Vandaag heeft Kim Schmeink, winnares van een Samsung Galaxy Note II, een hele leuke tutorial voor jullie. Chocolade herfstbladeren! Nu de herfstbladeren volop te vinden zijn moeten we daar natuurlijk gebruik van maken, en dat is mogelijk door de bladeren te gebruiken als mal voor chocolade herfstbladeren. Het is niet zo moeilijk, maar wel prachtig om te zien én erg lekker. Het maakt een dessert in één klap culinair en Michelinster-waardig!
Het is Kim’s eerste tutorial ooit, dus ik vind dat ze het heel knap gedaan heeft. Enjoy!
[do action=”ytr”][/do]Wat heb je nodig:
- Verse herfstbladeren
- Chocola
- Een kwastje
Wanneer je chocolade bladeren klaar zijn staan ze geweldig als onderdeel van een dessert of als versiering op een cake of taart. Het maakt het écht af. Leuk voor wanneer je een beetje indruk wilt maken met je kookkunsten!
Dankjewel Kim voor de inspiratie!
Until next time,
Serena Verbon
Wauw, wat een leuk idee!
Wij doe dit zelf thuis wel eens met rozenblaadjes. Die zijn wat kleiner en die kan je dan zo in een bolletje ijs steken 😉
Lijkt me prachtig!
Heel leuk idee, ziet er echt leuk uit maar is helemaal niet moeilijk. Ik hoop dat het blad er steeds helemaal af zal komen want een stukje blad eten lijkt me niet zo lekker 😉 Alleen wel een minpuntje bij de intro ik vond de muziek te hard staan en ik vond de uitleg niet zo echt vrolijk en spontaan maar dat kan ook aan mij liggen 🙂
Thanks voor je feedback! Zal er bij een evt. volgende tutorial op letten! x
Oh en… ik was stiekem behoorlijk zenuwachtig… 😉
Dit ga ik onthouden voor als dessert (bij kerst)! Ziet er echt luxe uit!
Oooh, wat een super leuke tutorial!
Heb het meteen even opgeslagen, want ga dit absoluut een keer maken.
Bedankt!!
Leuke tutorial! En helemaal niet zo moeilijk als ik dacht!
Wat een leuk idee!! Ik dacht ook voor kerst met hulst.. maar ik lees dus dat dat geen goed plan is. Misschien met nep bladeren? Die liggen met kerst vast ook wel in de winkels? Of zou dat ook niet goed zijn?
Auteur
Jawel dat kan denk ik wel, alleen dan weet ik niet of ze nog meer blijven plakken aan de chocola, bijvoorbeeld wanneer ze van stof zijn? Gladde, plastic nepbladeren moeten in elk geval wel kunnen neem ik aan… 🙂
Supergaaf!
lijkt me prachtig op een taart die bedekt is met fondant en dan mooi versieren met chocolade bladeren. Ik heb het altijd al eens willen doen, misschien is dit het zetje wat ik nodig heb.
zo coooll!
OMG so cute! Ik ga het zeker ook proberen met witte chocolade
OMG so cute! Ik ga ze zeker ook proberen met witte chocolade
Wat een SUPER leuk idee, creatief!
Echt heeel tof dit! 🙂 Ga ik zeker even onthouden voor de komende feestdagen hihi
Wat een super leuk idee ga ik zeker uitproberen!
Heej,
super leuk idee dit joh!! Ik ga maandag een chocoladetaart maken en dit zou echt prachtige garnering zijn!!
xxx
Jaaa precies! Leuk!!
Het effect is heel gaaf!
ik dacht eerst dat je ze met de bladeren op moest eten haha, gelukkig niet, maar omg ! wat een goed idee ;o ! Dit ga ik zeker eens proberen !
liefs
ohoh! Dit had ik niet moeten zien haha, wat ziet dat er lekker uit!
Ohhhh nu heb ik zo’n zin in chocola! Leuke tutorial 🙂
oh wauw, creatief! heel erg tof!
Oh ziet er super leuk uit! Ik dacht toen ik de foto zag dat de bladeren zelf van chocolade waren, maar eigenlijk is het leuker om er chocolade omheen te doen dan heb je zelf ook nog wat te doen.
Auteur
De bladeren zijn ook van chocolade! 🙂
wat gaaaf! ga ik zeker een keer maken!
Tof idee!
Alleen voor kerst geen hulst gebruiken hoor! Dat is giftig!
Auteur
Maar, je coat het alleen met chocola en dan haal je de hulst weer weg, dus je eet de hulst niet op, dan kan het toch wel gewoon?
Ik zou t niet doen! Mn moeder waarschuwde ervoor iig, je hebt ook kans dat het vocht van in de blaadjes dan in de chocola gaat zitten denk ik!
Auteur
Ah, ok. Dan haal ik dat even weg uit het stukje onderaan 🙂 Thanks!
Alleen bij inname= opeten zijn de blaadjes van hulst en de bessen giftig. Kijk maar op internet en hulstblaadjes worden vaak gebruikt als mal voor chocoladeblaadjes
ik dacht eerst echt even dat ze de bladeren ging omhullen met chocolade en dan dus gewoon met blad en al opeten, ook omdat er stond dat je op moest letten dat ze niet giftig waren haha
soms kan ik een beetje blond doen!
wel knap dat dit gaar eerste filmpje is, leuk!!
Wat een super leuk idee! Je moet er maar net even opkomen!
Grappig die bloopers aan het eind hihi.
Wauw! Ziet er echt mooi uit, leuk idee!
Superleuke tutorial, die ga ik zeker maken!
Wat een leuke tutorial! deze ga ik zeker doen!, staat super mooi! haha de bloopers mama als je deze knop indrukt haha :P!
😉
Wat een leuk idee! Het ziet er ook heel mooi uit als je dit zo op gaat dienen. Ik ga het zeker een keer proberen. Als ik het niet geweten had, dan had ik het ook echt niet verwacht dat dit pas je eerste tutorial was.
Thanks!! Vond het super om te doen!!
Wat een gaaf en origineel idee!
Super leuk bedacht je bent een terechte winaar hahahhahahh
Kus
dat hele intro ding had niet gehoeven.
maar super leuke tutorial
Wow wat een simpel maar leuk idee zeg. Heel erg leuk als garnering idd.
Ooh, wat is het liedje dat op de achtergrond speelt?
Auteur
Geen idee, dat moet Kim even beantwoorden. Vond hem ook wel lekker ja! 🙂
Het liedje heet Crazy en is van Ornette! Had er nog nooit van gehoord, maar de app Shazam is in zulke gevallen my friend 😉 xoxo
Dankjewel!
Vet ie he! Mijn favo nummer at the moment!
Heel erg leuk idee, ga ik zeker doen met kerst!
zo’n leuke tutorial! Niet alleen het idee, maar hoe de tutorial gemaakt is, je bent trouwens ook heel spontaan en vrolijk 🙂 en de blaadjes zien er heerlijk uit
Wat een super origineel idee ! En natuurlijk super lekker !
Deze ga ik onthouden. X
Superleuk! Ga het zeker eens proberen. Dankjewel Kim en veel plezier met je Samsung;)
super leuk en origineel idee! ziet er heerlijk uit.. vind wel dat de muziek een beetje overheerst wanneer je je verhaal vertelt in de tutorial, maar dat kan ook aan het oppervlakkige geluid van mn laptop liggen haha..
Thanks voor de feedback!
ah super leuk! Dit wil ik echt een keer doen! Super leuk!
Ook leuk om met hulst ofzo te doen voor het nagerecht met kerst! 🙂
Auteur
My thoughts exactly (zie laatste stukje tekst!) 😉
Alleen hulst is voor zo ver ik weet giftig.. Misschien heb ik het mis hoor, maar dat zou ik wel even checken voordat je daarmee aan de slag gaat.
volgens mij zijn alleen de bessen giftig bij inname. Ik heb vaker gezien dat het blad gebruikt werd om chocolade blaadjes te maken, zoals hierboven.
Oh WOW, die heeft ze tof gedaan. Ook knap dat het haar eerste tutorial is, heel tof!
leuk idee!
ga ik zeker eens uitproberen,
Ah, echt super leuk en origineel! 😀
Oh my goddd, Kim wat tof! Echt awesome. Eerst dacht ik dat je de bladeren een soort omhulsel van chocolade gaf, en ik dacht al: huh, ga je ze dan eten? o_o Maar dit lijkt me echt heel erg mooi voor een toetje of zo! Alleen na het afhalen van het blad nog eventjes je chocolade goed checken, bij de rechtse op de foto zit er nog een héél klein stukje blad op. Gefeliciteerd met je prijs trouwens, heb je wel verdiend met zo een idee. 🙂
Hihi dankjewel chick!
Haha dat dacht ik eerst ook! Echt heel gaaf is dit, wil het zeker eens proberen (:
Ach van bladeren ga je niet dood 😉
Is puur natuur =D
Net als een hondendrol en tropische gifkikkers.
Puur natuur. ;p
haha ik dacht dat ook van die bladeren opeten, vond t al een beetje apart :p
Super, I’m on it. Leuk idee voor kerst, inderdaad 😀
Wow! Supertof!
Wat een leuk ideetje!
o superleuk! Dit wil ik eens proberen! 😀