Filmpje: Chocolade herfstbladeren

Vandaag heeft Kim Schmeink, winnares van een Samsung Galaxy Note II, een hele leuke tutorial voor jullie. Chocolade herfstbladeren! Nu de herfstbladeren volop te vinden zijn moeten we daar natuurlijk gebruik van maken, en dat is mogelijk door de bladeren te gebruiken als mal voor chocolade herfstbladeren. Het is niet zo moeilijk, maar wel prachtig om te zien én erg lekker. Het maakt een dessert in één klap culinair en Michelinster-waardig!

Het is Kim’s eerste tutorial ooit, dus ik vind dat ze het heel knap gedaan heeft. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]

Wat heb je nodig:

  • Verse herfstbladeren
  • Chocola
  • Een kwastje

Wanneer je chocolade bladeren klaar zijn staan ze geweldig als onderdeel van een dessert of als versiering op een cake of taart. Het maakt het écht af. Leuk voor wanneer je een beetje indruk wilt maken met je kookkunsten!

Dankjewel Kim voor de inspiratie!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

131 Reacties

  1. 20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

    Gefeliciteerd! Al is het wel een beetje frustrerend dat dit ook mijn idee was! Maar ik kon het niet meer inzenden doordat internet eruit lag!

  2. Mo
    18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

    Leuk gedaan!

  3. Lucia
    15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

    leuk!

  4. Debora
    14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

    Erg leuke tutorial, die ga ik zeker es namaken! 😀

  5. 12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

    Oh superleuk! Deze ga ik zeker eens proberen! 🙂

  6. Klarieke
    12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

    haha ”niet giftige bladeren” wtf moet je ze eten dan?

  7. Rianne
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Ziet er heel leuk uit! Dit wil ik zeker een keertje proberen.

  8. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Goeie tutorial, goed en lekker idee!

  9. Tess.
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Leeeeuk!

  10. suus
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    supervet! je kan het ook met muntbladeren doen, die eet je dan gewoon op 😉

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Mmm ja lekker! En scheelt je zelfs dat gepeuter!

  11. ce
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Hey Kim, superleuk idee zeg!
    Ik had een vraagje, hoelang deed je de bladeren in de koelkast?
    Groetjes

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      He goede vraag! Ik had ze eerst er maar een uurtje in gedaan, maar dat was te kort. Ik zou ze voor de zekerheid ongeveer 3 uur laten staan, dat is meer dan genoeg!

  12. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    waaauw wat een superideetje! zou hier echt nooit zijn opgekomen! 3echt heel erg leuk, dit zou ik wel eens zelf willen proberen:)

  13. Sanne
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Wat een leuk idee zeg! Maakt het helemaal aantrekkelijk om een dessert te eten 🙂

  14. Lisa
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Suuuuperleuk idee! Wat een terechte winnares 😀

  15. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Wat een supergaaf idee!
    Ik had weleens foto’s gezien van chocoladebladeren en zat ook hieraan te denken, maar nooit gedacht dat het ook echt zou werken, ik dacht als ik dat probeer mislukt het vast meteen haha! Nu ik zie dat het dus wel degelijk mogelijk is, ga ik het misschien ook maar een keer proberen! 🙂

  16. Annika
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    oooh waow! supervet! 😀

  17. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    OMG, wat gaaf! Dit ga ik echt een keer proberen 😀

  18. Hilde
    11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Ziet er superleuk uit! En ook niet zo moeilijk om te maken inderdaad. (:

  19. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Superleuk! Ik dacht dat het echte bladeren waren!

  20. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Omg die ga ik maken!! Kan ze vaker turorials doenn?

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Hihi wie weet… Het smaakt eerlijk gezegd wel naar meer! En tot mijn schrik is deze tutorial al 6500 keer bekeken! 😐 Thanks!

  21. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

    Heel erg leuk! Ik ben weer verantwoordelijk voor het dessert met kerstmis en ik denk dat ik dit ga gebruiken!

  22. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Supertof idee! En een heel leuk filmpje ! 🙂

  23. Diana
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Waaauw super!

    Maar is het echt echt hygienisch?
    Naaah who cares het is chocolaaaaa <3

  24. Anna
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw, wat een leuk idee! Eerst dacht ik dat je de bladeren ook op ging eten, dus ik dacht hûh?!

    • Diana
      10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

      Konijnen style xd

  25. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    wat geweldig idee. ik ga eens proberen. superleuk

  26. Eva
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Superleuk! xx

  27. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een superleuke tutorial! Ik had als kind een kookboekje waar ook een chocoladebladerenrecept in stond en ik vond het er altijd erg magisch uitzien. Helaas is het er nooit van gekomen om het te maken; misschien nu wel (:

  28. Prettybeautyland
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oooh super cool!

  29. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat een leuk idee 😀 x

  30. Janneke
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Super gaaf! ga ik proberen! Bedankt!

  31. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Ga ik echt 1x proberen! Superleuk!

  32. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Oh dat ziet er werkelijkwaar prachtig uit! 🙂

  33. Glynis
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Nog even een tip: Tempereer de chocolade voor je de blaadjes ermee insmeert. Zo krijg je mooie glanzende, harde chocolade, die ook echt “krakt” als je bijt. Op internet is heel makkelijk te vinden hoe dit moet, en het maakt de chocolade 10x lekkerder en mooier!

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Goede tip!

  34. Foxy
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Woow, hoe COOL is dit??? Zij heeft die galaxy zeker verdiend hoor!

  35. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Prachtige tutorial geniaal idee. Ipv een gewoon blaadje kun je het ook decoreren met een muntblaadje. Ontzettend leuk idee dit.

  36. Lisa
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw! Die ga ik zeker onthouden! Is wat voor kerstdiner!!

  37. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Super leuk effect!

  38. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Hoe cool is dit?! Wauw, echt een geweldig idee, ik weet al wie het toetje gaat maken met kerst, it’s mee!

  39. Eva
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Dit is zoo leuk, heb het zelf ook heel vaak al gemaakt. Smeer de chocolade wel op de gladde kant van het blaadje, dan is het er makkelijker af t trekken

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Je hebt helemaal gelijk, dat ben ik vergeten er bij te zeggen/zetten! Thanks!

  40. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw wat een superidee!

  41. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw Kim! Wat creatief en gaaf! Daar ga je inderdaad de gasten steil van achterover gaan! Tenminste .. ik wel in ieder geval haha! Ik zou echt denken: “HOE!!!???” haha! Maar je hebt je geheim gedeeld, dan ga ik lekker oefenen!

    • Kim
      14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

      Thanks Esmay!! Hihi impress die gasten van je maar!!

  42. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Ahh echt heel erg gaaf! Dit wil ik zeker eens proberen, had ‘t nog nooit gezien en vind het een heel leuk idee :D.

  43. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    ziet er superleuk uit!

  44. Zwaan
    10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wauw, het staat inderdaad super mooi! En zo makkelijk!

  45. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

    Wat onwijs leuk en creatief gedaan, zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *