Filmpje: Chocolade herfstbladeren

Vandaag heeft Kim Schmeink, winnares van een Samsung Galaxy Note II, een hele leuke tutorial voor jullie. Chocolade herfstbladeren! Nu de herfstbladeren volop te vinden zijn moeten we daar natuurlijk gebruik van maken, en dat is mogelijk door de bladeren te gebruiken als mal voor chocolade herfstbladeren. Het is niet zo moeilijk, maar wel prachtig om te zien én erg lekker. Het maakt een dessert in één klap culinair en Michelinster-waardig!

Het is Kim’s eerste tutorial ooit, dus ik vind dat ze het heel knap gedaan heeft. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]

Wat heb je nodig:

  • Verse herfstbladeren
  • Chocola
  • Een kwastje

Wanneer je chocolade bladeren klaar zijn staan ze geweldig als onderdeel van een dessert of als versiering op een cake of taart. Het maakt het écht af. Leuk voor wanneer je een beetje indruk wilt maken met je kookkunsten!

Dankjewel Kim voor de inspiratie!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

131 Reacties

  1. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wij doe dit zelf thuis wel eens met rozenblaadjes. Die zijn wat kleiner en die kan je dan zo in een bolletje ijs steken 😉

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Lijkt me prachtig!

  2. Manou
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Heel leuk idee, ziet er echt leuk uit maar is helemaal niet moeilijk. Ik hoop dat het blad er steeds helemaal af zal komen want een stukje blad eten lijkt me niet zo lekker 😉 Alleen wel een minpuntje bij de intro ik vond de muziek te hard staan en ik vond de uitleg niet zo echt vrolijk en spontaan maar dat kan ook aan mij liggen 🙂

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Thanks voor je feedback! Zal er bij een evt. volgende tutorial op letten! x

      • Kim
        14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

        Oh en… ik was stiekem behoorlijk zenuwachtig… 😉

  3. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Dit ga ik onthouden voor als dessert (bij kerst)! Ziet er echt luxe uit!

  4. Ester
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oooh, wat een super leuke tutorial!
    Heb het meteen even opgeslagen, want ga dit absoluut een keer maken.

    Bedankt!!

  5. Maartje
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Leuke tutorial! En helemaal niet zo moeilijk als ik dacht!

  6. Aimee
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een leuk idee!! Ik dacht ook voor kerst met hulst.. maar ik lees dus dat dat geen goed plan is. Misschien met nep bladeren? Die liggen met kerst vast ook wel in de winkels? Of zou dat ook niet goed zijn?

    • Serena
      Auteur
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Jawel dat kan denk ik wel, alleen dan weet ik niet of ze nog meer blijven plakken aan de chocola, bijvoorbeeld wanneer ze van stof zijn? Gladde, plastic nepbladeren moeten in elk geval wel kunnen neem ik aan… 🙂

  7. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    lijkt me prachtig op een taart die bedekt is met fondant en dan mooi versieren met chocolade bladeren. Ik heb het altijd al eens willen doen, misschien is dit het zetje wat ik nodig heb.

  8. renoeka
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    zo coooll!

  9. Saf
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    OMG so cute! Ik ga het zeker ook proberen met witte chocolade

  10. Saf
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    OMG so cute! Ik ga ze zeker ook proberen met witte chocolade

  11. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een SUPER leuk idee, creatief!

  12. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Echt heeel tof dit! 🙂 Ga ik zeker even onthouden voor de komende feestdagen hihi

  13. Jessica N
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een super leuk idee ga ik zeker uitproberen!

  14. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Heej,

    super leuk idee dit joh!! Ik ga maandag een chocoladetaart maken en dit zou echt prachtige garnering zijn!!

    xxx

    • Kim
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Jaaa precies! Leuk!!

  15. victoria
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    ik dacht eerst dat je ze met de bladeren op moest eten haha, gelukkig niet, maar omg ! wat een goed idee ;o ! Dit ga ik zeker eens proberen !
    liefs

  16. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    ohoh! Dit had ik niet moeten zien haha, wat ziet dat er lekker uit!

  17. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    oh wauw, creatief! heel erg tof!

  18. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oh ziet er super leuk uit! Ik dacht toen ik de foto zag dat de bladeren zelf van chocolade waren, maar eigenlijk is het leuker om er chocolade omheen te doen dan heb je zelf ook nog wat te doen.

    • Serena
      Auteur
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      De bladeren zijn ook van chocolade! 🙂

  19. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    wat gaaaf! ga ik zeker een keer maken!

  20. Annemarie
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Tof idee!
    Alleen voor kerst geen hulst gebruiken hoor! Dat is giftig!

    • Serena
      Auteur
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Maar, je coat het alleen met chocola en dan haal je de hulst weer weg, dus je eet de hulst niet op, dan kan het toch wel gewoon?

      • Kim
        10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

        Ik zou t niet doen! Mn moeder waarschuwde ervoor iig, je hebt ook kans dat het vocht van in de blaadjes dan in de chocola gaat zitten denk ik!

        • Serena
          Auteur
          10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

          Ah, ok. Dan haal ik dat even weg uit het stukje onderaan 🙂 Thanks!

    • 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Alleen bij inname= opeten zijn de blaadjes van hulst en de bessen giftig. Kijk maar op internet en hulstblaadjes worden vaak gebruikt als mal voor chocoladeblaadjes

  21. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    ik dacht eerst echt even dat ze de bladeren ging omhullen met chocolade en dan dus gewoon met blad en al opeten, ook omdat er stond dat je op moest letten dat ze niet giftig waren haha

    soms kan ik een beetje blond doen!
    wel knap dat dit gaar eerste filmpje is, leuk!!

  22. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een super leuk idee! Je moet er maar net even opkomen!

    Grappig die bloopers aan het eind hihi.

  23. Isabelle
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw! Ziet er echt mooi uit, leuk idee!

  24. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een leuke tutorial! deze ga ik zeker doen!, staat super mooi! haha de bloopers mama als je deze knop indrukt haha :P!

    • Kim
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      😉

  25. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een leuk idee! Het ziet er ook heel mooi uit als je dit zo op gaat dienen. Ik ga het zeker een keer proberen. Als ik het niet geweten had, dan had ik het ook echt niet verwacht dat dit pas je eerste tutorial was.

    • Kim
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Thanks!! Vond het super om te doen!!

  26. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een gaaf en origineel idee!

  27. Lana
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Super leuk bedacht je bent een terechte winaar hahahhahahh
    Kus

  28. hannah
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    dat hele intro ding had niet gehoeven.
    maar super leuke tutorial

  29. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wow wat een simpel maar leuk idee zeg. Heel erg leuk als garnering idd.

  30. A.
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Ooh, wat is het liedje dat op de achtergrond speelt?

    • Serena
      Auteur
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Geen idee, dat moet Kim even beantwoorden. Vond hem ook wel lekker ja! 🙂

      • Hanna
        10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

        Het liedje heet Crazy en is van Ornette! Had er nog nooit van gehoord, maar de app Shazam is in zulke gevallen my friend 😉 xoxo

        • A.
          10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

          Dankjewel!

        • Kim
          10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

          Vet ie he! Mijn favo nummer at the moment!

  31. Anne
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Heel erg leuk idee, ga ik zeker doen met kerst!

  32. Elin
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    zo’n leuke tutorial! Niet alleen het idee, maar hoe de tutorial gemaakt is, je bent trouwens ook heel spontaan en vrolijk 🙂 en de blaadjes zien er heerlijk uit

  33. Julia
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een super origineel idee ! En natuurlijk super lekker !
    Deze ga ik onthouden. X

  34. Anne
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Superleuk! Ga het zeker eens proberen. Dankjewel Kim en veel plezier met je Samsung;)

  35. Denise
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    super leuk en origineel idee! ziet er heerlijk uit.. vind wel dat de muziek een beetje overheerst wanneer je je verhaal vertelt in de tutorial, maar dat kan ook aan het oppervlakkige geluid van mn laptop liggen haha..

    • Kim
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Thanks voor de feedback!

  36. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    ah super leuk! Dit wil ik echt een keer doen! Super leuk!

  37. Maaike S
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Ook leuk om met hulst ofzo te doen voor het nagerecht met kerst! 🙂

    • Serena
      Auteur
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      My thoughts exactly (zie laatste stukje tekst!) 😉

      • Annemarie
        10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

        Alleen hulst is voor zo ver ik weet giftig.. Misschien heb ik het mis hoor, maar dat zou ik wel even checken voordat je daarmee aan de slag gaat.

        • 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

          volgens mij zijn alleen de bessen giftig bij inname. Ik heb vaker gezien dat het blad gebruikt werd om chocolade blaadjes te maken, zoals hierboven.

  38. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oh WOW, die heeft ze tof gedaan. Ook knap dat het haar eerste tutorial is, heel tof!

  39. gaiknietgevensorry
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    leuk idee!
    ga ik zeker eens uitproberen,

  40. quincy
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Ah, echt super leuk en origineel! 😀

  41. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oh my goddd, Kim wat tof! Echt awesome. Eerst dacht ik dat je de bladeren een soort omhulsel van chocolade gaf, en ik dacht al: huh, ga je ze dan eten? o_o Maar dit lijkt me echt heel erg mooi voor een toetje of zo! Alleen na het afhalen van het blad nog eventjes je chocolade goed checken, bij de rechtse op de foto zit er nog een héél klein stukje blad op. Gefeliciteerd met je prijs trouwens, heb je wel verdiend met zo een idee. 🙂

    • Kim
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Hihi dankjewel chick!

    • 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Haha dat dacht ik eerst ook! Echt heel gaaf is dit, wil het zeker eens proberen (:

    • Yvonne
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Ach van bladeren ga je niet dood 😉
      Is puur natuur =D

      • roze wolkje
        11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

        Net als een hondendrol en tropische gifkikkers.
        Puur natuur. ;p

    • isa
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      haha ik dacht dat ook van die bladeren opeten, vond t al een beetje apart :p

  42. Anneke
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Super, I’m on it. Leuk idee voor kerst, inderdaad 😀

  43. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wow! Supertof!

  44. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een leuk ideetje!

  45. julia
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    o superleuk! Dit wil ik eens proberen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *