de stokjes (staat niet op film). Ik hoef ze toch niet te wassen nadat ik klaar ben met komkommer snijden?
Nee ze bedoelt dat je na het aanraken van de kip, dus voor je de komkommer of iets anders aanraakt, zou je ook je handen moeten wassen. Omdat anders de bacteriën van de kip op de komkommer komen en je kookt de komkommer niet dus blijven die bacteriën erop.
Nu zou dat moeten, maar ik doe dat ook niet hoor (haha)
nee maar wel toen je de kip had gesneden en gemarineerd 🙂